Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 04, 15:24)
O kaip jums šita foto?  unsure.gif  unsure.gif

Norėjau, kad kamienas būtų ryškesnis ir tarsi atidengtų tą miško takelį...

Man nepatinka rėmelis smile.gif jau pastebėjau ir anksčiau aš jį smile.gif spalvos tokios įdomios...man tokių sodresnių gal norėtųsi, net nemoku išsireikšt. Be to dangus išdegęs. Ryškus objektas - medis, taigi jis čia pagrindinis šioje foto, tačiau man kažkaip nesižiūri nžn...atrodo žiūri į medį, nukrypsta žvilgsnis į kitą foto pusę.

Oj, dabar tik perskaičiau, kad parašiau panašiai kaip Sansara biggrin.gif Vadinasi tobulėju po truputį thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 04 balandžio 2008 - 14:41
Labai ačiū kritiką, 4u.gif man ta foto irgi nesižiūrėjo, todėl ir norėjau sužinoti tiksliau, kad joje ne taip. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 04 03, 13:24)
Sveiki, vakar norejau parasyti, bet spejau tik paziureti nuotraukas, taigi...

Del nuotrauku vertinimo... as labai ilgai skaiciau temas, sekiau pokalbius, ziuredavau i nuotraukas, galvodavau, ka as apie jas pasakyciau ir tada ziuredavau ka paie jas pasakydavo kiti. Ir tik po gana ilgo laiko isdrisau cia garsiai pati ivertinti nuotrauka smile.gif Gal musu vertinimai ir nera kartais labai profesionalus, bet, manau, tai viena is puikiu pagalbiniu mokymosi priemoniu. Be to, tegul kartais komentaras buna ir ne pats gudriausias, bet kartais zmogus ir budamas tik pradedantysis, sugeba atkreipti demesi i kokia nors detale, apie kuria pats ir nepagalvotum. O tai vel vercia daryti isvadas ir tobuleti smile.gif

va cia ir atsiskleidzia esminiai vertinimo skirtumai - ar daromas menas, ar "idealus vaizdas".. Fotografijoj menas - akimirkos uzfiksavimas, idomaus momento "pagavimas".. Uzsizaidus su foto sopu, nukrypus i technine puse - pradeda trukdyti nelygios grindys, kazkas nevertikalus ar netiesus.. Galima tai "istiesinti", bet jau nebebus meno.. Ir ant sienos nebesinores kabinti.. Nes daznai idomesnis rauksletas senutes veidas, nei "nulaizyta" grazuole..
Atsakyti
Pakomentuosiu vakare 4u.gif

O dabar noriu vel kritikai ideti savo ieskojimus bigsmile.gif

Istorijos liekanos

user posted image

Strucio ir gulbes hibridas

user posted image

user posted image

niekaip negalejau nuspresti kuri geresne
user posted image
Papildyta:
QUOTE(kice @ 2008 04 04, 18:47)
va cia ir atsiskleidzia esminiai vertinimo skirtumai - ar daromas menas, ar "idealus vaizdas".. Fotografijoj menas - akimirkos uzfiksavimas, idomaus momento "pagavimas".. Uzsizaidus su foto sopu, nukrypus i technine puse - pradeda trukdyti nelygios grindys, kazkas nevertikalus ar netiesus.. Galima tai "istiesinti", bet jau nebebus meno.. Ir ant sienos nebesinores kabinti.. Nes daznai idomesnis rauksletas senutes veidas, nei "nulaizyta" grazuole..
As nesu zinove juostines fotografijos, bet atrodo laboratorijoje irgi zaidzia su foto ( ar didina kontrasta, ar tiesina ka nors, retusuoja, zaidzia su sluoksniais), PS ta pati laboratorija, tik ant stalo. Ir manau daug menu kurie kaba ant sienu irgi buvo kazkaip patobulinti mirksiukas.gif Tiesiog reikia ziureti paprasciau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 04 balandžio 2008 - 18:17
QUOTE(kice @ 2008 04 04, 17:47)

Taip, bet kad galima butu daryti gera mena, manau, turi buti praeita visa technine puse, kompozicija ir pan. dalykai. Jei tik paemes fotoaparata i rankas bandys daryti mena, manau ne kas gausis
O fotosopas... tai zaidimas su nuotrauka, kartais visai idomus. Kazkaip jo nesureiksminu.

Anasko, ta viela man nelabai. O gulbe patinka, ta kur daugiau kakliuko matosi. Is tu dvieju man geriau ziurisi vertikalus variantas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 04 balandžio 2008 - 19:55

Šiaip čia tema "Mokomės fotografuoti" , jei ką ax.gif Nemačiau niekur parašyta kad čia privaloma kalbėti tik apie meninę fotografijos pusę rolleyes.gif

Anasko, pirma thumbup.gif Gal truputuką apačios kirpčiau, bet gal ir ne g.gif unsure.gif O iš gulbių tai trečia labiausiai, norėtųsi didesnę ją pamatyt ax.gif
Atsakyti
Anasko, pirma kabinanti, nekeisčiau kadravimo. gulbės - nieko ypatingo nematau. net kaip stručiai nekabina... g.gif per daug būdinga jau poza gulbei, kad bandyčiau įsivaizduot strutį ir tai keltų šypseną. o ir gulbės atrodo išdegusios. g.gif bent jau antroj, tai ypač.
Atsakyti
Man Anasko pirma su viela labai patiko. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 04 04, 20:53)
Anasko, ta viela man nelabai. O gulbe patinka, ta kur daugiau kakliuko matosi. Is tu dvieju man geriau ziurisi vertikalus variantas smile.gif
Aciu 4u.gif del gulbiu dar pati neapsisprendziau smile.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 04 04, 21:28)
Anasko, pirma  thumbup.gif Gal truputuką apačios kirpčiau, bet gal ir ne  g.gif  unsure.gif O iš gulbių tai trečia labiausiai, norėtųsi didesnę ją pamatyt  ax.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 04 04, 22:03)
Anasko, pirma kabinanti, nekeisčiau kadravimo. gulbės - nieko ypatingo nematau. net kaip stručiai nekabina...  g.gif per daug būdinga jau poza gulbei, kad bandyčiau įsivaizduot strutį ir tai keltų šypseną. o ir gulbės atrodo išdegusios.  g.gif bent jau antroj, tai ypač.
Del pirmos, as labai dziaugiuosiu kad jums patiko, nes kai pamaciau sita tvora miske pagalvojau, "vat!" iskarto nefotografavau, o pradejau brandinti ideja, po to gime pavadinimas ir tada nusprendziau nufotografuoti, taip, lyg butu liekana po karo, po konc.stovyklu, ir ta dalis kuri guli susiraitusi- man asocijuojasi su karo pabaiga. Jau pradejau savo foto analizuoti lotuliukas.gif stupid.gif

O del gulbiu, turbut mano nuotaika siandien tokia, kad tikrai jos man juokingos bigsmile.gif

Atsakyti
va cia ir atsiskleidzia esminiai vertinimo skirtumai - ar daromas menas, ar "idealus vaizdas".. Fotografijoj menas - akimirkos uzfiksavimas, idomaus momento "pagavimas".. Uzsizaidus su foto sopu, nukrypus i technine puse - pradeda trukdyti nelygios grindys, kazkas nevertikalus ar netiesus..

Čia mes būtent ir mokomės techninių dalykų ir krypstame į techninę pusę. O meninės fotografijos skyrelis yra taip pat smile.gif
Atsakyti
Stikline as nemoku fotografuoti pastatus, bet kiek pastebejau is kitu, graziai ziurisi crossintas variantas ir noretusi daugiau apacios pastato, bet turbut tavo objektyvas nelabai tinka.

Elina man labai patiko tavo j/b portretas. Ir labai patinka tavo j/b.

Pasiklydusi man truksta kokio veikejo kadre bigsmile.gif o apie isdeginima jau parase.
Atsakyti
Laba,
QUOTE(Anasko @ 2008 04 04, 18:23)
Istorijos liekanos

user posted image

Anasko, ši patiko thumbup.gif . Visai įdomi. Tik man užkliuvo iš abiejų stulpo pusių balti plotai g.gif . Na, bet jei kitiems neužkliuvo, tai gal čia mano problema. O su gulbėm tai man nelabai traukia akį.

Elina patiko berniuko portretas, bet iš ties gaila, kad nesimato, ką jis laiko rankoje. O daugiau man viskas patinka šioje foto.

Pasiklydusi, sveika prisijungusi 4u.gif . Apie nuotraukytes tavo viską nusakė, sutinku smile.gif . Gerai, kad bandai įvairias situacijas.

kakarieku, gerai, kad ieškai įdomių kadrų, man tokie taip pat patinka 4u.gif

Westos berniukas vonioje nerealus thumbup.gif . Nėr čia prie ko ir kabintis- spalvos labai mielos ir centrinė kompozicija netrukdo 4u.gif Šuniukas su muse irgi labai su nuotaika thumbup.gif .

Stikline
, Tytuvenai - gražios spalvos man, tik dangus per baltas išties. Ir fortepionas tavo patiko, labai geras kadras.
Atsakyti