Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Aciu Jurga, man tie balti plotai irgi neduoda ramybes, vis nesuprantu ar trukdo ar ne smile.gif ten turbut perkontrastinau.

Aktyvumas musu skyrelyje pavydetinas, ir ND vykdimas irgi smile.gif Dabar suprantu kodel pykdavo pazengusieji ant tu kas gaudavo slaptazodi ir dingdavo smile.gif

Papildyta:
Kadangi as irgi uzsikreciau papriku ieskojimu nuo pazengusiuju, tai labai norisi parodyti savo rezultatus blush2.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 05 balandžio 2008 - 19:17
Anasko, mano akim žiūrint, skyrelio aktyvumas yra optimalus, spėt perskaityt visus postus (o ne kaip būdavo, per pusdienį ir tai tik permetant akim) ir pakomentuot visas foto (anksčiau tik įstrigusias prisimindavau po pusdienio skaitymo) 4u.gif o savaitgalį čia visada štilis ir šilstant oram bus dar tyliau mirksiukas.gif
dėl ND - liūdniau... juolab kad kiekvienas gali pateikt po 3 foto.. pati tingiu glamūrinti kitą foto, man kaip ir degutei nelabai limpa ši tema prie natūros. todėl nuglamūrinau vieną ir jaučiuos padarius daugiau nei norėčiau doh.gif šiandien peržiūrėjau kitas paruoštas glamūrui ir supratau, negaliu kelti prieš jas ranką lotuliukas.gif tebūnie nedažyta ir spuoguota, ale sava "morda" mielesnė thumbup.gif

dėl tavo paprikų. atrodo kaip skulptūra kokia iš metalo, ne daržovė. (tai gerai) tačiau nesuprantu kur prapuola ryškumas g.gif ar atspindžiai jį užmaskuoja, ar jo nėra, ar jis paskęsta duobutėje (greičiausia šis variantas). mano žvilgsnis randa tik ryškumą toje duobutėje ir iš jos aptvertas akinančių atspindžių nebeišlipa kitur. pirmoje labai patinka fonas, bet nepatinka pagrindas, o ypač antroje jis nervina.
pirma foto vienareikšmiškai man įdomesnė (bet kaip Victor sako, pasilieku teisę klysti lotuliukas.gif ). tačiau aš būčiau fokusavus į kažkurią iš briaunų (priekinę ar kairę), o ne į duobutę. bet bandymas šaunus. thumbup.gif fotogeniška paprika.
dar pamačiau, kad fonas plečia nuotrauką į šalis. atrodo kad perėjimas tarp šviesaus ir tamsaus yra arčiausiai (bent taip atrodo), o po to abu plotai tolsta nuo manęs. šviesioji pusė lipa aukštyn, tai gerai biggrin.gif dešinėje tamsesnis plotas kuria malonų įlinkimą.
antroji peršarpinta turbūt.
Papildyta:
tiesa, šį mėnesį sueina metai, kai aš gyvenu šiame skyrelyje ir sąmoningoje fotografijoje lotuliukas.gif
palyginimui galiu pateikti savo pirmuosius ND temoje "Peizažas". norintys gali ir pakomentuot lotuliukas.gif
user posted image

user posted image

ir vieni paskutinių ND
"Retro" tema
user posted image

Tema "Svetimas"
user posted image

P.S. tikiuos progresas matomas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 05 balandžio 2008 - 19:39
Ansako toks apšvietimas kai šviesa krenta iš priekio, kaži ar šiuo atveju gerai unsure.gif Ir dėl fono norėjau parašyti vienas prie vieni ką Sansara parašė smile.gif Šiaip paprika įdomi, pabandyk dar su apšvietimu ir fonu pažaist , jei dar norisi aišku unsure.gif

Aš tai šiandien nekaip jaučiuosi, tai visą dieną lovoj pragulėjau, praskatinėjau, niekam nekilo rankos tiesiog unsure.gif Dėl aktyvumo tai visada taip buvo, daugiau ar mažiau, visaip buvo unsure.gif Man glamūro tema irgi kažkaip neprilipo, o su įrankiais matyt irgi nekoks pasirinkimas buvo unsure.gif

Šiaip skaitinėjau šiandien senas temas, tai galiu pasakyti, kad kartelė šitai temai dabartiniu momentu yra gerokai užkelta unsure.gif Gal dėl to ir mažėja prisijungiančių , o ir savoms nuotraukoms keliam labai jau didelius reikalavimus.

Sansara, kad man ir peizažai tavo net labai geri, ypač antras wub.gif Retro temai auto tai be žodžių thumbup.gif wub.gif , o Svetimas tai man čia iš viso aukštasis pilotažas wub.gif

Atsakyti
Atsirado dėmės ant nuotraukų unsure.gif Bandžiau nuvalyt objektyvą, nepadeda verysad.gif Čia jau fotiko viduj dulkės kokios nors? Neįsivaizduoju kaip atsirado verysad.gif
Ar dar kame bėda?
Kur nešti taisyti Kaune?
Susinervinau juodai cry.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 05 balandžio 2008 - 21:11
QUOTE(Sansara @ 2008 04 05, 20:52)
....šiandien peržiūrėjau kitas paruoštas glamūrui ir supratau, negaliu kelti prieš jas ranką tebūnie nedažyta ir spuoguota, ale sava "morda" mielesnė 

Anasko, mano akim žiūrint, skyrelio aktyvumas yra optimalus, spėt perskaityt visus postus (o ne kaip būdavo, per pusdienį ir tai tik permetant akim) ir pakomentuot visas foto (anksčiau tik įstrigusias prisimindavau po pusdienio skaitymo)  o savaitgalį čia visada štilis ir šilstant oram bus dar tyliau 

lotuliukas.gif

Kad man toks jausmas kad tik as ir rodau savo foto lotuliukas.gif turiu bagaze dar kelias, bet jau nepatogu kazkaip lotuliukas.gif

Su Nd man isvis dabar toks didziulis noras savo darbus istrinti unsure.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 04 05, 21:05)

Aciu uz paprikas, pasakysiu kur radau tokias fotogeniskas - RIMI topsecret.gif Ryskumas - originale ryskiau atrodo, bet irgi ne idealu, fotografavau, kai buvo blogas apsvietimas, sunkai fokusavo, islaikymas tik 1/20 buvo, be statyvo. O dar norejau padidinti f, bet tada isvis buvo doh.gif Namie neturiu stalo lempos normalios doh.gif Fonas ir pagrindas- ta pati medziaga, reikes ka nors sugalvoti del jos. Noriu pakartoti, tik bijau kad paprika supus unsure.gif jei nebus rytoj-poryt saules doh.gif

Sansara, man tiesa sakant peizazai tavo patiko bigsmile.gif Pakomentuosiu ir parasysiu kas pasikeite smile.gif
1. Patinka, nes jauciu yra kompozicine pusiausvyra. Bet norisi kad butum stovejusi toliau, kad tas tiltelis ir ta apacia (baseino g.gif ?) sudarytu kazkoki piesini, norisi kazkokio akcento. Gal uztektu jei butu koks zmogutis ant tilto g.gif (nors ka jam ten daryti, jei nera i ka ziureti biggrin.gif )
2. Irgi subalansuota nuotrauka. Man kad ismokti toki balansa pamatyti, reikia dar koki pusmeti cia jus kankinti bigsmile.gif Bet irgi nera istorijos, nors ir grazu.

Uztat Retro- mano favorite, net nezinau ka galima cia parasyti naujo, jei viskas parasyta pacioje nuotraukoje- ji ir yra - istorija. ( nors kai zinau kad komentaruose prikibo prie ranku, vis ziuriu i jas doh.gif )
Ir Svetima- brrrr, bega skruzdeles nuo sitos foto. O jau beveik naktis fear.gif
Kas pasikeite-gali savo nuotraukom suzadinti ivairius jausmus. O tai, manau ir yra fotografijos tikslas. smile.gif

Cinside, nieko patart negaliu unsure.gif
Atsakyti
labvakarėli

Anasko apie tavo foto.. viela iš pirmų įkeltų labiausiai vykusi.. nepasakyčiau, kad labai įdomu, bet įdomiau, nei kitos.. man kaip ir Jurgai trukdo išdegę plotai už vielos.. paprikos patiko.. nelabai susitvarkei su atspindžiais, žinau, kaip sunku juos suvaldyt.. dėl to, kaip lyg Sansara rašė, paprika atrodo guminė.. reikėjo pabandyt labiau pasklaidyt apšvietimą.. o paprika labai fotogeniška

Sansara
progresas akivaizdus, nors man ir pirmosios tavo tikrai toli gražu ne blogos smile.gif

Cincide
pabandyk pravalyt atsargiai veidrodžius.. jie matosi nuėmus objektyvą..

kadangi sakėt dedam visokias foto, tai įdedu dar vieną su savo vaikiu

,,Užsiparinęs'' Tinkis Winkis
žinau, kad kojos neryškios.. būtinai tuo metu patraukt jas turėjo smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 05 balandžio 2008 - 22:19
Westa lotuliukas.gif nu sakes kokia mimika lotuliukas.gif manau tokia nuotrauka ne tik seimos albumui biggrin.gif Neturiu prie ko prikibti.

Aciu uz komentara smile.gif Svarbiausia kad rytoj butu saule bigsmile.gif
Atsakyti
Anasko, netrink 4u.gif aš nekritikuoju glamūro ir žaviuos glamūriniu grožiu ir nuotraukomis. tik prie manęs nelimpa, o gal tingiu dirbti prie nuotraukos taip ilgai g.gif vieną kart padirbau ir žinodama koks tai ilgas procesas, nenorėjau tiek laiko aukot dar kartą doh.gif juolab kad neturiu jokių špaklių, reik viską piešt, o to nelabai moku blush2.gif
įrankiai juda pas mane po truputį. turiu vieną tokį fotogenišką lotuliukas.gif

savo peizažų kokybe pati nustebau bigsmile.gif maloniai. tik atsimenu kiek laiko klonavau grafiti nuo tiltuko, dabar to nebedaryciau, kaip akcentą palikčiau lotuliukas.gif turbūt ir žmonių porą išklonavau doh.gif

Cinside, dulkės fotoaparato viduje ant matricos. reik arba pačiai pasiskaityt kaip nupūsti su kokia kriaušyte, arba nešt, kad profai nuvalytų arba susitaikyt su tuo, kad kas kartą teks išklonuot jas 4u.gif

westa, veido išraiška ir pavadinimas thumbup.gif kojos man patiko tokios, jos tampa labai "teletabiškos" kaip paraloninės ir tai duoda vientisumo nuotraukai
Atsakyti
dejavu, gali konkrečiai parašyt kokį filtrą tą poliarizacinį pirkai. su visais skaičiukais ir t.t. nes išsiaiškinau, kad veikia taip pat kaip gradualas + poliarizacija.
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 04 05, 22:11)
Atsirado dėmės ant nuotraukų  unsure.gif  Bandžiau nuvalyt objektyvą, nepadeda  verysad.gif Čia jau fotiko viduj dulkės kokios nors? Neįsivaizduoju kaip atsirado  verysad.gif
Ar dar kame bėda?
Kur nešti taisyti Kaune?
Susinervinau juodai cry.gif
user posted image

Tik nesugalvok valyti pati su kokiu vatos pagaliuku ar dar kuo. Prisidirbsi. ir ant veidrodžių čia nieko nėra (neklausyk Westos). Jei turi fotoaparato instrukciją, paskaityk kaip pakelti veidrodį ir nuėmus objektyvą gali tik su kriaušyte nupūsti dulkes nuo matricos (jokiu būdu prie jos nesiliesk). Jei nepadės ieškok meistro pagalbos. Kainuo kokį 100 lt. bet bus tvarka. Tiek žinių smile.gif Man padėjo tik nupūtimas su kriauše. Manau padės ir tau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 04 06, 11:01)
Tik nesugalvok valyti pati su kokiu vatos pagaliuku ar dar kuo. Prisidirbsi. ir ant veidrodžių čia nieko nėra (neklausyk Westos).

nu neklausyk tai neklausyk.. ale man tai padėjo mastau.gif .. ir neprisidirbau, lygtai...bet geriau tada neklausyt, jei čia taip rimtai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 06, 08:53)
Cinside, dulkės fotoaparato viduje ant matricos. reik arba pačiai pasiskaityt kaip nupūsti su kokia kriaušyte, arba nešt, kad profai nuvalytų arba susitaikyt su tuo, kad kas kartą teks išklonuot jas  4u.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 04 06, 11:01)
Tik nesugalvok valyti pati su kokiu vatos pagaliuku ar dar kuo. Prisidirbsi. ir ant veidrodžių čia nieko nėra (neklausyk Westos). Jei turi fotoaparato instrukciją, paskaityk kaip pakelti veidrodį ir nuėmus objektyvą gali tik su kriaušyte nupūsti dulkes nuo matricos (jokiu būdu prie jos nesiliesk). Jei nepadės ieškok meistro pagalbos. Kainuo kokį 100 lt. bet bus tvarka. Tiek žinių smile.gif Man padėjo tik nupūtimas su kriauše. Manau padės ir tau.  g.gif

Ačiū už informaciją. Pasiskaičiau jau šiek tiek ir kituose forumuose. Teks nešti valyti, arba pačiai tą pieštuką nusipirkti. Bandysiu ir nupūsti. Bet kad niekad net objektyvo nuėmusi nebuvau, tai baisu bus biggrin.gif
O taisyti nešti kaune tai turbūt tik į Vilbrą.. Mačiau Vilniuje kažkas valo, bet vakar būdama nepagalvojau doh.gif
Atsakyti