Įkraunama...
Įkraunama...

Atsargiai - užterštas oras

Sveikos mielos mamos,

tiesiog norėjau sukurti tokią temą, kur galėčiau informuoti apie oro užterštumą miestuose. Dirbu darbą susijusį su oro kokybe Lietuvoje. Žmonės prastai informuojami apie oro taršos žalą sveikatai, o ypač mūsų mažiesiems. Todėl šioje temelėje žadu parašyti apie oro kokybę.

PVZ. šiandien (balandžio 2 d.) oras labai užterštas kietosiomis dalelėmis (paprasčiau tariant dulkėmis), kurios itin kenkia žmonėms sergantiems kvėpavimo takų ligomis, astma. Dėl to ligos gali paūmėti, prasidėti astmos priepoliai. Todėl šiandien aš nerekomenduoju eiti pasivaikščioti su vaikais.
Atsakyti
Įdomi tema smile.gif
O čia visoj Lietuvoj vienodai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrulia @ 2008 04 02, 16:00)
Įdomi tema smile.gif
O čia visoj Lietuvoj vienodai? g.gif



Šiandien labai padidėjo visoje Lietuvoje, bet ypatingai Vilniuje, Kaune, Panevėžyje. Vilniuje tai net matosi padūmavimas nuo dulkių.
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2008 04 02, 15:25)
Šiandien labai padidėjo visoje Lietuvoje, bet ypatingai Vilniuje, Kaune, Panevėžyje. Vilniuje tai net matosi padūmavimas nuo dulkių.

Po lietaus turėtų nusėsti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrulia @ 2008 04 02, 18:45)
Po lietaus turėtų nusėsti? g.gif


Taip, stipresnis lietus nusodina dulkes, o vėjas išsklaido. Taigi, laukiam lietaus. Sinoptikai žada, bet ne visur.

Mano dukrelė serga astma, tai padidėjus užterštumui pavasarį jai visada pablogėja - kosti, ar net priepuolių būna doh.gif . Manau, tikrai reiktų pasaugoti jautresnius vaikučius. Ir nevaikščioti su mažaisiais šalia intensyvaus eismo gatvių schmoll.gif - ten užterštumas ir kitais teršalais labai didelis, ypač nuo 10 iki 14 val. dieną.
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2008 04 02, 17:58)
Ir nevaikščioti su mažaisiais šalia intensyvaus eismo gatvių  schmoll.gif  - ten užterštumas ir kitais teršalais labai didelis, ypač nuo 10 iki 14 val. dieną.

Tai jau tikrai doh.gif aną dieną ėjom, tai valė smėlį palei bordiūrius, tai su tokiu traktoriuku su "šluotom" kaip prasuko, tai dulkių debesis ant viso kelio ir pakibo doh.gif rado kada valyt, kai taip sausa doh.gif ir dar vėjo nebuvo doh.gif teko eiti dideliu ratu, kad nepatekti ant to debesies doh.gif
Atsakyti
Čia ir problema, kad savivaldybės susirūpina visokių šiukšlių valymų tik tada, kai gauna perspėjimus iš aukščiau. Ir nepakanka joms supratimo kaip ir kada valyti. Sausu oru tikrai nereikėtų to daryt. doh.gif
Atsakyti
bye1.gif kažkaip jaučiu kad ir šiandien oras nepergeriausias, g.gif
Atsakyti
QUOTE(editukassk @ 2008 04 03, 09:57)
bye1.gif kažkaip jaučiu kad ir šiandien oras nepergeriausias,  g.gif


Iš tikrųjų, oras vis dar išliks labai dulkėtas. Toliau laukiam lietaus. Koncentracijos sumažėjo šiek tiek, bet vis dar per didelės, kad būtų švarus oras.
Atsakyti
Labai ačiū už šią temą,labai aktualu thumbup.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Gera temele thumbup.gif
Man kaip tik aktuali.
O ar galit pakonsultuot apie atskiru miesto mikrorajonu uzterstuma? g.gif

Pvz. as gyvenu Pilaiteje, cia mes turim miskeli ir as juo labai dziaugiuosi, kad vaikuciai turi kur padukti ir pakevepuoti bent kiek svaresniu oru. Bet stai klausimelis: yra galimybe persikelti gyventi i naujus namus, ten stato prie plento... (Maxima Fabijoniskiu). Bet man sake kad ten netoliese savartynas buvo ir kad ten vejuota, o miskeliu ner doh.gif

Koks uzterstumas yra Pilaitej ir kiek Fabijoniskese ir to rajono apylinkese? g.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2008 04 03, 10:39)

Pvz. as gyvenu Pilaiteje, cia mes turim miskeli ir as juo labai dziaugiuosi, kad vaikuciai turi kur padukti ir pakevepuoti bent kiek svaresniu oru. Bet stai klausimelis: yra galimybe persikelti gyventi i naujus namus, ten stato prie plento... (Maxima Fabijoniskiu). Bet man sake kad ten netoliese savartynas buvo ir kad ten vejuota, o miskeliu ner  doh.gif

Koks uzterstumas yra Pilaitej ir kiek Fabijoniskese ir to rajono apylinkese?  g.gif Aciu  4u.gif


Pilaitėje nėra oro užterštumo tyrimų stoties, bet pagal jos išsidėstymą mieste, tai turėtų būti vienas švaresnių rajonų. Kiek žinau, ten nėra labai intensyvaus eismo gatvių, pramonės įmonių irgi. Fabijoniškės gal kiek labiau užterštos, ypač prie gatvių. Buvęs savartynas, aišku, nėra labai gerai, bet oro kokybei didesnės reikšmės neturėtų būti. Šituo klausimu nelabai galiu atsakyti. Vėjas gerina oro kokybę, nes prasklaido teršalus.


P.S. malonu girdėt, kad patiko tema biggrin.gif
Atsakyti