Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklos,klases remontai

QUOTE(liudnute** @ 2008 07 21, 22:17)
Va cia tai saunu. 2% pajamu mokescio  skirti mokyklai labai liuks.Taciau,as kai pasakiau aukletojai ,kad skirsiu  tuos %,tegul buna klasei remontuoti,tai aukletoja sako ,kad ne ji sprendzia kur tas lesas det.Mokyklos valdzia nusprende remontuoti  pvz. aktu sale ir visi pinigeliai kur skiria tevai tuos 2% eis ten ,o ne kokioms ten klases grindims ir panasiai verysad.gif . Zodziu mokykla mokyklai nelygu g.gif

Juk niekas nemato,kiek tų procentų kuris asmeniškai pervedė. Ateina tie pinigėliai bendrai. O jeigu dartaip pradėtų skirstyti, tai iš viso nieko nesimatytų remonto. Sakykim surenka kokius 4000, išdalina 20 klasių. Po 200 lt. Už tiek tik grindis išdažysi. Juk kai kurių eina po du tris vaikus į tą pačią mokyklą, o procentai tie patys. Tai gal geriau kai visi pinigai naudojami vienam kampui remontuoti, nors matysis.

Dirbu mokykloj ir žinau, kad kartais iš tų valstybės skiriamų pinigų nelieka net vadovėliams pakeisti. Rašomąjį popierių ir visas kitas pan priemones seniai mokytojai už savo pinigus perka. Kaip ir naujesnius vadovėlius, pratybas, metodinę literatūrą.

Nėra prievartos rinkliavose. Bet jeigu tėvai tyli arba iš viso į susirinkimus neina, o tik paskui pakalba už akių, tai nieko nepakeisi. Mano klasėje buvo pora šeimų,iš kurių niekas neprašydavo, nes nebuvo iš ko duoti. Ir nieko, niekas dėl to jų nekaltino.

O pradinėse klasėse juk vaikas tame pačiame kabinete mokosi 4 metus, prieš pirmą klasę sutvarkėm sūnaus klasę, daugiau niekam nereikėjo. Suolus mokykla būtent pirmokams pirko už tuos 2%.
Atsakyti
Dirbu mokykloj ir žinau, kad kartais iš tų valstybės skiriamų pinigų nelieka net vadovėliams pakeisti. Rašomąjį popierių ir visas kitas pan priemones seniai mokytojai už savo pinigus perka. Kaip ir naujesnius vadovėlius, pratybas, metodinę literatūrą.

Nėra prievartos rinkliavose. Bet jeigu tėvai tyli arba iš viso į susirinkimus neina, o tik paskui pakalba už akių, tai nieko nepakeisi. Mano klasėje buvo pora šeimų,iš kurių niekas neprašydavo, nes nebuvo iš ko duoti. Ir nieko, niekas dėl to jų nekaltino.

O pradinėse klasėse juk vaikas tame pačiame kabinete mokosi 4 metus, prieš pirmą klasę sutvarkėm sūnaus klasę, daugiau niekam nereikėjo. Suolus mokykla būtent pirmokams pirko už tuos 2%.
[/quote]
Puikiai suprantu kad taip rasot,nes pati esat mokytoja.Reikia savo darba ginti,bet nereikia visko tevams ant sprando krauti ir sakyti,Nėra prievartos rinkliavose. Bet jeigu tėvai tyli arba iš viso į susirinkimus neina, o tik paskui pakalba už akiu.Mokytojai ,nesakau kad visi,iprate kad teveliai bet kokia kaina-gali,negali,kistu pinigelius"savo vaikuciu labui".Bet netik vaikuciams geriname mokymosi vieta,bet ir mokytoju darbo vieta gereja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liudnute**: 06 rugpjūčio 2008 - 21:51
[quote=liudnute**,2008 08 06, 22:50]

[/quote]
Puikiai suprantu kad taip rasot,nes pati esat mokytoja.Reikia savo darba ginti,bet nereikia visko tevams ant sprando krauti ir sakyti,Nėra prievartos rinkliavose. Bet jeigu tėvai tyli arba iš viso į susirinkimus neina, o tik paskui pakalba už akiu.Mokytojai ,nesakau kad visi,iprate kad teveliai bet kokia kaina-gali,negali,kistu pinigelius"savo vaikuciu labui".Bet netik vaikuciams geriname mokymosi vieta,bet ir mokytoju darbo vieta gereja...
[/quote]

va, cia ir pasirodo musu lietuviskas mentalitetas... Viliuosi, kad taip mano tik maza dalis teveliu, i kuriu tarpa nepatenku.
Atsakyti
[quote=asleila,2008 08 07, 17:29]
[/quote]

va, cia ir pasirodo musu lietuviskas mentalitetas... Viliuosi, kad taip mano tik maza dalis teveliu, i kuriu tarpa nepatenku.
[/quote]
Kai skaiciuoji centus-mentalitetas...maziausiai rupi.
Atsakyti
Na as negaliu teigti ,kad daug zmoniu masto taip kaip as,taciau statistika rodo ,kad didzioji dalis zmoniu balansuoja ties skurdo riba.O skambiais zodziais sotus nebusi.As skaiciuoju pinigus ir manau ,kad daugelis man pritars,kad sunkiai uzdirbti pinigai-lengvai nepaleidziami.Galima teigti-viskas musu vaiku labui,taciau as linkus gerai apmastyti ar tai TIKRAI yra butina,ar mano investicijos pvz.; i klases grindis lotuliukas.gif yra naudingesnes mano vaikui ,negu{ pvz.:}isvyka po Lietuvos pilis?Kaip manote Jus? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liudnute**: 07 rugpjūčio 2008 - 22:09
SU RUGSEJO 1-AJA! pioneer.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liudnute**: 01 rugsėjo 2008 - 20:58
Su!!! 4u.gif
Atsakyti
Sveikuciai, mes ir ka tik po teveliu susirinkimo baisiai susirupine!Nes pats pons Direktorius dalyvavo ir pareiske ,kad mokykla pakeis tik langus o visa kita tai jau teveliai. Visos mamos pasibaisejo lempos "Caro maro laiku"-is teveliu pinigu, nes vaikuciai apaks prie tokios sviesos ;spintos naujos vaikuciam drabuzeliams ir mokytojos reikmenims -is teveliu ir t.t.Mes ka tik tapom penktokais-tai tuo ir motyvuoja kad jau busim ilgiau toje klaseje negu pradineje g.gif doh.gif baisu net nesuprantam po kiek cia reikes mestis, o kita met vel rinksim pinigus kokioms grindims ,luboms ir.t.t schmoll.gif
Atsakyti
Manes irgi laukia pirmadienio susirinkimas.Remontavom klase pernai ,t.y., vasara,bet manau kad tuo nesibaigs.Visada DAR ko nors reikia.Nieko nesakau kai su protu,bet dazniausiai sveikas protas lieka uz duru...
Atsakyti
Aš tai kategoriškai manau, kad visi remontai yra mokyklos, savivaldybių, ar švietimo skyriaus reikalas. Tai ne tėvų rūpestis. Lengviausia pasakyt, kad nėra pinigų ir tegul tėvai sudeda, jei taip yra , tai ko laukt lėšų iš savivaldybių, nedavė, tai tėvai surinko ir bėda baigta. Tai tų pinigų niekada ir neskirs, nes lengvai probelmą išspręndžia tėvai su savo rinkliavom.
Rinkliava gali būti daroma, kai vaikai kažko nori papildomo, gražesnio, na pavyzdžiui mes pradinėj pirkom žaliuzes, nes sudėjo naujus langus ir vaikams saulė švietė, o klasė buvo pietinėj pusėj. Jie nematė, kas lentoj parašyta.
Bet net nesiruošiu remontuoti klasių, dėti langų, keisti durų, dažyti sienų, dar to betrūko. Tuoj jau ir algą reiks mokytojams sumokėti.
Atsakyti
doh.gif
Atsakyti
g.gif bigsmile.gif
Atsakyti