Įkraunama...
Įkraunama...

panikos atakos

QUOTE(mereveja @ 2008 04 23, 08:28)
Laaaaabas rytas mergaites  4u.gif 

...Ir kiekvienas rytas tooooks sauletas, negali nesisypsoti wub.gif

Vakar skaitinejau besimaudydama vonioje ajurvedos gyvenimo mena, siaip daug idomiu dalyku. Buvo apie PA, kad iveikti nerima ir stresa labai svarbu yra sveika mityba, kai skrandis neapkraunamas, fizinis aktyvumas, miegojimas ne daugiau 8 h., judejimas ir netingejimas biggrin.gif  Aisku viskas jau girdeta ir jums zinoma, taciau kodel nesinaudojate naturaliais dalykais? ax.gif Juk tai taip veiksminga!!!! Dabar kai jau viskas man tik geriau geriau suprantu, koks visgi galingas sveikos gyvensenos poveikis!!! O apie AD nenoriu sakyti savo nuomones, nes jei Jums jie padeda - tada dziaugiuosi 4u.gif  Nors netikiu kad tik geriant AD galima issigydyti...Nes pvz.tetarima, tiek laiko jau sergate PA, geriate vaistus ir nepraina. O stai yra kitu kurie uzsieme savimi ir pasveiko 4u.gif

Trykstu optimizmu ir dar didesniu noru siekti tikslo, kuris taaaaip arti rolleyes.gif

Gotika, manau normalu, nes nuo AD ir buna kai pradedi gerti tokie pozymiai 4u.gif

Mereveja, as Tau pavydziu baltu pavydu kad sugebi kontroliuoti ir valdyti savo prota , o ne jis tave:) As irgi stengiuosi, taciau ne visada pavyksta, pakanka vieno kvailo issigandimo ir vel viskas is pradziu:) O sveikas gyvenimo budas zinoma gerai, ir as ji propaguoju:) taciau cia serga ne musu kunas o protas:) Cia reikia su proteliu dirbti, analizuoti, suprasti, suvokti:) Reikia dar ir didelio pasitikejimo savimi:) visu situ saves vertinimo dalyku reikia:) Pastebejau jog Tu esi labai uzsiemusi, vadinasi esi ivertinta, reikalinga kazkam:) O tai duoda pasitikejimo savimi:) Dziaugiuosi kad tau sekasi atsikratyti sitos nesamones ir aciu uz tai kad paskui save ir mus trauki is sitos duobes:) friends.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maliootka: 23 balandžio 2008 - 14:50
QUOTE(maliootka @ 2008 04 23, 15:31)
Na, siaip idomiai mastai, galbut ir per sudetingos tos musu smegeneles kad perprastume jas:)) O ar darai ka nors be vaistu, kas padetu atsikratyti tu PA? Ar manai savaime tai praeis kaip ir uzejo?:)) As tai pat puikiausiai suprantu kad nemirsiu kai uzeina tas nerimas, bet labai nemalonus ir bauginantys tie pojuciai, kai dauzosi sirdis , svaigsta galva ir truksta oro. As tik ju ir noriu isvengti, tu pojuciu:)

Na nezinau seip ka cia daryt galima :) stegiuos nepervargt, isimiegot normalei, nebludit iki paryciu :] retai kada geriu, nerukau =) valgyt irgi normalei, nevalgyt po 19:00.
Lyg padeda, nezinau :))
jop tie pojuciai tai tikrai sux. Seip reikia stengtis kad kuo reciau tie PA butu, nes kazkaip atsimenu po kiekvieno PA viskas man atsinaujindavo ir visalaik pradedavau galvot kazka negero, ir vis jautresnis isoriniam poveikiui pasidarydavau.
Tai va geriau jau vengti PA ir naudot medikamentus :) as tai zinau kur man gal istikt PA tai pries patenkant i tas situacijas visalaik pries koki 1h isgeriu xanax 1/4 0.25mg :)
ir zn kad 4h galiu daryt belenka :)) aisku cia gal daugiau psichologija veikia negu tas xanax, bet bunu uztikrintas kad viskas bus OK. Aisku vistiek kartais buna ir kad ant xanax jauciasi lyg artinasi PA, bet tada lengviau susivaldyt, mintis kazkur kitur nukreipt kazkaip daugiau viskas "px" buna =] Bet cia jau labai stresinese situacijose :-) pvz. kai per egzamina lauki eilej kol destytojas pakvies ir nz ar moki. :)
nu nors ir zinau kad moku viska, bet vistiek kazkaip adrenalinas. O tas adrenalinas panasia i PA pradine busena sukelia, ir atrodo jau tuoj viskas bus. bet cia tik vat, ISIMINTA REAKCIJA, kad kai pradeda shirdis dauzytis vadinasi tuoj prades oro trukt :)) ir stengimasis instinktyviai bandyti nusiraminti, kas dar labiau isprovokuoja PA, ir atrodo kad vis stipryn ir stipryn..
As manau tai kad pasveiksiu tik tuomet kai pamirsiu tas "ISIMINTAS REAKCIJAS" ir kad man yra "PS". :)
Tai va stengiuos turet visalaik xanax ir ziuret kur einu ir kur galetu but PA. :) o poto jau pasimirsta isvis, kad va tokioj situacijoj kazkoks PA budavo.

Bet va dar vienas vaistu minusas, kad kai einu neisgeres xanax tai jau mintys ir sukasi kad gali but kurnors PA :) tai va cia jeigu dar ir sita baime iveikt tai jau butu final step :]
O apie pripratima tai jokios kalbos cia nera, nuo tokiu doziu abstinencijos tikrai nebus :)) kad man dar nebuvo nieko panasaus. ir dozes vis didesnes nereikia kazkodel, kaip tik mazesnes :-)

Atsakyti
Malliotka,

Sveikute 4u.gif

1. Pirmiausia del tavo pasakymo "serga protas, ne kunas" biggrin.gif Netiesa, gali paklausti bet kurio pschoterapeuto ir patvirtins, kad sveikam kune - sveikas ir protas. As niekada i si dalyka nesigilinau, bet kai susiduriau pati viskas savaime aisku pasidare smile.gif Geriausias irodymas as pati esu biggrin.gif Nes ne vaistais PA gydausi, o butent vegetariska mityba, kvepavimo pratimais, joga, fiziniu aktyvumu. (O PA buvo juoda, nei iseiti kur galejau is namu, viskas buvo blogai). Pradzia buvo labai sunki ir net beprasmiska atrode, taciau jau dabar rezultatai thumbup.gif
2. Del uzsiemimo...na visi mes esam kazkam reikalingi, nors kartais taip ir neatrodo 4u.gif Butent PA mane priverte keisti darboviete biggrin.gif Nes ten maziau darbo buvo, daugiau dykinejimo protui biggrin.gif Dabar veiklos daug, nors fiziskai sunku, emociskai lengva smile.gif Niekas mums netrukdo gyvenime kazka keisti, rizikuoti ir bandyti 4u.gif
3. Nemanau ir netikiu, kad savaime prais smile.gif Reikia i save ideti labai daug pastangu, o ne tik nuryti AD ir laukti poveikio. Pati juk geriau AD ir man nepadejo, o kai nustojau ir pradejau sveika gyvensena viskas pradejo gereti, tad jei pavyksta kovoti man, pavyko PA tokiu budu nugaleti Lerai, ir dar daugybei PA isvargintu zmoniu, tai kodel turetu nepavykti Jums???? 4u.gif
4. Ir paskutinis pasisakymas siuo klausimu biggrin.gif : saviitaigos, pasitikejimo savimi, minciu valdymas pries 3 menesius man atrode neimanomi dalykai ir nieko specialiai nedariau siuo atzvilgiu, bet jauciantis vis geriau savaime pasitikejimas ateina smile.gif

Tai va 4u.gif As noriu kad ir Jums visom butu tik geriau, todel ir stengiuosi ipusti optimizmo 4u.gif
Atsakyti
Mereveja, tu esi super zmogutis ir as giriu ne siaip sau. Pavyzdys visoms smile.gif Aciu, kad esi mums tokia 4u.gif
As tai dabar skaitau knyga "Jusu samones galia" . Irgi kazkiek padeda.
Atsakyti
Sveikutes rytas labai nuostabus siandiena, nuotaika visai kitokia. Norejau as jusu mergyckos pasiklausti, ar vartojant antidepresantus galima gerti b grupes vitaminus, nes as kaip isgeriau 2 dienas tai mane totaliai spangina g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(isabella_26 @ 2008 04 24, 10:56)
Sveikutes rytas labai nuostabus siandiena, nuotaika visai kitokia. Norejau as jusu mergyckos pasiklausti, ar vartojant antidepresantus galima gerti b grupes vitaminus, nes as kaip isgeriau 2 dienas tai mane totaliai spangina g.gif  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif

Labas isabella.Aš irgi vartuojiu AD ir B grupes vitaminus ir visai gerai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 24 balandžio 2008 - 10:23
Sveikos visos, jau senei berasiau cia. As irgi nebetikiu tais vaistais. Zinot, istikruju labai daug ka gali pati. Bet reikia disciplinos. As praktikuoju kvepavimo pratimus, asanas, meditacija. Tai veikia, kaip nebutu keista. Zinoma, pablogejimu buna, bet kazkaip lengviau darosi is ju islipt. Ir siuo metu jauciu ta pablogejima,bet kazkaip jauciu, kad neatrodo padetis visiskai beviltiska, kazkoks ateina pasitikejimas, kad as GALIU kontroliuot savo baimes, panika, ir emocijas. Meditaciju metu atrandu ta ramybe savyje, ne kazkur kitur, o butent savyje, vadinasi as ja turiu ir moku ja pasiekti. Tas svokimas labai sustiprina. O ir pats kvepavimas labai padeda. Maziausiai ka galim sau padaryt nerimo ar panikos ataku metu atsatyt taisyklinga, lygu kvepavima, o tai istikruju yra labai daug.Vakar skaiciau knyga, gyvenimas su joga. Ten radau kai ka labai gero parasyta. Ten rasoma, kai ikvepi ir ipilnai iskvepi, buna pauze-per ta pauze gali pastebet, kad galva tampa tuscia-joje nebera minciu.Kai apima baime, demesi reikia nukreipt i ta pauze..., pajusti ja, pajust kaip protas nusrimsta. Pabandykit, is tikruju veikia. kazkokia ramybe uzplusta 4u.gif
Is tikruju,kad protas tarnautu tau o ne tu jam, prota reikia treniruoti. Tai vyksta ir kvepavimo pagalba ir zinoma paciu minciu stebejimu. Is pradziu nesuprasdavau, kaip galima stebet mintis...tarsi jos butu nemano, man tai atrode kazkokia mistika. Viena protinga moteris man pasake, kai uzplus kokia baisi mintis, pasakyk sau..o kokia idomi mintis ir isivaizduok ja nuskrendancia kaip nosine i toli...Zinokit veikia..Zinoma tai ilgas ir nemaza pastangu reikalaujantis darbas...Darbas ismokt but su savimi, ne begt, o but, su savo gerom ar baisom minti, priimt jas tokias kokios jos yra, nesipriesint o priimt.
Dar manau svarbu mokintis but siam momente. Nu, jei pajunti, kad mintys nuklydo, grazinam jas i si momenta. Problema ir yra tame, kad nemokam buti cia ir dabar, vis fantazuiojam, kas gali nutikt,arba griztam i praeities ivykius. O tiesa juk yra ta, kas vyksta dabar, praeitis kaip sapnas, jos neber, o ateitis irgi neaiski, galu gale neaisku ar ji isvis bus. Kazkaip reikia ismokt megautis dabartimi. Ismokt but momente....Kvepavimo sureguliavimas tam labai padeda....Vien demesi sutelkdami i kvepavima mes jau esam cia ir dabar...
Na bet cia tik ismintis, perduodama is kartu i karta, svarbu ja ne tik zinoti bet ir ja naudotis..Kiekviena diena, tada pajusim, kad protas nebesiblasko.
Stiprybes visoms. ir zinoma kantrybes. 4u.gif
Atsakyti
"ten rasoma, kai ikvepi ir ipilnai iskvepi, buna pauze-per ta pauze gali pastebet, kad galva tampa tuscia-joje nebera minciu.Kai apima baime, demesi reikia nukreipt i ta pauze..."
teoriskai pamastom, o kas jeigu mane kaip tik ir gazdina ta pauze ? ka tada daryt =))
Atsakyti
QUOTE(MrFiction @ 2008 04 24, 13:49)
"ten rasoma, kai ikvepi ir ipilnai iskvepi, buna pauze-per ta pauze gali pastebet, kad galva tampa tuscia-joje nebera minciu.Kai apima baime, demesi reikia nukreipt i ta pauze..."
teoriskai pamastom, o kas jeigu mane kaip tik ir gazdina ta pauze ? ka tada daryt =))

reikia tada uztuot sau klausima kas tave gazdina? , kad uzdusi, kad numirsi? tarp ikvepimo ir iskvepimo yra toks trumpas laiko tarpas, vos speji iki triju suskaiciuot...Nuo to dar nieks nenumire. Ten norima pasakyt tai, kad ikvepimas sukelia itampa, iskvepimas atpalaiduoja kuna, kai kunas atsipalaiduoja, atsipalaiduoja ir protas, ir ta momenta kai nekvepuoji, jis dar vis islieka ramus...iki sekancio ikvepimo. Todel ir sakoma, kad iskvepimas turi but ilgesnis uz ikvepima ir pilnas, tik taip atpalaiduoji savyje esancia itampa. Tiesiog niekas paprasciausiai nesigilina i kvepavima, priima tai kaip naturalu dalyka...bet is jo dauk ka gali pasakyt apie zmogaus emocijas. Juk atkreipkit demesi, kai esi isitempes, kvepavimas uzlaikomas, jis daropsi nelygus ir neritmingas. Bet visa laime tai, kad mes galim ta suvokt ir vel ji atsatyt i normalu ritma.
Atsakyti
QUOTE(isabella_26 @ 2008 04 24, 10:56)
Sveikutes rytas labai nuostabus siandiena, nuotaika visai kitokia. Norejau as jusu mergyckos pasiklausti, ar vartojant antidepresantus galima gerti b grupes vitaminus, nes as kaip isgeriau 2 dienas tai mane totaliai spangina g.gif  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif

Labutis....as jau antra buteliuka Magvito vartoju,netgi daktaras liepe gerti juos...jie mums labai reikalingi...ir netik mums,bet visiems patartina....prie AD negalima vartoti juokiu susijusiu su Jonazolem maisto papildu....

Oras nuostabus,pasakiskas......dziaukimes tuo visos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 04 23, 17:41)
Malliotka,

Sveikute  4u.gif

1. Pirmiausia del tavo pasakymo "serga protas, ne kunas"  biggrin.gif  Netiesa,  gali paklausti bet kurio pschoterapeuto ir patvirtins, kad sveikam kune - sveikas ir protas. As niekada i si dalyka nesigilinau, bet kai susiduriau pati viskas savaime aisku pasidare smile.gif Geriausias irodymas as pati esu biggrin.gif  Nes ne vaistais PA gydausi, o butent vegetariska mityba, kvepavimo pratimais, joga, fiziniu aktyvumu. (O PA buvo juoda, nei iseiti kur galejau is namu, viskas buvo blogai). Pradzia buvo labai sunki ir net beprasmiska atrode, taciau jau dabar rezultatai thumbup.gif
2. Del uzsiemimo...na visi mes esam kazkam reikalingi, nors kartais taip ir neatrodo 4u.gif Butent PA mane priverte keisti darboviete biggrin.gif  Nes ten maziau darbo buvo, daugiau dykinejimo protui biggrin.gif  Dabar veiklos daug, nors fiziskai sunku, emociskai lengva smile.gif  Niekas mums netrukdo gyvenime kazka keisti, rizikuoti ir bandyti 4u.gif
3. Nemanau ir netikiu, kad savaime prais smile.gif  Reikia i save ideti labai daug pastangu, o ne tik nuryti AD ir laukti poveikio. Pati juk geriau AD ir man nepadejo, o kai nustojau ir pradejau sveika gyvensena viskas pradejo gereti, tad jei pavyksta kovoti man, pavyko PA tokiu budu nugaleti Lerai, ir dar daugybei PA isvargintu zmoniu, tai kodel turetu nepavykti Jums???? 4u.gif
4. Ir paskutinis pasisakymas siuo klausimu biggrin.gif : saviitaigos, pasitikejimo savimi, minciu valdymas pries 3 menesius man atrode neimanomi dalykai ir nieko specialiai nedariau siuo atzvilgiu, bet jauciantis vis geriau savaime pasitikejimas ateina smile.gif

Tai va 4u.gif  As noriu kad ir Jums visom butu tik geriau, todel ir stengiuosi ipusti optimizmo 4u.gif

Sveikute Mereveja, ikvepia mane Tavo zodziai 4u.gif Gal reikia tikrai daugiau fizinio kruvio, kvepavimo pratimu.. O ta pasitikejima taip sunku "iskasti" kai tokie dalykai vyksta ax.gif Vistiek, bent jau as jauciuosi tikrai prastesne uz kitus, kadangi turiu sia liga:) Bet kita vertus kai pasiskaitau kiek daug zmoniu turi PA.. Aciu Mereveja kad ateini cia, nors ir jautiesi geriau, o kas jauciasi geriau pamirsta mus sitame forume:) O mums labai svarbu girdeti tokius zodzius, zmogaus kuris sveiksta nuo PA ir tryksta optimizmu wub.gif

Papildyta:
QUOTE(mireja @ 2008 04 24, 14:01)
reikia tada uztuot sau klausima kas tave gazdina? , kad uzdusi, kad numirsi? tarp ikvepimo ir iskvepimo yra toks trumpas laiko tarpas, vos speji iki triju suskaiciuot...Nuo  to dar nieks nenumire. Ten norima pasakyt tai, kad ikvepimas sukelia itampa, iskvepimas atpalaiduoja kuna, kai kunas atsipalaiduoja, atsipalaiduoja ir protas, ir ta momenta kai nekvepuoji, jis dar vis islieka ramus...iki sekancio ikvepimo. Todel ir sakoma, kad iskvepimas turi but ilgesnis uz ikvepima ir pilnas, tik taip atpalaiduoji savyje esancia itampa. Tiesiog niekas paprasciausiai nesigilina i kvepavima, priima tai kaip naturalu dalyka...bet is jo dauk ka gali pasakyt apie zmogaus emocijas. Juk atkreipkit demesi, kai esi isitempes, kvepavimas uzlaikomas, jis daropsi nelygus ir neritmingas. Bet visa laime tai, kad mes galim ta suvokt ir vel ji atsatyt i normalu ritma.

Sveikute mireja, sutinku kad kvepavimas labai svarbus mums, ir esu girdejusi ir as, jog iskvepimas turi buti ilgesnis uz ikvepima, taciau kaip tiksliai kvepuoti as nezinau, na, zinau kad uzejus PA reikia kvepuoti pavirsutiniskai, pilvu:) O kokius kvepavimo pratimus dar galima daryti?

Papildyta:
QUOTE(MrFiction @ 2008 04 23, 17:30)
<O tas adrenalinas panasia i PA pradine busena sukelia, ir atrodo jau tuoj viskas bus. bet cia tik vat, ISIMINTA REAKCIJA, kad kai pradeda shirdis dauzytis vadinasi tuoj prades oro trukt smile.gif) ir stengimasis instinktyviai bandyti nusiraminti, kas dar labiau isprovokuoja PA, ir atrodo kad vis stipryn ir stipryn..
As manau tai kad pasveiksiu tik tuomet kai pamirsiu tas "ISIMINTAS REAKCIJAS" ir kad man yra "PS". smile.gif >

Viename internetiniame puslapyje apie PA skaiciau jog PA tai ir yra nesibaigiantis laiku adrenalinas:)) Ten beja buvo patarimu kaip reaguoti i tuos pojucius. Na, atseit jei dauzosi sirdis, tai "ijungti durniu" ir galvoti kad sirdis dauzosi nuo to jog ka tik laiptais lipai ar skubejai ir pan. Zodziu neleisti sau issigasti:) Imesiu nuoroda, tik tas puslapis angliskas, bet ten yra ka pasiskaityti, tikrai:)
http://www.panic-att...se_contents.htm
Atsakyti
Labas mergaites.Rašau išsigandusi,ka daryti?Šiandien vakare ne iš to ne iš šio užejo toks silpnumas ir iš karto pasidare baisu,tik galvoje sukasi mintis nejaugi vel PA?Jokio pagrindo išgasčiui nebuvo,gal tik pavargstu trupučiuka su mažiuku,bet tai malonus nuovargis.Pastarojiu metų,kaip jau ir rašiau jaučiosi labai gerai,o šiandien kaip žaibas iš gedraus dangaus toks silpnums užejo,rankos šaltos pasidare,spaudimas trupučiuka pakilo ir kažkoks neriškus matimas akise ir išgastis atrode kad nualpsiu ir dar kalbeti sunku pasidare unsure.gif .Kaip baisu,aš jau taip gerai susitvarkiau ir gyvenimas toks gražus pasidare o čia vel nežinia kas?AD geriu daugiau nei tris mėnėsius,nežinau.Kita savaite eisiu pas gydytoja ,pakalbesiu.Nejaugi ta PA lydės mane visą gyvenimą?O gal to silpnumo kitos priežastis?Nežinau,jaučiosiu pasimetusi... sad.gif
Atsakyti