Labą dienelę... Ar priimsit dar vieną pilietę į savo gretas?...
Oi, ir šiek tiek lengviau, ir tuo pačiu labai liūdna paskaičius temą, kad tiek mūsų daug, sergančiųjų PA
Mano trumpa priešistorė: pirmas priepuolis buvo prieš beveik mėnesį - tiesa, tada galvojau, kad blogai su širdim, nes ir spaudimas užkilo, ir pulsas 160 buvo, ir nepraėjo gerą valandą, net ir kai greitoji atvažiavo ir vaistų suleido... Buvo siaubinga baimė, galvojau, numirsiu tikrai. Paskui savaitės bėgy - antras priepuolis, tada jau draugė naktį po visas ligonines vežiojo. Tik po trečiojo karto - ir po tyrimų rezultatų (visi kraujo, širdies, skydliaukės tyrimai - geri, jokių patologijų) - supratau, kad vis tik kalta galvelė, o ne fiziologinės priežąstys...
Ir vat nebėr džiaugsmo gyvenime, kasdien atsibundu su nerimu, mirties baime, o priepuoliai dažniausiai užeina vakare. Penktadienį praeitą išvis prastai buvo, nes vakare iš Vilniaus į Uteną važiavau su mašina, kelionės vidury pradėjo tirpt kaklas, pakaušis, svaigt galva - aišku, man iškart "panika dėl panikos", mirties baimė, o čia dar kelio darbai, sustojau kamšty, ir nors stauk, taip beviltiškai jaučiaus....
Įkaliau puse tabletės (1,5mg) bromazepamo, ir mėginau važiuot toliau... Vienintelė mintis buvo greičiau pasiekt Uteną, taip bijojau nepadvėst už vairo.
Kam papasakotum tai nesuprastų... Labai labai džiaugiuos, kad jūsų temelę radau...
Bandžiau ir draugui daug maž paaiškint, kas su manim daros, nes matė vieną priepuolį, kai negalėjau nei paaiškint, kas man daros, nei šnekėt normaliai, veiksmai kažkokie nelogiški - tai mačiau, kad išsigando, pasimetė vargšas... Kažkaip negera man jį į tokią padėtį statyt, jis gi nekaltas, kad aš psichologinių problemų turiu... Dabar jei jau mato, kad negerai man, tai klausia : "Širdis vėl?"
Sakau, kad taip, negi pulsi aiškint apie psichosomatinius dalykus žmogui, kuris ant tiek stabilus, ramus ir balansuotas, kad net pavydu darosi
Tai vat, taip ir gyvenu - valerijonas, bromazepamas... Tiesa, stengiuos to bromazepamo kuo mažiau gert, bijau priprast, bet vat jau turbūt savaitė, kaip kasdien išgeriu po 1,5 - 3mg, nes pradėjo kankint pastovus nerimas ir baimė. Įdomu, ar gal man ir dėl vaistų kai kurie "atchodai" jaustis pradeda, kaip pvz. galvos, kaklo, smilkinių tirpimas? Ar čia aš įsikalbu sau visus šituos dalykus?...
Šiandien užsirašiau konsultacijai Vilniaus psichikos sveikatos centre (legendinis Vasaros 5...). Tik baisiai ilgai laukt - užrašė tik spalio 10 d.
O man taip noris kuo aktyviau ir operatyviau griebt šitą nesąmoningą ligą už ragų ir mest ją lauk iš savo galvos
Gal kam iš jūsų teko ten pabuvot? Kokie atsiliepimai? Būtų įdomu išgirst
Na, litaniją prirašiau čia, atsiprašau iškart
Bet vis gi gera rast suprantančius žmones