Įkraunama...
Įkraunama...

panikos atakos

QUOTE(mamaInga @ 2008 05 18, 10:31)
Matau jūs svarstot dėl AD gėrimo trukmės. Aš pora pastarųjų metų gėriau po pusmetį. Taip po pirmojo karto nerimo priepuoliai ir panikos atakos atsinaujino verysad.gif , bet aš kažkaip perdaug nesijaudinau, kai reikėjo vėl pradėti gerti AD tik šįkart dar pradėjau ir lankytis pas psichologę. Mano psichiatrė, pvz. visuomet sakydavo, kad reikia antidepresantą pagerti ilgiau, o pagrindinė mintis, kurią man įteigė psichologė, kad joks AD nerimo priepuolių neišgydys visiškai verysad.gif , tiesiog kol naudoji antidepresantą galima ramiau pasižiūrėti į tai kas su tavimi vyksta ir analizuoti, kodėl tai vyksta ir mokytis būdų kaip su tuo tvarkytis... Nenoriu nieko nuvilti ir sakyti, kad, nustoję gerti AD, po kurio laiko būtinai "atkrisite", bet jeigu taip atsitiktų  tai tik nedarykite iš to tragedijos mirksiukas.gif Su nerimu tikrai galima gyventi. Sakau iš savo beveik dešimtmečio patirties. Man dabar linksmiau, nes šiuo metu būsena stabili, o gal po kurio laiko parašysiu, kai jausiuosi taip kaip šiuo metu Secretos. Labai gerai žinau, kokios mintys tuomet galvoje sukasi. Aš dar siūlyčiau Secretos nusipirkti kokios psichologinės literatūros, kad ir tą patį A. Ellis. Mums, nerimautojoms, reikia mokytis keisti savo mintis.

mamaInga labutis. biggrin.gif Noriu paklausti o maždaug po kokio laiko nustojus gerti AD pajutai kad ir vėl reikia AD? Kokius negerus simptomus jutai nustojus jos gerti? Man tai labai šio metų svarbus klausimas, bijau kad reikės ir vėl jos gerti. Klausik ,gal man dar pakalbėti su gydytoja apie tai kad dar noriu pratęsti AD vartuojima? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Secretos @ 2008 05 17, 22:35)
na as kai pradejau gerti man sake kad geriau ilgiau pagerti.aisku priklauso kiek tavo liga jau pazengusi.
o as iki dabar (na per tuos 7 men) isvis ne karto nebuvau pagalvojusi apie tai kad vel gali atsinaujinti PA. tiesiog vel uzejo staiga ir  jau kelinta diena yra labai nerami. na paziuresiu iki antradienio kaip bus mano savijauta o tada jau su gydytoja susitikus snekesiu kas ir kaip. sake kad buvo skyrus kelioms nescioms AD(cipralex). Net info lapelyje parasyta kad gerti apsvarscius kas (vaistas ar PA) labiau pakenks kudikiui. bijau kad PA metu neuzsispaustu kokia kraujagysle(taip gine sake)  ir mano leliukui nieko nenutiktu. kitas gydytojas extra atvejui buvo israses relaniuma (bet kai suzinojo mano daktar patare negerti)

Labutis Secretos mirksiukas.gif Kaip tavo sveikata? Žinai man porą kartu nėštumo metų leido Relaniuma,tai tikrai labai veiksminga. PA labai greitai praejo tik miego labai norėjau. Šiaip nelabai gerai nėštumo metų jos vartuoti schmoll.gif O dėl kraujagysliu tai man tris kartus jau nėštumui į pabaigą užeido mirguliavimas akise, stiprus galvos skausmas,svaigimas, pikinimas , sutrigdavo kalbą tai niekas negalėjo diagnozuoti kas man. Viena gydytoja tik pasakė kad galėjo kaip ir tu rašai kraujagyslės suspaustis. Priepuolis tęsėsi apie tris valandas, o paskui silpnumas nežmoniškas. Nelinkasmas ie mano nėštumas būvo, bet dabar kai žiuriu į savo leliuką tai net ašaros bėga nuo begalinės meilės jam. Laikykis.Atleisk už klaidas blush2.gif
Atsakyti
[

Labutis Secretos mirksiukas.gif Kaip tavo sveikata? Žinai man porą kartu nėštumo metų leido Relaniuma,tai tikrai labai veiksminga. PA labai greitai praejo tik miego labai norėjau. Šiaip nelabai gerai nėštumo metų jos vartuoti schmoll.gif O dėl kraujagysliu tai man tris kartus jau nėštumui į pabaigą užeido mirguliavimas akise, stiprus galvos skausmas,svaigimas, pikinimas , sutrigdavo kalbą tai niekas negalėjo diagnozuoti kas man. Viena gydytoja tik pasakė kad galėjo kaip ir tu rašai kraujagyslės suspaustis. Priepuolis tęsėsi apie tris valandas, o paskui silpnumas nežmoniškas. Nelinkasmas ie mano nėštumas būvo, bet dabar kai žiuriu į savo leliuką tai net ašaros bėga nuo begalinės meilės jam. Laikykis.Atleisk už klaidas blush2.gif
[/quote]

sveikute,

na kolkas kaip ir nieko. katik atsikeliau. stengiausi sian ismiegoti kuo ilgiau. man tai tabletes israse relaniumo kitas daktaras (ir gines klause leido extra atveju 4 isgert. aisku ne is karto smile.gif ). bet kai nuejau pas savo gydytoja sake pakentek geriau negerk. bandom zolytem (valerijonais ir sedatif) gal pades jei ne tada teks stipresnius.
as toks zmogus esu jei man uzejo viena syki tai galvoju ir galvoju kad jei nesiimsiu rimtu priemoniu uzeis ir vel ir vel. esu rami tada kai geriu vaistus. tada jauciuosi visai kitaip. na manau suprantat mane
Atsakyti
[quote=Ksėna,2008 05 18, 11:11]
mamaInga labutis. biggrin.gif Noriu paklausti o maždaug po kokio laiko nustojus gerti AD pajutai kad ir vėl reikia AD? Kokius negerus simptomus jutai nustojus jos gerti? Man tai labai šio metų svarbus klausimas, bijau kad reikės ir vėl jos gerti. Klausik ,gal man dar pakalbėti su gydytoja apie tai kad dar noriu pratęsti AD vartuojima? g.gif

Jei gerai pamenu, pirmą kartą pradėjau gert užpraeitą rudenį, gal lapkr. mėn. Turbūt 4 mėn. gėriau kiekvieną dieną, po to pradėjau mažinti, gert kas antrą dieną - ir taip dar kokius pora mėn. Baigiau berods birželio pradžioje. Man tai kai po kokių 3 mėn. gėrimo pradėjo situacija gerėti, pačiai labai norėjosi pabandyti be vaistų ir, tiesą sakant, pačioj pabaigoj aš visų vaistų ir nesugėriau, nes jau pamiršdavau, ar viena ar dvi dienos tarp gėrimų praėjo. Tada irgi buvau pasiryžusi vaikščioti pas psichologę, bet nuėjau tik tą vieną kartą, kuris būtinas (čia kažkaip tokia tvarka, nes aš vaikščiojau pas psichiatrą paprastame šeimos gyd. kabinete). Žodžiu, vasara praėjo daugmaž ramiai, o rudens pradžioje viskas prasidėjo nuo didelių galvos skausmų (didelis krūvis darbe, dar kai kurios mano lėtinės ligos paūmėjo). Aš jau sugebėjau atpažinti, kad tai įtampos galvos skausmai, nėjau pas neurologę, prirašė Phesam, B grupės vitaminų, gėriau pora mėn., o skausmas kaip nemažėja taip nemažėja, paskui aišku įkyrios mintys prasidėjo, kad insultas ištiks arba širdies smūgis, o tada jau sveikas mano nerime lotuliukas.gif parduotuvėje atrodo, kad nualpsi, darbe pati nesudėtingiausia užduotis išverčia iš koto, mikriuke tik atsisėdus trūksta oro, širdis atrodo tuoj iššoks, tada dar keletas priepuolių vidury nakties, taip ir supratau, kad teks viską pradėti iš naujo... verysad.gif

Kaip tavo atveju net nežinau? Žiūrint, kiek laiko tu jau geri ir kaip jautiesi, ar nerimas dar dažnai užeina ar ne? Aš kol gėriau AD visuomet stengdavausi turėt rankinėje Xanax ar Lexotanil, nes jeigu būčiau kur išėjus be jų tai panika būtų ištikus, jau vien dėl to kad jų neturiu. Ir dabar juos nešiojuosi ir manau, kad nešiosiuosi dar ilgai, nors keletą kartų sąmoningai nepaėmiau eidama , pvz. apsipirkti , ir nieko neatsitiko mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaInga: 18 gegužės 2008 - 11:44
[vaikščioti pas psichologę, bet nuėjau tik tą vieną kartą, kuris būtinas (čia kažkaip tokia tvarka, nes aš vaikščiojau pas psichiatrą paprastame šeimos gyd. kabinete). ]
Gersiu AD iki birželio pabaigos o nuo liepos pradėsiu mažinti. Bet kaip minėjau jau ir nežinau ar reikia mesti jos gerti. Mano liga tęsesi jau beveik 7 metus,bet paūmėjo antro nėštumo metų. Kaip ir tu turiu problemu su sveikata,net nenoriu rašyti: ir galva svaigdavo pastoviai,širdis plakdavo iki 110 doh.gif Rankos drebėjo,silpnumas ir nuo tos nežinomybės prasidėjo deprasija. O nuo PA kenčiu irgi senokai,bet nei karto niekas nesiulė nueiti pas psihiatra. Seniau gerdavau Lexotanila,Bronezepana,Xanaxsa bet efektas būvo trumpalaikis.O po apsilankimo gydytoja išrašė Seroxsata ir po porą savaičių pajutau kad GYVENU thumbup.gif O ką liečia PA tai ji užeina ,ypač PMS metu.Turiu irgi exsta atvėju Chlonezepano.Dar užmiršau ,kad ir su skydliaukė po visų nervų problemu turiu,nustate hiperfunkcija.
Žinai,kada viskas gerai tai pagalvoji,o ko bijoti tos PA? Žinau,kad nenumirsiu,tai laikina,bet kada ji užeina visos mintis tik apie blogiausia,negali sukoncentruotis,baimė...ka čia rašau ir pati viska žinai. Ikiukas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 18 gegužės 2008 - 14:55
Sveikutes panikuotojos 4u.gif

papildysiu ir as jusu gretas cia, guliu dabar lovoj kankinama eilinio panikos priepuolio ir rasau.
Tikiuosi bus kiek lengviau su sia problema kovoti, nes jau kantrybe senka. Kankinuosi nuo 2004 metu, dabar man 26. Buvo laiko tarpas, kai pagyvenau ramiai, dabar tai vel atsinaujino verysad.gif
Islaksciau gydytojus kuriuos tik galima buvo aplakstyt, lankiausi pas psichologa, bet viskas veltui. Vartojau lexotonili ir spitomina, bet dabar negaliu ju vartoti, planuojam su vyru vaikuti, tad apsistojau ties valeradix preparatu, kuris gal siek tiek apmalsina nerima. Anksciau PA uzklupdavo pora kartu i men, po to karta i sav, o dabar blogai jauciuosi beveik kasdien verysad.gif . Baisu ziureti i savo nesisypsanti veida ir drebanti kuna, taip pat gaila vyro, kuris turi su tuo gyventi.
Atsakyti
dieve,kai pagalvoju kiek daug zmoniu kovoja su sia liga. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Livukas @ 2008 05 19, 20:31)
Sveikutes panikuotojos  4u.gif

papildysiu ir as jusu gretas cia, guliu dabar lovoj kankinama eilinio panikos priepuolio ir rasau.
Tikiuosi bus kiek lengviau su sia problema kovoti, nes jau kantrybe senka. Kankinuosi nuo 2004 metu, dabar man 26. Buvo laiko tarpas, kai pagyvenau ramiai, dabar tai vel atsinaujino  verysad.gif
Islaksciau gydytojus kuriuos tik galima buvo aplakstyt, lankiausi pas psichologa, bet viskas veltui. Vartojau lexotonili ir spitomina, bet dabar negaliu ju vartoti, planuojam su vyru vaikuti, tad apsistojau ties valeradix preparatu, kuris gal siek tiek apmalsina nerima. Anksciau PA uzklupdavo pora kartu i men, po to karta i sav, o dabar blogai jauciuosi beveik kasdien  verysad.gif . Baisu ziureti i savo nesisypsanti veida ir drebanti kuna, taip pat gaila vyro, kuris turi su tuo gyventi.

Livukas labutis smile.gif Laikykis,žinau kad lengva pasakyti,bet labai sunku padaryti doh.gif Pati panikiorša ir žinau koks tai siaubas. Norejau paklausti ,o ką sako gydytojai apie tavo planus apie vaikelį? Nenoriu tave gasdinti,bet tu turetum žinoti,kad nėštumas bus nelengvas. Bet kartais hormonai nėštumo metų daro stiebuklus,gali būti kad PA nėštumo laikotarpių nustos tave kankinti. To tau ir linkiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 19 gegužės 2008 - 21:21
QUOTE(Ksėna @ 2008 05 19, 21:20)
Livukas labutis smile.gif Laikykis,žinau kad lengva pasakyti,bet labai sunku padaryti doh.gif Pati panikiorša ir žinau koks tai siaubas. Norejau paklausti ,o ką sako gydytojai apie tavo planus apie vaikelį? Nenoriu tave gasdinti,bet tu turetum žinoti,kad nėštumas bus nelengvas. Bet kartais hormonai nėštumo metų daro stiebuklus,gali būti kad PA nėštumo laikotarpių nustos tave kankinti. To tau ir linkiu mirksiukas.gif

Laba ryta mirksiukas.gif

taip Ksėna, zinau, kad nestumas gali buti nelengvas, o gali kaip tik viskas susitvarkyti. Va kaip tik siandien ir eisiu pas gydytoja, ziuresim ka pasakys g.gif
Nustojau gerti AD, nors lexotonilis ir spitominas, manau, siai vaistu grupei nepriklauso. Bandau laikytis, nusipirkau magnio ir B6 kompleksa, veju negatyvias mintis lauk, kaip nors. Dabar jauciuosi lyg ir nieko, rytais man visada geriau, va vakarai buna sunkus mega_shok.gif

Aciu uz palaikyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Livukas @ 2008 05 19, 20:31)
Sveikutes panikuotojos  4u.gif

Tikiuosi bus kiek lengviau su sia problema kovoti, nes jau kantrybe senka. Kankinuosi nuo 2004 metu, dabar man 26. Buvo laiko tarpas, kai pagyvenau ramiai, dabar tai vel atsinaujino  verysad.gif
Islaksciau gydytojus kuriuos tik galima buvo aplakstyt, lankiausi pas psichologa, bet viskas veltui. Vartojau lexotonili ir spitomina, bet dabar negaliu ju vartoti, planuojam su vyru vaikuti, tad apsistojau ties valeradix preparatu, kuris gal siek tiek apmalsina nerima. Anksciau PA uzklupdavo pora kartu i men, po to karta i sav, o dabar blogai jauciuosi beveik kasdien  verysad.gif . Baisu ziureti i savo nesisypsanti veida ir drebanti kuna, taip pat gaila vyro, kuris turi su tuo gyventi.

Sveika, o mes vienoda staza turim smile.gif ir vyrus, kuriem reikia su tuo gyventi..

Mergaites, as cheminiu vaistu nevartoju. turiu puikia psichologe, su kuria bendrauju, ieskom ko is tikro as bijau, ji man taip pat siule pas psichoterapeuta apsilankyti vaistu, kad tuo metu nustociau kankintis nuo nerimo ir ramiai galeciau gyventi kol atrasiu savo tikraja baimes priezasti. g.gif bet as esu kategoriskai pries cheminius vaistus, jei sugebejau iveikti save ir priversti iseiti vienai i lauka, tai priversiu nueiti save ir i miesta. geriu tik neuro arbatas, bet ir tai stengiuos, mazintis jas. dziaugiuosi, kad mano daktare pati tiki zolemis ir netrdicine medicina, bei ja praktikuoja, tad nekisa tu chemikalu ikyriai. noriu paklausti, gal kuri yra vartojusi zolininkes Jadvygos arbata NR 25? ar padeda? dar padejau magni su b vitaminais vartoti, psichologe sake, akyse prasvieseja. ir dar bandysiu keisti mityba pagal ajurveda, nes mano 'vata' sutrikusi rolleyes.gif lotuliukas.gif

Dar keletas mano pastebejimu, kaip palengvinti bukle, daktare man sake, kad sizofrenikam sita buda taiko ir palengvina bukle, tai kai jauciat, kad jau itampa kyla, isijunkit tv ar knyga pasiimkit uzsienio kalba arba pradekit ja mokytis. ypac gerai ta kalba, kuria suprantat tik vidutiniskai arba prastokai. man suveikia thumbup.gif nes jus problemu turite tik lt kalboje, lietuvoje, o pvz rusu, anglu jus neturite problemu.. mirksiukas.gif
gaila tik kad neturiu salygu uzsiimineti joga doh.gif bet uzsiimineju taichi, kaip supratau tokioms, kaip mes, reikia nuraminti prota. relaxacijos pratimus butina daryti nuolat ir net tada kai pagereja. gal dar kas taichi praktikuoja is cia esanciu?
Papildyta:
QUOTE(mamaInga @ 2008 05 13, 15:11)
Aš pati kovoju su nerimo priepuoliais ir panikos atakomis jau 10 metų. Aš pati sakau, kad tam įtakos turėjo didelis sukrėtimas, bet, manau, kad anksčiau ar vėliau tai visvien būtų prasidėję, nes aš esu maksimalistė/perfekcionistė+linkusi vadovauti ir kontroliuoti+nerimastinga asmenybė (o tai jau turbūt užkoduota genuose) cry.gif

as labai panasi asmenybe... mano daktare padare prielaida, kad mano PA isprovokuoti galejo nora skontroliuoti aplinkinius, o to padaryti negalejau, tai pradejau perdetai kontroliuoti save doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rugia-veide @ 2008 05 22, 15:38)
Sveika, o mes vienoda staza turim smile.gif ir vyrus, kuriem reikia su tuo gyventi..
Mergaites, as cheminiu vaistu nevartoju. turiu puikia psichologe, su kuria bendrauju, ieskom ko is tikro as bijau, ji man taip pat siule pas psichoterapeuta apsilankyti vaistu, kad tuo metu nustociau kankintis nuo nerimo ir ramiai galeciau gyventi kol atrasiu savo tikraja baimes priezasti.  g.gif bet as esu kategoriskai pries cheminius vaistus, jei sugebejau iveikti save ir priversti iseiti vienai i lauka, tai priversiu nueiti save ir i miesta. geriu tik neuro arbatas, bet ir tai stengiuos, mazintis jas. dziaugiuosi, kad mano daktare pati tiki zolemis ir netrdicine medicina, bei ja praktikuoja, tad nekisa tu chemikalu ikyriai. noriu paklausti, gal kuri yra vartojusi zolininkes Jadvygos arbata NR 25? ar padeda? dar padejau magni su b vitaminais vartoti, psichologe sake, akyse prasvieseja.  ir dar bandysiu keisti mityba pagal ajurveda, nes mano 'vata' sutrikusi  rolleyes.gif  lotuliukas.gif

Dar keletas mano pastebejimu, kaip palengvinti bukle, daktare man sake, kad sizofrenikam sita buda taiko ir palengvina bukle, tai kai jauciat, kad jau itampa kyla, isijunkit tv ar knyga pasiimkit uzsienio kalba arba pradekit ja mokytis. ypac gerai ta kalba, kuria suprantat tik vidutiniskai arba prastokai. man suveikia  thumbup.gif  nes jus problemu turite tik lt kalboje, lietuvoje, o pvz rusu, anglu jus neturite problemu..  mirksiukas.gif
gaila tik kad neturiu salygu uzsiimineti joga  doh.gif  bet uzsiimineju taichi, kaip supratau tokioms, kaip mes, reikia nuraminti prota. relaxacijos pratimus butina daryti nuolat ir net tada kai pagereja. gal dar kas taichi praktikuoja is cia esanciu?

Labutis biggrin.gif Tu šaunuole thumbup.gif O man sunku būtu be AD,nežinau gal ilgai laukiau pagėrejimo be vaistu kad dabar heomopatija man dėja nepadėda. O tai kad reikia ko daugaiu veiklos pilnai sutinku thumbup.gif Kada žmogus užimtas ir tas užsiemimas teikia jam malonuma ,to metų mažiau galvoji apie savo bloga savijauta.Tai labai pasisekė su gydytoja, o mano labai mėgsta hemija išrašyti ir viso gero doh.gif Kankino nemiga, tai ji iškarto heminių vaistų norėjo išrašyti, o aš pabandžiau Benoseno su valerjonu, po porą dienelių pradėjau mieguoti. O ką liečia depresija ir nerima tai valerjonas ir kita heomopatija nepadėda schmoll.gif Gal galėtum parašyti ką darai kada užeina PA?
O kaip kitos laikotės?
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 05 22, 15:54)
Labutis biggrin.gif Tu šaunuole thumbup.gif O man sunku būtu be AD,nežinau gal ilgai laukiau pagėrejimo be vaistu kad dabar heomopatija man dėja nepadėda. O tai kad reikia ko daugaiu veiklos pilnai sutinku thumbup.gif Kada žmogus užimtas ir tas užsiemimas teikia jam malonuma ,to metų mažiau galvoji apie savo bloga savijauta.Tai labai pasisekė su gydytoja, o mano labai mėgsta hemija išrašyti ir viso gero doh.gif Kankino nemiga, tai ji iškarto heminių vaistų norėjo išrašyti, o aš pabandžiau Benoseno su valerjonu, po porą dienelių pradėjau mieguoti. O ką liečia depresija ir nerima tai valerjonas ir kita heomopatija nepadėda schmoll.gif Gal galėtum parašyti ką darai kada užeina PA?
O kaip kitos laikotės?

mano gydytoja tik psichologe, ji chemijos net negali israsineti schmoll.gif labai dziaugiuosi ja, ji man ir taichi rekomendavo thumbup.gif
as tiesa sakant bijau tos chemijos, be to, ji nuo ligos neigydis, tik nuslopins ja. vis tiek turesiu atrasti savo kelia.. o po to dar ir kokios priklausomybes nuo vaistu atsikratineti nebenoriu smile.gif
man iteige, kad svarbiausia nuraminti prota, as stengiuosi daryti relaxa. labai gerai autogenines treniruotes- pabandykit, stiprinkit saviitaiga(sako jas net sportininkai daro, kad pries varzybas nusiraminti maximaliai). jei jau to negaliu, tada kai jau blogai imu skaiciuoti ikvepimus ir leciau kvepuoti(kazkada net iki 300skaiciavau), jei namie bunu, atsigulu ir atpalaiduoju visus raumenis, raminu kvepavima, sirdies plakima (autogenine treniruote). jei bunu kazkur stengiuosi uzkimsti mintis, dometis smulkenomis, dairytis ir pastebeti viska.

pabandykit thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif

Senokai nevuvau uzsukusi - darbu milijonas smile.gif

Rugeveide, sutinku su tavim 100 % !!!!
Ir galiu pasakyti, kad eini teisingu keliu 4u.gif Nes as irgi tokiu budu gydausi (be vaistu), maitinuosi vegetariskai (ajurvedos panasus principai pagal dosas), uzsiemu joga (bent jau saules pasveikinimo pratimu), kvepavimo pratimai, dienotvarke pagal ajurveda. Visiskai atsisakiau visokiu zurnalu, TV laidu, kurie tik kelia nerima kaip viskas blogai. Tai pat alkoholio ir colu biggrin.gif Ir su kiekviena diena jauciuosi vis geriau. Aisku buna ir dinu, kai kazko neramu, bet nebebijau as nerimo tad viskas praeina tongue.gif O Jadvydos zoles, tai mano giminaicio pazistama ji biggrin.gif Kiek esu gerus arbatu - labai patiko, manau tikrai ne i bloga bus thumbup.gif

LAIKYKITES IR KOVOKITE UZ SAVE, KAD GALETUMETE DIDZIUOTIS SAVIMI !!!
Atsakyti