Sveikutės. Kartais užsuku į jūsų temelę, bet parašyti vis neišdrįsdavau. Esu patyrusi, kad atpažinti žmogų forumuose yra gana lengva, o gal man taip pasitaikė... kažkaip nelabai norėtųsi, kad kokia bendradarbė mano prisipažinimus skaitytų...
Norėjau tik pasakyti, kad jūs visos šaunuolės!
Ir kad puiku, kai atsiranda žmonių, kurie pasakoja apie savo išgyvenimus, nes paskaičius, kad tu nesi viena tokia, kad ne tik tau vienai kyla "baisios", "siaubingos", "nenormalios" mintys, pasidaro kažkaip lengviau. Aš pati kovoju su nerimo priepuoliais ir panikos atakomis jau 10 metų. Aš pati sakau, kad tam įtakos turėjo didelis sukrėtimas, bet, manau, kad anksčiau ar vėliau tai visvien būtų prasidėję, nes aš esu maksimalistė/perfekcionistė+linkusi vadovauti ir kontroliuoti+nerimastinga asmenybė (o tai jau turbūt užkoduota genuose)
Prieš dešimtmetį pradėjau nuo psichoterapijos + Xanax (vartojau gal pusmetį), vėliau periodiškai panaudodavau Xanax arba Lexotanil ( šeimos gydytojai dalina receptus per daug neklausinėdami). Užpraeitą rudenį nutariau "griebti jautį už ragų" ir "rimtai gydytis" - apie pusmetį vartojau
Effexor. Vartojimo metu viskas buvo OK, bet nustojus naudoti visas grožis pasikartojo jau po 4 mėn. - praeitą rudenį. Taigi vėl gėriau
Effexor + lankiau psichoterapiją (dabar jau baiginėju).
Supratau (kad tik tas supratimas greitai nesibaigtų ...
), kad su nerimu reikia bandyti susigyventi, tai gali tęstis visą gyvenimą su paūmėjimais ir pagerėjimais
, nes pakeisti savo asmenybės tipą teoriškai galima, bet praktiškai labai sudėtinga, galima išmokti pakeisti savo reakcijas į gąsdinančią situaciją ir savo mintis. Bet koks tai titaniškas darbas ne man jums aiškinti, nes visos, kurios čia bendrauja, yra šimtus kartų tai bandę ir dažnai nusivylę... Svarbu nesustoti tai daryti! Mano pagrindinė klaida, kad, užėjus pirmiesiems nerimo simptomams, baisiai nusiviliu, kad "tai ir vėl prasidėjo" ir tarsi užprogramuoju save nuolat galvodama, kad tai ir vėl pasikartos.
Man labai padėjo ir padeda (nors kai tik pradedu jaustis geriau, protingų knygų skaitymus "užmetu") Albert Ellis knyga "Kaip nepasiduoti nerimui ir jį kontroliuoti". Kariais skaitau ir atrodo, kad parašyta būtent man ir apie mane.
Linkiu jums visoms sėkmės. Nerimo priepuolis gali ištikti rytoj, o gal poryt, o gal po dviejų mėnesių, o gal po metų, kai atrodys, kad jau visi sunkumai pamiršti, bet kol jo nėra kodėl tiesiog nepasidžiaugti?