Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(ciburaska @ 2008 04 03, 08:48)
Gera uzmacia, grazus modeliukas, rakursas patinka, fonas tvarkingas.
Nepatinka:
1. stipriai dirbtina poza (ranka isitempusi laiko cigarete) ir modelio israiska (akys pagautos sumirksejimo momentu, lupos nenaturaliai isitempe). Reikia daugiau pamucinti modeliuka, daugiau kadru papyskinti, galit padurniuoti, ivairiai pabandyti. Svarbu, kad modeliukas atsipalaiduotu, o tau svarbu pagauti ta akimirka. mirksiukas.gif
2. per sviesi nuotrauka (parasyk nustatymus, nagrinesim ka nustatei blogai). el to desniojoje puseje veidas padeges, sviesos rukelio efektas atsirades. Stenkis, kad maziau sviesos patektu...: mazink iso, mazink skyle, ar islaikyma...
Cia Anasko foto, as tik cigarete vietoj teptuko primaketavau.. ax.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 04 03, 09:09)
Grethen, tiesiog bordakėlis ir tiek  mirksiukas.gif Nematau nieko už ko akis užsikabintų  unsure.gif Pirmoj dar ir horizontas kreivas  hihihi.gif
Kaip gi as horizonta istiesinsiu, jei ten Seskines kalvos biggrin.gif
O kad bordakelis sutinku ax.gif

QUOTE(ciburaska @ 2008 04 03, 09:24)
Cia apsvietimas, fonas patinka, rankos mostas ir veidas jau atsipalaidave, bet burnos perkreipimas negrazus...
Siaip patinka tavo fonas. Kieno fone fotkini ir ar papildomai pasvieti?
Fonas - siena. Ji patamsinta smarkiai, nes susiliejo su modelio veidu, taigi modeli teko iskirpti ir tamsinti tik siena, to pasekoje galima pamatyti broka rankoje, nagai nenaturaliai liko sviesus smile.gif bet neturejau kitos iseities blush2.gif
O burna tokia jau pas modeli biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 04 03, 13:22)
šuns ir musės meditacija smile.gif
Super! Ale pastaba kaip ir visu, meti pirma zvilgsni, o suo beformis, kur tai nutyyyyses... gal kaip nors imanoma ta seseli pasviesint? g.gif tada tikrai ant sienos, mano nuomone wink.gif
o mano nuomone.. as sakau ja palei pirma ispudi smile.gif ir is vis dar nemoku komentuot, buna paziuriu, lyg ir viskas gerai, bet po to kai paskaitau komentarus, ale gi ziuriu tikrai! ir tas ir tas negerai.
Patinka man cia, jauciu kad jusu visu pagalba tobulesiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 03 balandžio 2008 - 14:07
Sveiki!

Nors ši tema ir vadinasi "MOKOMĖS fotografuoti", bet man visos jūsų nuotraukos (kiek spėjau apžiūrėti) labai gražios ir įdomios. wub.gif O vis dėlto, ir jos sulaukia nemažai kritikos.
Todėl net nejauku rašyti į tokią "profų" tema. biggrin.gif Na, bet tikiuosi, kad neišvarysit...

Paskutiniu metu susidomėjau fotografija, daug patirties dar neturiu, todėl ir užklydau čia, kad pabendraučiau su labiau šią sritį įvaldžiusiais žmonėm. blush2.gif

Vakar prisiskaičiau teorijos ir išbandžiau savo "žinias" balkone fotografuodama gėles. Iš kart atsirado klausimų, ką ir kaip būtų galima patobulinti...

Labai norėjosi ryškių nuotraukų. blush2.gif Bet taip užkliūna kairėje esančios sienos paviršius... Kadangi jis yra arčiau, viskas išsiliejo. Bandžiau kaitalioti diafragmą, bet nelabai padeda, gal jūs žinote, kaip būtų įmanoma pagerinti tokio išdėstymo foto?

user posted image

O šitoje labai neišsiskiria šakelė su žiedais ir žiedai, esantys toliau, už jos. Viskas susilieja ir neišeina gerai įžiūrėti. unsure.gif Bandžiau redaguoti, bet irgi nesiseka. Ar čia dar įmanoma ką nors pakeisti, ar visa nuotrauka netikusi? unsure.gif

user posted image

Papildyta:
Dar šitaip pabandžiau... g.gif

user posted image
Atsakyti
Smiltis, įdedu spalvotą.. man visgi jb geriau žiūrisi smile.gif

user posted image

pasiklydusi junkis drąsiai.. šaunu, kad pati pastebi klaidas.. mano akimis fonas gėlėms pasirinktas netinkamai.. patys akmenukai labai fotogeniški.. norisi analizuot juos.. tokiu atveju gėlės kaip ir netenka esmės.. jei nori parodyt gėles, reikėtų rinktis labiau neutralų foną.. fonas labiau ankcentuojamas tuo atveju, jei jis turi pabrėžti pagrindinio objekto esmę... antroje kadruotė... apatinis žiedukas nukirstas bile kaip.. norisi arba kad jis būtų arba ne.. na ir ryškumo man antroj trūksta..
bandyk, fotografuok .. matau, kad pagrindus turi neblogus, belieka tik lavinti
Atsakyti
QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 03, 16:04)

Sveika!
Na pirmoje jei nenori tos sienos reikejo maziau jos imti, daugiau gelyciu, ir fokusas matosi grynai pacioje sienoje, jeigu butu fikusas i gelytes - siena butu labiau paplaukusi o gelytes ryskesnes 4u.gif dar pabandyk 4u.gif o paskutineje su kazkokiu efektu pazaidei?man nelabai tie lapukai nubluke smile.gif

na ziuriu kad jau geles cia populiarios ir as pasirodysiu is archyvu tik
user posted image
Atsakyti
Smiltis, Ciburaska, Mylia aciu 4u.gif
Del savo glamuro nekonkursinio- nedarysiu kad perdaryti, nes taip dazytis labai tingiu antra karta bigsmile.gif bet vis tiek labai jums dekinga uz kritika, kita karta tikrai atkreipsiu demesi i visas pastabas, jei nepamirsiu biggrin.gif

Westa grazios gavosi spalvos dangaus. Foto grazi, bet sakyciau tokia neutrali.
Uztat antroji labai liuks, nereali biggrin.gif ir tos raukslytes ant galvos biggrin.gif kuo toliau, tuo labai noriu isigyti tavo sunukus blush2.gif Man kazkodel irgi norisi kirpti iki virsutines linijos, bet jauciu tada grius i kaire nuotrauka, nebent jeigu lyginti po to. Bet vis tiek labai nuotaikinga ir tokia.

Pasiklydusi
1- norisi maziau akmenuku ir daugiau geliu, o 2- man irgi kliuna nukirpta gelyte, ir norisi paziureti j/b varianta, turetu gautis labai svelniai ax.gif

Latoya man atrodo kad tamsi foto, ir tas vanduo g.gif blasko, nes norisi ziureti i geles, o ziuriu i blykstes

Atsakyti
QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 03, 15:04)
Labai norėjosi ryškių nuotraukų.  blush2.gif Bet taip užkliūna kairėje esančios sienos paviršius... Kadangi jis yra arčiau, viskas išsiliejo. Bandžiau kaitalioti diafragmą, bet nelabai padeda, gal jūs žinote, kaip būtų įmanoma pagerinti tokio išdėstymo foto?

O šitoje labai neišsiskiria šakelė su žiedais ir žiedai, esantys toliau, už jos. Viskas susilieja ir neišeina gerai įžiūrėti.  unsure.gif  Bandžiau redaguoti, bet irgi nesiseka. Ar čia dar įmanoma ką nors pakeisti, ar visa nuotrauka netikusi?  unsure.gif

Dar šitaip pabandžiau...  g.gif

Pasiklydusi, viskas ok 4u.gif ryškios pakankamai nuotraukos kaip pradedančiai cool.gif tik dar nesupranti diafragmos ir židinio nuotolio santykio ir iš to sekančio ryškumo gylio.
pirmoje foto fokusas yra kiek arčiau pirmojo žiedelio į sieną. todėl artimiausias kairys šonas gavosi išsiliejęs. nes fotografavai iš arti labai, todėl taip ir gavos. net ir su didele diafragmos reikšme iš tokio atstumo gausis išsiliejas plotas iki fokusavimo vietos ir už jos (yra ir skaičiuoklės pasiskaičiuot tam ryškumo gyliui). būtent dėl to antroje foto tos tolimesnės gelės yra neryškios. nes jos netilpo į ryškumo zoną. užstatyta buvo diafragam 2,8, o to tikrai nepakankama, jei norėjai ir tolimesnių ryškių. arba reikėjo kiek iš toliau fotografuot.
daugelis naudojasi maža diafragmos reikšme ir spec stengiasi išplauti foną taip, kaip išsiplovė tavo nuotraukose, o tu dėl to pergyveni lotuliukas.gif redagavimai jau nepadės. tik perfotografuot su didesnė diafragmos reikšme jei nori ir fono ryškaus 4u.gif

westa, man patiko labiau spalvota. ir tavo ramus dangus vakar buvęs sužavėjo. man nereik didesnio ramybės drumstėjo nei tas lėktuvas, be jo būtų tik spalvų gama, kuri tiktų tik kokiam nors fonui

latoya, patiko mirgėjimas taškiukais fone cool.gif gal nenoriu tik tos šakos kairiame viršutiniame kampe ax.gif
Atsakyti
Ačiū už kritiką. bigsmile.gif Tikrai, kai nuotrauką apibūdina kitas žmogus, ir pats ją pamatai kitaip. mirksiukas.gif

latoya ---> pabandysiu dar fotografuoti tas gėles prie sienos. mirksiukas.gif Apie fokusą da nelabai nutuokiu, vėl lėksiu pasiskaityti teorijos. biggrin.gif

westa ---> Ačiū už priėmimą. 4u.gif Antroje foto gėlės žieduką nukirtau, norėdama labiau išplėsti nuotrauką, na, kad nebūtų viskas sugrūsta į ją, o dar palikta šiek tiek "už kadro". blush2.gif Gal ir nelabai gera idėja buvo... Dėl ryškumo, nežinau ką daryti, ranka dreba fotografuojant. biggrin.gif
O pagrindai mano dar tik vienos dienos. biggrin.gif Turiu galvoj, visas tas fotografavomo taisykles. ax.gif

Anasko ---> j/b - tai nespalvota nuotrauka? blush2.gif blush2.gif Gaunasi šitaip tada:

user posted image

Papildyta:
Sansaro --> Ačiū už patarimus. 4u.gif Pirmoj foto norėjau, kad akmenukai matytusi kuo geriau, todėl iš arti fotografavau, nors ir taip turėjo buti aišku, kad viskas išsilies. verysad.gif Reikės dar pasistengti. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 03, 17:04)
Sveika prisijungusi 4u.gif
Pirmojoje labaaai jau tie grubus akmenukai uzgozia smulkias gelytes.
Antra tamsoka
Trecia dirbtina smile.gif
Del techniniu dalyku paasikino kiti, as tai dar pati nesuprantu blush2.gif

QUOTE(westa @ 2008 04 03, 17:08)
įdedu spalvotą.. man visgi jb geriau žiūrisi  smile.gif
Na man ta ruzava siena super bigsmile.gif ir taip ir taip gerai istikro, nors gal net ir spalvota, to juodo suniuko kontrastas su ruzava toks saunus

QUOTE(latoya @ 2008 04 03, 17:13)
na ziuriu kad jau geles cia populiarios ir as pasirodysiu is archyvu tik
Idomiai, bet visko pilna, ziedeliai smulkus, kontrastuoja su tais burbulais ir dar ta sakele fone kairiam sone g.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 03, 17:51)
Sveika prisijungusi  4u.gif
Pirmojoje labaaai jau tie grubus akmenukai uzgozia smulkias gelytes.
Antra tamsoka
Trecia dirbtina smile.gif
Del techniniu dalyku paasikino kiti, as tai dar pati nesuprantu  blush2.gif

Šiek tiek pašviesinau antrąją...

user posted image

(Dieve, visa forumą užkišau savo gėlėmis... doh.gif )
Atsakyti
ačiū kolegės už kritiką , nuomones 4u.gif .. visgi įsitikinau, kad geri kadrai gimsta kai jų neplanuoji

Anasko jei tik noras yra tokio šuns, kreipkis smile.gif . kaip tik žinau kad yra ir bus artimiausiu metu klube .. ir nemažai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 03, 18:02)
Šiek tiek pašviesinau antrąją...
A kad pasviesinai, tai ir kontrasta reiktu padidint tongue.gif nes dabar kaip pienu aplieta hihihi.gif
Atsakyti
Pasiklydusi man juodai b. patinka labiau- svelni labai.

QUOTE(westa @ 2008 04 03, 17:10)
kad geri kadrai gimsta kai jų neplanuoji

Anasko jei tik noras yra tokio šuns, kreipkis  smile.gif . kaip tik žinau kad yra ir  bus artimiausiu metu klube .. ir nemažai  smile.gif

100% drinks_cheers.gif

Noras yra bigsmile.gif tik reikia namus pabaigti statyti

Atsakyti