Na, mes negalią tvarkėmės rugpjūtį- irgi gavomsunkią priežiūrą. Mums 3 metukai, turėjom DISC ir visokių, gydytoja surašė ir Bartelį. Galvojo kad tikrai slaugą skirs, bet paskyrė priežiūrą.
Apie slaugos įstatymo pasikeitimus nieko nežinojau- gal kas turite nuorodą į tą įstatymo pasikeitimą?
QUOTE(siaubute @ 2008 09 20, 12:18)
Na, mes negalią tvarkėmės rugpjūtį- irgi gavomsunkią priežiūrą. Mums 3 metukai, turėjom DISC ir visokių, gydytoja surašė ir Bartelį. Galvojo kad tikrai slaugą skirs, bet paskyrė priežiūrą.
Apie slaugos įstatymo pasikeitimus nieko nežinojau- gal kas turite nuorodą į tą įstatymo pasikeitimą?
As skaiciau ta istatyma ,bet ten ir parasyta ,kad turint Barteli tada duoda slauga.O pas jus kokia liga ?Mano sunus net nesivarto.As pirmadieni paduosiu,kad dar karta pergalvotu,nes as su prieziura nesutinku,nes as dar negaliu net eiti dirbti,kai vaikas tokios sunkios bukles,o uz tokias kapeikas mes nepragyvensim,nes dirba tik vienas vyras,o kur dar paskola.As tai skusiu.....
[quote=adrijana87,2008 09 20, 16:26]
As skaiciau ta istatyma ,bet ten ir parasyta ,kad turint Barteli tada duoda slauga.O pas jus kokia liga ?Mano sunus net nesivarto.As pirmadieni paduosiu,kad dar karta ,kad pergalvotu,nes as su prieziura nesutinku,nes as dar negaliu net eiti dirbti,kai vaikas tokios sunkios bukles,o uz tokias kapeikas mes nepragyvensim,nes dirba tik vienas vyras,o kur dar paskola.As tai skusiu.....Stai to istatymo adresas.
http://www.sam.lt/lt...kymai?id=172521
As skaiciau ta istatyma ,bet ten ir parasyta ,kad turint Barteli tada duoda slauga.O pas jus kokia liga ?Mano sunus net nesivarto.As pirmadieni paduosiu,kad dar karta ,kad pergalvotu,nes as su prieziura nesutinku,nes as dar negaliu net eiti dirbti,kai vaikas tokios sunkios bukles,o uz tokias kapeikas mes nepragyvensim,nes dirba tik vienas vyras,o kur dar paskola.As tai skusiu.....Stai to istatymo adresas.
http://www.sam.lt/lt...kymai?id=172521
QUOTE(siaubute @ 2008 09 21, 22:35)
Adrijana87, tai kad niekas dėl slaugos poreikio nesikeitė- kiek paskaičiau pakeitimus Tai turėjo slaugą skirti Jums, jei anksčiau tokią turėjote. Apskųsti galite per 30 dienų.
Mes priežiūrą turėjome, bet gydytoja sakė kad slauga priklausytų. Bet yra, kaip yra...
Mes priežiūrą turėjome, bet gydytoja sakė kad slauga priklausytų. Bet yra, kaip yra...
kadangi mano sunui yra tik 2 metukai tai pagal juos mano sunui slauga nepriklauso,nes siandien skambinau i Vilniu i ta skyriu tai man paaiskino,kad vaikams iki 5 met priklauso tik prieziura ir slauga priklausys tik nuo 5 metu..... ir net kompensacijos masinai galim nesitiket....zodziu nors lysk i zeme turedamas toki vaika.......
QUOTE(adrijana87 @ 2008 09 22, 18:41)
kadangi mano sunui yra tik 2 metukai tai pagal juos mano sunui slauga nepriklauso,nes siandien skambinau i Vilniu i ta skyriu tai man paaiskino,kad vaikams iki 5 met priklauso tik prieziura ir slauga priklausys tik nuo 5 metu..... ir net kompensacijos masinai galim nesitiket....zodziu nors lysk i zeme turedamas toki vaika.......
o dangau, tai nuo kada čia tokie "pagerinimai" čia yra grynas mažų vaikų su negalia diskriminavimas. Kuo vaikas su negalia iki 5 metų skiriasi nuo vaiko su negalia 6 metų? Bliamba, siutas ima Reiktų kreitpis į vaiko teisių kontrolierių ar lygių galimybių kontrolierių. Ar per TV laidą padaryti.... Jėtau, jokiu būdu negalima šito taip palikti
Su neigalumo pazym. 80 proc. nuolaida bilietams (vienas-vaikui (jeigu jam dar nera 7 metuku, tai isvis moketi nereikia) antras bilietas-lydyn. asmeniui). Mes daznai taip vazinejam is sanatorijos savaitgaliems, kai perki bilieta reikia parodyti pazymejima.
o cia tik turintiems sunkia negalia taikoma si nuolaida?o kazin kaip turint lengva negalia?
QUOTE(plazma @ 2008 09 23, 13:38)
o cia tik turintiems sunkia negalia taikoma si nuolaida?o kazin kaip turint lengva negalia?
Jei tu lydi vaika su negalia, nesvarbu ta negalia lengva ar sunki, jums abiems taikoma 80% nuolaida transportui. Mano sunaus negalia lengva, ir mes abu be problemu naudojames sia nuolaida, kai vaziuojam kartu
QUOTE(linabalt @ 2008 09 23, 14:24)
Jei tu lydi vaika su negalia, nesvarbu ta negalia lengva ar sunki, jums abiems taikoma 80% nuolaida transportui. Mano sunaus negalia lengva, ir mes abu be problemu naudojames sia nuolaida, kai vaziuojam kartu
aciu.mano sunus,kuriam yra 2 metukai irgi turi lengva negalia.o cia galioja vaziuojant su marsrutiniais autobusais.ar tinka jei vaziuoji ir su "mikriuku"?
QUOTE(plazma @ 2008 09 23, 12:38)
ši lengvata galioja turintiems judėjimo negalią - negalios sunkumas neturi įtakos.
QUOTE(zuza @ 2008 09 23, 16:36)
ši lengvata galioja turintiems judėjimo negalią - negalios sunkumas neturi įtakos.
Si lengvata galioja visiem asmenim, lydintiems vaikus su negalia Nieko neparasyta nei apie neigalumo lygi, nei apie judejimo sutrikimus...
"Teisė įsigyti vienkartinį važiavimo tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais bei vienkartinį arba mėnesinį vardinį važiavimo vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais bilietą su 80 proc. nuolaida, bei juos lydintis vienas asmuo."
Papildyta:
QUOTE(plazma @ 2008 09 23, 14:36)
aciu.mano sunus,kuriam yra 2 metukai irgi turi lengva negalia.o cia galioja vaziuojant su marsrutiniais autobusais.ar tinka jei vaziuoji ir su "mikriuku"?
Cia galioja visuomeniniam transportui Kiek zinau, "mikriukai" yra privaciu asmenu, kurie i sita kategorija neiskaitomi(kaip ir taksi) Juose privaloma moket pilna kaina uz save. Kaip ir uz visus vaikus iki kazkiek metu, moket nereikia su salyga, kad jie neuzims papildomos sedimos vietos Jei klystu, pataisykit
QUOTE(plazma @ 2008 09 23, 15:36)
Mikriukuose sios nuolaidos negalioja. Tik autobusuose, troleibusuose, traukiniuose ir tarpmiestiniuose autobusuose. Zodziu, visuomeniniame transporte. Mikriukai, kaip jjurgite ir sake, yra privatus transportas. Ir judejimo negalia cia nesvarbi - jei tik vaikas turi bet kokia negalia, jam ir ji lydinciam asmeniui taikoma 80 proc. nuolaida. Mano sunus pvz, fiziskaivisiskai sveikas, pas ji raidos sutrikimas, kurio isoriskai visiskai nesimato. O nuolaidomis naudojames. Taip ka, ir jus drasiai pirkite pigesnius bilietukus