Įkraunama...
Įkraunama...

panikos atakos

QUOTE(urbis @ 2008 10 01, 00:52)
Sveiki,
tikiuosi nesupyksit,jei pasidalinsiu savo panikos istorija ir kaip ja nuzudziau,gal taip padesiu kam nors smile.gif
prasidejo viskas pries metus,kai be saiko gerdavau kava ir degtine kibirais savaitgaliais ir esu tvirtai isitikines,kad tai prasidejo nuo to.pirma ataka buvo ziauri-sirdies ritmas grybauja,kojos,galva tirpsta,o kaip smegenyse adrenalinas siaucia,net nereikia pasakoti-vistiek jutusios siuos simptomus.baisiausia buvo isproteti/nusizudyti/mirti/nuzudyti (to nepadaryciau,bet baime del to buvo).aisku,kaip ir jusu dauguma,pagalvojau,kad negerai kazkas su sveikata-issityriau krauja,sirdi,net galva persvieciau. (pirmas zingsnis-zinot kad su tavo organizmu viskas 100% gerai).pasidare siek tiek lengviau,kad nemirsiu.nuejau pas neurologe ir israse man rivotril (sveicariskas clonezepamas,kuris yra zymiai svaresnis uz lenkiska ir nesukelia tokiu stipriu pasaliniu poveikiu kaip slopinimas rytais ) ir grandaxin.Grandaxin pasirode visiskas gaidys,isaukdavo man naujas PA,geriausiu atveju-itampa,tad jo atsisakiau.kai tik pradejau gert klonezepamo pusyte pries miega-dingo visi mano panikos priepoliai.tik metus laiko po to teko atsisakineti clonezepamo,bet pagaliau as svarus ir zinau kad jei netycia uzklys teta paninka,susitvarkysiu su ja taip-iteigsiu sau,kad nemirsiu,nes 100% zinau kad su manimi viskas gerai.taip pat neurologe sake,kad 99,9% neisprotesi,tad nera ko bijoti.o jei adrenalino uznuodytos smegenys ir tuo nepatikes,tada issitrauksiu koziri-clonezepamo tablete,pries kuria jokia panika neatsilaiko.gal ir kvailai aprasiau,bet agarofobija (panikos sindromas) kyla del vidiniu problemu ir vienintelis budas ja gydyti,tai dirbti paciam su savim.pvz as esu susigalvojes plana,kuriuo tikiu,tad nebijau jokiu PA.tikiuosi nors kiek padejau aprasydamas savo istorija smile.gif

Dziaugiusi uz tave 4u.gif Del kavos, alkoholio sutinku, nes as taip ir issigydziau, net vaistu nereikejo thumbup.gif Tik nesutinku del clonazepamo (nors meluociau sakydama kad neturiu jo, taip turiu,tik kad negeriu biggrin.gif ), nes tai yra narkotine medziaga doh.gif Tai ne vaistai, o tas pats kaip extazy ar speedas kox doh.gif Negalima ju gerti metus ar net menesi schmoll.gif Aisku mazas jo trupinelis slopina visus pojucius, bet isgerkit daugiau ir su drakula sneketis pradesite biggrin.gif Tai ne vaistai, ir net apie AD - irodyta kad antidepresantai nera veiksmingi, tik kritiniams ligoniams kurie jau ten zudosi, o nuo depresijos jie irgi negydo, gali tik pagilinti ja, trumpam atitoline schmoll.gif Pasiskaitytkite uzsienio spauda apie tai, nors jau ir lietuviai raso smile.gif As tikrai zinau, kad dauguma serganciu PA geria AD, bet kodel tada vis dar serga????? Na isskyrus tave biggrin.gif O kiek zmoniu pagijo be jokiu AD???? Svarbiausia, kad pagijo thumbup.gif

Zinau, kad labai kategoriskai parasiau, bet pasidomekite siuo dalyku ir patys pamatysite 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mereveja: 01 spalio 2008 - 11:07
QUOTE(mereveja @ 2008 10 01, 13:04)
Dziaugiusi uz tave 4u.gif Del kavos, alkoholio sutinku, nes as taip ir issigydziau, net vaistu nereikejo thumbup.gif  Tik nesutinku del clonazepamo (nors meluociau sakydama kad neturiu jo, taip turiu,tik kad negeriu biggrin.gif ), nes tai yra narkotine medziaga doh.gif  Tai ne vaistai, o tas pats kaip extazy ar speedas kox doh.gif Negalima ju gerti metus ar net menesi schmoll.gif  Aisku mazas jo trupinelis slopina visus pojucius, bet isgerkit daugiau ir su drakula sneketis pradesite biggrin.gif  Tai ne vaistai, ir net apie AD - irodyta kad antidepresantai nera  veiksmingi, tik kritiniams ligoniams kurie jau ten zudosi, o nuo depresijos jie irgi negydo, gali tik pagilinti ja, trumpam atitoline schmoll.gif  Pasiskaitytkite uzsienio spauda apie tai, nors jau ir lietuviai raso smile.gif  As tikrai zinau, kad dauguma serganciu PA geria AD, bet kodel tada vis dar serga????? Na isskyrus tave biggrin.gif  O kiek zmoniu pagijo be jokiu AD???? Svarbiausia, kad pagijo thumbup.gif

Zinau, kad labai kategoriskai parasiau, bet pasidomekite siuo dalyku ir patys pamatysite 4u.gif

as turejau galvoj,kad del kavos ir alkoholio susirgau verysad.gif o del klonezepamo,tai neturejau pasirinkimo.uzejus antram priepoliui,kai buvau neissityres ir nezinojau kas tai yra,galvojau,kad paskutinioji atejo sad.gif kunas tamposi,dreba,musa saltas prakaitas,o galvoje tikras pragaras adrenalinui siauciant-nzn kur detis,juk nepabegsi is savo kaukoles narvo.taip iskankino tas priepolis mane,jog galvoju-vistiek
niekur nepabegsiu nuo saves,reik shut down smegenim padaryt.jei ne vaistu pagalba,tai mechaniniu budu-suoliu pro langa.pabandziau vaistais-suryjau visa clonezepamo tablete ir kaip ranka nueme-po 15-20 min gulejau su palaiminga sypsena,kad viskas baigesi.
taip,sutinku,turejau su juo bedu,sedau ant jo,bet gerdavau tik mikrodoze-ketvertuka.zinau,kad siame forume daug priklausomu nuo jo,papasakosiu kaip as juokingai nulipau.geriau apie metus ji laimingas ir galvojau,kad gersiu iki gyvenimo galo,nes geriau rinktis mazesne blogybe,nei kest tuos panikos priepolius.zodziu,geriau sau juos ir vargo nemaciau,kol daktare pasiule pabandyt bromazepam/lexatonil (silpnesnis benzodiazepinas,nes clonazepamas skaitosi pats stipriausias).man asmeniskai tas bromazepam buvo visiskas gaidys-nieko nejausdavau,tad pries miega dasimusdavau melisu arbata (kuria gerdavau litrais),o bromazepamo pusyte gerdavau vardan benzodiazepinu palaikymo kraujyje,kad neatsirastu abstinensijos sindromas,kuris isauks naujas panikas.
geriau juos iki liepos galo,kol pamaciau kad geriu visai ne bromazepama (!!!) o mezym (ar kaip ten tas nuo skrandzio),kurio tablete atrodo lygiai taip pat.pasirodo,mano mama sukeite bromazepama su mezym ir as apie dvi savaites laimingas ji geriau,uzsigerdamas valerijonu ar melisu arbatom,tad padariau isvada,kad dekoti reikia tik melisai su valerijonu ir sau,kad patikejau,jog mezym padeda uzmigt lotuliukas.gif dabar jau du menesius jokios chemijos i burna neimu
Atsakyti
QUOTE(urbis @ 2008 10 01, 13:34)
as turejau galvoj,kad del kavos ir alkoholio susirgau  verysad.gif  o del klonezepamo,tai neturejau pasirinkimo.uzejus antram priepoliui,kai buvau neissityres ir nezinojau kas tai yra,galvojau,kad paskutinioji atejo sad.gif kunas tamposi,dreba,musa saltas prakaitas,o galvoje tikras pragaras adrenalinui siauciant-nzn kur detis,juk nepabegsi is savo kaukoles narvo.taip iskankino tas priepolis mane,jog galvoju-vistiek
niekur nepabegsiu nuo saves,reik shut down smegenim padaryt.jei ne vaistu pagalba,tai mechaniniu budu-suoliu pro langa.pabandziau vaistais-suryjau visa clonezepamo tablete ir kaip ranka nueme-po 15-20 min gulejau su palaiminga sypsena,kad viskas baigesi.
taip,sutinku,turejau su juo bedu,sedau ant jo,bet gerdavau tik mikrodoze-ketvertuka.zinau,kad siame forume daug priklausomu nuo jo,papasakosiu kaip as juokingai nulipau.geriau apie metus ji laimingas ir galvojau,kad gersiu iki gyvenimo galo,nes geriau rinktis mazesne blogybe,nei kest tuos panikos priepolius.zodziu,geriau sau juos ir vargo nemaciau,kol daktare pasiule pabandyt bromazepam/lexatonil (silpnesnis benzodiazepinas,nes clonazepamas skaitosi pats stipriausias).man asmeniskai tas bromazepam buvo visiskas gaidys-nieko nejausdavau,tad pries miega dasimusdavau melisu arbata (kuria gerdavau litrais),o bromazepamo pusyte gerdavau vardan benzodiazepinu palaikymo kraujyje,kad neatsirastu abstinensijos sindromas,kuris isauks naujas panikas.
geriau juos iki liepos galo,kol pamaciau kad geriu visai ne bromazepama (!!!) o mezym (ar kaip ten tas nuo skrandzio),kurio tablete atrodo lygiai taip pat.pasirodo,mano mama sukeite bromazepama su mezym ir as apie dvi savaites laimingas ji geriau,uzsigerdamas valerijonu ar melisu arbatom,tad padariau isvada,kad dekoti reikia tik melisai su valerijonu ir sau,kad patikejau,jog mezym padeda uzmigt  lotuliukas.gif dabar jau du menesius jokios chemijos i burna neimu

Matai net paskaicius tavo pasakyma "15 - 20 minuciu guledavau su palaiminga sypnema" jau skamba nekaip... doh.gif Aisku puiku, kad issigydei, bet tu zinai tikslia PA priezasti, o dauguma cia yra nezino kodel PA susirgo, todel gydytis sunkiau. Bet man net skaitant tavo patirti su vaistais, net nupurto, negalima taip pasikliauti vaistais schmoll.gif Tavo mama puikiai padare drinks_cheers.gif Linkiu sekmes ir toliau gyvenant be kavos ir degtines 4u.gif
Atsakyti
mamaInga , vat tas ir yra, kad pati sau ne gydytoja dažniausiai būni.. Manau, kad psichologas šiuo atveju reikalingas ne tiek dėl teorinių ir praktinių žinių, kiek kaip moralinė atrama, autoritetas ir petys išsiverkt ar išsipasakot.

samanta , man irgi yra buvęs šis "džiugus" jausmas keliskart, ačiū Dievui, ilgai nesitęsė (gal kelias minutėles), bet baugu. Manau, jis turbūt užeina, kai jau būna nerimas, ir pradedi per daug koncentruotis į save, savo pojūčius. Nors nežinau, ar sugebėčiau save sukontroliuot kol kas, jei man pačiai taip nutiktų unsure.gif Bet stengiantis nuvyt nerimą turbūt galima ir to "nuostabaus" derealizacijos jausmo išvengt.

skorpix , o kaip dabar, jau išgijai? Ar vis dar vartoji AD?

Aš vaistų šiaip kaip velnias kryžiaus bijau... Norėčiau kažkaip savom jėgom išsikapstyt, ar bent jau kuo švelnesnių vaistų pagalba. Kažkaip baisoka pasidarė paskaičius urbis postą.. Clonazepamas juk rimtas vaistas... Man ir su bromazepamu poros savaitėlių pabendraut užteko, kad pajausčiau tuos dviprasmiškus jausmus nutraukus jį naudot - o kas būtų ilgiau ir stipresnių pagėrus?... Dabar jau bus trečia diena (tikiuosi), kai nebegeriu raminančiųjų, ir antra naktis, kai miegu viena - labai tikiuosi, kad susivaldysiu ir ištversiu. Nepadeda tik pašliję santykiai su MB, dėl jų kyla įtampa, o su įtampa, aišku, ir visokie fiziologiniai pojūčiai - o tada ir nerimas. Brrr... Užknisa pastoviai galvot apie save, savo bėdas, graužt save dėl nenusisekusių santykių, darbų, blogo oro, kad neturiu ką apsirengt biggrin.gif ir pan. Vat kad atsikračius man šitų minčių, gal tada pavyktų ir PA greičiau išvaryt.
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 10 01, 12:04)
tai yra narkotine medziaga doh.gif  Tai ne vaistai, o tas pats kaip extazy ar speedas kox doh.gif

vadinasi as narkomane devil.gif wacko.gif ..o taip nekenciu narkomanu:)
Atsakyti
QUOTE(maliootka @ 2008 10 01, 15:29)
vadinasi as narkomane  devil.gif  wacko.gif ..o taip nekenciu narkomanu:)

Atvirtai tariant, taip biggrin.gif Nes jos sudetis ir veiklioji medziaga tokia pati kaip narkotiku kai kuriu, jokio skirtumo nera. Tik tas, kad lietuvoje dar parduoda biggrin.gif Kai kur jau nebe schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 10 01, 15:39)
Atvirtai tariant, taip biggrin.gif  Nes jos sudetis ir veiklioji medziaga tokia pati kaip narkotiku kai kuriu, jokio skirtumo nera. Tik tas, kad lietuvoje dar parduoda biggrin.gif  Kai kur jau nebe schmoll.gif

vienu metu susimasciau jog tai gali buti narkotikas, nes labai jau dideles lomkes buvo jo atsisakant:)

Urbis, norejau paklausti koki ten plana susidares esi nuo PA? topsecret.gif
Papildyta:
QUOTE(maliootka @ 2008 10 01, 15:59)
vienu metu susimasciau jog tai gali buti narkotikas, nes labai jau dideles lomkes buvo jo atsisakant:)

Urbis, norejau paklausti koki ten plana susidares esi nuo PA?  topsecret.gif

beje manau, jei mes butume blaivaus mastymo, saltu nervu, nenesiotume neapykantos kazkam viduje, pasitiketume savimi..nebutu mums situ PA:) Tiesiog eidami per gyvenima ismetem situs dalykus kazkur..smile.gif dabar tenka kovot:)
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2008 10 01, 15:05)
mamaInga , vat tas ir yra, kad pati sau ne gydytoja dažniausiai būni.. Manau, kad psichologas šiuo atveju reikalingas ne tiek dėl teorinių ir praktinių žinių, kiek kaip moralinė atrama, autoritetas ir petys išsiverkt ar išsipasakot.

samanta , man irgi yra buvęs šis "džiugus" jausmas keliskart, ačiū Dievui, ilgai nesitęsė (gal kelias minutėles), bet baugu. Manau, jis turbūt užeina, kai jau būna nerimas, ir pradedi per daug koncentruotis į save, savo pojūčius. Nors nežinau, ar sugebėčiau save sukontroliuot kol kas, jei man pačiai taip nutiktų  unsure.gif  Bet stengiantis nuvyt nerimą turbūt galima ir to "nuostabaus" derealizacijos jausmo išvengt.

skorpix , o kaip dabar, jau išgijai? Ar vis dar vartoji AD?

Aš vaistų šiaip kaip velnias kryžiaus bijau... Norėčiau kažkaip savom jėgom išsikapstyt, ar bent jau kuo švelnesnių vaistų pagalba. Kažkaip baisoka pasidarė paskaičius urbis postą.. Clonazepamas juk rimtas vaistas... Man ir su bromazepamu poros savaitėlių pabendraut užteko, kad pajausčiau tuos dviprasmiškus jausmus nutraukus jį naudot - o kas būtų ilgiau ir stipresnių pagėrus?... Dabar jau bus trečia diena (tikiuosi), kai nebegeriu raminančiųjų, ir antra naktis, kai miegu viena - labai tikiuosi, kad susivaldysiu ir ištversiu. Nepadeda tik pašliję santykiai su MB, dėl jų kyla įtampa, o su įtampa, aišku, ir visokie fiziologiniai pojūčiai - o tada ir nerimas. Brrr... Užknisa pastoviai galvot apie save, savo bėdas, graužt save dėl nenusisekusių santykių, darbų, blogo oro, kad neturiu ką apsirengt biggrin.gif ir pan. Vat kad atsikračius man šitų minčių, gal tada pavyktų ir PA greičiau išvaryt.

tai taip,kai pavyksta mintis nukreipt,tai ir to "nuostabaus" jausmo nebelieka..tik faktas,kad jis gyvate niekur galutinai nedingsta...
Atsakyti
visu pirma,clonezepamas ir kiti benzodiazepinai nera tokie narkotikai kaip xtz ar amfa,tiesiog psichotropiniai vaistai,kurie nedaro tokios zalos kaip tavo mineti narkotikai ir yra pakankamai svarus bei saugus,tad nereikia skleisti dezinformacijos.prie to pacio galiu prideti,kad neurologe yra pasakius-kai sunku,geriau susisauti tablete,nei buteli alaus smile.gif spreskite pacios smile.gif
atvartojau metus,nejauciu jokios abstinensijos nutraukus,potraukio,panikos ir kitu salutiniu reiskiniu,tad nereik ju lygint su kazkokiu baubu.manau kad jei ne jie,nebuciau isgijes,nes
tik jie neleido atsirast panikai,o per ta laika spejau apsiprast be jos ir ismokau nuvyti salin.

Urbis, norejau paklausti koki ten plana susidares esi nuo PA?

o planas toks-jei jauciu kad arteja,sau kartoti-tu visiskai sveikas ir nieko neatsitiks,juk issityrei sveikata-neistiks nei infarktas,nei sirdies smugis.tai tik siauciantis adrenalinas,kuri neurologai pataria sudeginti sporto saleje.jei arteja isprotejimo baime-iteigineti sau neurologes zodzius-99,9 % tu neisprotesi.ir trecia-jei jau atejo ir nepadejo sitie itikinejimai,tiesiog issitraukti klonezepamo ketvertuka ir pakisti po liezuviu-po minutes praeis visos panikos.bet svarbiausia yra zinoti,kad turi visada ta ketvertuka prie saves ir per minute isvarys jis visas panikas,tad kazkaip jos man ir neateina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(urbis @ 2008 10 01, 21:10)
visu pirma,clonezepamas ir kiti benzodiazepinai nera tokie narkotikai kaip xtz ar amfa,tiesiog psichotropiniai vaistai,kurie nedaro tokios zalos kaip tavo mineti narkotikai ir yra pakankamai svarus bei saugus,tad nereikia skleisti dezinformacijos.prie to pacio galiu prideti,kad neurologe yra pasakius-kai sunku,geriau susisauti tablete,nei buteli alaus smile.gif spreskite pacios smile.gif
atvartojau metus,nejauciu jokios abstinensijos nutraukus,potraukio,panikos ir kitu salutiniu reiskiniu,tad nereik ju lygint su kazkokiu baubu.manau kad jei ne jie,nebuciau isgijes,nes 
tik jie neleido atsirast panikai,o per ta laika spejau apsiprast be jos ir ismokau nuvyti salin.
o planas toks-jei jauciu kad arteja,sau kartoti-tu visiskai sveikas ir nieko neatsitiks,juk issityrei sveikata-neistiks nei infarktas,nei sirdies smugis.tai tik siauciantis adrenalinas,kuri neurologai pataria sudeginti sporto saleje.jei arteja isprotejimo baime-iteigineti sau neurologes zodzius-99,9 % tu neisprotesi.ir trecia-jei jau atejo ir nepadejo sitie itikinejimai,tiesiog issitraukti klonezepamo ketvertuka ir pakisti po liezuviu-po minutes praeis visos panikos.bet svarbiausia yra zinoti,kad turi visada ta ketvertuka prie saves ir per minute isvarys jis visas panikas,tad kazkaip jos man ir neateina smile.gif

As nesakau, kad jie identiski extazi, bet ju veikino principas toks pat. Beto jo veiklioji medziaga organizme neatlieka visiskai jokios gydymo funkcijos, tik slopinimo. O pasakymas "geriau tablete, nei buteli alaus" isviso be zodziu doh.gif Labai abejoju, kad siame forume yra bent viena, kuri uzejus nerimui geria biggrin.gif Cia jau kita problema - alkoholizmas. O uzejus PA galima ir kitais budais ja nuvyti, pavyzdziui giliu ir vienodu kvepavimu. Tablete yra lengviausias budas, bet ne geriausias 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Na va, jau ketvirta diena be bromazepamo, atrodo, susivaldau... Bet... Antrą dieną skauda galva - tiksliau, kairę pusę galvos, nuo smilkinio iki pat kaklo. Ir tas skausmas maudžiantis, spaudžiantis, pakaušis sakytum aptirpęs.. Jau baigiu sau paranoją įsivaryt, kad man kokie nors trombai/augliai/insultai ir t.t. schmoll.gif Taip noris kuo greičiau tą galvą išsitirt - jei bent žinočiau, kad viskas ok, gal ir nebejausčiau? biggrin.gif gal čia pati sau nesąmoningai įsikalbu tokius pojūčius? Bet vėl gi, pastovus tas tirpimo/spaudimo jausmas gal ir nėr visai normalus?... Nebežinau ir ką galvot....
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2008 10 02, 11:26)
Sveikos  4u.gif

Na va, jau ketvirta diena be bromazepamo, atrodo, susivaldau... Bet... Antrą dieną skauda galva - tiksliau, kairę pusę galvos, nuo smilkinio iki pat kaklo. Ir tas skausmas maudžiantis, spaudžiantis, pakaušis sakytum aptirpęs.. Jau baigiu sau paranoją įsivaryt, kad man kokie nors trombai/augliai/insultai ir t.t.  schmoll.gif  Taip noris kuo greičiau tą galvą išsitirt - jei bent žinočiau, kad viskas ok, gal ir nebejausčiau? biggrin.gif gal čia pati sau nesąmoningai įsikalbu tokius pojūčius? Bet vėl gi, pastovus tas tirpimo/spaudimo jausmas gal ir nėr visai normalus?... Nebežinau ir ką galvot....

Na sunku pasakyti is salies, manau jei issitirtum ar nueitum pas gydytoja tau paciai butu ramiau, nieko neprarasi 4u.gif
Atsakyti