Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui?

smile.gif
QUOTE(kosemalose @ 2009 01 16, 11:41)
laba,
Adrijana, ar dar negavot atsakymo is komisijos?
mes jau.... kaip ir tikejausi paskutiniu metu, paliko ta pati-vidutini, taciau nuvyle tai, kad taip ir neatsake i klausima, kodel vertino mano vaika ne pagal igimta jau nustatyta liga, o pagal misru raidos sutrikima...
jie taip ir isdeste: vertinam pagal pagrindines ligas: a)igimta tokia tai raumenu liga, b)misrus raidos sutrikimas. (...) vidutinis neigalumo lygis nustatytas todel kad remianti vertinimo kriteriju apraso skyriaus XI dalies (psichikos ir elgiasio sutrikimai  bigsmile.gif ) 31.2 punktu vertinant DISK metodika vyrauja stambiosios motorikos sutirikimas -20 proc, smulkioji-61 proc, kalba 66, savarankiskumas 39 .
Ir nei zodzio apie tai, kodel jie nesiremia to paties kriteriju apraso VI dalim (judamojo-raumenu ap. ligos ir bukles), nes vaiko stambioji, smulkioji motorika (visas judejimas) ir net savarankiskumas sutrikes butent del igimtos raumenu ligos, beje, net ir artikuliacija... as maniau, kad tai turetu buti ir durniui aisku, na bet ne jiems...  doh.gif papilste vel is tuscio i kiaura ir buk rami, mamyte. man net nesvarbu koki lygi jie nustatys, man reikia tik aiskumo. Yra dar ta gincu komisija... bet neturiu nei laiko nei sveikatos... o tikslas-ar varnas varnui kirs aki?!
tai va, tokios naujienos is musu padanges.

As dar negavau atsakymo is komisijos,mes jau laukiam nuo rugsejo menesio,o jus irgi buvot apskunde ar tik kartojot grupes pratesima?Nes as tai apskundziau ju sprendima.Cia kazkas sake,kad negavo kompensuojamu pampersu,tai va katik gryzau is vaistines ir pasiiemiau as.Sake kompensuoja tik nevisos vaistines turi tu kompensuojamu pampersu,o nepanaikino kompensacijos uz pampersus.Siandien naujienu tiek is musu... 4u.gif smile.gif
Atsakyti
cia butent atsakymas i ta vadimama skunda. beje, mes irgi laukem tik siek tiek trumpiau- nuo spalio.
Atsakyti
QUOTE(natuliona @ 2009 01 16, 09:27)
Sveikutes, norejau paklausti jusu...mano vaikas turi invaliduma (sunkus lygis) , norim padaryti vaikui pasa, ar reikia uz tai moketi?

Nereikia, net jei noresit skubiai pagaminamo. Rreikia tik pazymejimo.
Nesu tikra del vaiko dalyvavimo. Mums reikejo ir parasyta, kad dalyvavimas privalomas. Dar butini abieju tevu asmens dokumentai (paskambinus sake, kad uzteks vieno)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šaltinis: 16 sausio 2009 - 10:31
QUOTE(natuliona @ 2009 01 16, 09:27)
Sveikutes, norejau paklausti jusu...mano vaikas turi invaliduma (sunkus lygis) , norim padaryti vaikui pasa, ar reikia uz tai moketi?

Už pasą ir kortelę mums mokėt nereikia. schmoll.gif Aš spalio pradžioj keičiaus pasą ir reikėjo skubos tvarka, kadangi tik likus savaitei laiko iki kelionės į lenkiją apsižiurėjau kad senojo galiojimas besibaigiąs, ir darant per vieną dieną nieko mokėti nereikėjo. schmoll.gif Bet nereikėjo ir tėvų dokumentų. schmoll.gif Mat aš pradėjau tvarkytis viską su savo užimtumo centro lydinčio pagalbą, kadangi su mamą nebebutu išėją taip staigiai nuvažiuot į pasų poskyri. Reikėjo tik mano dokumentų. O vaiko dalyvavimas butinas, nes kai po poros savaičių reikėjo važiuot dar kortelę atsiimt, mamą skambinos paklaust gal galėtu be manęs atvažiuot, atsakymas buvo jokiu būdu. Bet gal už visiškos negalios žmogučius ir gali tėvai kaip nors paatstovaut vieni. g.gif
Atsakyti
QUOTE(šaltinis @ 2009 01 16, 10:28)
Nereikia, net jei noresit skubiai pagaminamo. Rreikia tik pazymejimo.
Nesu tikra del vaiko dalyvavimo. Mums reikejo ir parasyta, kad dalyvavimas privalomas. Dar butini abieju tevu asmens dokumentai (paskambinus sake, kad uzteks vieno)

QUOTE(Ernestytaaa @ 2009 01 16, 12:06)
Už pasą ir kortelę mums mokėt nereikia.  schmoll.gif Aš spalio pradžioj keičiaus pasą ir reikėjo skubos tvarka, kadangi tik likus savaitei laiko iki kelionės į lenkiją apsižiurėjau kad senojo galiojimas besibaigiąs, ir darant per vieną dieną nieko mokėti nereikėjo.  schmoll.gif Bet nereikėjo ir tėvų dokumentų.  schmoll.gif Mat aš pradėjau tvarkytis viską su savo užimtumo centro lydinčio pagalbą, kadangi su mamą nebebutu išėją taip staigiai nuvažiuot į pasų poskyri. Reikėjo tik mano dokumentų. O vaiko dalyvavimas butinas, nes kai po poros savaičių reikėjo važiuot dar kortelę atsiimt, mamą skambinos paklaust gal galėtu be manęs atvažiuot, atsakymas buvo jokiu būdu. Bet gal už visiškos negalios žmogučius ir gali tėvai kaip nors paatstovaut vieni.  g.gif

aciu aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(kosemalose @ 2009 01 16, 12:26)
cia butent atsakymas i ta vadimama skunda. beje, mes irgi laukem tik siek tiek trumpiau- nuo spalio.

as kai skambinau i vilniu i ta komisija tai jie sake,kad pasikaustyti kantrybe ir laukti.Paklausiau kiek dar teks laukti sake gali but,kad net iki metu laiko.Sakau gal pasimete,jie pasake,kad taip niekada nebuna,tai ir sedziu kaip kokia durne... doh.gif doh.gif
Atsakyti
Mano nuomone esate perdaug kantrios mergins.
Neįgaliųjų ginčų komisija turi:
" 30. Komisija sprendimą turi priimti ne vėliau per 30 dienų nuo
prašymo gavimo dienos."
Tai iš : LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTRO
Į S A K Y M A S

DĖL GINČŲ DĖL NEĮGALUMO LYGIO IR DARBINGUMO LYGIO NUSTATYMO
NAGRINĖJIMO TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO

2005 m. birželio 17 d. Nr. A1-171
Vilnius
Sorry, bet nuoroda neįsideda niekaip. blush2.gif
Metai laiko laukti - protu nesuvokiama.
Kosemalose, jei jautiesi apgauta -turi teisę kreiptis į teismą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siaubute: 18 sausio 2009 - 10:14
QUOTE(siaubute @ 2009 01 18, 12:09)
Mano nuomone  esate perdaug kantrios mergins.
" 30. Komisija sprendimą turi priimti ne vėliau per 30 dienų  nuo
prašymo gavimo dienos."
Tai iš :  LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTRO
                        Į S A K Y M A S

Vilnius

as kai paskambinau taip ir sakiau,kad negali but,kad taip ilgai mes turim laukti,jie pasake,kad yra labai daug skundu ir jie nespeja,nes jei turetu isspresti visus laiku,tuomet turetu neiti namo.Taip buvo man atsakyta i mano visus rupimus klausimus,.Kita karta kai paskambinau pasake,kad is medicinines puses jau apsprende ir perdave dar kazkokiai komisijai ir neaisku kiek laiko jie ten spres,pasake ,kad neskambineciau,bet laukciau....
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2009 01 18, 11:09)
Mano nuomone  esate perdaug kantrios mergins.
" 30. Komisija sprendimą turi priimti ne vėliau per 30 dienų  nuo
prašymo gavimo dienos."
Tai iš :  LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTRO
                        Į S A K Y M A S

Vilnius

Betgi cia isakymas... tikrai netylekit...
Atsakyti
QUOTE(adrijana87 @ 2009 01 19, 14:25)
as kai paskambinau taip ir sakiau,kad negali but,kad taip ilgai mes turim laukti,jie pasake,kad yra labai daug skundu ir jie nespeja,nes jei turetu isspresti visus laiku,tuomet turetu neiti namo.Taip buvo man atsakyta i mano visus rupimus klausimus,.Kita karta kai paskambinau pasake,kad is medicinines puses jau apsprende ir perdave dar kazkokiai komisijai ir neaisku kiek laiko jie ten spres,pasake ,kad neskambineciau,bet laukciau....

as siandien bendradarbei suskambinau del neigalumo dokumentu,nes ta vis lauke laisko.Ir pasirodo jau senokai tie dokumentai yra....
Atsakyti
QUOTE(munyte @ 2009 01 19, 18:49)
as siandien bendradarbei suskambinau del neigalumo dokumentu,nes ta vis lauke laisko.Ir pasirodo jau senokai tie dokumentai yra....

Bet cia yra sprendimas del perziuros,o ne seip grupes nustatymas,nes as apskundziau, manau,kad tai visai kas kita...Mes grupe nusistatem Kaune,o db sprendzia Vilnius ,ar jie gerai nustate ar ne...As skunda issiuinciau i Vilniu.Nu pabandysiu ryt paskambint,paziuresiu ka man vel pasakys... doh.gif g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif As tai cia visu klausinejau del tu sauskelniu ar mums jos priklauso ar ne doh.gif ir socialines darbuotojos(tiksliau dvieju socialiniu darbuotoju),ir gydytojos... zodziu pagal jas nepriklauso. Tai ka parasiau as uzklausima i valstybine ligoniu kasa prie sveikatos apsaugos ministerijos,ir gavau atsakyma po poros dienu. Pasirodo,tai mums tos sauskelnes PRIKLAUSO!!!!! na ir kaip jums patinka,tai ka man dabar reikia nesti ta laiska ir pakist visoms ar ka???? Tai kam tie socialiniai reikalingi??? g.gif Esu pikta kaip nezinau kas,viska reikia paciai susizinot doh.gif
adrijana 87,neduok tu jiems ramybes skambink ir skambink,nesijausk nepatogiai ar kaip nors,cia ju darbas jie uz tai pinigus gauna!!!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vir81: 20 sausio 2009 - 22:29