Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški žaislai, dažai, plastilinas

Apklausa: Ar Jūsų vaikai turi ekologiškų žaisliukų (100% medvilnės ir vilnos; medinių)? (148 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Kartą skaičiau straipsnį, rodos,"Mamos" žurnale apie medinius žaisliukus,- tai ir "užkibau" lotuliukas.gif . Nepataisomai lotuliukas.gif Dabar kitokie, plastmasiniai net nebelabai mieli, kad ir kokie spalvoti ar elektrinių muzikėlių prikimšti būtų... doh.gif
Prieš porą dienų buvau užėjus į nedidukę parduotuvėlę Vilniuje (viena mama iš supermamų parekomendavo) - radau nemažai šaunių dalykėlių mirksiukas.gif
Pardavėja davė man dar kortelę su jų internetinės adresu - galima ramiai pasiskaityt, pasižiūrėt ką turi. Na, pavyzdžiui kad ir čia:

http://www.zaisluaka...161f30.08037667

tiesa, parduotuvėj mačiau dar kitokių dalykėlių, bet nors tiek... blush2.gif
Atsakyti
Labai geras dalykas yra tokie žaislai. ir vaikui patinka, idomu bigsmile.gif
Šiaip ir rankų darbo suveltas meškutis mano vyresnėlei pats mylymiausias rolleyes.gif
ar angelas sargas veltas virš lovytės, jis linguoja, vaikytis žiūri rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Keberiokšt @ 2007 08 15, 23:52)
ivory, zinai patarle "geriau viena karta pabandyti, negu simta kartu paklausti?"

pirmame puslapyje aprasiau, kaip namie pasidaryti daziukus leliui. Pabandyk pati: is pradziu nedek sauksto miltu, tik isspausk sulciu. Tada pabandyk su saukstu miltu vandenyje ir isspausk i tai sulciu. Pajusi skirtuma, neabejoju.
Jei kalbi apie tesla vaikui lipdyti, Supermamoje yra ne viena druskos teslos variacija, as darau taip: stikline druskos (patinka rupi, tada tesloje jos kristalai blizga) +stikline miltu +siek tiek vandens, kad tesla issiminkytu. Galima lipdyti ir issdziovinti. Galima ir orkaiteje pakepti, tik tada nebus baltai grazi. Taciau metuku leliui tiesa sakant druskos tesla gali buti per kieta lipdyti, mano manymu, labiau tinka paprasta pyrago tesla, tokia minkstuciuke.
Aisku, siais technikos laikais gal kazkam ir juokinga tokia namu dirbtuvele. Juk nueini i prekybos centra, ten 5 rusiu minksti plastilinai, dazai ir panasiai. Temos pavadinime buvo zodis "Ekologija", tai todel ir nusprendziau pasisakyti. Atsiprasau, jei kam nepatinka lotuliukas.gif

man labai patinka ! saunuole drinks_cheers.gif . as irgi stenguosi kuo maziau pirkti baigtiniu produktu spalvotose dezutese, nes tada vaikui atplesti dezute ir buna didziausias ir vienintelis malonumas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiaip jau dažai už kelis litus maximose su ekologija tikrai nieko bendro neturi. Nesvarbu, kad vaikams ir kad galiam pirštais dažyt. deja sad.gif Čia kaip su Coca-cola, kuri irgi yra vaikams ir, jei netyčia išgers, nieko blogo neatsitiks lotuliukas.gif

Ekologiškų piešimo ir lipdymo priemonių vaikams galima rasti parduotuvėlėje Šv.Stepono 6, Vilniuje. Mes ten perkam eko vaškines kreidutes. Bet dar yra ekologiškas vaškas lipdymui (jis nors ir kietokas (plokštelėse), bet tarp rankų greit sušyla), ekologiškų dažų piešimui, tik jie laaaabai brangūs (bent jau man).

O čia keletas idėjų iš mūsų gyvenimo:

niekada nedariau specialiai jokių tešlų vaikams (nebent kokia proga, pvz. gaminam kalėdoms žaisliukus) - kepi pyragą, darai koldūnus ar virtinukus, gabalą tešlos paskiri vaikams. Oi, kokių tik istorijų neišgirsdavau, kaip smagiai jie lipdydavo ir žaisdavo. Ir man laiko kepimui yra smile.gif O vyresni jau gali ir šiaip prisidėti.

Dar super dalykas yra nusipirkti bičių vaško (pas bitininkus arba bitininkų parduotuvėlėje, kur netoli stoties yra). reikia tam paskirti atskirą puodą, vašką išlydyti, ir intensyviai maišant vėsinti, kol gausis tokia šilta košė. Iš tos košės galima lipdyti ką tik nori. Kvapas - nerealus smile.gif Galima prisidaryti rutuliukų ir jais pasimasažuoti veidą, o šiltus važkinius paplotėlius uždėkite iš darbo grįžusiam vyrui ant menčių ir tegu paguli keletą minučių - atsipalaidavimas garantuotas.

Piešia vaikai tai su tom eko kreidutėm. Todėlapie spalvas nelabai ką galiu pasakyti.
Atsakyti
Buvau nupirkus ekologiskos medvilnes zaisliuka-kramtuka. Bet nelabai jis domino vaika doh.gif
Atsakyti
o jeigu žaisliukas medinis, tai jis jau savaime ekologiškas? Man tiesiog įdomu blush2.gif ne visada juk būna ant etiketės parašyta, ar ekologiškais dažais dažytas. O vien nespalvotų nesinori vaikui pirkti.
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2008 06 09, 07:43)
o jeigu žaisliukas medinis, tai jis jau savaime ekologiškas? Man tiesiog įdomu blush2.gif ne visada juk būna ant etiketės parašyta, ar ekologiškais dažais dažytas. O vien nespalvotų nesinori vaikui pirkti.

Turiu nuliūdinti, bet medinis žaisliukas nėra savaime ekologiškas. Neaišku, kuo klijuotas, kuo dažytas. Gali būti užterštas formaldehidu, dažuose net švino gali būti.
Atsakyti
Sveiki,
mes turime ekologishku zaisliuku.Viena pirkome Rasakila migduka,o kita atsiunte is USA meskina.
Labai patinka ekologishki zaislai,planuojame isigyti ir daugiau.Audniai vaikuciui nealergizuoja,meskiuka esu idejusi i lovyte.
Atsakyti
gal turiu,tik nežinau kad jie ekologiški
Atsakyti
prasysiu dovanu, kad dovanotu ekologiskus ax.gif
Atsakyti
Turim paprastas medines kaladėles, tiesa jos ne Lietuvoj pirktos, labai faina, galima ir graužti, ir į dėžutes dėlioti, geriausias žaislas thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos.
Mūsų sūneliui jau 10 mėn. Turim nedaug, bet kokybiškų ir ekologiškų žaisliukų: medinių šaukštų ir šaukštukų, kuriuos su malonumu laikė ir graužė nuo pirmų mėnesių, ir dabar tebegraužia. Draugė iš Vokietijos atvežė porą medinių žaislų skirtų kūdikiams, ir dar dabar mielai tebekramto juos. Skudurinuką rankų darbo gavom dovanų prieš gimimą, kitą pirkome Rasakiloj. Prieš kokį mėnesį pirkom medinę (nedažytą) mašinėlę, žaidžia kuo puikiausiai, važinėja, burzgia ir spalvų jam visai netrūksta.
Beje, medinių žaislų gamintojai teigia, kad didesnė paklausa yra nedažytų medinukų. O jei yra didelis noras, galima patiems nusidažyti įsigijus ekologiškų dažų. Vaikams reikia natūralumo wink.gif
Kiti mūsų žaislai - tai visokie buteliukai, dėžutės, puodukai, skalbinių segtukai..., kurie, deja, nėra ekologiški. Vakar vaikas gavo kalną pušies konkorėžių thumbup.gif
Gaila tik, kad iš dovanotų žaislų gavom tik vieną ekologišką medinį drugelį ant ratukų, kuris laukia, kol mūsų sūnelis pradės vaikščioti. Dėl to turim bėdą - sandėliuojam nenaudojamus žaislus.
Labai patiko tų molinių plytų namukai - gera idėja - reikės vaikui paaugus prikepti jam plytų thumbup.gif
Internete yra instrukcijų su iškarpomis, kaip pasisiūti lėles. Pvz. čia -
http://simmy.typepad..._instructi.html
Atsakyti