Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui?

QUOTE(Domicele @ 2008 10 17, 13:18)
mums tai irgi dar savaite priklauso buti, bet kadangi panelytei sekmadieni sueina trys metukai, tai pirmadieni turiu jau eiti i darba  doh.gif

Tai su ateinanciu gimtadieniu happybday.gif birthday.gif ....
Tai manau,kad gal ateinanciais metais susitiksim.jau busiu as gudresne,zinosiu,kad mums priklauso ir kad galim vaziuoti.O ir gydytoja siandien sanatorijoj pasake,kad galim atvaziuoti ir rinktis ja rolleyes.gif
Atsakyti
turiu dar viena klausima mamytes...gal kuri susiduret su tokia problema kada kaip ir as dabar susiduriau...pradejau su kaimynais pyktis del masinos statymo,nes isigijom antra masina,tai prie namo statom 2 masinas,tai keli kaimynai pradejo rekauti,kad statytume kur kitur,nes veliausiai atsikraustem i sita nama,tai ir maziausiai turim noru turet .Kazkada viena socialine man buvo sakius,kad turint invaliduma galima gauti vieta prie savo laiptines,kad pastatytu mums zenkla ir tada visad turetume sau vieta.Bet nzn pas ka reikia pirma kreiptis... Net neisivaizduoju nuo ko pradet....wub.gif 4u.gif schmoll.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(adrijana87 @ 2008 10 29, 18:53)
turiu dar viena klausima mamytes...gal kuri susiduret su tokia problema kada kaip ir as dabar susiduriau...pradejau su kaimynais pyktis del masinos statymo,nes isigijom antra masina,tai prie namo statom 2 masinas,tai keli kaimynai pradejo rekauti,kad statytume kur kitur,nes veliausiai atsikraustem i sita nama,tai ir maziausiai turim noru turet .Kazkada viena socialine man buvo sakius,kad turint invaliduma galima gauti vieta prie savo laiptines,kad pastatytu mums zenkla ir tada visad turetume sau vieta.Bet nzn pas ka reikia pirma kreiptis... Net neisivaizduoju nuo ko pradet....wub.gif  4u.gif  schmoll.gif  g.gif  g.gif

Joooo blink.gif Negaliu "atsizaveti" lietuvisku mentalitetu ir supratingumu doh.gif Man ir mano kaimynai labai patinka kai aiskina kada plauti laiptines grindis o kada - ne, arba kad per daug deginame lempute koridoriuje, nes jie brangiai per mus moka uz bendra elektra fool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linabalt: 29 spalio 2008 - 19:20
QUOTE(adrijana87 @ 2008 10 29, 19:53)
turiu dar viena klausima mamytes...gal kuri susiduret su tokia problema kada kaip ir as dabar susiduriau...pradejau su kaimynais pyktis del masinos statymo,nes isigijom antra masina,tai prie namo statom 2 masinas,tai keli kaimynai pradejo rekauti,kad statytume kur kitur,nes veliausiai atsikraustem i sita nama,tai ir maziausiai turim noru turet .Kazkada viena socialine man buvo sakius,kad turint invaliduma galima gauti vieta prie savo laiptines,kad pastatytu mums zenkla ir tada visad turetume sau vieta.Bet nzn pas ka reikia pirma kreiptis... Net neisivaizduoju nuo ko pradet....wub.gif  4u.gif  schmoll.gif  g.gif  g.gif

Va cia tai demokratija doh.gif kiek noriu tiek masinu ir galiu turet. nekreipk demesio.lai parodo "nuostatas",kur butu parasyta jei jau antra masina tai statyt kitur. Na ir kaimynai. Na manau kad reikia nueiti i socialini tau ir issiklausinet ar tikrai galima gauti ta specialia vieta,ir jei kas tai uzciauptum visus rekiancius. Tik nepasiduok ir nenusileisk tiems kaimynams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vir81 @ 2008 11 05, 09:33)
Va cia tai demokratija doh.gif kiek noriu tiek masinu ir galiu turet. nekreipk demesio.lai parodo "nuostatas",kur butu parasyta jei jau antra masina tai statyt kitur. Na ir kaimynai. Na manau kad reikia nueiti i socialini tau ir issiklausinet ar tikrai galima gauti ta specialia vieta,ir jei kas tai uzciauptum visus rekiancius. Tik nepasiduok ir nenusileisk tiems kaimynams 4u.gif

nu mes ir turim dvi masinas,bet tokios problemos ant kiemo nera.Yra pas mus ir senai gyvenanciu ir ka tik atsikelusiu.Pyksta tik del to,kad jau visi statom tas masinas ant "bordiuru",bet tai kur statyt,jei aikstele maza.Manoji masinyte tai turi issikovojus vieta po musu langu,nors buna isimciu,kad uzstato ta mano vieta,bet neinu ir nedraskau akiu biggrin.gif .O del tos spec.vietos sunku pasakyt ,gal tikrai reiktu eit i socialini ir issiklausinet,bet as kazkaip abejoju ar jie ka nors paaiskins. Bet pabadyt galima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(munyte @ 2008 11 05, 14:04)
nu mes ir turim dvi masinas,bet tokios problemos ant kiemo nera.Yra pas mus ir senai gyvenanciu ir ka tik atsikelusiu.Pyksta tik del to,kad jau visi statom tas masinas ant "bordiuru",bet tai kur statyt,jei aikstele maza.Manoji  masinyte tai turi issikovojus vieta po musu langu,nors buna isimciu,kad uzstato ta mano vieta,bet neinu ir nedraskau akiu biggrin.gif .O del tos spec.vietos sunku pasakyt ,gal tikrai reiktu eit i socialini ir issiklausinet,bet as kazkaip abejoju ar jie ka nors paaiskins. Bet pabadyt galima mirksiukas.gif

as kai buvau pernai sanatorijoj man tada minejo socialine,bet tada neturejau jokiu problemu,o db jau atrsirado tokiu kuriems uzkliuna.O db vel kovoju del sanatorijos man aiskina,kad man sanatorija priklausys tik iki 3 metu ,oi sunku mums Kaune su tokiais vaikuciais....Nesunku tik tiems kurie turi daug pazystamu ir pinigu,o kai esi jaunas ir be pazinciu tai prasmek zemen nieks i tave demesio nekreips.... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adrijana87 @ 2008 11 05, 20:21)
as kai buvau pernai sanatorijoj man tada minejo socialine,bet tada neturejau jokiu problemu,o db jau atrsirado tokiu kuriems uzkliuna.O db vel kovoju del sanatorijos man aiskina,kad man sanatorija priklausys tik iki 3 metu ,oi sunku mums Kaune su tokiais vaikuciais....Nesunku tik tiems kurie turi daug pazystamu ir pinigu,o kai esi jaunas ir be pazinciu tai prasmek zemen nieks i tave  demesio nekreips.... doh.gif  doh.gif  doh.gif

tai kad ar jaunas ar pagyvenes niekam neidomu.Visur turi pati eiti ir turi viska pati zinoti,nes kitaip be sansu.Mes 13 metu nebuvom buve sanatorijoj,kai sanatorijoj dabar paaiskino,kad mums priklauso 2 kart metuose.Tai vadinasi,kazkas naudojosi mumis.As daug ko suzinau cia-supermamoj...O ir pati jau nebe jaunikle blush2.gif .Ant nosies 40-metis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(munyte @ 2008 11 05, 20:31)
tai kad ar jaunas ar pagyvenes niekam neidomu.Visur turi pati eiti ir turi viska pati zinoti,nes kitaip be sansu.Mes 13 metu nebuvom buve sanatorijoj,kai sanatorijoj dabar paaiskino,kad mums priklauso 2 kart metuose.Tai vadinasi,kazkas naudojosi mumis.As daug ko suzinau cia-supermamoj...O ir pati jau nebe jaunikle blush2.gif .Ant nosies 40-metis doh.gif

Cia tai gryniausia teisybe,kad visur turi eiti pati ir kai kada per kitu galvas blush2.gif As pavyzdziui irgi va cia is mamu suzinojau,kad mums turetu priklausyti slauga ir ka manot,kai parasiau prasyma,kad persvarstytu,tai be jokiu kalbu ta padare g.gif ir gavom kas priklauso. Bet koks buvo kiles triuksmas poliklinikoj,kai pradejau klausinet doh.gif
adrijana87 tikrai ir mes jauni ir pazinciu neturim,bet kartais padeda kai garsiai apie tai pradedi kalbet 4u.gif taigi stiprybes mergyt! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Vat man irgi įdomu, kaip išvešti vaiką į sanatoriją turint diagnozę aspergerio sindromas.Anksčiau mes važiuodavome dėl asmos o kaip ten patekti pagal tikrąją ligą?Juk turime vidutinio sunkumo negalią.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2008 11 06, 22:40)
Vat man irgi įdomu, kaip išvešti vaiką į sanatoriją turint diagnozę aspergerio sindromas.Anksčiau mes važiuodavome dėl asmos o kaip ten patekti pagal tikrąją ligą?Juk turime vidutinio sunkumo negalią.

as tai rasiau el.laiska i teritorine ligoniu kasa .Tame laiske surasiau viska-diagnoze,antrines ligas,ligos kodus ir man atsiunte atsakyma,kuriame surase ,kad mums priklauso sanatorinis gydymas.bet musu seimos gydytoja pries vaziuojant i sanatorija ant kelialapio truputuka pakoregavo musu diagnoze ir mes vaziavom kaip su vcp...
Atsakyti
Na sanatorija mes kelialapi jau gavom,nes pasiskambinau i valstybines ligoniu kasas ir mums pasake,kad mums priklauso 2 kart per metus jei tik taip nusprendzia gydantis gydytojas.Taigi jau pirmadieni lekiam i sanatorija.Bet del slaugos tai viskas sustojo jau senai,laukiu is Vilniaus atsakymo jaui daugiau kaip menesi,vakar skambinau tai pasake,kad gavo labai daug skundu tai uztruks dar 2 savates tai tikrai..... doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(munyte @ 2008 11 07, 17:01)
as tai rasiau el.laiska i teritorine ligoniu kasa .Tame laiske surasiau viska-diagnoze,antrines ligas,ligos kodus ir man atsiunte atsakyma,kuriame surase ,kad mums priklauso sanatorinis gydymas.bet musu seimos gydytoja pries vaziuojant i sanatorija ant kelialapio truputuka pakoregavo musu diagnoze ir mes vaziavom kaip su vcp...

Ačiū, būtent taip ir darysiu.
Atsakyti