Sveiki visi,
prisiskaiciau shitoje temoje apie atostogas Papeje ir nusprendziau pats brukshtelti.
Tai va, jau trejus metus ish eiles atostogu dali praleidziame su drauge Papeje. Gyvename ne pas Jusu mineta zyduka ar plytiniame baisiame name, bet atskiruose namukuose, esanciose uz mazdaug 500-800 metru nuo "Aulaukio Baltija" namu. Tai mazu namuku kvartalas. Visi namukai priklauso ivairioms Lietuvos keliu imonems, tokioms kaip "Vilniaus keliai", "Kauno keliai", "Panevezio keliai" ir t.t
Kiek cia kas pasakojo kad papludimiai shiukshlini ir t.t tai tikrai netiesa. Aishku cia Jums ne palangos papludimiai, kur pila smeli ir pastoviai valo. Kartais matosi i kranta ishmestu padangu nuo laivo bortu, ar rastu ir shaku, vienas kitas nemazai mates pasaulio plastmasinis butelys... bet tikrai ne shiukshlynas... Bent jau toj teritorijoj kur mes atostogaujam kelis metus tai ne ta publika buna kuri tershtu ten kur gyvena... gal prie kokio shvyturiuko ir kitokia liaudis, bet nelabai tikisi, nes ne karta esam iki jo keliave...
Del uodu tai zmones teisus Kur kur, bet Papeje ju tikrai netruksta Aishku jei apsirupini tinkliuku ant duru, purkshtukais ir elektriniais aparatais nuo uodu tai ju praktishkai ir nejauti, nebent nakty pusnuogis nubeges i mishkeli
Aishku komforto nera daug : lauko tuoletai, lauko dushai su vesiu vandeniu... bet ramiam ir tyliam polsiui nieko nera geriau. Ypac kai paeinu kilimetra paplutimiu ir ten nei gyvos dvasio, gali ir ishsirenges pasideginti...
Ka jau kalbeti apie vietine zvejyba : tiek ezeruose, tiek pacioje juroje plekshnes nuo kranto gaudyti tikrai linksma. Guli, spirgi sau, aluti gurkshnoji, zuveles trauki... mmm... noriu vel vasaros
Ir dar vienas dalykas : Papes kaimas tesiasi ne viena kilometra ishilgai, tad visko gali buti, kad zmones turi skirtingu ispudziu jeigu nera apeje visos teritorijos.
Taip kad kas yra buve, mane supras Kas nesupras... ai, ir nereikia.
Gaila, bet shiais metais ten nuvykti nepavyks, nebent kasnors ish cia pasiulys isigyti kelialapi i lietuvos keliu bendroviu poilsinius namelius. Jei ka, tai skoloj neliksiu!
KELIOS FOTO :
QUOTE(Mikas @ 2007 02 05, 23:49)
Sveiki visi,
prisiskaiciau shitoje temoje apie atostogas Papeje ir nusprendziau pats brukshtelti.
Kiek cia kas pasakojo kad papludimiai shiukshlini ir t.t tai tikrai netiesa. Aishku cia Jums ne palangos papludimiai, kur pila smeli ir pastoviai valo. Kartais matosi i kranta ishmestu padangu nuo laivo bortu, ar rastu ir shaku, vienas kitas nemazai mates pasaulio plastmasinis butelys... bet tikrai ne shiukshlynas... Bent jau toj teritorijoj kur mes atostogaujam kelis metus tai ne ta publika buna kuri tershtu ten kur gyvena... gal prie kokio shvyturiuko ir kitokia liaudis, bet nelabai tikisi, nes ne karta esam iki jo keliave...
Sveikas prisijungęs prie keliaujančių O mano prisiminimai apie Papę siekia sovietinius laikus, kai Kauno statybos ir restauravimo dirbtuvės ten turėjo vasarnamį ir mes važiuodavome ten atostogauti. Pasieničių kareiviai, naikintuvų garsai, pilnas paplūdymys gintaro ir šiaip įdomių dalykėlių, kavos spalvos upė ir pirmos žejybos pamokos. Besisukantis švyturys vidury nakties nušviesdavo visą kambarį. Ką ten tos šiukšlės - romantika O juk buvau kokių trylikos...
QUOTE(ziulyte @ 2007 02 05, 23:13)
Sveikas prisijungęs prie keliaujančių O mano prisiminimai apie Papę siekia sovietinius laikus, kai Kauno statybos ir restauravimo dirbtuvės ten turėjo vasarnamį ir mes važiuodavome ten atostogauti. Pasieničių kareiviai, naikintuvų garsai, pilnas paplūdymys gintaro ir šiaip įdomių dalykėlių, kavos spalvos upė ir pirmos žejybos pamokos. Besisukantis švyturys vidury nakties nušviesdavo visą kambarį. Ką ten tos šiukšlės - romantika O juk buvau kokių trylikos...
Taip... ash ten tokiu metu irgi lankydavausi... o tie kareiviai - pasienieciai ir man atminti istrige
Kai tik atšils orai, planuojam pasiimti kokią savaitėlę atostogų ir pasivažinėti po Latviją... Tik... Kiek pasiskaitinėjau SM, kiek internete, tačiau konkretaus nieko neradau
Gal kuri iš Jūsų, mamytės, galėtų konkrečiai surašyti miestus, kuriuos verta aplankyti, ir lankytinas vietas juose
Kaip būtų geriau 9įdomiau) važiuoti - ar pakrantės miestais, ar vidury Latvijos ir pan.?
Iš anksto dėkoju už info
p.s. niekada nesame niekur toli keliavę su savo auto, taip kad čia bus pirmas kartas ir norėtųsi, kad būtų įdomus ir bertas
Gal kuri iš Jūsų, mamytės, galėtų konkrečiai surašyti miestus, kuriuos verta aplankyti, ir lankytinas vietas juose
Kaip būtų geriau 9įdomiau) važiuoti - ar pakrantės miestais, ar vidury Latvijos ir pan.?
Iš anksto dėkoju už info
p.s. niekada nesame niekur toli keliavę su savo auto, taip kad čia bus pirmas kartas ir norėtųsi, kad būtų įdomus ir bertas
QUOTE(magnifica @ 2007 02 27, 15:42)
Kai tik atšils orai, planuojam pasiimti kokią savaitėlę atostogų ir pasivažinėti po Latviją... Tik... Kiek pasiskaitinėjau SM, kiek internete, tačiau konkretaus nieko neradau
Iš anksto dėkoju už info
Iš anksto dėkoju už info
Venspilis tiesiog pasaka!!!! ten gelynai, fontanai, parkai, lauko muziejai ir t.t Bent jau vasara tikrai verta nuvaziuoti!!!
buvom pernai
Pape yra geris, jei vaziuoji noredamas tik ramybes ir laukines romantikos. Su mazu vaiku rizikuot galima, bet gali kilti problemu. Kad pajuris siukslinas - ir taip, ir ne: yra siek tiek juros ismesto slamsto, bet tikrai jokiu piktybiniu poilsiautoju primetytu siuksliu. Uodai - taip, cia jau tiesa... juk ten salia ezeras, ten ju perykla tikra. Man asmeniskai teko nakvoti ne pas kazka apsistojus, bet visai "laukine" forma, t.y. miske su palapinikemis nu ir gyva, nieko.
Apskritai ten geriausia tureti viska savo. Del maisto - mes visko pirkti vaziuodavom i Liepoja.
Apskritai ten geriausia tureti viska savo. Del maisto - mes visko pirkti vaziuodavom i Liepoja.
O gal kas turi rekomendacijų dėl nakvynės Daugpilyje?
mes irgi su draugais nulekem iki Latvijos, tiesa tik taip: eilini karta pasizvalgyt kadangi mums is Palangos tokia kaip Liepoja vos ne ranka pasiekiama, tai vel nulekem i Liepoja, ant molo, pasifotografavom ir vel atgal namo.. niekaip nep[risiruosiam toliau nei iki Liepojos nuvaziuot nors kai tik vaziuojam, sakom kad tikslas RYGA deja ryga uzsibaigia ties liepoja
Aš nulėkus į Liepoją būtinai apsiperku Rimi parduotuvėj. Ten toookių skanumynų yra, kad lietuviškose nė kvapo nėra. O ir šiaip smagiai prieš šventes latviai skverus pasipuošia, tai kiašiniai, tai viščiukas iš geltonų maišų, tai sūpuoklės, tai dar kas. Man patinka
idile, kai atšils oras, pavažiuokit būtinai iki Ventspilio, nuo liepojos 100km, o irgi gražių vaizdelių prisigaudytumėt
idile, kai atšils oras, pavažiuokit būtinai iki Ventspilio, nuo liepojos 100km, o irgi gražių vaizdelių prisigaudytumėt
QUOTE(Shiaurinee @ 2007 04 11, 11:37)
Aš nulėkus į Liepoją būtinai apsiperku Rimi parduotuvėj. Ten toookių skanumynų yra, kad lietuviškose nė kvapo nėra. O ir šiaip smagiai prieš šventes latviai skverus pasipuošia, tai kiašiniai, tai viščiukas iš geltonų maišų, tai sūpuoklės, tai dar kas. Man patinka
agha, as jau antrus metus ten vaziuoju vien paziuret tos puosybos, nes tikrai pasakiskai grazu.. o del saldumynu, va gryzus ir nuo mamos gavau bart, sake kad kita karta parveztume skanumynu, nes labai skanus ten...reikes kita karta ir man uzvaziuoti i RIMI.
butinai, paklausysiu patarimo ir nuvaziuosim...
http://www.biteplius...71-=(1528615717 va cia kelios foto is preitu metu
QUOTE(Shiaurinee @ 2007 04 08, 12:25)
O gal kas turi rekomendacijų dėl nakvynės Daugpilyje?
Durnas miestas del nakvynes - visu pirma tai grynai rusiskas miestas. Del nakvynes - jos nedaug ir brangu, o kas pigu - kaina neatitinka kokybes. Rekomenduociau Paparde , www.paparde.lv . Bet.. su jais irgi beda, puse metu sutarties man neatsiunte...