Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas

QUOTE(eMAr @ 2008 04 15, 15:43)
DMC evenweave'o ir lino nerekomenduoju. Smulkesniems darbeliams geriau rinktis didesnio numerio Aidą.

Ačiū už pastabą, o kaip su ta Aida??? kuo didesnis numeris - tuo stambesnis kryželis ar atvirkščiai, nu pvz. nusižiūrėjau tokį neblogą paveikslą, tai jo matmenys nėra maži - manau siuvinėjant antr smulkesnio audinio atitinkamai gausis mažesnis paveikslas... tai aip ten su ta Aida? O ar yra jau iškat su fonu, t.y. su spalva?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmado @ 2008 04 15, 16:48)
Ačiū už pastabą, o kaip su ta Aida??? kuo didesnis numeris - tuo stambesnis kryželis ar atvirkščiai, nu pvz. nusižiūrėjau tokį neblogą paveikslą, tai jo matmenys nėra maži - manau siuvinėjant antr smulkesnio audinio atitinkamai gausis mažesnis paveikslas... tai aip ten su ta Aida? O ar yra jau iškat su fonu, t.y. su spalva??  g.gif

Na as cia neeksperte, bet kuo skaicius aidos didesnis, tuo smulkesni langeliai, tai mazesnis paveiksliukas bus. O audiniu buna ivairiu spalvu. 4u.gif
Atsakyti
vilmada, skaičius reiškia kiek kryžiukų telpa į vieną colį, kuo skaičius didesnis, tuo daugiau kryžiukų galima sutalpinti į tą vieną centimetrą ar colį.

Dėl lino ir evenweav'o norėčiau patikslinti - nerekomenduoju būtent DMC firmos, nors gal nėra jau ji tokia bloga, bet, tarkim, DMC linas labai persišveičia, tai turint baltos spalvos lino, su jo rėminimu sudėtinga, nes reikia specialiai ieškoti balto kartono padėti po apačia. Šiaip Aida rekomenduočiau labiau ir tuo atveju, jei užsiuvinėjamas visas plotas, nes geras linas, kaip ir visi geri daiktai yra labai brangus.
Atsakyti
QUOTE(etaeta @ 2008 04 15, 15:52)
Na as cia neeksperte, bet kuo skaicius aidos didesnis, tuo smulkesni langeliai, tai mazesnis paveiksliukas bus. O audiniu buna ivairiu  spalvu.  4u.gif

Dėkui visoms labai, nenoriu įkyrėti, bet dar man čia neaišku, gal galit parašyt iš asmeninės patirties ant kokio audinio smagiau siuvinėti - va perkmiausiais tai Aida 18, bet gal jau ten labai smulkus ir dar kaip nusistatyti, na kiek (kokio dydžio) to audeklo reikia, nu pvz. skaičiavau pagal kryžiukus tai plotis 120, o aukštis 140, tai aišku dar rėmams reikia palikti, tai kaip men čia susimatuoti, kad nepritrukčiau g.gif Sorry jei įkyrėjau blush2.gif , dabar kol įkvėpimas nepraėjo noriu viską susiorganizuoti biggrin.gif ...
Atsakyti
QUOTE(vilmado @ 2008 04 15, 17:09)
Dėkui visoms labai, nenoriu įkyrėti, bet dar man čia neaišku, gal galit parašyt iš asmeninės patirties ant kokio audinio smagiau siuvinėti - va perkmiausiais tai Aida 18, bet gal jau ten labai smulkus ir dar kaip nusistatyti, na kiek (kokio dydžio) to audeklo reikia, nu pvz. skaičiavau pagal kryžiukus tai plotis 120, o aukštis 140, tai aišku dar rėmams reikia palikti, tai kaip men čia susimatuoti, kad nepritrukčiau  g.gif Sorry jei įkyrėjau  blush2.gif  , dabar kol įkvėpimas nepraėjo noriu viską susiorganizuoti  biggrin.gif ...

Man labiausiai patinka 16 aida mirksiukas.gif
Dėl paveiksliuko dydžio, tai skaičiuok, 16 aida reiškia, kad į 2,5 cm telpa 16 kryžiukų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmado @ 2008 04 15, 16:09)
Dėkui visoms labai, nenoriu įkyrėti, bet dar man čia neaišku, gal galit parašyt iš asmeninės patirties ant kokio audinio smagiau siuvinėti - va perkmiausiais tai Aida 18, bet gal jau ten labai smulkus ir dar kaip nusistatyti, na kiek (kokio dydžio) to audeklo reikia, nu pvz. skaičiavau pagal kryžiukus tai plotis 120, o aukštis 140, tai aišku dar rėmams reikia palikti, tai kaip men čia susimatuoti, kad nepritrukčiau  g.gif Sorry jei įkyrėjau  blush2.gif  , dabar kol įkvėpimas nepraėjo noriu viską susiorganizuoti  biggrin.gif ...

Na, ir paskaičiuok coliais - 120/18 = 6,667 coliai arba *2,54= 16,93 cm
140/18=7,78 arba *2,54= 19,76 cm
suapvalini ir kraštams pridedi po penkis cm, arba mažiau, kaip tau labiau patinka smile.gif

17+10=27 cm
20 + 10 = 30 cm
bet kiek palikti kraštams pati turi nuspręsti, nes penki cm yra labai nemažai...

o dėl labai didelio smulkumo, niekas už tave nenuspręs smile.gif Jei nori ant stambesnės - tai vietoj aštuoniolikos rašyk kanvos numerį.
pabandyk dar internete paieškoti Aida calculator (per google)
Atsakyti
Uzduosiu dabar kvaila klausima, bet tikrai nezinau kaip cia yra, kuo skiriasi kanva nuo aidos? blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sypsenelex @ 2008 04 15, 18:07)
Uzduosiu dabar kvaila klausima, bet tikrai nezinau kaip cia yra, kuo skiriasi kanva nuo aidos?  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Man irgi buvo toks klausimas kiles blush2.gif Bet as tai manau, kad niekuo nesiskiria, tik Aidos numeriukai rodo kiek tu lanegeliu telpa i coli, o kanva tokiu skaiciuku neturi kiek zinau smile.gif

Jei klystu pataisykit kas nors ax.gif
Atsakyti
Kadangi cia forumas, tai isreiksiu savo nuomone. Nors turiu puiku regejima, bet teko pastebeti, kad siuvinejimas gerooookai vargina akytes. Mano subjektyvia nuomone, jei siuvineti didesni paveiksla, geriau rinktis aida, kokia 16 pvz. Tas didelis paveikslas ir taip gerai atrodys, ypac jei spalvu nemazai. Myliu lina ir evenweave, bet akutes pakankina gerokai. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sypsenelex @ 2008 04 15, 15:07)
Uzduosiu dabar kvaila klausima, bet tikrai nezinau kaip cia yra, kuo skiriasi kanva nuo aidos?  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

QUOTE(sapnu_salis @ 2008 04 15, 15:12)
Man irgi buvo toks klausimas kiles  blush2.gif  Bet as tai manau, kad niekuo nesiskiria, tik Aidos numeriukai rodo kiek tu lanegeliu telpa i coli, o kanva tokiu skaiciuku neturi kiek zinau  smile.gif

Jei klystu pataisykit kas nors  ax.gif

Na man aiskino,kad kanva yra aplamai siuvinejimo medziaga,o aida yra viena jos rusis.pvz kaip siulai yra keliu rusiu smile.gif
Atsakyti
Va dabar jau aiskiau, dekoju drinks_cheers.gif 4u.gif ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(toli @ 2008 04 15, 18:42)
Kadangi cia forumas, tai isreiksiu savo nuomone. Nors turiu puiku regejima, bet teko pastebeti, kad siuvinejimas gerooookai vargina akytes. Mano subjektyvia nuomone, jei siuvineti didesni paveiksla, geriau rinktis aida, kokia 16 pvz. Tas didelis paveikslas ir taip gerai atrodys, ypac jei spalvu nemazai. Myliu lina ir evenweave, bet akutes pakankina gerokai.  blush2.gif

drinks_cheers.gif Pritariu tikrai... smile.gif Jei jau taip atvirai, tai man net Aida 16 per smulki, ypač vakare prie dirbtinės šviesos. Na bet galbūt čia nuo akių priklauso, aš kadangi su akiniais cool.gif , tai man akys niekad nebus pakankamai pailsėję rolleyes.gif

Kanva yra medžiaga bendrai, Aida yra kanvos rūšis smile.gif
Kam kyla pačių pradinių klausimų, galite paskaityti temą Siuvinėjimo pradžiamokslis... 4u.gif
Atsakyti