QUOTE(ainax @ 2005 06 18, 22:55)
Nakti jau isvis bandyk atpratinti nuo pienuko. Pradzioje kuri laika duok nakti atsigerti arbateles, arba, dar geriau, jei geria vandenuka (nes pvz maniskis vandens ne i burna neima, beje, kaip ir as). As koki menesi daviau misineli ryte ir vakare, o veliau tik rytais. Kai tik tik atsikelia pirmiausiai isgeria misineli, tai tada as galiu ramiai nusiprausti ir t.t. ir tik po geros valandziukes jau bunu paruosusi normalius pusrycius (kruopytes). Beje, mums jau beveik du, bet esu girdejusi, kad kitose salyse mamos savo vaikuciams misinelius karta dienoje duoda net iki mokyklinio amziaus, kadangi ten yra visi reikalingi vaikui vitaminai, mineralai. Tik kad pas mus tikriausiai tokiu misineliu nera. Nors ne, prisiminiau, kad ant kazkurio misinio pakelio skaiciau, kad skirtas vaikams nuo 1 metu iki mokyklinio amziaus, tik dabar negaliu pasakyti koks tai misinukas. Tai as savo beibiui irgi duodu misini ir dar manau artimiausiu metu tikrai nenutrauksiu. Dar ir del to, kad man ir paciai tai labai patogu.
Tas misinelis vadinasi NAN JUNIOR- vaniles skonio, su visais vitaminais, reikalingais vaikams.
Labai stebina mamos, kurios sako, kad misineliai- tai chemija- gal atidziau paskaitykit is ko jie gaminami.

As taip pat duosiu misineli tiek, kiek sunus gers; skaiciau, kad vaiko zarnynas ir inkstai nepasiruose "perdirbti" karves pieno iki mazdaug 3 metu(kaupiasi kazkokios medziagos inkstuose). Kadangi ir taip gauna visokiu pieno produktu-varskes, jogurto, surio, tai pieno neduodu, tik misinelio.

Del tu misineliu galima be galo be krasto gincytis, kaip ir del bet kokio kito maisto. O as manau, kad naturalus produktas yra sveikiau (kalbu apie vaikelius nuo metu) Ir seip mus mamos dar mazesnius prie visokio maisto pratino ir ka..... visi sveiki
O jei butu sultys milteliais, tai ir juos mieliau gertumet, nei naturalias

mišinį gėrė iki 1m.2mėn. net nepamenu nuo kada, bet liko tik vienas mišinio gėrimas - vakarais. kurį laiką jau buvau davus ir košes užbalintas pienu.
vieną vakarą susiruošiau vėl mišinį duoti, o gi milteliai baigėsi. taip gėda pasidarė prieš vyrą, nes jis ką tik iš parduotuvės buvo grįžęs o aš net neprisiminiau kad mišinio nebėra. tad nutarėm pabandyti duoti pieno. pieną perku 2,5 riebumo pasterizuotą, tad jo nevirinu o tik pašildau. tai va mes taip staigiai ir netikėtai perėjom prie pieno.
vieną vakarą susiruošiau vėl mišinį duoti, o gi milteliai baigėsi. taip gėda pasidarė prieš vyrą, nes jis ką tik iš parduotuvės buvo grįžęs o aš net neprisiminiau kad mišinio nebėra. tad nutarėm pabandyti duoti pieno. pieną perku 2,5 riebumo pasterizuotą, tad jo nevirinu o tik pašildau. tai va mes taip staigiai ir netikėtai perėjom prie pieno.
jei atvirai, tai aš šiuo klausimu pasimetusi, mišiniuose vitaminai, mineralai bet kaip bebūtų tai milteliai. o tik įdomu ar šiuolaikiniame piene dar yra vertingų medžiagų?
o vaikui tuoj metai ir nesumąstau kaip čia pasielgti.
o vaikui tuoj metai ir nesumąstau kaip čia pasielgti.
jei vaikas valgo įvairų maistą (vaisius, daržoves, mėsą, žuvį, kitus pieno produktus, na, vnž, beveik viską, ką suaugęs tik su minimaliais prieskonių priedais), tai nėra ko sukti sau galvos dėl to pieno - eilinis kalcio šaltinis. O jei bijoma, kad vaiko imuninė sistema gali nukentėti, tai papildomai galima duoti pvz., žuvų taukų ar kt. vitaminų
maniškis nuo 9,5mėn. geria ožkos pieną (iki tol gėrė mišinį, o paskui 1/4 vandeniu skiestą pienelį). nei aš jo virinau, nei ką - nieko nuo jo neatsitiko... Tik į naudą - sveikas kaip ridikas
maniškis nuo 9,5mėn. geria ožkos pieną (iki tol gėrė mišinį, o paskui 1/4 vandeniu skiestą pienelį). nei aš jo virinau, nei ką - nieko nuo jo neatsitiko... Tik į naudą - sveikas kaip ridikas

manasis pats atsisake misiniko kai jam buvo 10men. kai duodavau tik paragauja ir meta buteliuka!o as nesuprantu kodel
veliau pradejo labai atpilinet!tai gydytoja patare atsisakyt.tai dabar geriam jogurta o pries miega pasildau pienuko is parduotuves(riebesnio) labai noriai geria ir viskas pas ji tvarkoj

Mano mažoji MP gėrė iki metų, paskui dar gana ilgai iki kokių 1,8 m. gėrė mišinį. Daviau tol kol norėjo, dabar jau neįsiūlau
Mes iki metų gėrėm MP, o dabar jau greit bus 3m, o vis dar duodu mišinuką. Gal čia tik sutapimas, bet netgi žiemą nesam rimtai sirgę
(tfu tfu tfu)

mes vis dar geriam misinuka, bet tik naktim, nes vis dar jomis valgom, o vakarais geriam paprasta piena.Ir mes nesam dar rimtai sirge, bet nezinau ar cia misinuko deka ar siaip esam atsparios
Na, aš prieš pora mėn. bandžiau pereit prie pieno, bet po savaitės tokių bandymų, pradėjo labai viduriuot, pediatrė liepė nutraukt gryno pieno gėrimą, nors jogurtus, varškę, sūrį ir kt. toleruoja