Linutukai, cia pas tave taip tokiu metu laiku kaledu senelis apsilanke, ar greitai tortadieniukas??? Kada tavo gimtadienis?
LINUTUK: knyga galiu patart tiek viena (geresnios nesu radus o ju skaiciau laaaabai daug). Tai Bryan Peterson Understanding Exposure cia
Paieskojau ar yra LT vertimas, radau daug LT foto saitu kur kalba apie sia knyga, bet pasirodo kad jei esi uzsiregistravus Linkomanijoj, gali ja persisiust. (ar tik angliskai nzn?)Si knyga vienintele mane tiek ismoke--visus pagrindus apie eksponavima, islaikyma, kadravima. Daug turi nuotrauku-konkreciu pavyzdziu ka gausi nustacius tam tikrus parametrus.
--ir dar, svarbiau negu knyga net, tai skaityk ir isisavink aparato vartotojo instrukciju knygute. Zinosi kokiu rezultatu imanoma tiketis is aparato. As pati daznai dar savo perskaitau.
dekui nors cia man leidziat pasireikst kas ne ten ar ne taip padeta. O namuose tai nepaiso demesio i mano "patarimus" (jau kiek kartu prasau MB kad rubus nemestu ant grindu o i krepsi idetu...vaizda gadina , tai numeta prie krepsio...ant grindu )
Tosk matosi iskart kad labiau subalansuota, bet man atrodo kad dar geriau butu buve jei tas apskritimas butu panasaus dydzio kaip laikrodis...didesnis negu tas kuri padarei. Bet visvien
Paieskojau ar yra LT vertimas, radau daug LT foto saitu kur kalba apie sia knyga, bet pasirodo kad jei esi uzsiregistravus Linkomanijoj, gali ja persisiust. (ar tik angliskai nzn?)Si knyga vienintele mane tiek ismoke--visus pagrindus apie eksponavima, islaikyma, kadravima. Daug turi nuotrauku-konkreciu pavyzdziu ka gausi nustacius tam tikrus parametrus.
--ir dar, svarbiau negu knyga net, tai skaityk ir isisavink aparato vartotojo instrukciju knygute. Zinosi kokiu rezultatu imanoma tiketis is aparato. As pati daznai dar savo perskaitau.
nu sakykit ka norit merginos, AVEDA moka tiksliai pastebeti kas ne taip, nu profe ir ne kitaip
dekui nors cia man leidziat pasireikst kas ne ten ar ne taip padeta. O namuose tai nepaiso demesio i mano "patarimus" (jau kiek kartu prasau MB kad rubus nemestu ant grindu o i krepsi idetu...vaizda gadina , tai numeta prie krepsio...ant grindu )
Tosk matosi iskart kad labiau subalansuota, bet man atrodo kad dar geriau butu buve jei tas apskritimas butu panasaus dydzio kaip laikrodis...didesnis negu tas kuri padarei. Bet visvien
QUOTE(Tosk @ 2008 05 02, 17:16)
Linutukai, cia pas tave taip tokiu metu laiku kaledu senelis apsilanke, ar greitai tortadieniukas??? Kada tavo gimtadienis?
nei kaledu senis, nei tortadienis (tortadieniui dovanojo siuntinuka nuo AVEDOS siap tortadienis kovo 6d), MB labai gerai pazyst jai zirziu nieko negaunu, jai kantriai darau škadas, bet su potekste kad del ju kaltas musu pasenes fotikas nusprendzia kad jau laikas pirkti o siap is jo lengviau dovanu gauti be progos, jis pas mane toks, kad skaito, jog dovanoti ka nors nereikia kaledu ar gimtadienio
nu arba turiu argumentuotai ir su faktais yrodyti, kad be to daigto negaliu gyventi , tada irgi buna perkama
jai zirziu nieko negaunu,
pas mus atvirksciai, zirziu tol kol gaunu... MB nemegsta konfrontaciju, pasitraukia i kita kambary, o as seku is paskos ir burbiu ...nu as avinas, tokia mano savybe.
Del gimtadienio dovanos MB man pasake kad apsiprekinciau ko noriu. Uzsakiau internetu deze SB nauju daikciuku ir atidarius prie jo paemus kiekviena aikciojau ir gyriau ant kiek jis mane zino ir supranta kad moka nupirkti butent to ko noriu
Ach tie musu vyrai As negaliu tiketis jokiu dovanu, tarkim mamos dienos proga, ar moters diena... Bet jis megejas nustebinti kartais labai netiketom dovanom, arba tiesiog yduoda savo kortele ir palinki gero apsiprekinimo Karta as jo paklausiau, ar nebijo taip duodamas kortele, bet sake, pas mane saugiau nei kokiam banke Tik vat issiimt is mano "banko" butu laaabai sunku O kaledu ar gimtadienio proga as pradedu dejuoti, kaip to ar ano reikia... O likus kokiom 3-4sav nustoju zysti ir taip leidziu mane "nustebinti" Bet arteja gimtadienis, o pinigeliu pas mus liudnai... nes daug kelioniu laukia, tad nezinau ka gausiu dovanu. Bet kai ateis atostoginiai tai bent jau koky blica tikrai iszysiu Aplamai pas mus del pinigu leidimo nera buve nei vieno konflikto, netgi labai sunkiais laikais. Dziaugiuosi kad ysiklauso ir y mano nuomone (kai uzsisakinejo masina buvo nerealiai prisvaiges).
AVEDA, o didesnio rutuliuko as neturejau Bet ir taip zymiai geriau ziurisi Aciu uz patarima
AVEDA, o didesnio rutuliuko as neturejau Bet ir taip zymiai geriau ziurisi Aciu uz patarima
Nusimato mum persikraustymas toli toli i visai kita kontinento (vakaru) puse--cia lyg i kita saly persikraustom toks atstumas. Nzn kaip jaustis. Labai noriu istrukti is dabartines gyvenamos valstijos (cia mum abiem bjauru), bet tuo paciu gaila viska palikti. I namus tiek cia savo ranku darbo ideta namu dekorui, tiek visos detales pritaikytos. Netgi mano SB kambarelis irengtas taip patogiai. O ten kur kraustysimes busto verte 3x didesne negu cia ka turim. Teks dirzus susispaust, ar mazesnius namus turet...bet gyvenama vieta ir gamta bus kazkas fantastisko.
QUOTE(AVEDA @ 2008 05 02, 22:44)
Nusimato mum persikraustymas toli toli i visai kita kontinento (vakaru) puse--cia lyg i kita saly persikraustom toks atstumas. Nzn kaip jaustis. Labai noriu istrukti is dabartines gyvenamos valstijos (cia mum abiem bjauru), bet tuo paciu gaila viska palikti. I namus tiek cia savo ranku darbo ideta namu dekorui, tiek visos detales pritaikytos. Netgi mano SB kambarelis irengtas taip patogiai. O ten kur kraustysimes busto verte 3x didesne negu cia ka turim. Teks dirzus susispaust, ar mazesnius namus turet...bet gyvenama vieta ir gamta bus kazkas fantastisko.
Tai vis tik kraustotes , neturetu buti taip blogai, jai namu kainos aukstesnes, tai ir algos turetu buti atitinkamai kaskiek aukstesnes, ne bent jau mes kaskada atkreipeme i tai demesi gyvenant JAV ir bendraujant su kitais lietuviais gyvenanciais kitose valstijose uz ta pati darba floridoje pvz. mokedavo tredzdaliu maziau nei chicagoje analogiskai is su apartmentu nuoma buvo ,
man tai kraustymasis ilga laika buvo labai yprastas dalykas, po to kai istekejau krausciausi 9 kartus tai is miesto i miesta , tai is buto i kita buta, tai is vienos salies i kita, net gi turiu pripazinti kad mes su MB buvom pradeja galvoti, kad kraustymasis geras dalykas, atsikratai daug ilgai nenaudojamu ir uzsibuvusiu daigtu, , bet stai jau 6 metai kaip gyvenu toje pacioje vietoje ir dabar taip pripratau, kad jai reiktu kraustytis tai neisivaizduoju savo reakcijos
Papildyta:
P.S. o i kokia valstija jai ne paslaptis sorry uz smalsuma, ja nelabai norisi sakyti nereikia
AVEDA puikiai suprantu kad sunku su tais persikraustymais. Bet paziurek y gerasias to savybes Juk rasei, kad nuostabi gamta, atsikratymas nereikalingu daiktu, monotoniskos rutinos payvairinimas, tas geras jausmas kuomet persikraustymas jau yvykes ir t.t. As jau pripratau prie kraustymosi. Man teko aptureti 11 gyvenamuju vietu (cia dar neyskaiciavau parbegimu pas tevukus ) Sunkiausias buvo paskutinis persikraustymas: pupai buvo tik 7men, visi namu pakavimo-ispakavimo darbai kliuvo man, mb tik zvejybos zaisliukus ir garaza sutvarke, man toks stresas buvo, kad deje mano pienine net uzsidare... Po keliu metu vel kraustysimes Noriu namuko
Kraustomes i Seattle, WA valstija. Uzdarbis didesnis negu cia, bet nepasakyciau kad analogiskas busto pirkimui (tokiam namui kaip cia turime). MB busima darboviete rado agenta ir abu labai daug rajonu ir namu apziurejo. Dabar jau budami namo savininkai niekad daugiau nesugebetume gyventi keliu kambariu bute kaip anksciau tik susituoke buvom. Bet kaip ir sakiau, kad tureti nama (net mazesni uz dabartini) 3x brangesnis netgi. Bet ten namu kainos tik kyla. MB sake kad kranai matosi horizonte, nauji rajonai ir namai kyla kaip baravykai po lietaus. Labai daug misriu tautu; Zuvies megejam ten rojus; Geriausios mokyklos vaikam; parkai visur, kalnai, ezerai, pusynai, tyrus oras. Dabartine gyvenama valstija pasizymi nuo senu laiku gamyklom ir plieno liejimo industrija; Nusmukusiais rajonais, pavargusiais zmonem.
O persikraustyt nelengva kadangi musu baldai ir aplamai "turtai" nera nuo "studentu laiku". Tada daug slamsto turejom...patys nieko neturejom tik ka uzsigyvenom- kur kas ka atidave mum. Persikraustant i pirmus/siuos namus, visa bardaka atidavem ir po truputi pirkom gerus baldus.O dabar tai reikes viska supokuoti ir pervezti ( nzn kiek jo kompanija mus kompensuos).
As patenkinta ir bandau ziureti tik i (+), bet tokia permaina staigi kad sunku adaptuotis. Ir dar nzn kiek laiko reikes laukt kol isirengsim naujoj vietoj kad galeciau SB uzsiimti (manau bus pirmas irengtas kampelis). Pasakiau savo geriausiai draugei tai ji taip nuliudo ...sunku bus visus draugus palikt ir sese net cia su seima
Tosk O jus ne nuosavam name gyvenat kad sakei kad nori namuko? Lygtai prisiminiau kad maciau namus tavo parase foto? bet gal ne jusu
O persikraustyt nelengva kadangi musu baldai ir aplamai "turtai" nera nuo "studentu laiku". Tada daug slamsto turejom...patys nieko neturejom tik ka uzsigyvenom- kur kas ka atidave mum. Persikraustant i pirmus/siuos namus, visa bardaka atidavem ir po truputi pirkom gerus baldus.O dabar tai reikes viska supokuoti ir pervezti ( nzn kiek jo kompanija mus kompensuos).
As patenkinta ir bandau ziureti tik i (+), bet tokia permaina staigi kad sunku adaptuotis. Ir dar nzn kiek laiko reikes laukt kol isirengsim naujoj vietoj kad galeciau SB uzsiimti (manau bus pirmas irengtas kampelis). Pasakiau savo geriausiai draugei tai ji taip nuliudo ...sunku bus visus draugus palikt ir sese net cia su seima
Tosk O jus ne nuosavam name gyvenat kad sakei kad nori namuko? Lygtai prisiminiau kad maciau namus tavo parase foto? bet gal ne jusu
QUOTE(AVEDA @ 2008 05 03, 07:06)
Nea ne namas pas mus... Tai tarsi du namukai sujungti per vidury lauke esanciais laiptais ir kiekvienam namuke yra po 2 butus: vienas pirmame aukste, o kitas issidestes per 2-3auksta. Musu ir yra per du aukstus. Vietos labai daug ir labai patinka isplanavimas. Bet.... Norisi savo zolynelio, kad zaidimu aisktele yrengti, kokia braskyte pasisodinti, obelaite... Kai pirkom dabartiny busta svarstem namuko galimybe, bet as pasakiau kad nesutinku, nes mazas vaikas ant ranku, vyras darboholikas, tad viska tektu man vienai daryti (pas mus kaledu eglute vis dar balkone, zaliuzes naujos nepakabintos jau visa menesy ir pan.)... Aciu ne... Bet vat po keliu metuku maze bus jau ugtelejus, o daugiau vaiku lygtais ir neplanuojam ir tada mb baigsis kontraktas (uztat nezinom ar pratesim ar reiks jam kazka kita galvotis). Bet kaip ir tu neysivaizduojam gyvenimo mazesnioj kvadraturoj, pripratom kad yra zaislu kambarys, hobiu kambariai....
Aisku gaila isvaziuoti taip toli nuo draugu, bet komunikacijos siais laikais Aisku gaila geru baldu, bet manau tavo augantys tarzaniukai irgi juos po truputy niokoja Norvegijoje labai populiaru, kad esant maziems vaikams, baldai perkami kuo paprastesni (kad ir ta pati IKEA), o vaikams ugtelejus ysigyjami geresni. MB mamos sugyventinio sunelis pasidare superduper sakarnius remontus ir baldus, o va netiketai gime dukryte ir visa tai dabar sekmingai siaubiama Ypac mazei patinka kalbanti virtuvine yranga
ehei ! sveika sugryzus