Įkraunama...
Įkraunama...

Kino Pavasaris

Pasiziurejau Zvirbliu giesme ir vokieciu Kaip 9 danguje.

Apie Zvirbliu giesme daug geru zodziu nepasakysiu. Man jis pasirode primityvokas, operatoriaus darbas kai kur neprofesionalus, labai tiesmukiskai skleidziama mntis ir jau ta istorija kazkokia neitikinama. Aktoriu vaidyba man tokia teatrine pasirode. Salei patiko, juokinga buvo daznai, nors man kazkaip tos situacijos juoko nekele. Be to, ziauriai sunervino salia sedejusi ir visa filma garsiai komentavusi moteriske. cool.gif

SPOILER.
Kaip 9 danguj vertas tikrai daugiau demesio, vien del savo nestandartinio poziurio. Uzmigdyta jaunystes ir grozio kulto pilieti, sis filmas gali tikrai sokiruoti lotuliukas.gif Is pradziu pykau, kad taip afisuojamas kunas, nes istorijai tai pliusu neprideda, veliau istorija, o ir veikeju santykiai nepagilejo. Vietom atrode, kad tu "isimylejeliu" daugiau nieks ir nesieja tik seksas. Tokie svetimi viens kitam ir liudni jie man pasirode prie to ezero. unsure.gif Vis delto, nors filmas turi tam tikru trukumu, manau, jis isimena visiems, be to, tai gera edukacine priemone, irodanti, kad senas zmogus dar yra zmogus. Be to, labai gerai atskleidziamas seno zmogaus vienisumas, vieta visuomeneje. Nors garantuoju, kad toks lietuviskasfilmas butu dar liudnesnis.
Papildyta:
QUOTE(sleepy hat @ 2009 03 23, 17:55)
o laimingiausia mergina pasaulio kazin kaip? arba "muzika"? arba latviu "megejas"?o ir "zgutas" dar!  oi, bet nerode dar ju.. eit neit eit neit  unsure.gif

Zgutas jau kai kuriais atsiliepimais tituluojamas KP konkurso nugaletoju. Jau gailiuosi, kad jau vietos mano grafike neatsirado. Turbut jau ir pamatyti veliau nebus progos. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariposa: 25 kovo 2009 - 22:06
QUOTE(Mariposa @ 2009 03 25, 22:12)
Zgutas jau kai kuriais atsiliepimais tituluojamas KP konkurso nugaletoju. Jau gailiuosi, kad jau vietos mano grafike neatsirado. Turbut jau ir pamatyti veliau nebus progos.  unsure.gif

traileris zavutis! o dar tarantino pavarde + bulgarai, kazkas idomaus tikrai turetu but.. ech! ale laikas rodymo gun_bandana.gif gal girdejot ar jo nerodys ir po pavasario?
Atsakyti
QUOTE(sleepy hat @ 2009 03 25, 22:26)
traileris zavutis! o dar tarantino pavarde + bulgarai, kazkas idomaus tikrai turetu but.. ech! ale laikas rodymo  gun_bandana.gif gal girdejot ar jo nerodys ir po pavasario?

Nezinau, siaip nieks jo nusipirkti is platintoju lyg nezadejo. Nebent kokia Skalvija rodytu...

O kuo laikas negeras? Daug seansu ir ivairiu laiku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2009 03 25, 22:33)
Nezinau, siaip nieks jo nusipirkti is platintoju lyg nezadejo. Nebent kokia Skalvija rodytu...

O kuo laikas negeras? Daug seansu ir ivairiu laiku  mirksiukas.gif

Darbo laiku, arba jau einu tuo laiku i kitus filmus, tai lieka tik sekmadienio velus vakaras, bet kai pirmadieni keltis 6 val, kazkaip nebetaip labai ir noris i ta filma doh.gif
Jus paziurekit, jeigu tikrai geras, tada reiks ieskotis atsisiust ir kazkur cool.gif
Atsakyti
Vakar buvau "citrinmedyje". Visai patiko: toks ramus, taciau tikrai ne nuobodus filmas. Rekomenduociau, ypac moterims smile.gif
Atsakyti
Jau buvau trijuose "Kino pavasario filnuose". Ilgai rinkausi, skaitinėjausi ir kolkas dar nenusivyliau nė vienu smile.gif Taigi, pasižiūrėjau:
suomių "Tomą" (ramus, subtilus filmas, puikus operatoriaus darbas);
vengrų "Deltą" (bent jau man šis filmas pasirodė įstabus visom prasmėm, tiek scenarijus geras, tiek aktoriai įdomūs tipažai, tiek labai gražiai nufilmuota; dar ilgai negalėjau atsigaut nuo grožio ir šiurpumos derinio);
iraniečių "Dvikojį arklį" (labai savitas filmas, sunkus, bet tikrai nesigailiu).

Dar nusipirkau bilietus į "Tris beždžiones" ir "Gražų žmogų" (pasisaldinimui) 4u.gif
Atsakyti
grizau is filmo "Sokeja" - nusivyliau. Nebuvo nuobodus, taciau is aprasymo turejo but gerokai stipresnis. Na, is tu kur po poros savaiciu nebeatsiminsiu schmoll.gif
Atsakyti
Ir aš atraportuosiu apie tai, ką iki šiol pamačiau ax.gif
,,Genuja" labai sukrėtė.Gal todėl stipriai reagavau, kad motinos netekimo tema man - labai skaudi. Bet apskritai tai šiek tiek kvepėjo ir emociniu šantažu (D.Kalinauskaitės terminais kalbant) - nes ko gali ji nejaudinti, nepaliesti, a?
Aktorių vaidyba įtikinanti, C.Firth - nuostabus wub.gif ,kuriama įtampa irgi pasiekia žiūrovą. - tik niekaip nesupratau, kokiu tikslu ji ten kuriama - nes kaip ir į jokią baisią tragediją neišsivysto - kad pajustumėm, kokie veikėjai nesaugūs jaučiasi?Žodžiu, pliusas ties šiuo filmu.
,,Plikas kalnas" tikrai pateisino buvimą tarp drąsios vizijos filmų. Nes tiesiog yra vaiko akimis matomo pasaulio atspindys. Tyliai išgyvenama didelė tragedija. Čechoviškai gal net. Irgi pliusas.
,,Trys beždžionės" kol kas labiausiai apsipliusinusios biggrin.gif Sutinku ir pritariu visų kritikų lyginimams su mano numylėtuoju Tarkovskiu. Tiesa, įvykiai labai nuspėjami, bet režisūra tai atsveria su kaupu. Kita vertus, ko gero, kad naują istoriją kaži ar beįmanoma papasakoti šiuolaikiniame postmoderniame (ar jau post-postmoderniame) sviete biggrin.gif
,,Reičel išteka" - labai įtikinanti, jei trumpai. Vestuvių pasiruošimai erzino, nes tokių tradicijų nemėgstu. Kim beigi kiti veikėjai irgi kėlė emocijų marias. Žodžiu, irgi geras biggrin.gif
Pasirodo, surašiau paklodę panegirikų KP filmams. Nors turėčiau dėl ko prikibti ir ką prikišti kiekvienam - bet apskritai tai kol kas visu matyti nenuvylė.
Atsakyti
As vakar pasiziurejau Kamino. Filmas pastatytas taip, kad emociskai labai paveikus. As jau filmu gale drebejau, verkiau ir ko tik nedariau biggrin.gif

Tai nera festivalinis filmas, bet padarytas pagal ispaniskas + holivudines tradicijas, laba gerai sukaltas filmas. Paliete manau visus. Pabaiga buvo tikras satyros kokteilis. Juokas per asaras.

Rekomenduoju visiems, nors toks filmas labiau tiktu bendrajame repertuare nei festivalyje.
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2009 03 25, 22:12)
Papildyta:
Zgutas jau kai kuriais atsiliepimais tituluojamas KP konkurso nugaletoju. Jau gailiuosi, kad jau vietos mano grafike neatsirado. Turbut jau ir pamatyti veliau nebus progos.  unsure.gif

paziurejau vakar "Zguta", neblogas, po kino buvau kaip transe, vis pries akis regejau ta pagrindini veikeja"Kandi". Kazin kodel filmo aprasyme ji vadina"Drugiu", o subtitruose Kandziu"?
Atsakyti
Mano sarasas pasipilde dar dviem. Vakar ziurejau "Tarp sienu" (si filma rodys ir bendrajame repertuare nuo balandzio 17 d.), o siandien dokumentini Rene.

Tarp sienu tikrai stiprus filmas, ypac turint omeny, kad visi ka matom ekrane ne tik neprofesionalus aktoriai, bet dar ir tokie ant pasaulio nusisvilpe jaunuoliai. As neseniai buvau Paryziuje, tai savotiskai aktualus man tas filmas pasirode su savo rasinem/ kulturinem/ religinem tematikom. Butent Paryziuje mane stebino vaizdas ir buvo idomu, kaip jie tarpusavyje sugyvena. Sis filmas daug ka atskleide. Saltu nervu mokytojas, beje irgi neprofesionalus aktorius vertas tik pagyrimu. As tiek kantrybes netureciau. schmoll.gif

Isskirtinai socialines tematikos filmas, nenaudojamos jokios naujoviskos kino priemones, bet puikiai galetu veikti kaip edukacine priemone. mirksiukas.gif

Stiprus filmas. Ilgai prisiminsiu.

Apie Rene. Vos neuzmigau, man kine tas retai pasitaiko. Dokumentiniam filmui pasirinkti tokia nykia asmenybe, tiksliau tustybes apsesta infantilu zmogu, kuris akivaizdziai megaujasi demesiu, o pats is saves nieko neisspaudzia, nu jau atleiskite. Jis ten visoks ir rasytojas, ir dar kazkas, gal tiesiog filmas jo nesugebejo atskleisti. g.gif

As likau nesupratus, ar as cia neizvelgiau kazkokios mazo zmogaus problemos ar rezisierei pries tiek metu pradejus rinkti medziaga jau nebera kur trauktis ir vis sukasi ratu tie ju susirasinejimai.

Vienas nykiausiu personazu. Manau nevertejo apie ji kurti filmo. O rezisura irgi ne per stipriausia pasirode.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariposa: 29 kovo 2009 - 21:33
QUOTE(Cruella @ 2009 03 27, 21:40)
grizau is filmo "Sokeja" - nusivyliau. Nebuvo nuobodus, taciau is aprasymo turejo but gerokai stipresnis. Na, is tu kur po poros savaiciu nebeatsiminsiu  schmoll.gif

Kame stipresnis? Gal tikejais, kad Jo blogoji puse atsiskleis ziauresniais veiksmais? (o filmo aprasyma kinopavasaris.lt matyt blogas vertejas rase.. kruva neatitikimu ir perdejimu)
Man patiko, nors lukesciu nepranoko. Grazu man buvo ziuret i Anika, i jos atviras akis ir issiilgusi veida. Kazkaip ji man pradzioj labai jauna pasirode del to, tik poto atkreipiau demesi, kad nebetokia ir jauna.. idomu kaip kituose filmuose ji atrodo, gera aktore regis anoji. grazu ir Lases pradinis nekalbumas ir bandymas atsiribot. ir grazu tos scenos kai ji begiodavo. ir pabaiga grazi! (iki vaiku) dedu pliusika taip sakant ant sokeju rolleyes.gif

Zirklutes, o tu buvai/eisi? kaip tau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sleepy hat: 29 kovo 2009 - 21:37