Įkraunama...
Įkraunama...

panikos atakos

Sveikos, ypac Mereveja. Jau senokai cia bebuvau, nes PC buvo uzluzes. Cia ta pati Mirabelle, jau geriau besilaikanti smile.gif Dabar busiu Morning Star..teko is naujo uzsiregistruoti doh.gif Mereveja, keista, as irgi vartoju AD, lexotanili, tai jau kaip ir aprimus, tik labai paliegus jauciuosi ir vis miegas ima unsure.gif smile.gif Ka daryc???? lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif labas, dziaugiuos, kad radau ir tokia tema. Maniau, jog nerimas su viskam dingo su pirmojo vaiko klyksmu. Deja, vyresneliui dabar trys metai, o man kelias savaites viskas taip, kaip buvo kazkada doh.gif siandien turejau nuvezt priduot darbo i univera, ir man pradejo kinkos drebeti- jauciausi labai labai prastai. Kazkoks dusulys,dumavimas akyse-panika. Tikiuosi si busena neuzsilaikys ilgai, bet kol kas i nieka negaliu ziuret. Nei i vaikus, nei i vyra, ir siaip su niekuo nenoriu nei matytis, nei girdetis schmoll.gif
beje,pirma syki nerima pajutau vaiku stovykloje, kai turejau iseit ant scenos ir skaityt is lapo. Buvo fiasko. Mano rankos taip drebejo, kad negalejau nieko perskaityti-juolab-rusu kalba. As nepasidaviau, per kazkuri kita rengini vel isejau i scena-ir vel- pravalas. Buvo baisi panika. Tai man tada buvo apie 12m. Nuo to laiko tokie baimes priepuoliai pradejo atsirast ir paprastom salygom, jei reik kazkur vienai nueit ir pan. unsure.gif na, ir dar ten ilga istorija su paauglishka depresija. Viskas buvo praeje, jauciausi gerai, pora sykiu geriau antidepresantu, bet is esmes pasveikau be vaistu. Tiesiog pakeiciau poziuri. O dabar- jauciuosi uzsiknisus ir pervargus. Ir vel mane tas biesas sueme verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elenele Raganele: 15 gegužės 2008 - 22:33
QUOTE(~*Morning Star*~ @ 2008 05 15, 22:37)
Sveikos, ypac Mereveja. Jau senokai cia bebuvau, nes PC buvo uzluzes. Cia ta pati Mirabelle, jau geriau besilaikanti  smile.gif  Dabar busiu Morning Star..teko is naujo uzsiregistruoti  doh.gif Mereveja, keista, as irgi vartoju AD, lexotanili, tai jau kaip ir aprimus, tik labai paliegus jauciuosi ir vis miegas ima  unsure.gif  smile.gif  Ka daryc????  lotuliukas.gif

Aš ne Merevėja, bet įkišiu savo trigrašį biggrin.gif Gal bandyk mesti po truputį Lexotanil? Aš irgi vartojau tokį junginuką pradžioje kol antidepresantas dar nepradėjęs veikti, bet po kokių 2 sav. nuo AD vartojimo pradžios, stengdavausi lexotanilį gerti tik labai ypatingais atvejais, nes tinkamas antidepresantas neturėtų migdyti greičiau atvirkščiai.

Šiuo metu jau beveik mėnesis nenaudoju jokių vaistų ir labai stengiuosi ties tuo faktu neužsifiksuoti, nes praeitą kartą aš nuo paskutinės AD gėrimo dienos lyg ir pradėjau skaičiuoti, kiek be jų ištempsiu - ištempiau, kaip jau rašiau, apie 4 mėn.

O šiaip, kaip rašo MEREVĖJA, reikia nuo pat pradžių stengtis ieškoti ir stiprinti visus įmanomus "ne vaistinius" kovos su PA būdus. Daugumai Jūsų, kaip suprantu, dar toli iki trisdešimtmečio (aš senute nesijaučiu, bet jau stryktelėjau į antrąją ketvirtos dešimties pusę cry.gif ), todėl jums dar viskas prieš akis. Aš savąsias PA gerokai "užleidau", bet vistiek neprarandu vilties išmokti su jomis gyventi.
Atsakyti
mamaInga, as uz tai, kad jums pavyktu, nes Pa tikrai gyvenima gadina, bet ziuriu daugumai pasitaiko g.gif Sakot lexotanili mesti, na as dar tik apie menesi ji vartoju, kelias dienas neisgeriau, tai nekas buvo, labai nervinga tapau verysad.gif O del migdymo, tai sakau man mieglige kazkokia. Bet jau kelios dienos ne tokia mieguista jauciuos thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes,

noreciau ir as prie jusu prisijungti. man pries 2 metus irgi prasidejo panikos priepuoliai. is pradziu nesupratau apie puse metu kankinausi kol nuejau pas psichologe. paskyre seroxata ir leksotanil. viskas buvo gerai geriau apie metus. lapkriti suzinojau kad laukiuosi. nenoredama pakenkt leliukui vaistus nutraukiau. db nestukui 7 men ir pries kelias dienas pajauciau nerimo atakas. jauciu kad vel prasideda verysad.gif nera dienos be asaru jauciuosi kad nebegaliu dziaugtis gyvenimu. buvau pas kelis daktarus liepe pagert valerijono ir sedatif pc. bet jie man visai nepadeda. reik rupintis busimo leliuko kraiteliu o as niekur negaliu iseit baisu. daktare sake jei bus labai blogai skirs cipralex nes sako kad panika dar labiau kenkia.kaip jus manot ar labai pakenksiu jei tuos 2 men iki gimstant leliukui pagersiu tuos vaistus?
Atsakyti
QUOTE(Secretos @ 2008 05 17, 11:59)
sveikutes,

noreciau ir as prie jusu prisijungti. man pries 2 metus irgi prasidejo panikos priepuoliai. is pradziu nesupratau apie puse metu kankinausi kol nuejau pas psichologe. paskyre seroxata ir leksotanil. viskas buvo gerai geriau apie metus. lapkriti suzinojau kad laukiuosi. nenoredama pakenkt leliukui vaistus nutraukiau. db nestukui 7 men ir pries kelias dienas pajauciau nerimo atakas. jauciu kad vel prasideda  verysad.gif nera dienos be asaru jauciuosi kad nebegaliu dziaugtis gyvenimu. buvau pas kelis daktarus liepe pagert valerijono ir sedatif pc. bet jie man visai nepadeda. reik rupintis busimo leliuko kraiteliu o as niekur negaliu iseit baisu. daktare sake jei bus labai blogai skirs cipralex nes sako kad panika dar labiau kenkia.kaip jus manot ar labai pakenksiu jei tuos 2 men iki gimstant leliukui pagersiu tuos vaistus?

Kai laukiamės, mes visos savotiškai išprotėjam, kad tik kuo nors leliui nepakenktume... man rodos, kažkada senesnėse nerimo temose (nors aš tikrai visų postų nuosekliai nesu skaičiusi) rašė viena besilaukianti mamytė, kuri nėštumo metu vartojo antidepresantą. Tikriausiai turėtum gerai įsiklausyti į save (kiek dabar tie priepuoliai yra stiprūs) ir konsultuotis su gydytoju, gal net su keliais skirtingais, ir jeigu jautiesi tikrai labai labai blogai, gal geriau pavartoti AD. Tiesiog jeigu dar nesi visai užvaldyta tos "baimės ir drebėjimo" būsenos pabandyk paanalizuoti, kiek dažni tie priepuoliai (keliskart per dieną, kas kelias dienas...), kiek jie tęsiasi, kokio stiprumo, ką tuo metu jauti (baimė, liūdesys, bijai numirti, išprotėti...), ar tai jau pati blogiausia savijauta, kokią esi nerimo priepuolio metu kada bepatyrusi, o gal dar gali pati sau padėti, gal tai tiesiog la-a-a-abai didelis nėštumo pabaigos liūdesys, pasiketimų gyvenime baimė... prirašiau čia taip padrikai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaInga: 17 gegužės 2008 - 11:52
QUOTE(Secretos @ 2008 05 17, 12:59)
sveikutes,

noreciau ir as prie jusu prisijungti. man pries 2 metus irgi prasidejo panikos priepuoliai. is pradziu nesupratau apie puse metu kankinausi kol nuejau pas psichologe. paskyre seroxata ir leksotanil. viskas buvo gerai geriau apie metus. lapkriti suzinojau kad laukiuosi. nenoredama pakenkt leliukui vaistus nutraukiau. db nestukui 7 men ir pries kelias dienas pajauciau nerimo atakas. jauciu kad vel prasideda  verysad.gif nera dienos be asaru jauciuosi kad nebegaliu dziaugtis gyvenimu. buvau pas kelis daktarus liepe pagert valerijono ir sedatif pc. bet jie man visai nepadeda. reik rupintis busimo leliuko kraiteliu o as niekur negaliu iseit baisu. daktare sake jei bus labai blogai skirs cipralex nes sako kad panika dar labiau kenkia.kaip jus manot ar labai pakenksiu jei tuos 2 men iki gimstant leliukui pagersiu tuos vaistus?

Matau esate is Palangos,pas kokio daktaro lankotes del PA g.gif
Atsakyti
QUOTE(Secretos @ 2008 05 17, 11:59)
sveikutes,

Labutis Secretos smile.gif Kaip gerai tave suprantu. Mano antras nėštumas būvo sunkus ir nuo septinto mėnėsio prasidėjo labai stiprus nerimas dėl vaikelio ir savo sveikatos. Visus tos paskutinius mėnėsius beveik niekur neišeidavau, bet AD nevartuojau, tik Karvololio gerdavau kada stiprus širdies plakimai užeidavo. O pagimdžius mažiuka dar pora mėnėsiu maitindavau ji, lig viskas ir praejo,bet dėja schmoll.gif Šio metų vartuoju Seroxata, jau nuo liepos mažinsiu, bet irgi nežinau Seroxata geriu 4 mėnėsius. Gal man reikia ilgiau kokius metus pagerti kaip galvuoji? g.gif
O tu laikykis, svarbiausia kad vyras palaikytu,padėtu tau. O dėl AD vartuojimo patarčiau pakentieti, bet vėl nežinau kaip reaguoji į panika. Panikos metų galvok kad tai nemirtinai ,kad ji kaip užėjo taip ir praėis. Nepanikok ,galvuok apie vaikelį.O kada pagimdysi tada bus lengviau apsispresti dėl AD vartuojimo. Aš tai nerizikuočiau,mažiukas ir taip jaučia kada bijai,o čia dar vaistai. Tu tikriausiai žinai,kad AD iškarto nepades, reikia kokio mėnėsio. O ten žiurek jau ir gimdyti.
Atsakyti
aciu visoms uz pasisakymus.

lankausi pas gydytoja svetlana babas. ji tikrai puiki gydytoja.

siaip gal ir galeciau be vaistu apsieiti, bet kaip sake ginekologe labiau kenkiu panikuodama negu gerdama vaistukus. tuo labiau kad ir taip jau 7 men isbuvau be vaistu o ir pries tai tai isgerdavau tai ne. na stengiausi neprisiminti kad turiu juos gerti kad neprisirisciau labai prie ju. pradzioj seroxata ir pora sav lexotanili geriau o paskaui paroxetin actavis.
noriu dziaugtis kad laukiuosi bet negaliu kasdien asaroju del savo bukles. net negaliu nueiti apsipirkti ypac i maksima. aptempsta akyse pasidaro silpna ismusa karstis na tiesiog baisu. net leliukas pilvelyje pradeda smarkiau judet. o tas dar labiau sustiprina visa panika.
tad dabar ir sprendziu ar pakentet ar gal geriau pagert vaistus.

kazkaip bijau dasivaryt iki blogiausio. kaip ir pirmakart kai nezinojau kas su manim darosi.

ksena manau turi seroxata pagerti ilgiau. as geriau beveik metus, bet va nutraukiau ir liga atsinaujina. kuo ilgiau vartosi tuo mazesne tikimybe kad atsinaujins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Secretos: 17 gegužės 2008 - 20:48
QUOTE(Secretos @ 2008 05 17, 21:43)
aciu visoms uz pasisakymus.

lankausi pas gydytoja svetlana babas. ji tikrai puiki gydytoja.
siaip gal ir galeciau be vaistu apsieiti, bet kaip sake ginekologe labiau kenkiu panikuodama negu gerdama vaistukus. tuo labiau kad ir taip jau 7 men isbuvau be vaistu o ir pries tai tai isgerdavau tai ne. na stengiausi neprisiminti kad turiu juos gerti kad neprisirisciau labai prie ju. pradzioj seroxata ir pora sav lexotanili geriau o paskaui paroxetin actavis.
noriu dziaugtis kad laukiuosi bet negaliu kasdien asaroju del savo bukles. net negaliu nueiti apsipirkti ypac i maksima. aptempsta akyse pasidaro silpna ismusa karstis na tiesiog baisu. net leliukas pilvelyje pradeda smarkiau judet. o tas dar labiau sustiprina visa panika.
tad dabar ir sprendziu ar pakentet ar gal geriau pagert vaistus.

kazkaip bijau dasivaryt iki blogiausio. kaip ir pirmakart kai nezinojau kas su manim darosi.
ksena manau turi seroxata pagerti ilgiau. as geriau beveik metus, bet va nutraukiau ir liga atsinaujina. kuo ilgiau vartosi tuo mazesne tikimybe kad atsinaujins.

Aš taip ir noriu padaryti. Tik nežinau ,kas sprendžia kada jos reikia nustoti vartuoti, sergantis ar gydytojas? Mano pasake,kad galima mažinti ir nustoti,bet kada paklausiau o jai atsinaujins pasake,kad reikės vėl gerti AD. Tai kam tada jos mesti jai gali atsinaujintis liga? g.gif
Žinai ,jai jauti kad negalėsi ir gydytojai mano,kad galima gerti AD tai tada tavo teisė rinktis. Bet manau,kad jai atkentiejai tiek laiko galima dėl vaiko pasistengti ir nebevartuoti vaistų,liko visai nedaug. Žinoma tau spresti,tik nevisada gydytoj patis žino,kaip padieti,patikėk... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 05 17, 22:25)
Aš taip ir noriu padaryti. Tik nežinau ,kas sprendžia kada jos reikia nustoti vartuoti, sergantis ar gydytojas? Mano pasake,kad galima mažinti ir nustoti,bet kada paklausiau o jai atsinaujins pasake,kad reikės vėl gerti AD. Tai kam tada  jos mesti jai gali atsinaujintis liga?  g.gif
Žinai ,jai jauti kad negalėsi ir gydytojai mano,kad galima gerti AD tai tada tavo teisė rinktis. Bet manau,kad jai atkentiejai tiek laiko galima dėl vaiko pasistengti ir nebevartuoti vaistų,liko visai nedaug. Žinoma tau spresti,tik nevisada gydytoj patis žino,kaip padieti,patikėk... doh.gif

na as kai pradejau gerti man sake kad geriau ilgiau pagerti.aisku priklauso kiek tavo liga jau pazengusi.
o as iki dabar (na per tuos 7 men) isvis ne karto nebuvau pagalvojusi apie tai kad vel gali atsinaujinti PA. tiesiog vel uzejo staiga ir jau kelinta diena yra labai nerami. na paziuresiu iki antradienio kaip bus mano savijauta o tada jau su gydytoja susitikus snekesiu kas ir kaip. sake kad buvo skyrus kelioms nescioms AD(cipralex). Net info lapelyje parasyta kad gerti apsvarscius kas (vaistas ar PA) labiau pakenks kudikiui. bijau kad PA metu neuzsispaustu kokia kraujagysle(taip gine sake) ir mano leliukui nieko nenutiktu. kitas gydytojas extra atvejui buvo israses relaniuma (bet kai suzinojo mano daktar patare negerti)

Atsakyti
Matau jūs svarstot dėl AD gėrimo trukmės. Aš pora pastarųjų metų gėriau po pusmetį. Taip po pirmojo karto nerimo priepuoliai ir panikos atakos atsinaujino verysad.gif , bet aš kažkaip perdaug nesijaudinau, kai reikėjo vėl pradėti gerti AD tik šįkart dar pradėjau ir lankytis pas psichologę. Mano psichiatrė, pvz. visuomet sakydavo, kad reikia antidepresantą pagerti ilgiau, o pagrindinė mintis, kurią man įteigė psichologė, kad joks AD nerimo priepuolių neišgydys visiškai verysad.gif , tiesiog kol naudoji antidepresantą galima ramiau pasižiūrėti į tai kas su tavimi vyksta ir analizuoti, kodėl tai vyksta ir mokytis būdų kaip su tuo tvarkytis... Nenoriu nieko nuvilti ir sakyti, kad, nustoję gerti AD, po kurio laiko būtinai "atkrisite", bet jeigu taip atsitiktų tai tik nedarykite iš to tragedijos mirksiukas.gif Su nerimu tikrai galima gyventi. Sakau iš savo beveik dešimtmečio patirties. Man dabar linksmiau, nes šiuo metu būsena stabili, o gal po kurio laiko parašysiu, kai jausiuosi taip kaip šiuo metu Secretos. Labai gerai žinau, kokios mintys tuomet galvoje sukasi. Aš dar siūlyčiau Secretos nusipirkti kokios psichologinės literatūros, kad ir tą patį A. Ellis. Mums, nerimautojoms, reikia mokytis keisti savo mintis.
Atsakyti