Įkraunama...
Įkraunama...

Veltinio dekoras

Sveikos vėlėjos. Aš pati dar visiška naujokė, nelabai turiu kuo pasigirti, bet pasigrožėjusi kai kuriais darbeliais susidomėjau, kaip gi ten padaryta ax.gif

Taigi - jei šlapiai nusivelsiu rankinuką (kada nors...) ir sugalvosiu ant jo pribadyti kokią "aplikaciją", tai ji man laikysis? Ta prasme, jei aplikacija jau kažkaip nuvelta, ir rankinukas nuveltas, tai sukibs? Ar visgi geriau ant viršaus dėti nesuvetą vilną ir badyt kažkokius ornamentus.

Antra, mačiau darbelių (rankinukų irgi), kuris visas vienspalvis, tik gilesni ornamentai matosi - ten išbadyti tie "grioveliai", ar išsiuvinėti kažkaip?

O kaip dar galima veltinį dekoruoti? Kad gražiai atrodytų ir gerai laikytusi, pageidautina smile.gif

Ačiū už patarimus.
Atsakyti
Na, aš lirgi abai nedaug nuvėlus, tik keli pabandymai. Bet kai ką žinau teoriškai. Dekorą galima išdėlioti iš karto iš vilnos dėliojant viršutinį sluoksnį, galima nedaug apvėlus, tik kad sukibtų vilna iškirpti ką nors ir taip pat uždėti dėliojant viršutinį sluoksnį , galima siuvinėti rankomis arba siuvimo mašina (greičiausiai čia ir bus tie ornamentai vienspalviame veltinyje), prisiūti karoliukų, galimą įvelti kokį gražų medžiagos gabalėlį, pvz gipiūrą, ar nėrinį, dažyti jau nuveltą gaminį. Matyt dar yra begalės būdų ir fantazija atsiveria dirbant 4u.gif
Jei bus visiškai nuveltas rankinukas ir dekoras, tai jau kažin ar pavyks pribadyti, nebent užsiūti. O pribadyti galima ką nors iš neveltos vilnos ant nuvelto gaminio...
Atsakyti
Galima ir nepilnai suvelta forma prideti ant virsaus pries velima. Pav., as su adata paveliau pauksciu formas ir po to jas uzdejau ant sudeliotos vilnos pluostu, ir dar uzdejau silko siulu ant virsaus ir tada slapiai suveliau viska. Galite paziureti cia
http://www.flickr.co...57603895162495/
Atsakyti
Štai radau šiek tiek pavyzdžių kaip galima dėlioti dekorą.Tik nežinau,gal forume jau anksčiau ir buvo tokios foto...
Čia susidėlioja ant neveltos vilnos dekorą ir tada viską šlapiai suvelia
user posted image
o čia nusipaišo piešinį ir sudrėkintą,sušlapintą vilną ant jo deda, o poto ant viršaus jau paruošta vienspalvį nesuveltą "kilimėlį"
user posted image
o čia labai įdomiai daro: pasidaro kilimėlį (nesuveltą tik vilną išsidėlioja), tada dvi splavas deda, o ant jų vėl susidėliotą ruošinį kilimėliui. O kai suvele su aštriom smailiom žirklėm įduria ir iškerpa iš viršutinio sluoksnio trikampukus taip, kad matytusi anksčiau užvelta spalva.
user posted image
Atsakyti
nu, reikės ir man pabandyti ax.gif
Atsakyti
O, su tais trikampėliais tai jėga smile.gif Dar tokio nebuvau mačiusi.

O klausimas tada, kaip su tašiuko rankenom? Jei nusiveli tašiuką ir jo rankenas atskirai, tai kaip sujungti? Ar palikti kažkokius nesuveltus galus?

O nėriniai visokie susivels su vilna? Ar reikia žiūrėti, kokia ten medžiaga?
Atsakyti
QUOTE(greeninlosangeles @ 2008 04 04, 05:24)
Galima ir nepilnai suvelta forma prideti ant virsaus pries velima. Pav., as su adata paveliau pauksciu formas ir po to jas uzdejau ant sudeliotos vilnos pluostu, ir dar uzdejau silko siulu ant virsaus ir tada slapiai suveliau viska. Galite paziureti cia
    http://www.flickr.co...57603895162495/



oho koks grozis wub.gif wub.gif
Atsakyti
na paveikslai velti labai grzus. o poto jus juos reminat?
Atsakyti

 ! 
Forume draudžiama:
Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ).
• rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu).
• rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.

Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.

Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos.
Atsakyti
Labas.Vartau viska apie veltini,galvoju,ar niekas nebandet ant kokio audinio su adata veltiniui subadyti koki vaizdeli?
Svajoju pvz liemene ar skraiste is paltinio audinio pabandyt dekoruot vilna.Tik niekur nerandu kokios idejos ar piesinuko.Niekas nebandet?
Inga
Atsakyti
nesu bandziusi ,bet manau ,kad i paltini audini badant labai greitai sulus adata g.gif .
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2010 06 24, 15:35)
nesu bandziusi ,bet manau ,kad i paltini audini badant labai greitai sulus adata  g.gif .

gali but,bet as pabandziau dekoruoti gelytemis ir boruzelemis ant vadinamu "prasceiku"tai jos su kailiu vidun ir viskas ten gerai gavosi.Na bet batai yra batai,o jei paltuka pasidarysiu vaikiskai,tai galiu juokingai atrodyti.Reikia viska gerai apgalvot.
Inga
Atsakyti