mums pasisekė: mūsų panelė žaidžia su viskuo.
Medinės kaladėlės
Lego
nepaprastai mėgsta muzikos instrumentus: būgnus, medinius ir metalinius metalofonus, groja su dūdele, maži sintezatoriai tiesiog nuostabus atradimas. Mamutė (mano mama) buvo nupirkusi didelį sintezatorių- padarėm klaidą- leidom nuo 6 mėnesių žaisti- ui kaip grodavo... bet jau sulaužė.- išlupo klavišus.gaila nepaprastai. Dar labai mėgsta žaisti su tėtės akordionu- nu jis nėra didelis- tikrasis kaime pas tėvus- čia nebuvo vietos- šis mano mamos dovana-labiau dėl grožio- ir pora natelių reiktų pakeist- nes truputuką be klausos žmogelis darė kiba
. Dabar jai tik 2 metai- va kai turės kokius 5- nešiu savo kankles- tegul pakeičia stygas ir bus jai dar vienas naujas žaislas. Pati nebegroju (nes buvo primesta per prievartą + dešinės rankos trauma)- bet vaiką pamokinti galėsiu- nesunku- kur natos kaip rankas laikyti, kaip pirštelius dėlioti.... Jei tik noro bus.
kas keisčiausia mano duktė vėl išsitraukė barškučius- tik dabar jie dirba vos ne kaip muzikos instrumentai- labai juokinga kai į taktą ji krutina juos- arba pritaria dainuodama
labai mėgsta knygeles- ir pati varto- o vakarais atsisėda man tarp kojų- ir reikalauja skaityti- dabar jau iškenčia kol perskaitau visą lapą.
dar prieš velykas nupirkom mažylei tą tokį vielinį- nepamenu nors tu ką kaip vadinasi- bet lavinamas- tai nors parašyta nuo 3 metų- ji tą pačią dieną išsiaiškino ką čia reik daryt ir nuo vieno galo nuvarė iki kito visus kamuoliukus. Draugės vyresnis berniukas nors darželyje toks daigtas buvo- ir tas ne taip greit susigaudė kur čia kas- o maniškė viens du ir viskas- toks pasididžiavimas mane užplūdo kad net susigėdau
dar mėgsta matrioškas- turim cielas 3 , iš naujo į apyvartą ką tik sugyžo vilkelis, labai žaidžia su mašinytėmis- MB padėjo lentą ir ji kaip nuo čiuožyklos nuo jos nuleidinėja visas mašinėles.
Kas ne keista bet barbių- nemėgsta- visas kitas lėles- prašom- žaidžia su lėlėm kūdikiais- skudurines Onutes gatava visas susirinkti ir ištisai nešioti- o barbė ir kita kūdena sėdi net nepaliestos. nupirkau juokais kitą lėlytę plastmasinę mažytę su didelia galva- tai tiek žaidė- paduodu barbę- sako kas cia??? ir numeta dar vieną kartą fui pasakė
Ai trumpiau- žaidžia su viskuo- naujas žaislas- ir žaidžia apie pusvalandį su juo...
Bijau tik vieno- ji nededa į vietą žaisliukų- kiek mokinu- nedeėda i tiek- jau vieną kartą net bariau- net per prievartą su jos rankytėm dėjau- tu ką- kai pasiuto- daugiau tokio eksperimento nebekartoju- tik su tyliu pavydu skaitau kaip kitų vaikai susitvarko žaidimo vietą. Manoji nebent kokią šiukšlytę nuneįš į šiukšlių dėžę- nu tiesa- kai ką nors išlieja- nubėga į virtuvę- paima šūsnį švarių rankšluosčių ir suvertusi į balą valo
. daugiau tvarkymosi manija niekuo nepasireiškia