Įkraunama...
Įkraunama...

panikos atakos

o ka gydytojai sako? Nenori i ligonine atsigult pagulet, jei galima ar i sanatorija nuvaziuot verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(atsa @ 2008 04 06, 18:46)
todel kad jau viskas uzkniso...juodai uzkniso. dar leidziuosi vienus. tai nezinau ka su jais daryti

Labas atsa.Jai nori pasveikti negalima taip savarankiškai mesti vaistus schmoll.gif Būtinai ješkok pagalbos,beg pas gydytoja,pakalbėk su artimaisiais.Tik paimk save į rankas.Man panašu,kad tau depresija,tik nežinau kokios priežastis?Jai tai nuo pervargymo,tai reikia poilsio,gerų vitaminu...tik jiokiu būdu negalima mesti vaistus,toks staigus metimas gali dar labaiu išprovokuoti PA ir depresija.Laikykis.

{b]Papildyta:[/b]
Labas vakaras mergaites biggrin.gif Nelabai turiu laiko užeiti pas jus pabendrauti,mažiukas susirgo.Kaip laikotes?Šiandien aš visą dieną nelabai nuotaikoje,negaliu paaiškinti,bet labai trumpam užiejo vel tos nerimas.Gal irgi pavargau,normaliai neišmiegojus,del mažiuko pergyvenu.Kaip manote?Kažkaip maniau ,kad jai geriu vaistus tai turetu būti viskas čiki.Vadinasi antidepresantai,tai neauksiniai vaistai.Tai bijau tos PA,gal mažiau reikia apie tai galvoti,jai bijai tai tikrai net nuo minčiu ji gali pasikartotis.Ar ne?Visiem geros naktelės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 06 balandžio 2008 - 21:08
Ir man jau nusibodo tas nerimas, kiekviena minute kiekviename zingsnyje, argi cia normalu jei pvz. nueini apsipirkineti, kas turetu suteikti malonuma, ir vistiek jautiesi blogai! Kiekviename zingsnyje bandai nuvyti ta nerima, kovoti ir kovoti.. Kartais atrodo nusiramini, o viduje vistiek jauti kazkoki silpnuma, svaigima lengva, energijos trukuma. Ir kiek tai gali testis? Visi normalus zmones serga, o po to pasveiksta o mes tik sergam ir sergam ir dar matai neduok dieve pasinervuosi ar neissimiegosi ar taurele vyno isgersi, tada viskas tik paastres. Absurdas. Kiek gyvenime musu visko laukia, neisvengsim juk tu nervu,neuzsidarysim i siltnami, tai taip iseina kad sirgsim ir sirgsim? blink.gif As pradedu manyti kad cia nieko nebus, jei Dievas duos tai ir praeis ta liga pati, savaime kazkaip, o mes cia kovojam, vaistus geriam, o viskas tik laikina. Aisku reikia ismokt gyvent su tuo nes nera kur detis. Ta turbut ir bandom visos padaryti.. kas kaip mokam..
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif

Stai ir vel nauja savaite mirksiukas.gif

Mirabelle, dziugiu, kad gerai praejo gimtadienis 4u.gif Siaip butinai reikia eiti kur nors, stumti save, nes taipir jautiesi geriau thumbup.gif

Maliootka, nemana, kad viskas Dievo valioje, kad ir tikinti esu smile.gif Viskas musu valioje, aplamai neuztenka tik noro, reikia dideliu pastangu. Juk norinti ir darant zmogus gali pasiekti bet ka 4u.gif Jei buna, kurie issigydo nuo vezio, tai kaip galima neisigydyti nuo PA? biggrin.gif Del to, kad turime riboti save visokiais negerimais alkoholio ir pan., nematau nieko per daug blogo doh.gif Mano manymui, kad negalima visko palikti "spresti" vaistams. Aisku kol juos geri gerai, o poto? g.gif Juk ne vieni mokslininkai irode, kad antidepresantai gydo tik labai sunkius ligonius. Aisku as nesakau, kad vaistai blogai, nes pati geriau vienu metu, bet man jie neadejo schmoll.gif Atsigavau pati savo pastangom thumbup.gif Ir beja pazistu viena moteriske kroate (ji mums tokius yes+kursus vede), kuri nuo PA isgyde jau seniai ir yra tokia stipri asmenybe, kad mane ji taip ikevepe, kad net nemoku pasakyti biggrin.gif As tvirtai tikiu, kad tik reikia pasirinkti teisinga kelia ir eiti juo 100 % tiniai 4u.gif Man padeda smile.gif

Atsa, viskas bus gerai 4u.gif Mirabelle teisingai sako, gal i kokia sanatorija tau reiketu, arba kur pailseti, pakeisti aplinka ir svarbiausia atsigauti smile.gif Del vaistu tai tikrai pati nenutraukinek, pasitark su gydytojais, nes tik blogiau gali buti g.gif Laikykis 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes.... smile.gif matau cia mums visoms toks blogas metas uzejo vel...Va as lyg jau stojausi ant koju,ir se tau 3 dienas pries menesines pasidare taip blogai,o vakar susirgau,tai isvis saves nebeatpazystu,pykta kaip sirse,zliumbiu,nerimas baisus,kojos sunkios,atrodo,kad meslungis jas tuoj sutrauks doh.gif.Gal ir jums kaip kurioms tas PMS toks sunkus?Jau rytais kaip atsikeldavau kokias 2 val nerimo nejausdavau,o dabar tik akis atmerkiu ryte guledama lovoj,ir prasideda nerimas,iki asaru unsure.gif Gal tie musu hormonai kalti...Ryt man jau pas daktara,tai pasikalbesiu su juo,kaip ir ka daryti.Gerai mergaites laikykites,o as lekiu i paskaitas smile.gif
Atsakyti
Gotika, nezinau, kodel, bet as irgi dabar zliumbiu be perstojo. Peer vakarelius, namuose, tik atsikelus rytais, kartais net gatvej eidama. Tiesiog atrodo, jog nuo visko taip pavargau, nuo savo gyvenimo, o jis juk nuostabus, as turiu labai daug, tik kaip man ta ivertint. Varau Dieva i medi pati to nenoredama. Manau, kad turint tokius negalavimus kaip musu labai nervai paastreja, tai ir bliaunam del visko. Juk cia pas mus nervine liga smile.gif
Atsakyti
Labas mergaites 4u.gif Šiandien vel jaučiosiu nelabai schmoll.gif Kažkokia apsnudusi,miego labai noriu,nors visą naktį miegojau mažiukas gerai miegojo.Vel kažkokis mintis užeina verysad.gif ant tusčios vietos,be pagrindo,nerimaujiu schmoll.gif Gal oras kaltas?Mes tokie esam,kaip barometrai,staigus oro pokitis atsylepia ir mūsų savijautai.Tikrai nusibodo schmoll.gif jau galvojau,kad viskas man O,KEJ.o čia ir vel blink.gif
Atsakyti
sveikutes....GOTIKA27 as ir per pms nezinau kur detis,ir kojos buna tokios sunkios ir skaudancios,ir siaip visokios nesamones.zodziu viskas paastreja,cia jau musu hormonai selioja.nervu sistema ir taip issiderinus,o nuo jos ir hormonuose manau netvarka didele...man viskas pries pusantros savaites prasideda,.o likus porai dienu-tai nors stauk,sirdis pila,pykina,silpna it t.t.
Papildyta:
beje as ir prabudau siandien su svaigstancia galva,i sonus net mete.gal oras kaltas?
Atsakyti
Mergaites, kad patiketumete mano mintimis, kad isgyti galima idejus i save daug darbo ir kad isgyti yra realu, idedu jums vienos moteriskes is sio forumo laiska (ji man leido inesti jums optimizmo biggrin.gif ). As einu butent tokiu keliu ir su kiekviena diena jauciuosi vis geriau, nors pries maziau nei pusmeti gi neislipdavau is asaru pakalnes namuose 4u.gif

1. i miestą išejau ne iškarto išpradžių dirbdavau su savim namie arba ten kur praktiškai niekada nebudavo priepuoliu jausdavausi saugi, isikaliau sau į galvą kad: jeigu man nioeko neatsitinka namie tai kodėl turi atsitikt gatvei mieste? namie tičia provuokodavai save kad supanikuot, kad suprasčiau kad pati viską kontruoliuju, sverbiaus dalykas NEBIJOT priepuolių , jei jauti artejanti priepuoli nesisteng jo išvengt lai tave užvaldo leisk tam atsitikt (bet galvok kad tuoi viskas praeis ir vėl bus gerai) svarbiausia nesiprešint tam , ir kiekviena kartą po tokiu daluku jausies stipresne labiau savim pasitikinti jausi kad viskas tavo rankuose , kitas dalykas kuris man padejo tai isidedavau i ausis ausines su ijungta radiją ne šeip muziką o butent radiją kur nuolat kažką kalbedavo tada labai isiklausidavau ką šneka mintim diskutuodavau apie tai , tai neleizdavo pagalvot apie kažką nuo ko gali panikuot , butinai turedavai su savim maža buteliuką vandens, tablete kokia nors nervams nuramint, jos negerdavau bet buvo ramiau žinant kad jei reikes aš ją turiu
kitas dalykas aš prieš vaistus nes jie ligos negydo tik mažina simptomus o reikia šalint ne jos o priežastys, todėl geriau tik kažkuri laiką SPITOMIN man jis labai padejo prie jo nepriprantama, po biški ji nutraukiau ir toliau aktiviai dirbau su savim, t.y tičia kažkur išeidavau ten kur "labai baisu" ir pajutus artejaunčia patiką griždavau namo taip suprasdavau kad man nieko nebutu nutike nes juk grižau namo ir praejo, nu kaip sakoma toki durniu ijungus buvau save vers eiti yra privaloma nes kuo daugiau sedesi namie tuo baisiau bus išeiti iš namų.dar atrodo nereikšmingas dalykas bet nemažiau svarbus labai svarbu nepersimegoti nemegot labai daug taip pat ir kad nebutu miego trukumo miegot reiketu apie 8-9 val nedaugiau.toliau kas dar?... a.. mažiau reiketu lankitis tokiose forumuose kur susirenka panikuotojai isitikinau savo kailiu nes jei pvz viena išejus iš namu pikina o taves ne, tai žiurek su laiku prades ir tave nes prisiminsi "kad taip irgi gali but" , aišku tokios temos yra gerai jautiesi neviena tokia bet jos ir kita puse, deja...
aš sirgau kokius 10 metų kol susigrebiau ir supratau STOP taip gyvent daugiau ne-ga-li-ma kas aš per motiną jei bijau su vaiku į lauką išeit????? su vyru i kiną ar restoraną nužigiot, kaip tai imanoma bijot važiot su truliku??? nu nesamonė didžiausia, matai aš nebuvau niekada labai rimtai užsiciklinus aš juokiausi iš ligos turejau draugė ji irgi sirgo , tai susiskambindavom pasipasakodavom pasijuokdavom kaip sedint trulike akis ratu tipo tik pradeda begt ir kaip norisi išlekt iš jo , o išlekus pasijaute kokia durnele aišku tuo momentu taip juokinga nebudavo bet pasijuokt oi kaip mokedavau, na aš toks žmogus "iš linksmuju"
net nežinau ką dar parašyt skubu nlb kas dabar i galvą lenda, dėl skubejimo jaučiu klaisų privariau tai iškart atsiprašau.
Atsakyti
Aciu Mereveja uz patarimus, as irgi bandau gydytis be vaistu, nes jei gersim juos tai galo nebus. Skaitau knyga kaip kovoti su nerimu, sportuoju. Taciau manau kad sergant musu liga reikia lankytis pas psichoterapeuta, reikia kad realiai kazkas pasakytu jog nieko mums neatsitiks, kad pakyletu, kad nuolat duotu patarimus. Atrodo pacios statom statom kortu nameli ir vos tik pajuntam pirmuosius nerimo pozymius, jis suyra smile.gif
Atsakyti
Labai gerai suprantu,kad jai daugaiu galvosi apie tai kas gali su tavim atsitikti negero,tai tikrai gali atsitikti. doh.gif Visos situacijas kurias tu apibudinai labai manau visom pažistamos.Aš irgi visada raminu save to,kad jai vakar ar užvakar su manim išejus kur nors nieko neatsitiko,tai ir šiandien viskas turetu būti gerai.Bet matai,nevisos mes ,šio atveju kalbu apie save pasiekem tokio ligio,kad tikrai butu lengva nusiteikti save,kad viskas bus gerai,kad aš sveika,kad tai laikinas dalikas.Tai priklauso net nežinau nuo ko,gal nuo pačio susirgimo laipsnio,ar nuo pačio žmogaus nusiteikimo?Suprantu ,kad nemirsiu,bet užejus nerimui labai bijau pasikartuojimo ir del to dar sunkiai.Norejau paklausti del vaistu,gal tikrai man ju atsisakyti?Bet igi bijau ,kad bus blogiau. doh.gif doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(maliootka @ 2008 04 07, 13:59)
Aciu Mereveja uz patarimus, as irgi bandau gydytis be vaistu, nes jei gersim juos tai galo nebus. Skaitau knyga kaip kovoti su nerimu, sportuoju. Taciau manau kad sergant musu liga reikia lankytis pas psichoterapeuta, reikia kad realiai kazkas pasakytu jog nieko mums neatsitiks, kad pakyletu, kad nuolat duotu patarimus. Atrodo pacios statom statom kortu nameli ir vos tik pajuntam pirmuosius nerimo pozymius, jis suyra  smile.gif

Nežinau,gal man su psichoterapete nelabai pasisekė,bet ji man nelabai padėda.Nelabai patinka man jai kalbėti apie savo išgyvenimus.Atrodo,kad ji klauso mane tik del mandagumo.Jokių geru patarymu iš jos negavau.Pati jieškau informacijos ,su jumis va bendrauju,su mamą,vyru.Einu pas ją tik AD išrašyti kompensojamus.Geros dienos 4u.gif
Atsakyti
Matote, juk dauguma jusu geria vaistus, tai gerai, jei padeda 4u.gif Taciau juk tuo pat metu galima kovoti su PA ir kitais budais. Nes istiesu taip yra, kad kai geri vaistus tai kazkaip ir galvoji kad to uztenka, nors siuo atveju tikrai ne ax.gif Kiek pasneki su pasveikusiais zmogeliais, tai jie idejo labai daug darbo i save ir kovojant su PA smile.gif Tas mane ir skatina toliau siekti isgyjimo, nes kad ir as jau dagiau du menesius rimtai kovoju su PA ir dirbu su savim, ir viskas tik geryn, sviesyn... thumbup.gif Tai tik irodo, kad PASVEIKTI GALIME TIKRU TIKRIAUSIAI 4u.gif Ir butu smagu ta padaryti iki vasaros biggrin.gif

Atsakyti