Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui?

Stai radau vel,bet jau gal per velai sia informacija uztikau,neigaliuju departamente:vienos mamos klausymas buvo toks?augina mergaite keturiu metuku su lengva negalia,ar jai priklausytu uz prieziura vaiko.Tai atsakymas toks,kad jinai gali prasyti (specialiuju poreikiu lygio pagrindinese neigaliuju veiklos srityse nustatymo.)tai turbut ir man reikejo prasyti,bet to nezinojau o dabar jau gal per velu.ah:
Papildyta:
um:bet tie mazulio pinigeliai bus turbut tik Sausi?
Atsakyti
QUOTE(evel1 @ 2008 12 07, 10:28)
Stai radau vel,bet jau gal per velai sia informacija uztikau,neigaliuju departamente:vienos mamos klausymas buvo toks?augina mergaite keturiu metuku su lengva negalia,ar jai priklausytu uz prieziura vaiko.Tai atsakymas toks,kad jinai gali prasyti (specialiuju poreikiu lygio pagrindinese neigaliuju veiklos srityse nustatymo.)tai turbut ir man reikejo prasyti,bet to nezinojau o dabar jau gal per velu.ah:
Papildyta:
um:bet tie mazulio pinigeliai bus turbut tik Sausi?

taip,pinigeliai bus tik sausi.
Papildyta:
man praveda apie 5-8d.bus parasyta soc rupyba.
Atsakyti
QUOTE(evel1 @ 2008 12 05, 16:01)
stai radau info,kad masinos taisymui metams laiko,kas augina neigalu vaika skiriama 1500lt kompencacija

pirmą kartą girdžiu, čia iš kokio įstatyminio akto šita info?
Papildyta:
QUOTE(Vir81 @ 2008 12 04, 21:59)
Mane domina toks dalykas. Zodziu pas mus negalia su slauga. Tai man idomu ar as galiu dirbti ar ne. Vasara galvociau gryzt i darba po kelias dienas per savaite.  4u.gif Atsakykite prasau blush2.gif

Slaugos išmoką gauna vaikas, taigi tai nerpikaluso nuo to, ar jūs dirbate ar ne. Nebent vaiką atiduotumėte į slaugos įstaigą ar į savaitinį darželį - tada šią išmoką nubrauktų.
Atsakyti
QUOTE(munyte @ 2008 12 07, 09:55)
Ramunka,mes is Siauliu rajono....

Aisku.nu eisiu ir as paziuret gal ir pas mus kur nors kabo kas seniunijoj g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vir81 @ 2008 12 04, 22:59)
Mane domina toks dalykas. Zodziu pas mus negalia su slauga. Tai man idomu ar as galiu dirbti ar ne. Vasara galvociau gryzt i darba po kelias dienas per savaite.  4u.gif Atsakykite prasau blush2.gif

Na ir aš auginu vaikelį ir gaunam slaugą, tačiau dirbu jau eilė metų. Slaugos pinigėliai niekur nedingsta, kaip gaudavom taip ir gaunam.
Atsakyti
QUOTE(munyte @ 2008 12 06, 12:27)
nu taip,turi susikambinti ir tau pasakys tikslia data kada galit atvykti.Tada jau jums bus rezervuotas kambarys...Jei kas domins klausk-atsakysiu...
    O Audratum,as galiu pasakyti ,kad dziaugiuos,kad galit toli neveziot vaikelio.As pati dirbu mokykloj ir matau kokie vaikai yra ziaurus .Dar kol mazi jie draugauja tarpusavy,bet paskui kazkaip nori jie to isskirtinumo ir tada prasideda...Nors yra nemazai atveju,kai sveiki vaikai kartu auge su neigaliukais ir toliau kartu graziai bendrauja.Labai noreciau,kad visoj musu visuomenej taip butu,bet dar kol kas tai reta...As asmeniskai neleisciau savo sunaus i savo mokykla uz jokius pinigus...
  Dabar supratau,audratum.Cia as parasiau kaip LT elgias vaikai,o uzsieny vel kitoks bendravimas yra...

sveika as gyvenu lne LT todel ir leidziu i paprasta darzeli ir del mokyklos esu rami, nes pazystu tokiu vaikuciu cia daug kurei eina i mokyklas normalias ir viskas gerai. bet manau kad ir LT reikia kazkaip keisti zmoniu nuomone i neigalius zmones , nes jei bijosim kazka keisti niekuo nepaseikisim ir liksim tokie, liks musu vaikai ir anukai, reik isivaduoti is sssr likusios nuomones kad invalidai turi buti atskirti reik nebijoti ziaurumo jo yra visur net ir cia nelietuvoje
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kaip su mūsų pinigėliais šį mėn. bus g.gif Ar vėluos kaip ir kitų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2008 12 11, 22:25)
Sveikos 4u.gif
Kaip su mūsų pinigėliais šį mėn. bus g.gif Ar vėluos kaip ir kitų unsure.gif

Tai kad jau ir taip vėluoja ax.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,stai jau baigiau visa poperizma tvarkytis,jau turiu mazulio neigalumo pazimejima,kaip ir saket jam uz negalia 360lt mokes,neigalumas jam skaitosi nuo Gruodzio4dienos,tai savyvaldybei kaip tvarkiausi sake,ked sausi gausiu nepilnus pinigelius,o kas liecia su mokejimu tai per zinias sake,kad veluos ciut ne savaite,nes tipo jie pinigu neturi,va tokia pas mus politika,o girdejau Alitui tai siaubas kas darosi,zmones uz butus neturi uz ka moketi,tai anstolei atvaziave meta is butu,nesicaskina,nesvarbu ar vaiku turi ar ne,stai iki ko dasigyvenom.Svarbu seimunam gerai jiems jokios krizes nera.
Atsakyti
Nemanau, kad Alytuje meta is butu del sio menesio veluojanciu pinigu. Juk uz praejusi menesi galima moketi vos ne iki paskutines sio menesio dienos, taip kad laiko dar yra. O ir nemeta is buto jei veluoji susimoketi tik iena menesi ar isiskolinimas neidelis - ten tikriausiai zmones jau senai i skolas sulinde, jei net iki antstoliu daeje ax.gif taip kad nepanikuok, ir nesmerk seimunu - cia visos valstybes politikos ir musu socialines santvarkos pasekme, kad klesti bedarbyste (ypac Alytuje), zemas pragyvenimo lygis ties skurdo riba, ir zmones neturi kuo susimoketi uz butus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linabalt: 12 gruodžio 2008 - 08:48
QUOTE(evel1 @ 2008 12 12, 09:39)
o girdejau Alitui tai siaubas kas darosi,zmones uz butus neturi uz ka moketi,tai anstolei atvaziave meta is butu,nesicaskina,nesvarbu ar vaiku turi ar ne,stai iki ko dasigyvenom.Svarbu seimunam gerai jiems jokios krizes nera.

Negirdėjau dar kad pas mus Alytuj jau mėto iš butų kažką. blink.gif
Atsakyti
cia taip snekejo drauges teta gyvenanti Alytuje,o kiek cia tiesos as nezinau,tik tokios kalbos aina.
Atsakyti