Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą?

Apklausa: Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą? (304 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Na ka, pradesiu ir as zygius per bankus. Kad ir kaip nenoreciau parsiduoti bankui, bet, matyt, teks doh.gif
Pranesiu apie zygiu rezultatus, gal kam bus naudinga info smile.gif
Atsakyti
Nu ka, pirma kur nuejom tai Nordea ir pasiule mums vadybininkas 2.5 marza doh.gif , man cia atrodo kosmine marza. Pries 5 m turejom paskola, tai marza sudare tik 0.85. Siulo paskola EUR ir tik jais. Sekantis taskas SEB bankas, ziuresim ka jie siulys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2011 03 18, 21:44)
man atrodo kad kalbama ne apie perleidima kitam asmeniui buto, bet apie to paties buto kredito perkelima i kita banka.

palukanos turi buti zenkliai mazesnes kad apsimoketu.  ax.gif

Jo, apie banko pakeitimą. Jeigu rinkoje galima surast už 1,8%, tuomet skirtumas 1%, o tai sudaro (kreditas 200klt) per visą laikotarpį (15m) papildomas +17895.62 lt palūkas ir papildomą -100Lt/mėn.
Bet tai sąlyginiai skaičiavimai, nes reiktų diskontuoti pinigų srautus, t.y. reiktų įvertint pinigų laiko vertę, alternatyvinius kaštus (pvz. dėti po 100Lt į indėlį arba obligacijas) ir infliacija.

Išlaidos tokios:

2% refinansavimo mokėstis - 4000Lt
Banko pažyma - tarkim 400Lt
Kredito sutartis ir kiti popieriai tarkim dar 1000Lt
Viso 5500Lt

Galima paskaičiuot, kad investuoju tuos 5500Lt į indėlį (3%) 15m, gaunasi apie 8500Lt (ateities vertė) Tai yra mano realus praradimas įvertinant alternatyvinius kaštus.

Ateities vertė jei kiekvieną mėnesį dedu į indėlį (3%) tą sutaupytą 100Lt, 15m - 22000LT

Taigi, lyg ir apsimoka. Galutinis rezultatas po 15m - 8500Lt prieš +22000Lt
Apie 13klt sutaupyta. thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE("Minija" @ 2011 03 21, 17:59)
Nu ka, pirma kur nuejom tai Nordea ir pasiule mums vadybininkas 2.5 marza  doh.gif , man cia atrodo kosmine marza. Pries 5 m turejom paskola, tai marza sudare tik 0.85. Siulo paskola EUR ir tik jais. Sekantis taskas SEB bankas, ziuresim ka jie siulys ax.gif

Mums DNB siūlė maržą 2,7 ir tikino, kad jų banke marža pati mažiausia cool.gif Šiame banke irgi primygtinai siūlė eurus.
Atsakyti
QUOTE(Wija @ 2011 03 22, 12:57)
Mums DNB siūlė maržą 2,7 ir tikino, kad jų banke marža pati mažiausia cool.gif  Šiame banke irgi primygtinai siūlė eurus.

O tai marzos neseniai pakilo? doh.gif Vasara gavom DNB 2,25 %, o veliau teko skaityti, kad ir 1,9 % kazkam suteike... gal cia del nauju veju - fizinio asmens bakroto?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bigsmile: 22 kovo 2011 - 13:04
QUOTE(Wija @ 2011 03 22, 13:57)
Mums DNB siūlė maržą 2,7 ir tikino, kad jų banke marža pati mažiausia cool.gif  Šiame banke irgi primygtinai siūlė eurus.

Mes praeita 5-ni cia uzpildem paraiska (o domejomes tam skyriuj pries 2 sav.), tai predenduojam i 1.9...idomu, kokia realiai gausim ax.gif gal tikrai bankai jau kelia marzas?
Atsakyti
QUOTE(bigsmile @ 2011 03 22, 13:02)
O tai marzos neseniai pakilo?  doh.gif Vasara gavom DNB 2,25 %, o veliau teko skaityti, kad ir 1,9 % kazkam suteike... gal cia del nauju veju - fizinio asmens bakroto?

tikrai gali būti. bankai itin greitai reaguoja į tokius dalykus. o dažnai reaguoja ir "profilaktiškai" cool.gif
Atsakyti
Bankai tikrai nekels taip aukstai marza, nes ir taip kreditavimas nera pilnai atsigaves smile.gif
Kaip tik dabar bando privilioti klientus.

Matyt Jusu atlyginimas ant ribos arba Jusu atveju rizika del vienu ar kitu priezasciu didele.
Atsakyti
QUOTE(oika25 @ 2011 03 22, 13:49)
Mes praeita 5-ni cia uzpildem paraiska (o domejomes tam skyriuj pries 2 sav.), tai predenduojam i 1.9...idomu, kokia realiai gausim  ax.gif gal tikrai bankai jau kelia marzas?

Jei nepaslaptis, kuriam čia banke? aš irgi pradedu kelionę per bankų džiungles, tai galvoju,kuriuos čia bankus būtina aplankyt,o su kuriais net neverta gaišti laiko? g.gif

Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 03 22, 17:35)
Jei nepaslaptis, kuriam čia banke? aš irgi pradedu kelionę per bankų džiungles, tai galvoju,kuriuos čia bankus būtina aplankyt,o su kuriais net neverta gaišti laiko? g.gif

Norde 4u.gif, sebas dar nieko, tik,kad nera musu miestelyje..buvom vln nordea - nepatiko, ir swed banka del rizikos faktoriaus atmetem..
Atsakyti
QUOTE(oika25 @ 2011 03 22, 16:32)
Norde  4u.gif, sebas dar nieko, tik,kad nera musu miestelyje..buvom vln nordea - nepatiko, ir swed banka del rizikos faktoriaus atmetem..

kažkaip Nordea labai skiriasi nuo skyriaus, aš buvau Lūkšio g. skyriui, tai pasibaisėjau vadybininko kompetencija doh.gif centrinis skyrius žymiai geriau dirba ir girdėjau,kad sprendimai greičiau priimami (arčiau valdžios sėdi mirksiukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteliauskas: 22 kovo 2011 - 16:50
Gal kam bus aktualu! Siandien buvome banke del palukanu atfiksavimo (emem pries 4 metus ir iki siol mokejom 5.1%). Pasirodo galima atfiksuoti ne tik po 6 men. po naujos sutarties pasirasymo o ir nuo naujos sutarties pasirasymo dienos, tik salygos naujos sutarties labai priklauso nuo vadybininkes (mums siule 0.5% pakelti marza + investicinis draudimas + pensiju fonda perrasyti pas juos ir nelaukiant tu puses metu pasirasoma sutartis nuo kurios pasirasymo dienos palukanos skaiciuosis musu turima marza + euribor). Bet pasvarste, kad visgi marzos mes jokiu budu nenorime kelti, pasiskambinom kitai vadybininkei su kuria suderejom visas tas pacias salygas isskyrus marzos padidejima thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Aisku, dabar lauksim atsakymo is banko valdybos (ar dar is kazko, is ko tas atsakymas ateina blush2.gif ), bet tikiuosi viskas bus ok. Taip kad, net to pacio banko vadybininkai gali pasiulyti skirtingus variantus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamyciukass228: 22 kovo 2011 - 17:00