Jei būtų mano valia, pirkčiau tik ekologiškus medinius žaislus. Deja, dukrytė turi savo skonį - neitin spalvingi medinukai jos nedomina. Natūralaus medžio kaladėlės guli praktiškai nejudinamos . Turiu pripažinti, kad Fisher Price Little People žmogeliukai mūsų namuose turi didesnę paklausą Bet mes prisigalvojam kitokių ekologiškų žaidimų - tiesiai iš gamtos. Smėlis, akmenėliai, vanduo, visokie pagaliukai, pliauskelės, augaliukai - medžiaga žaisti. Taip pat kartais minkom Play Dough namų darbo lipdymo tešlą - juk tai taip pat ekologiška (nors... ant mūsų miltų berods nebuvo parašyta, kad jie ekologiški ). Rudenį rinksim kaštonus, giles, moliūgėlius. Dar labai norėčiau savo mergaitę supažindinti su kukurūzais. Tikiuosi, dar kažkur Lietuvoj juos augina . Pamenu vaikystėje, kai nuvažiuodavau pas močiutę į kaimą, būdavo labai smagu pinti jiems "kasas"...
šiuo metu mums dar žaisliukai įdomūs tik tol kol mama juos rodo ir tai ne visada o kai atsiras poreikis ,paprašysiu draugės tečio jis daro medinius žaisliukus,kad ir mūsų mažei padarytų
Man tai regis, kad ekologiškiausi yra pačių pasidaryti žaislai - kad ir tie medžiaginiai nykštukėliai, visokios valdorfinės lėlytės, net kaladėles galima prašyt kokio staliaus išpjaut ir apgludint.
turim viena dovanota bet dar nezaidziam. manau vaikui bus tas pats, kad tik zaisliukas smagus butu. o siaip galvoju su juo reikes zaisti gamtoje su kankoreziais, gryvais ir t.t. kad tik i burna nebeimtu
o mes neturim nė vieno, bet, manau, verta įsigyti
Sveikos mamos radom puikia parduotuve Kaune nuo zaislu grozio net susisuka galvele ten daug mediniu zaislu yra ir nedazytu taciau yra ir spalvotu jie dazyti ekologiskais dazais... taip pat tie zaisliukai kurie rodomi puslapio pradzioje yra toje pardyotuveje... na ten apstu lavinamuju zaislu tiksrai labai patiko dar Kaune kiek jieskojom savo mazajai nematem tokiu groziu... o jei ir rasdavom tai dazai buvo ne ekologiski tai nesinoi vaikui i burnyte duot nes kol kas viska griauzia ai o ji yra Silainiuose pries maxima zalia tokia parduotuve
QUOTE(balta @ 2008 06 09, 11:33)
Turiu nuliūdinti, bet medinis žaisliukas nėra savaime ekologiškas. Neaišku, kuo klijuotas, kuo dažytas. Gali būti užterštas formaldehidu, dažuose net švino gali būti.
Na, perkant kinietiska plastmase prekybios centruose, daug didesne tikimybe apnuodyt vaika. Praeinant pro zaislu, ar kitu plastmasiniu gaminiu skyrius net kazkoks keistas ir labai nemalonus kvapas jauciasi. Tie, kas daznai nesilanko prekybos centruose gali tai paliudyt.
O mediniai zaislai, kiek man zinaoma, dazomi ekologiskais dazais, su klijais tas pats, kazkoki neseniai pirkau, tai pakuote buvo su zenkliukais, tvirtinanciais dazu ir zaislo gamybos kokybe
Idomu kaip yra kontroliuojama zaislu gaminimo veikla - gal kas nors zino?
Papildyta:
As vaikui esu pirkus Nimo, Plan Toys, Brio, Eichhorn zaislus - labai kokybiski ir smagus, skatinantys kurybiskuma, juose daug veikos. Tikiu, kad jie sveikesni nei plastikas
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 07 16, 10:54)
As vaikui esu pirkus Nimo, Plan Toys, Brio, Eichhorn zaislus - labai kokybiski ir smagus, skatinantys kurybiskuma, juose daug veikos. Tikiu, kad jie sveikesni nei plastikas
O kur pirkote minetus zaisliukus?
QUOTE(dilditele @ 2008 07 19, 00:18)
O kur pirkote minetus zaisliukus?
sioje temoje jau minetose parduotuvese - Spragtuke, Zaislu akademijoj, Baroca, Brio zaislus gavom dovanu is Svedijos, kitus is uzsienio parsivezem...
Vaje koks geras straipsnis! Ir nukistas i pacia gluduma ekobloge : Perskaityti privaloma!
http://ekoblogas.wor...iska-pagalvota/
http://ekoblogas.wor...iska-pagalvota/
O kaip atskirt ar zaislas kenksmingas ar ne???
Pagal kaina? Made in China??? Bet kad dabar visi is Kinijos.
Kaip suzinot ar yra tu ftalatu???
Pagal kaina? Made in China??? Bet kad dabar visi is Kinijos.
Kaip suzinot ar yra tu ftalatu???