Įkraunama...
Įkraunama...

Latvija

ai, viskas ten labai brangu. siaip siulau nevazinet po viesbucius, nes kai as buvau- labai daug kur buvo uzimta,tai geriausia butu nuvaryt i gelezinkelio stoyi, info centre jum ne tik pasiulys ivairius variantus, bet ir paskambines i viesbucius, ir taip suzinos, kuriam yra vietu, ar yra masinai stovejimo vieta ir t.t.
Atsakyti
Po jokius viešbučius važinėt ir neketinu-užsibukinu internete ir nuvarau jau į konkretų ax.gif o kad brangu - nu ką aš žinau,juk ir vilniuj turistam iš rygos neatrodo man rodos labai pigu,man ten niekada šoko nebuvo dėl kainų g.gif
Atsakyti
o gal ką galite pasakyti apie Saulkrasti? Ką ten galima pamatyti?
Atsakyti
Mane irgi domina Saulkrastė. Pernai kai važiavome į Estiją, pravažiavome šį miestelį. Pagalvojau, kad būtinai ten dar sugrįšiu. Pakerėjo besileidžianti saulė į jūrą. Gal ir lietuvių dar ne taip nutrypta kaip Papė.
Atsakyti
mes liepą važiuosim į Papę vien dėl žvejybos ( abu žvejai esam,tai pats tas ten bus),paskui trauksim pajūrių kur jau pasitaikys,į Siguldą reikia užsukti,ten yra latvių meilės pilis (kaip povestuvinei kelionei manau būtinai reikia aplankyti blush2.gif ) kai gryšim pasidalinsiu įspūdžiais.va tik jūsų aprašyti uodai biški išgasdino g.gif bet kaip nors kovosim smile.gif
Atsakyti
Na va, jau užsisakiau kambarius Papėje ir nuo liepos vidurio dumiu, o po to dar į Ventspilį užsuksim. Tikiuosi bus smagios atostogos.
Atsakyti
O Ventspily, Pajūrio kempinge negavome laisvų namukų ir nepavyko užsisakyti vietų. GAl kas galite pasiūlyti šalia Ventspilio kitą kepmingą ar pan. kur būtų galima užsisakyti vietų?
Atsakyti
Venstspilį aplankyti tikrai verta, o ypač su vaikais. Tai rojus vaikams. Toks įspūdis, jog viskas, kas ten padaryta - tai viskas daryta dėl vaikų. Kiekviename muziejuje, pajūryje, brodvėjuje, žodžiu kiekviename kampelyje įrengtos supynės, karstyklės, įv. žaidimai. Jau aš nekalbu apie nemokamus miestelius(aikšteles) vaikams, kurių yra dvi - miesto centre ir naujajame mieste (pramoninėje dalyje). Ten aikštelės suskirstytos pagal vaikų amžių su nuorodomis, mažiukams iškloti minkštos dangos,jog krisdami neužsigautų.
Mes buvome pernai ir su oru nepasisekė, nes visas keturis dienas lijo, tiesa, ne ištisai, bet su protarpiais. Noriu pasakyti, kad per tas keturias dienas buvo ką veikti ir visko dar nespėjome aplankyti. Aplankėme senovinių valčių muziejų, lauke yra valčių ekspozicijos, latviški etno stiliaus rakandai, trobesiai( ale Rumšiškės), malūnas. Ekspozicijos pabaigoje yra senovinis garvežys (tipo Anykščių siaurukas), kuris apveža aplink parką, vaikams įspūdis nepakartojamas, nes garvežistas važiuoja, pūškuoja, specialiai leidžia garsinius signalus. Yra akvaparkas, kuriame atrakcijų tikrai pakanka. Pajūrys super, žmonių mažai, visur karstyklės, čiuožyklos, supynės ir t.t.
Pats miestas- tai antra Šveicarija, švara, tvarka, gėlynai (super).Yra miesto pilis, kurią verta aplankyti, nes nuo jos pastatymo prasidėjo miesto klestėjimas, Ventos upe kursuoja garlaivis ir įplaukia į Baltijos jūrą (paplaukioti ir verta).
Na, o kainos tikrai ne mūsų Palangos ir Neringos kurortų, kainos kaip mūsų mažuose Lietuvos miestuose. Mūsų pietūs keturiems žmonėms, t.y dviems suagusiems ir dviems vaikams kainuodavo maždaug 8 Ls, t.y. 40 Litų. Gyvenome mes universiteto bendrabutyje, kuris vasaros sezonu naudojamas turistų apgyvendinimui. Tipo bendrabučio blokas, kuriame yra du kambariai su dviem lovomis kiekviename, dušo kabina, tualeta,šaldytuvas. Kaina kiek atsimenu 16 Ls darbo dienomis ir 20 Ls savaitgalį.
Būtinai nuvažiuokite ir nepasigailėsite.
Atsakyti
QUOTE(Siuolaikine @ 2006 06 18, 19:50)
Venstspilį aplankyti tikrai verta, o ypač su vaikais. Būtinai nuvažiuokite ir nepasigailėsite.

Ačiū šiuolaikine už info apie Ventspilį, nes mes šiemet su vaikais kaip tik ruošiamės ten patraukti.
Gal žinai kur gauti dar kokį ale planelį: kur nueiti ir būtinai ką pamatyti Ventspilyje? Aš skambinausi į mūsų miesto Turizmo informacijos centrą, tai jie sakė kažkokios medžiagos apie Latviją turi, tai reiks nueiti pas juos, pažiūrėsiu ką duos. Mat mums rūpi ne tik akis paganyti, bet ir šiek tiek istorijos faktų sužinoti, tuo labiau kad tai siejasi ir su Lietuvos istorija.
Pernai mes važiavome maršrutu: Ryga-Sigulda(Saulkraste)-Cesis-Jūrmala. Tai mums labai patiko. Kadangi vaikai ne per didžiausi, tai nuspendėm pirmiausia "apsidairyti aplinkui". Ir pasirinkom Latviją. Likom tikrai nenusivylę, net nesitikėjom kad taip gražu ir tiek naujo galim sužinoti visai netoliese... Miegojom mes palapinėse- tai buvo irgi mano pirmas išbandymas tokiomis sąlygomis su vaikais- ir nieko thumbup.gif Man didžiausią įspūdį paliko Cesis miestukas. Ten tikrai yra ką pažiūrėti- Livonijos ordino pilis, senamiestis, labai gražiai apželdintas ir atstatytas miestelis.
O šiemet nutarėm traukti palei Baltijos jūrą: Ventspilis, Liepoja ir pan. O jei pavyks kitą kelionę šiemet planuojam link Estijos ax.gif
Atsakyti
Labas,
prisiskaičiau atsiliepimų apie Ventspilsą thumbup.gif
Užsimaniau irgi nuvažiuoti,
Atsibodo lietuviškas pajūris.
Planuojame liepos 24-30 d.
Ar bus sunkumų rasti laisvų vietų su patogumais, ar vis dėl to geriau užsakyti internetu? doh.gif
Atsakyti
[quote=singaaa,2006 06 19, 10:12]
Gal žinai kur gauti dar kokį ale planelį: kur nueiti ir būtinai ką pamatyti Ventspilyje?

Miela singaaa, visa informacija apie Ventspilį yra jų tinklalapyje www.ventspils.lv. Ten surasi visas lankytinas vietas ir nakvynes,kurias reikia užsisakyti iš anksto.
Atsakyti
Siaip tai jei kam reikia turiu Latvijos ir Estijos keliu atlasus (tokias knygas, kuriuose yra zemelapiai ir miestu planai). Tai jei labai reikia, galeciau kai ka duoti atsisviesti... Tame tarpe ir Ventspils plana...

Tiek:)))

Del nakvyniu vietu ziurekite http://latviatourism.lv/
Atsakyti