Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui?

Kvieskit žiniaskalida-tuoj viskas susitvarkys,mano vaikiukas stipresnis ir tai turim nuolatinę slaugą ir sunkią negalią,ir tikrai jau niekam "netepiau"(kur čia pas mus tokie pinigai,kai viskas neįgaliukui atiduodama...) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(agutis @ 2009 01 30, 12:50)
Kvieskit žiniaskalida-tuoj viskas susitvarkys,mano vaikiukas stipresnis ir tai turim nuolatinę slaugą ir sunkią negalią,ir tikrai jau niekam "netepiau"(kur čia pas mus tokie pinigai,kai viskas neįgaliukui atiduodama...) unsure.gif

Na mums kazkaip irgi persvarste be jokiu problemu,tikrai niekam nieko nedavem,net minciu tokiu nebuvo g.gif Man tai pikciausiai,kad realiai, tu niekur vaiko negali palikt,jam reikalinga prieziura 24val per para ir jie ten dar drysta atmest. Nu ziauru g.gif as tai irgi sakyciau,kad nenuleistum ranku,gal tikrai pabandyk i kokia nors laida pasiskambint g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, koleges smile.gif gal kas zinot, ar nepriklauso kompensacija uz sildyma, jei seimoje yra vaikas su sunkia negalia? Ar ziurin pajamas seimos?
Atsakyti
QUOTE(adrijana87 @ 2009 01 29, 20:25)
Na ka mergytes gavau is vilniaus atsakyma...ir kagi jus manot,mano atsakymas yra neigiamas,jie parase,kad Kauno skyrius nustate negalia teisingai,nes vaikas neturi 5 metu ir jam nepriklauso jokia slauga,nes jis nera katerizuojamas.O masinai kompensacija jam nepriklauso taiop pat,nes priklausys tik nuo 18 metu turint VCP.Nu zodziu staugiau vakar kaip skerdziama,kaip nera teisybes... gun_rifle.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif .Mano vaikas budamas triju metu net nesugaba apsiversti,o jie man paraso atskakyma,kad jam slauga nepriklauso..Niekaip nesuprantu,kaip kitos mamos gauna su zymiai stipresniais vaikais,o man nepriklauso verysad.gif .Nejau visos mamos yra tokios turincios pazinciu ir "tepa:komisija....Nebezinau ka daugiau galvoti,ir nebezinau kur besikreipti... schmoll.gif  g.gif .....Vaikas daugiau kaip puse menesio seip dar prasegra,niekaip neiseina eiti dirbti,o jie aiskina,kad jam slauga nepriklauso.Tureciau kur i uzsieni isvykti,tai net lietuvos pilietybes atsisakyciau,uz tokius ju istatymus....Nepykit merginos,bet jau truko kantrybe tikrai.....

O pagal ką jums nustatinėjo,pagal "disc"?
Jei taip,gi yra procentai,išsivystymo mėnesiai,ką jie gali prikibti,jei vaiko raida žymiai atsilieka.. g.gif
Mes be problemų gaunam slaugą,yra faktai apie vaiko būklę,nieko negali komisija savo nuomonės kišti,reikia saugos ar nereikia..
Atsakyti
QUOTE(gurja @ 2009 02 02, 20:32)
Sveikos mamytes, koleges  smile.gif  gal kas zinot, ar nepriklauso kompensacija uz sildyma, jei seimoje yra vaikas su sunkia negalia? Ar ziurin pajamas seimos?

siaip kaip ir priklausytu, bet ...dabar i seimos pajamas iskaiciuoja visus invalidumo pinigus, pinigus uz vaikus, visas pasalpas, algas ir t.t. ir jei vienam seimos nariui tenka 359 (berods), tada nekompensuoja cool.gif

del to DISC, ryt einam pas psichologe, is NDNT parejo i poliklinika rastas jog truksta disc ivertinimo (ar kazkas pan)..KAs cia per velnias?ka ten su mano vaiku darys?jam tik metukai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(rumba @ 2009 02 03, 15:23)

del to DISC, ryt einam pas psichologe, is NDNT parejo i poliklinika rastas jog truksta disc ivertinimo (ar kazkas pan)..KAs cia per velnias?ka ten su mano vaiku darys?jam tik metukai... g.gif

duos uzduotis,ir ziures kaip jis jas atlieka,kiek atlieka.paklausines jusu ka jis moka pats daryti,ko nemoka.ar bendrauja su kitais zmonemis,ar reaguoja i paliepimus,na ir panasiai.paskui iduos rezultatus kuriuos nunesit i NDNT.nieko ten baisaus ar sunkaus nera.vaiko tikrai nenuskriaus. mirksiukas.gif
mus vertino kai buvom 14men,tai atsilikimas buvo 3-4men.
siuo metu kai darem tai atsilikimas didesnis kai kuriuose srityse.bet manau pasivys bendraamzius.maniskis jau 2m su virsum.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 03 vasario 2009 - 17:02
Aciu, o tai jau bijojau, kad neaisku ka ten darys blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rumba @ 2009 02 03, 19:13)
Aciu, o tai jau bijojau, kad neaisku ka ten darys  blush2.gif biggrin.gif

Tik nesistenkti pasirodyt geresni.. tas vertinimas svarbus nustatant neigalumo lygi... t.y. kuo blogesnis vertinimas - tuo daugiau sansu gauti daugiau pinigeliu....
As, pvz, del ko abejoju ar gerai daro.. ir ar samoningai.. sakau - nedaro.
Atsakyti
QUOTE(Babulka @ 2009 02 03, 22:36)
Tik nesistenkti pasirodyt geresni..  tas vertinimas svarbus nustatant neigalumo lygi... t.y. kuo blogesnis vertinimas - tuo daugiau sansu gauti daugiau pinigeliu....
As, pvz, del ko abejoju ar gerai daro.. ir ar samoningai.. sakau - nedaro.

situo gali manipuliuoti,kol vaikas mazas,o jei vaikutis kokiu 3-4metu.nenuslepsi,kad jis nemoka gerti is puoduko,ar pats nevalgo.kartais jos liepia paciam vaikui parodyt ar jis moka apsimauti kepure ar gerti is puoduko.mums taip buvo,kai klause ar jis moka lipti laiptais.sakau nelabai.tai liepe parodyt,nuvede prie laiptu ir liepe jam eiti.uzlipti moka,o nulipti -ne.
Atsakyti
Spraga istatyme yra, kai tik reikia ka nors kompensuot, tada skaiciuoja visas pasalpas, o kai paskolai, ar taip kam nors, jau nebeskaiciuoja. Kazkada reikejo, kad kompensuotu klausos aparata dukrai, ligoniu kasos numete kelis litus, o socialinis nei cento. Pasirodo reikia , kad abu butumem bedarbiai, tada gautumem. P.S. musu seimoje du vaikai su negalia, susumavus abi pasalpas nemazai iseina, bet poreikiai skirtingi. Siaubas, taip tik Lietuvoj gali buti schmoll.gif
Atsakyti
Grizom is psichologes smile.gif Man tai buvo labai juokinga biggrin.gif Duoda vaikui dvi kaladeles, parodo kaip tauksi, duoda jam ir sako, dabar tu. Jis pasieme tas kaladeles ir i burna biggrin.gif paeme piramide, sako uzdek ziedus, jis pasieme ta zieda ir svyst i siuksliu kibira lotuliukas.gif
Zodziu man linksma buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rumba @ 2009 02 04, 13:21)
Grizom is psichologes smile.gif Man tai buvo labai juokinga biggrin.gif Duoda vaikui dvi kaladeles, parodo kaip tauksi, duoda jam ir sako, dabar tu. Jis pasieme tas kaladeles ir i burna biggrin.gif paeme piramide, sako uzdek ziedus, jis pasieme ta zieda ir svyst i siuksliu kibira lotuliukas.gif
Zodziu man linksma buvo biggrin.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif saunuolis, kabinejasi cia visokios tetos lotuliukas.gif
Atsakyti