Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui?

QUOTE(Ramunka:) @ 2008 07 03, 15:59)
Tai ir yra bifokalas  smile.gif dveji stiklai viename.mes kaip akinukus nesiojam jau 12m taip pat is pradziu taupem,emem pigius remelius ir tokius pacius stiklus,o po men turedavom darytis kitus,nes maniskis labai metydavo,nenoredavo nesiot  doh.gif todel nusprendem nemoket po kelis kartus i metus ir dabar imam visada brangius remelius kurie tinka bifokalui,nes ne kiekvienas remelis jiems tinka ir imam plastika kuris visiskai nesibraizo uztat 1 stiklas 70lt  cool.gif todel ir susidaro tokia suma  smile.gif
O kodel jums neoperuoja zvairumo?mes operavom pries kelis metus,dabar net zymes neliko  smile.gif kas nezino net neitare kad jis kazkada zvairiukas buvo  biggrin.gif maniskis toliaregis.

Ah tai kas tas bifokalas,dabar atsiminiau,kad gydytoja šį žodį minėjo doh.gif Tai jo,dabar tikrai imsime geriausius stiklus,nes "skūpas moka du kartus" doh.gif
Žvairumo neaperuojame,nes sakė,kad dar mažiukas(3m4mėn),ir jau vieną akelę iškoregavome,nes dangstome pakaitom akis,o kita dar žvairuoja,dar yra koreguojama,turime mažą viltį,kad operacijos gali ir neprireikti ax.gif Bet jei neišsitaisys,tai labai laukiu tos operacijos,nes tas žvairumas darko visą veidelį doh.gif Tuo labiau,kad pas mus akelės labai gražios-rudos,kaip migdolai,kas pamato,tai sako,kad mano vaikas turi nuostabias akeles,jei ne tas nelemtas žvairumas
Papildyta:
QUOTE(joolita @ 2008 07 03, 15:27)
sveiki. ar nors viena mama,jau tvarke dokument,del pinigeliu susigrazinimo uz automobili?

Žadu ryt atsišvietusi įstatymą dėl auto,užbėgti į socialinį ir pakišusi lapą po nosimi paklausinėti,ar jie ką žino,ar jau įmanoma rašyti prašymą ir t.t.Jei ką sužinosiu,būtinai pranešiu mergaitės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agutis @ 2008 07 03, 14:22)
Žadu ryt atsišvietusi įstatymą dėl auto,užbėgti į socialinį ir pakišusi lapą po nosimi paklausinėti,ar jie ką žino,ar jau įmanoma rašyti prašymą ir t.t.Jei ką sužinosiu,būtinai pranešiu mergaitės mirksiukas.gif

Kazkada domejausi procedurom ax.gif Atseit, visi turetu viska zinot... Pirmiausia reikia pirkti automoili ne pigesni nei 4160Lt(jei bus pigiau, tai maziau ir kompensuos), vezti ji bet kokiam ekspertui, kad ivertintu kaina. Tada su pirkimo dokumentais, ant kuriu data turi buti po liepos 1d., ir eksperto isvadom keliauji i savivaldybe (ar seniunija dabar g.gif ) ir prasai prasyma kompensacijai 4u.gif
Na, bet pasitikslinimas visiem praverstu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(agutis @ 2008 07 03, 15:22)
Ah tai kas tas bifokalas,dabar atsiminiau,kad gydytoja šį žodį minėjo doh.gif Tai jo,dabar tikrai imsime geriausius stiklus,nes "skūpas moka du kartus" doh.gif

Žvairumo neaperuojame,nes sakė,kad dar mažiukas(3m4mėn),ir jau vieną akelę iškoregavome,nes dangstome pakaitom akis,o kita dar žvairuoja,dar yra koreguojama,turime mažą viltį,kad operacijos gali ir neprireikti ax.gif Bet jei neišsitaisys,tai labai laukiu tos operacijos,nes tas žvairumas darko visą veidelį doh.gif Tuo labiau,kad pas mus akelės labai gražios-rudos,kaip migdolai,kas pamato,tai sako,kad mano vaikas turi nuostabias akeles,jei ne tas nelemtas žvairumas

drinks_cheers.gif

ir pas mus tokia pati situacija buvo,darem ta pati ka ir jus ir taippat viena akute atsatem smile.gif o kitos taip ir nesulaukem to stebuklo,teko operuot.nors ir tempe gydytoja laika,bet... o jums sekmes,gal jums ir pasiseks isvengt operacijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(joolita @ 2008 07 03, 14:27)
sveiki. ar nors viena mama,jau tvarke dokument,del pinigeliu susigrazinimo uz automobili?

Na ir aš jau bėgau žiūrėt, bet kad įstatymas priimtas, o informacijos dar nėra. Savivaldybėje dar nežino, kokios reikia pažymos iš gydytojo. Mat gali būti kad bus ne ta pati pažyma, kokių reikėdavo suaugusiems, kurie patys vairuoja. Žodžiu g.gif "prekė" yra bigsmile.gif , tik kad "instrukcijos" dar neįdėjo doh.gif
Atsakyti
Oas sendien skambinaus i neigaliuju draugija del akinukams kompensacijos,tai man pasake,kad geriau butu kreiptis i soc.rupyba,nes jie kazkaip tik vyresniemss ir kur yra stipri fizine negalia kompensuoja.Nors mano vaikui visi organai sutrike,ir vystimosi raida sutrikusi.Tai pagalvojau galbut cia netelefoninis pokalbis.Reikai akis i aki kalbet.
Atsakyti
QUOTE(vikma @ 2008 07 03, 18:11)
Oas sendien skambinaus i neigaliuju draugija del akinukams kompensacijos,tai man pasake,kad geriau butu kreiptis i soc.rupyba,nes jie kazkaip tik vyresniemss ir kur yra stipri fizine negalia kompensuoja.Nors mano vaikui visi organai sutrike,ir vystimosi raida sutrikusi.Tai pagalvojau galbut cia netelefoninis pokalbis.Reikai akis i aki kalbet.

Niu sunervino mane šiandien doh.gif Sakau užbėgsiu į sOCIALINĮ PASIKLAUSTI DĖL AUTO KMPENSAVIMO,DARBO VALANDOS,PRALAUKIAU GAL 20MIN.- O DURYS KAIP UŽRAKINTOS,TAIP UŽRAKINTOS,NEI LAPELIO KOKIO ANT DURŲ,NEI KĄ...iR KĄ JIE TEN VEIKIA,KAI REIKIA DIRBTI g.gif
Atsakyti
QUOTE(agutis @ 2008 07 04, 14:58)
Niu sunervino mane šiandien doh.gif Sakau užbėgsiu į sOCIALINĮ PASIKLAUSTI DĖL AUTO KMPENSAVIMO,DARBO VALANDOS,PRALAUKIAU GAL 20MIN.- O DURYS KAIP UŽRAKINTOS,TAIP UŽRAKINTOS,NEI LAPELIO KOKIO ANT DURŲ,NEI KĄ...iR KĄ JIE TEN VEIKIA,KAI REIKIA DIRBTI g.gif

nesinervuok,nes tokiose istaigose cia daznas atvejis pas juos,jau ne viena karta su tuo esu susidurusi...jie net nesugeba parasyti bent ant paprasto lapo,paprasto ispejimo apie nedirbima...
Atsakyti
QUOTE(adrijana87 @ 2008 07 04, 22:38)
nesinervuok,nes tokiose istaigose cia daznas atvejis pas juos,jau ne viena karta su tuo esu susidurusi...jie net nesugeba parasyti bent ant paprasto lapo,paprasto ispejimo apie nedirbima...

O as kazkada seniunijoj pakeliau triuksma uz toki reikala bash.gif blush2.gif Atsirado visi, ko truko, o ko nebuvo, tiem lapeliai ant duru prilipo blush2.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(jjurgite @ 2008 07 06, 18:36)
O as kazkada seniunijoj pakeliau triuksma uz toki reikala  bash.gif  blush2.gif Atsirado visi, ko truko, o ko nebuvo, tiem lapeliai ant duru prilipo  blush2.gif  hihihi.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Taip iš tikrųjų ir reikia,kai nieko nereikalauji-tai tvarkos ir nėra doh.gif
Atsakyti
[quote=Ramunka:),2008 07 03, 00:11]
Jusu stikliukai ir bifokalas?kiek mazdaug mokat uz vaiko akinius?kokia diagnoze jums nustate akiu gydytojas?
Mums akinukai kainuodavo ~ 300lt reikedavo kartais keist kas pusmeti.tiesa pasakius pirma kart girdziu kad akiu gydytojas rasytu kompensacija,nebent jusu neigalumas yra del akiu?
Nuorodu nezinau verysad.gif gal pas jus ten visai kita sistema ir nebus jokiu sunkumu gaut kompensacijai.sekmes rytoj 4u.gif

Isivaizduojat sendien ejom uzsisakyt akinuku vaikui,tai vienas lesius 300lt .o uz abu apie 600lt.sakes sakau.bet uzsisakem pigesnius apie 200lt.kazkaip sirdis skauda,nezinau ka net daryt,gal reikejoi nors pasiskolint pinigu ir tuos brangesnius uzsisakyt doh.gif o tie brangesni lesiukai plonesni,o mano vaikui reikai +7 ir +7.5,tai bus labai galingi,nes ir dabartiniai labai dideli stiklai verysad.gif ryt eisiu i soc rupyba gal suteisk kas del kompensacijos info,tada gal atsauksiu uzsakyma doh.gif patarkit ka daryt mamytes?
Atsakyti
QUOTE(vikma @ 2008 07 09, 00:04)
...patarkit ka daryt mamytes?

Viskas priklauso nuo lesiu sunkumo ir vaiko charakterio. Gali buti taip, kad vaikas juos nusiimines (sunkus, nepatogus, spaus nosi ir t.t.) ir, uzuot tureje finansine nauda, turesite pirkti dar vienus. As imciau brangesnius (kad ir issimoketinai). Siulau issiaiskinti del kompensavimo.
Atsakyti
QUOTE(vikma @ 2008 07 08, 23:04)
Isivaizduojat sendien ejom uzsisakyt akinuku vaikui,tai vienas lesius 300lt .o uz abu apie 600lt.sakes sakau.bet uzsisakem pigesnius apie 200lt.kazkaip sirdis skauda,nezinau ka net daryt,gal reikejoi nors pasiskolint pinigu ir tuos brangesnius uzsisakyt doh.gif o tie brangesni lesiukai plonesni,o mano vaikui reikai +7 ir +7.5,tai bus labai galingi,nes ir dabartiniai labai dideli stiklai verysad.gif ryt eisiu i soc rupyba gal suteisk kas del kompensacijos info,tada gal atsauksiu uzsakyma doh.gif patarkit ka daryt mamytes?

Ojojoj kokius stiprius akinukus jus nesiojat unsure.gif musu tik
+2 ir+2.5 tai galim pirktis ir po 70lt uz lesi nes nera tokie sunkus.jusu atveju lesius siulo kuo plonesnius,kad vaikui butu lengviau juos nesiot del to ir tokia kaina.mums irgi siule uz lesi po 300lt,net pavyzdi laikiau savo rankose lengvuciai jokio svorio thumbup.gif bet mes kadangi jau dideli esam ir gerai nesiojam tai atsisakem.
Gal jus pirma nueikit i soc.rupyba paaiskinkit situacija ir paklauskit kiek jums kompensuos,tada zinosit ka daryt imt brangesnius ar ne 4u.gif
Atsakyti