Paskaitynėjus apie kitus kūdikius, net idomu pasidarė, kokie jie visgi skirtingi, kaip ne vienodai vystosi. O juk visi sveiki. Maniškiui spalio 12 bus penki mėnesiukai, bet kaip ir viena mamytė baisiai nerimauju, nes Ernestukas dar neapsiverčia. Makštinu ryte ir vakare, bet nieko... Šiaip tai labai linksmas mano lelius, daug šypsosi, kai pakeičiu balsą, kalbinu, kutenu visaip net garsu juokiasi. Daug valgo, gerai miega, čiulpia pirštus, net ir kojų . Ir atrodo nieko daugiau nereiktų, bet galetų verstis. Guguola, rėkauja, kartais cypia kaip išprotėjęs, jeigu palieku trumpam. Patinka jam su tėčiu skraidyti (man tai nelabai patinka , kažkaip nesaugu). Maitinu pati, todėl dar visai neseniai pradėjau duoti obuoliuko, bet visai nedaug ant šaukštelio galo. Jam labai patiko, tikriausiai visą sugraužtų jei tik duočiau . Dabar rašydama prisiminiau dar viena rūpimą reikalą: kaip dažnai jūsų mažyliai tuštinasi? tie, kuriuos maitinate pienuku? nežinau kas maniškiui pasidarė, nes jau dvi dienas nekakojo... , laukiu laukiu, net pati slyvu privalgiau, bet nieko kol kas. anksčiau tokios bėdos nebuvo, visada bent kartą išsituštindavo.
noreciau ir as pasidalinti ka moka mano mazylis> Viena kart parodzeu kad gali sedeti ir jau pats db bando atsisesti kartais pavyksta bet nepilnai atsiseda
Papildyta:
dar noreciau paklausti kaipdaznai valgo jusu maziukai ir kokios spalvos kakucei maniskio kartais buna tamsei zali ar ce nieko tokio?
Papildyta:
norejau pasakyti ernestuko mamai kad reikia vaika apversti ant pilvuko ir leisti keles sekundes taip pabuti ir paskui pati kai guli ant nugaros pabandyti paverst ant sonelio paskeu jau pats pabandys
Papildyta:
dar noreciau paklausti kaipdaznai valgo jusu maziukai ir kokios spalvos kakucei maniskio kartais buna tamsei zali ar ce nieko tokio?
Papildyta:
norejau pasakyti ernestuko mamai kad reikia vaika apversti ant pilvuko ir leisti keles sekundes taip pabuti ir paskui pati kai guli ant nugaros pabandyti paverst ant sonelio paskeu jau pats pabandys
QUOTE(Viliuko mamyte @ 2008 10 03, 15:48)
noreciau ir as pasidalinti ka moka mano mazylis> Viena kart parodzeu kad gali sedeti ir jau pats db bando atsisesti kartais pavyksta bet nepilnai atsiseda
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Aciu uz patarima, bet as taip ir darau, jis net ne kelias minutes, o keliolika isbuna ant pilvuko, jam labai patinka. bet verstis nesivercia. siekia zaisliukus, spiriasi kojytemis, jei yra atrama jis net save pastumia, sliauzia. bet nesivercia. mano mama sako, kad jis greiciau jau atsistos ir nueis, negu apsivers .
QUOTE(ernestuko mama @ 2008 10 03, 15:58)
Aciu uz patarima, bet as taip ir darau, jis net ne kelias minutes, o keliolika isbuna ant pilvuko, jam labai patinka. bet verstis nesivercia. siekia zaisliukus, spiriasi kojytemis, jei yra atrama jis net save pastumia, sliauzia. bet nesivercia. mano mama sako, kad jis greiciau jau atsistos ir nueis, negu apsivers .
zinok su maniskiu taip pat, as sakau gal greiciau ismoks sliauzti, nei vartytis ar sedeti
Ernestuko mamai as irgi maitinu MP, ir jau pries menesi susirupinau kad vaikas maziau kakot pradejo, bet sesele sake kad nieko tokio, tiesiog vaikas daugiau pasisavina. Dabar mano ziogelis kakoja kas trecia diena, ir taip jau konkreciai pasitustina. As ir nesinervuoju, nes viskas gerai jam.
O del apsivertimu tai as is savo vaiko pastebejau, kad dar labai priklauso kur jis guli. Kai guli ant kietesnio pavirsiaus lengviau apsivercia. anxiau maniskis irgi tik sukdavosi, spardydavosi, o si savaitgali jam padovanojo kilimeli ant kurio zaist reikia, ir ant grindu dedu ta kilimeli. Taipo 10 min gulejimo, ziuriu vaikas paeme ir apsiverte, tik dar atsiverst atgal dar neiseina , tai padedu, kai pavargsta gulet ant pilvo
O del apsivertimu tai as is savo vaiko pastebejau, kad dar labai priklauso kur jis guli. Kai guli ant kietesnio pavirsiaus lengviau apsivercia. anxiau maniskis irgi tik sukdavosi, spardydavosi, o si savaitgali jam padovanojo kilimeli ant kurio zaist reikia, ir ant grindu dedu ta kilimeli. Taipo 10 min gulejimo, ziuriu vaikas paeme ir apsiverte, tik dar atsiverst atgal dar neiseina , tai padedu, kai pavargsta gulet ant pilvo
l*a*d*a, mes obuoliuka ragaut pradejom pries pora savaiteliu, bet taip vos vos sauksteliu paskutus ir tai kas antra trecia diena, ir taip po truputi didinam didinam, jau puse obuolio sutarkuoto per smulkia tarka suvalgom o ragauti pradejom todel, kad nustojo mazyle valgyt is kruties, atsisake ir neikisi, tad prie misinuko, nusprendziau duot ir obuoliuko paraugaut, dabar vis pagalvoju apie darzoves (bulve, morka), bet ji nesusizavejo visai. daviau paragaut ant saukstelio galo tai nepatiko. bandysim veliau, gal kokia savaite obuolio neduosiu ir tada bandysiu.
Ernestuko mamyte, maniske, kol valge MP vienakart nesitustino 10 paru, po to kaip kale, tai uz visa savaite, o po to tustinosi kas 4 dienas reguliariai. gydytoja sake, kad svarbiausia, jog tuo metu vaikiukas nejaustu diskomforto ir purpsetu, jeigu dujos iseina ir mazylis ramus ir linksmas, tada viskas gerai, nes pieneli visa isisavina. o kai pradejom valgyt misinuka, pradejo panele tustintis dazniau is pradziu kas antra diena, dabar kasdien
Papildyta:
mamytes, o jusu maziai nepradeda zagseti daugiau "pasnekeje"? mano panele tik daugiau ir energingiau pasneka ar pasijuokia, iskart zagsulys uzpuola
Ernestuko mamyte, maniske, kol valge MP vienakart nesitustino 10 paru, po to kaip kale, tai uz visa savaite, o po to tustinosi kas 4 dienas reguliariai. gydytoja sake, kad svarbiausia, jog tuo metu vaikiukas nejaustu diskomforto ir purpsetu, jeigu dujos iseina ir mazylis ramus ir linksmas, tada viskas gerai, nes pieneli visa isisavina. o kai pradejom valgyt misinuka, pradejo panele tustintis dazniau is pradziu kas antra diena, dabar kasdien
Papildyta:
mamytes, o jusu maziai nepradeda zagseti daugiau "pasnekeje"? mano panele tik daugiau ir energingiau pasneka ar pasijuokia, iskart zagsulys uzpuola
QUOTE(grizete @ 2008 10 03, 19:33)
mano kai labiau pazyzia
ernestuko mamyte-del apsivertimu nereikia taip pergyvent,nes mano berniukas pirma karta apsiverte tik budamas 6 men.va o mazoji 4.5men. pradejo verstis budama lygiai 1 men.
Ernestuko mamytei: nepergyvenk, jei nesivercia, mano puseseres berniukas isvis nesivarte sake, iskart ropoti pradejo vieni vaikai viska daro anksciau, kiti veliau, arba ta procesa isvsi praleidzia Maniske buvo jau pora kartu apsivertus, bet kai pabandem pasodinti, tai tas jai daug labiau patiko, ir dabar vietoj to kad ismoktu padoriai vartytis, tai tik sestis megina as pergyvenu, kad dar per anksti, kad stuburiukas neiskryptu, bet atrodo, ji taip tvirtai keliasi, kad niekas negresia
As irgi pati maitinu, tai maniske daugiausia yra neistustinus para, bet buna nesitustina nesitustina, o paskui kai pavaro, tai visa diena kakoja Tiesiog priklasuo dar matyt, ka ta diena uzvalgai, viena geriaus suvirskina ir isisavina, kita prasciau
As irgi pati maitinu, tai maniske daugiausia yra neistustinus para, bet buna nesitustina nesitustina, o paskui kai pavaro, tai visa diena kakoja Tiesiog priklasuo dar matyt, ka ta diena uzvalgai, viena geriaus suvirskina ir isisavina, kita prasciau
Labas,mes jau grįžom po makštų. Mažyliui ten labai patinka, juokiasi, šypsenas dalina. Šiandien net pamaitint nespėjau, užmigo kįdutėj, tai nevalgęs išbuvo 5 val.
Kai dėl vertimosi nat pilvo, tai manoji pradėjo tik 6 mėnesių vertytis, manau sūnus ir paseks sesės pavyzdžiu ir anksčiau nesistegs.
Nupirkom sulčių Hipp, bandysim po lašelį pradėti ragauti.
Kai dėl vertimosi nat pilvo, tai manoji pradėjo tik 6 mėnesių vertytis, manau sūnus ir paseks sesės pavyzdžiu ir anksčiau nesistegs.
Nupirkom sulčių Hipp, bandysim po lašelį pradėti ragauti.
sveikos mamytes mano mergytei spalio 12d. bus 5 men. Dabar sveriame 9kg ir 65cm esame tikra putlute mano dukryte valgome misinuka aptamil 3 kartus i diena ir 2 koses i diena ( viena darzoviu, kita vaisine). vakare uzmiega 20 val. ir ismiega iki 7 ryto, nakti nevalgome. daug sypsomes, tikiuosi taip bus ir toliau, labai norim setis, atkeliam galvyte ir pecius ir bandom sesti, bet visdar nepavyksta. vartytis dar nesivartome, daugiau krykstaujam, cypaujam, kalbam gulint tyrinejam kojytes, i burn dar nebandom ideti, o siaip viska kas papuola po ranka kisam i burnyte...dantuku dar nesimato nors labai seilejames... zai8sliukus imam i rankyte ir dedam i burna tai tiek musu pasiekimu
Sveikos mamytes,
siandien mano vyrutis buvo baseine, na ir ka jus manot, ogi patiko nors tu ka... jau ir seniau norejau i baseina leisti, bet nebuvo kada. sakau, gal plaukiojimas pades ir pradesim ir mes vartytis, nes labai laukiu, kada mano tinginiukas vartaliosis, kaip kulverstukas
apie kakuti: maitinu misineliais ir maniskis deda net po kelis kartus, tiesa pastebejau, kad kai maitinau savo pieneliu tai kakutis budavo skystokas, o dabar, maitinant misineliais, tai kaip i suaugusio zmogaus panasus, o ir kvapelis, toks, kad gali griuti ir spardytis is 'malonumo' bet savo vaiko ir kakutis 'kvepia' ar ne taip ?
siandien mano vyrutis buvo baseine, na ir ka jus manot, ogi patiko nors tu ka... jau ir seniau norejau i baseina leisti, bet nebuvo kada. sakau, gal plaukiojimas pades ir pradesim ir mes vartytis, nes labai laukiu, kada mano tinginiukas vartaliosis, kaip kulverstukas
apie kakuti: maitinu misineliais ir maniskis deda net po kelis kartus, tiesa pastebejau, kad kai maitinau savo pieneliu tai kakutis budavo skystokas, o dabar, maitinant misineliais, tai kaip i suaugusio zmogaus panasus, o ir kvapelis, toks, kad gali griuti ir spardytis is 'malonumo' bet savo vaiko ir kakutis 'kvepia' ar ne taip ?