Įkraunama...
Įkraunama...

panikos atakos

QUOTE(mereveja @ 2008 05 23, 08:35)
Sveikos mergaites  4u.gif 

Senokai nevuvau uzsukusi - darbu milijonas smile.gif 

Rugeveide, sutinku su tavim 100 % !!!!
Ir galiu pasakyti, kad eini teisingu keliu 4u.gif  Nes as irgi tokiu budu gydausi (be vaistu), maitinuosi vegetariskai (ajurvedos panasus principai pagal dosas), uzsiemu joga (bent jau saules pasveikinimo pratimu), kvepavimo pratimai, dienotvarke pagal ajurveda. Visiskai atsisakiau visokiu zurnalu, TV laidu, kurie tik kelia nerima kaip viskas blogai. Tai pat alkoholio ir colu biggrin.gif  Ir su kiekviena diena jauciuosi vis geriau. Aisku buna ir dinu, kai kazko neramu, bet nebebijau as nerimo tad viskas praeina  tongue.gif O Jadvydos zoles, tai mano giminaicio pazistama ji biggrin.gif Kiek esu gerus arbatu - labai patiko, manau tikrai ne i bloga bus thumbup.gif

LAIKYKITES IR KOVOKITE UZ SAVE, KAD GALETUMETE DIDZIUOTIS SAVIMI !!!

Sveikos, na ir as prisjungiu prie tu kurios yra pries vaistus. geriau juos 6 menesius, nu ir kas is to, baigus gert viskas atsinaujino. baigiau tuos pacius kursus kai Mereveja. jie ikvepe...Pradejau daryt kvepavimo pratimus, uzsiiminet meditacijom. Kitaip tariant ramint prota. Zinoma visu tu praktiku man dar tik pati pradzia, nes jas darau tik puse metu, jogos prasme tai yra labai trumpas laiko tarpas. Zinoma pradzia yra sunki....bent jau man, labai daug nerimo esu prikaupus nuo vaikystes. jauciu kaip praktiku pagalba jis kyla i virsu...Kartais buna labai sunku, neslepsiu apima ir beviltiskumo jausmas...Bet po to ateina prasviesejimas ir vel igaunu nauju jegu. Nepasiduodu ir tikiu tuo ka darau, Zinau kad laukia ilgas kelias, bet tai kelias i pasveikima, o ne i nuslopinima.
Kartais apima keisti jausmai, kai emocijos atslugsta, tiesiog jauciu itampa tam tikroje kuno vietoje, pvz siandien jauciu itampa gerkleje...Na tarsi nerimas iseina is manes fiziniais pojuciais. kartais net norisi rekt garsiai arba mustis blush2.gif net jauciu kaip ta negatyvi nerimo energija, agresija nori is manes iseiti. Gal nesuprantat ka as cia rasau, bet anksciau to nepatyriau, kai pradejau uzsiiminet jogos praktika, atsirado tokie pojuciai. priimu tai kaip valymasi. Anksciau nerdavau i nerima stacia galva, o dabar jauciu kad moku prota nuramint.
Tikiu kad reguliariai darant praktikas issivalysiu savo nerima is pasamones galutinai.

Atsakyti
labutis... 4u.gif as daugiausiai bunu vegetacines distonijos temeleje,bet manau ji nuo pa nelabai nutolusi..as norejau paklausti -kokius jogos pratimus jus darote?zinau kad ne visi prie musu ligos yra tinkami...noreciau ir as kazka isbandyti,tik nezinau nuo ko pradeti.as ir dar delsiu su vaistais ir negeriu ad.nors jie man israsyti... verysad.gif laukiu jusu patarimu... ax.gif
Atsakyti
rjolancikai, na mano nuomone kad joga yra pirmiausiai ismintis ir filosofija. O pavieniai pratimai, tai nezinau ar padeda...Padeda jei tiki pacia jogos filosofija. As siulyciau pasidometi pacia joga, o pratimus pasirinkti galima kokie patinkta.

Mireja, ir man buna sunku kartais, bet as kazkaip issikapstau is blogu minciu 4u.gif Bet juk pagalvojus kam nebuna blogai kartais? Net ir PA nesergantiems zmonems smile.gif As irgi apie puse metu uzsiemu dar tik joga, kvepavimais, vegetariska mityba - ir jau dabar jauciuosi zymiai gyvesne biggrin.gif Jei geriant AD jauciausi visai ne kaip ir mieguista- dabar ziauriai energinga, kupina ideju ir viso kito. Manau ir tau su kiekviena diena pavyks jaustis vis gweriau, tik nenuleisk ranku 4u.gif
Atsakyti
na o aš pastarąsias dienas jaučiuosi kažkaip sumautai ir nerimą kažkokį neapibrėžtą jaučiu ir skausmus širdies plote verysad.gif o prasidėjo viskas nuo to, kad pusę mėnesio gydžiausi homeopatiniais vaistais sinusitą ir bronchitą, o baigėsi tuom, kad geriu antrus antibiotikus ir dar buvau priversta pasiimti nedarbingumo lapelį. Žodžiu, situacija išslydo iš mano kontrolės ir aš praradau savitvardą, pradėjau graužtis, kad turiu sėdėti su "biuleteniu" , ką apie mane bendradarbiai pagalvos ir, kad liga visai ne vietoj ir nelaiku ir taip toliau ir taip toliau... bet stengiuosi tvardytis, skaitau protingas mintis ir bandau savo nerimui nepasiduoti...

Merevejai ir Rugia-veidei 4u.gif Šaunuolės, kad sugebate taip su savimi tvarkytis! Man deja pavyksta tikrai ne visada. Mano psichologė sakė, kad priepuolį reikia tiesiog išgyventi, nesistengiant per daug gilintis kas, kaip ir kodėl... Aš gi mėgstu viską analizuoti, turėti veiksmų planą ir, jei jis sužlunga, graužtis, kaltinti save, aplinkinius ir pasaulį lotuliukas.gif Kai nesugebu susidoroti su nerimu, irgi save graužiu. Šiuo metu stengiuosi truputį paleisti savikontrolės vadeles, sakau sau yra taip kaip yra, šiandien jaučiu nerimą ir liūdesį, bet tai nereiškia, kad jausiu ir rytoj... savo nerimui sakau : "tai ką, niekšeli, nori vėl sugadinti man vasarą... na, bandyk, bandyk..."
Atsakyti
QUOTE(mamaInga @ 2008 05 23, 16:35)
na o aš pastarąsias dienas jaučiuosi kažkaip sumautai ir nerimą kažkokį neapibrėžtą jaučiu ir skausmus širdies plote  verysad.gif o prasidėjo viskas  nuo to, kad pusę mėnesio gydžiausi homeopatiniais vaistais sinusitą ir bronchitą, o baigėsi tuom, kad geriu antrus antibiotikus ir dar buvau priversta pasiimti nedarbingumo lapelį. Žodžiu, situacija išslydo iš mano kontrolės ir aš praradau savitvardą, pradėjau graužtis, kad turiu sėdėti su "biuleteniu" , ką apie mane bendradarbiai pagalvos ir, kad liga visai ne vietoj ir nelaiku ir taip toliau ir taip toliau... bet stengiuosi tvardytis, skaitau protingas mintis ir bandau savo nerimui nepasiduoti...

Merevejai ir Rugia-veidei  4u.gif  Šaunuolės, kad sugebate taip su savimi tvarkytis! Man deja pavyksta tikrai ne visada. Mano psichologė sakė, kad priepuolį reikia tiesiog išgyventi, nesistengiant per daug gilintis kas, kaip ir kodėl... Aš gi mėgstu viską analizuoti, turėti veiksmų planą ir, jei jis sužlunga, graužtis, kaltinti save, aplinkinius ir pasaulį lotuliukas.gif Kai nesugebu susidoroti su nerimu, irgi save graužiu. Šiuo metu stengiuosi truputį paleisti savikontrolės vadeles, sakau sau yra taip kaip yra, šiandien jaučiu nerimą ir liūdesį, bet tai nereiškia, kad jausiu ir rytoj... savo nerimui sakau : "tai ką, niekšeli, nori vėl sugadinti man vasarą... na, bandyk, bandyk..."

Labutis mirksiukas.gif Žinai toks įspudis kad parašiai mano mintis,kad rašiau aš. Irgi labai viska analizuoju, labai pergyvenu dėl smulkmenu...kartai jaučiu kad mano mintis gali išprovokoti PA, noriu negalvoti bet neišeina,noriu atsipalaiduoti irgi negaliu.Užeina beviltiškumo jausmas, kažkoks nepagristas nerimas. Visada galvoju KODĖL? Ilgai laikau savije pykti, nuoskaudas ,atleidžiu bet negaliu užmiršti. Žinau,kad tas sunkumas provokoja mano liga,bet dėja neišeina užmiršti. Nešioju savyje tą sunkuma kuris kartai neduoda normaliai gyventi,džiaugtis ,mylėti.Šio metų mano gyvenimas tiesiog nuostabus,turiu viska apie ką svajojau: savo buta, mylinti vyra,nuostabus vaikus,nenoriu girtis bet pati esų graži ir jauna...bet dėja esų labai nelaimingos sielos jai galima taip pasakyti.Mano vyras labai dažnai sako,kad mano akis labai nelaimingos nors ir šypsausiu doh.gif Žinau kodėl esų tokia jautri, labai daug ką supratau apie savo liga,bet negaliu pakeisti savo praeitės,butent vaikystės ir paauglistės schmoll.gif reikia užmiršti nuoskaudas ir labai žiaurus iš mano tėvo pusės...mamos. Dabar turėdama vaikus augynu jos ir auklėju visiškai kitaip nei mano tėvai.Nenoriu kad jie užaugus turėtu tiek psihologiniu problėmu kaip aš. Jokio fizinio smurto, jokio agresivumo schmoll.gif
O ka liečia nerimo tai aš irgi pora dienų jaučiosiu nelabai gerai.Nerimas ,jaudulis.Vakar po pietų vos PA neužejo. Ir vėl mintis ,kas man? Gal man ne PA?O jai insultas,infarktas? Kada priepolis praeina suprantu kad tikrai PA o kada ji užeina kažkodėl negaliu sukoncentruoti minčiu. Nežinau kaip kitoms bet man PA metų visada užeina silpnumas, rankos tirpsta,dreba, nenoriu kalbėti...Norisi kažkur pabėgti,tiesiog labai baisu.
Toks šiandien mano laiškelis,atleiskit už klaidas blush2.gif Noriu tikėtis kad suprasit apie ka norėjau parašyti, tiesiog norejau išsilėtis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 05 23, 17:30)
O ka liečia nerimo tai aš irgi pora dienų jaučiosiu nelabai gerai.Nerimas ,jaudulis.Vakar po pietų vos PA neužejo. Ir vėl mintis ,kas man? Gal man ne PA?O jai insultas,infarktas? Kada priepolis praeina suprantu kad tikrai PA o kada ji užeina kažkodėl negaliu sukoncentruoti minčiu. Nežinau kaip kitoms bet man PA metų visada užeina silpnumas, rankos tirpsta,dreba, nenoriu kalbėti...Norisi kažkur pabėgti,tiesiog labai baisu.
Toks šiandien mano laiškelis,atleiskit už klaidas blush2.gif Noriu tikėtis kad suprasit apie ka norėjau parašyti, tiesiog norejau išsilėtis. mirksiukas.gif

Na aš jau seniai įsitikinau, kad panikos priepuolius gali suprasti tik tas, kas juos yra patyręs. Mes (bent jau aš) tai suprantame kaip silpnumą ir todėl visai nesinori apie tai viešintis. Turiu vieną pažįstamą su kuria viena kitai žiūrėdamos į akis galime pasikalbėti, o šiaip galiu išsilieti tik tokiam kaip šitas forume, kur tikiuosi manęs niekas neatpažins smile.gif Kai kažkada pabandžiau keletui gan artimų žmonių užsiminti kaip aš jaučiuosi, tai reakcija buvo vienareikšmiška - nežino ko nori iš gero gyvenimo... o man pikčiausia ir yra, kad kartais negaliu džiaugtis tuo, kad man lyg tai nieko ir netrūksta ir liūdna, kai nerimas sugadina kartais pačias gražiausias akimirkas. Juokingiausia tai, kad aplinkiniams aš atrodau "kieta", tokia su visomis gyvenimo problemomis susidorojanti moteris lotuliukas.gif

Vakar kai buvo neramu kaip tik skaičiau O. Lapino straipsnį, kur labai aiškiai parašyta : "Pasiruošti panikai nėra kaip, o užplūdus kyla tik vienas noras - išsigelbėti. Ir tam, kad išsigelbėtum, tu padarysi bet ką... Tam, kad ištvertumėte, žiūrėkite į priepuolį kaip į labai stiprią jūros bangą. Labai baisu, kai banga tave užpila, tačiau atsiduokite jai, ir ji išmes jus į krantą... pasibaigus priepuoliui, nepulkite ieškoti baisių ligų, o tiesiog su pasididžiavimu pasakykite sau: NA, ŠITAS PRIEPUOLIS BUVO GERAS! Rytdienai nusiteikite patirti ne mažiau kaip tris tokius pat ar net stipresnius priepuolius. Pasakykite sau, kad už kiekvieną patirtą priepuolį save apdovanosite."

O dėl simptomų PA metu apie kuriuos rašai, man jie lygiai tie patys. Ir jeigu nerimą aš jau lyg ir sugebu ištverti be vaistų, tai tikros PA be vaistų kol kas nesu ištvėrus nei vienos schmoll.gif Mano psichoterapija jau kaip ir baigėsi, gavau užduotį padirbėti su savimi iki liepos vidurio, iki paskutinio susitikimo. Aš jau gerai įsisamoninau, kad mane dažniausiai parklupdo per dideli sau ir aplinkai keliami reikalavimai, todėl stengiuosi juos mažinti. Aišku pasakyti lengviau nei padaryti. Bet aš jau savo kailiu patyriau, kad dirbti su savimi būtina ir verta. Kaip vienoj kinų patarlėj sakoma: TŪKSTANČIO MYLIŲ KELIAS PRASIDEDA MAŽU ŽINGSNIU.

Atsakyti
4u.gif Uzsukau tik pasilabinti 4u.gif

Daug darbeliu ,nera laiko laisvo visai... smile.gif

Su pavasarine saulyte, kuri nors ir retokai, bet pasirodo ir sildo 4u.gif

Nestresuokite, nebijokite, neliudekite, nepasiduokit, o KOVOKITE !!!!

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mereveja: 27 gegužės 2008 - 17:07
Sveikos! 4u.gif

Kyšteliu nosį į jūsų temelę dėl poros klausimų...
Mokantis užkliuvo akis už straipsnio apie PA, tai net išsižiojau, taigi ir man panašiai būna! doh.gif O visada galvojau, kad tai elementari baimė ir tiek... Bijau uždusti, taip kad drėgnom vasaros dienom, kai dūšna, kai nėra vėjo, kartais ima trūkti oro. Iš pradžių galvojau, kad tai normalu, o paskutiniais mėnesiais pradėjau klausinėti aplinkinių, ar ir jiems oro trūksta, pasirodo man vienai taip. Buvo periodas, kai negalėjau užsidėti nieko, kas dengė kaklą, bet praėjo. Nepastebėjau jokio ryšio tarp ypatingų streso faktorių ar aplinkos pakitimų, tiesiog nei iš šio nei iš to užeina, ir taip pat stebuklingai praeina.
Tai dabar įdomu man, ar čia tikrai gali būti PA? Ar čia mano organizmui daugiau deguonies nei kitiems reikia? Ar čia aš per daug prisiskaičiau ir prisikūriau tik dar daugiau baimių? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iridy @ 2008 05 29, 13:58)
Sveikos! 4u.gif

Mokantis užkliuvo akis už straipsnio apie PA, tai net išsižiojau, taigi ir man panašiai būna! doh.gif  O visada galvojau, kad tai elementari baimė ir tiek... Bijau uždusti, taip kad drėgnom vasaros dienom, kai dūšna, kai nėra vėjo, kartais ima trūkti oro. Iš pradžių galvojau, kad tai normalu, o paskutiniais mėnesiais pradėjau klausinėti aplinkinių, ar ir jiems oro trūksta, pasirodo man vienai taip. Buvo periodas, kai negalėjau užsidėti nieko, kas dengė kaklą, bet praėjo. Nepastebėjau jokio ryšio tarp ypatingų streso faktorių ar aplinkos pakitimų, tiesiog nei iš šio nei iš to užeina, ir taip pat stebuklingai praeina.
Tai dabar įdomu man, ar čia tikrai gali būti PA? Ar čia mano organizmui daugiau deguonies nei kitiems reikia? Ar čia aš per daug prisiskaičiau ir prisikūriau tik dar daugiau baimių? smile.gif

Iridy, manau tau elemntarus deguonies trukumas 4u.gif Ir pati geriau nebesigilnk ir taip galvok, nes galvoti kad tau PA visai nekas biggrin.gif Tad beg lauk is sio forumo (nes prisiskaitysi visko ir poto bereikalo nerimausi) ir giliau kvepuok 4u.gif Beja, gal tau kaip ir man alergine astma, nes man karstom dienom ir ypac pavasari oro trukumas biggrin.gif

Su sauletom dienemelem visus !!!
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 05 29, 14:45)
Iridy, manau tau elemntarus deguonies trukumas 4u.gif  Ir  pati geriau nebesigilnk ir taip galvok, nes galvoti kad tau PA visai nekas biggrin.gif  Tad beg lauk is sio forumo (nes prisiskaitysi visko ir poto bereikalo nerimausi) ir giliau kvepuok 4u.gif  Beja, gal tau kaip ir man alergine astma, nes man karstom dienom ir ypac pavasari oro trukumas biggrin.gif

Su sauletom dienemelem visus !!!

Aš jau prisigilinau, prisiskaičiau... blush2.gif
Nežinau, ar geriau bus jei dabar dar ir dėl astmos pradėsiu pergyventi, kas dar galėtų būti?
Dėl kvėpavimo, tai kad nebesigauna giliau kvėpuoti.. verysad.gif
Gal tu ir teisi, reiktų neišprotėti ir baigti ligų ieškoti. doh.gif
Ačiū! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iridy @ 2008 05 29, 15:28)
Nežinau, ar geriau bus jei dabar dar ir dėl astmos pradėsiu pergyventi, kas dar galėtų būti?
Ačiū! 4u.gif

Nepergyvenk, as nieko nedarau, nors ir turiu alergine astma biggrin.gif Nesuku galvos, sunku kartais pakvepuoti, bet nieko, praeina biggrin.gif

Tikrai nereikia ligu ieskoti, juk visiems buna kartais negera smile.gif O jei pradesi gilintis kad tau PA, tada nebus galo baimem doh.gif

Geriausia nueik pas gydytoja ir viska issiaiskinsi 4u.gif

Sveik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iridy @ 2008 05 29, 13:58)
Sveikos! 4u.gif

Mokantis užkliuvo akis už straipsnio apie PA, tai net išsižiojau, taigi ir man panašiai būna! doh.gif  O visada galvojau, kad tai elementari baimė ir tiek... Bijau uždusti, taip kad drėgnom vasaros dienom, kai dūšna, kai nėra vėjo, kartais ima trūkti oro. Iš pradžių galvojau, kad tai normalu, o paskutiniais mėnesiais pradėjau klausinėti aplinkinių, ar ir jiems oro trūksta, pasirodo man vienai taip. Buvo periodas, kai negalėjau užsidėti nieko, kas dengė kaklą, bet praėjo. Nepastebėjau jokio ryšio tarp ypatingų streso faktorių ar aplinkos pakitimų, tiesiog nei iš šio nei iš to užeina, ir taip pat stebuklingai praeina.

Labas Iridy smile.gif O mano nuomone nelabai sutaps su merevejos. Aš kada buvau jaunesne irgi atruodavo kad degonez trukumas, irgi negalejau ir šaliko ant kaklo užryšti, o kada eidavau į kirpykla tai visada prašydavau kad jokiu josteliu ant kaklo nebedetu schmoll.gif Man iki šiol visada truksta oro . Parduotuveje, kada šilta ,nors kitiems deguonės netruksta ir be priežasties užeina šitie priepuoliai. Galvojau praeis, o kada rimtai susergau tada gydytoja paaiškyno,kad šitie oro trukumas glaudžiai susija su nervų sistema,aišku jai nesergi širdies ligomis ir pan.Manau jieškoti ligu nereikia,bet ir nekreipti dėmėsio į savo sveikata tikrai neprotinga. Gal reikėtu pakalbeti su savo šeimos gydytoju ir ji nuspres ka toliau daryti. Tavo sveikata tik tavo rankuose. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Iridy @ 2008 05 29, 15:28)
Ačiū! 4u.gif

Matai ,tu jau pradėdi pergyventi nors dar nežinai kas tau? Vadinasi tikrai yra polinkis į PA g.gif Nusiramink. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 29 gegužės 2008 - 15:04