Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(kice @ 2008 04 03, 12:13)
Tiesiog cia gaunasi "vertinimas del vertinimo" wink.gif

Aš tai pavadinčiau kitaip...vertinimai tam, kad mokytumėmės smile.gif Aš ilgai skaičiau šį skyrelį ir paskaičius krūvas vertinimų pradėjau įžvelgti fotografijose kai ką daugiau smile.gif Manau jie labai naudingi.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 04 03, 12:44)
dėl tų fotografijos taisyklių.. anoj temoj analizavom vieną žymiausių pasaulio fotografu Henri Cartier Bressoną.. žmogus, kuris niekada nesinaudojo fotoaparato nustatymais, dažnos jo, net žymiausios foto neryškios. visgi pats momentas atperka viską.. galimos išimtys taisyklių laikymęsi, bet tai turi būti laabai stipru..

bet būtent jis mažai kreipė dėmesį į techninę pusę, vienok kompozicine prasme jo foto yra labai stiprios ir gali būti puikūs pavyzdžiai jos mokantis thumbup.gif
Atsakyti

Papildyta:
Westa , momentas thumbup.gif Foto man trūksta apčioj erdvės, ar gal kampas kitas truputį galėtų būti, nes dabar labai plokščia viskas smile.gif
[/quote]

o as sakyciau kompozicijos atzvilgiu - idealu.. Tas plokstumas - menine israiska, meditacija juk vadinasi biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Smiltis,2008 04 03, 12:56]
bet būtent jis mažai kreipė dėmesį į techninę pusę, vienok kompozicine prasme jo foto yra labai stiprios ir gali būti puikūs pavyzdžiai jos mokantis thumbup.gif
[/quote]

jei paanalizuot dar giliau, pirmieji jo darbai visgi labiau rėmėsi momentu, geometriniais sutapimais.. kiek kompozisiškai jie teisingi, čia diskusijų klausimas.. bet kai yra idėja.. smile.gif
[quote=kice,2008 04 03, 13:00]
Papildyta:
Westa , momentas thumbup.gif Foto man trūksta apčioj erdvės, ar gal kampas kitas truputį galėtų būti, nes dabar labai plokščia viskas smile.gif
[/quote]

o as sakyciau kompozicijos atzvilgiu - idealu.. Tas plokstumas - menine israiska, meditacija juk vadinasi biggrin.gif
[/quote]
na va man irgi čia plokštumas nekliūva.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 04 03, 11:22)

šuns ir musės meditacija smile.gif

user posted image

pats momentas patiko. Tik šiek tiek kliūna, kad šuns pasurgalis beveik susilieja su tamsiomis grindimis. Dar siūlau variantą, nukirpti visą apačią iki viršutinės linijos ir vos vos stumtelti į dešinę. Būtų tokia a la minimalistinė foto.
Atsakyti
dejavu, bandžiau apačią dar kirpt.. nesižiūri man nors tu ką be tos linijos, lyg šunius važiuotų kur žemyn . ačiū .. šiaip ar taip man foto patinka.. kaip ten Anasko sako, kabinsiu ant sienos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 04 03, 11:22)

šuns ir musės meditacija smile.gif

Man viskas tinka. Gal viena vieta kliūna, bet vargu ar ją būtų įmanoma pataisyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 04 03, 13:17)
dejavu, bandžiau apačią dar kirpt..  nesižiūri man nors tu ką be tos linijos, lyg šunius važiuotų kur žemyn . ačiū .. šiaip ar taip man foto patinka.. kaip ten Anasko sako, kabinsiu ant sienos  smile.gif

Faina foto. man labai norėtųsi, kad grindys lygios būtų...bet yra kaip yra smile.gif
Atsakyti
Westa - idomi foto 4u.gif tikrai neblogai, tik ir man labai kliuna kad nematau kur subiniukas baigiasi. Tinkama meditacijai, neuzhipnotizvo muses?
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2008 04 03, 13:46)
Westa - idomi foto 4u.gif tikrai neblogai, tik ir man labai kliuna kad nematau kur subiniukas baigiasi.  Tinkama meditacijai, neuzhipnotizvo muses?

musei meditacija baigėsi daug anksčiau nei ji galėjo tikėtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 04 03, 14:03)
musei meditacija baigėsi daug anksčiau nei ji galėjo tikėtis  smile.gif

lotuliukas.gif prajuokinai 4u.gif o spalvotas variantas nea g.gif visai įdomu būtų pamatyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 03 balandžio 2008 - 13:18
Sveiki, vakar norejau parasyti, bet spejau tik paziureti nuotraukas, taigi...

Anasko, spejau vakar pamatyti tavo nekonkursini glamura ir drauges foto. Tai del glamuro nebesikartosiu, nes sutinku su kitu pastabom, o va ta drauges foto labai noriu pagirti. Man ji labai patiko. Pamaciau ir tokia gera energija uzliejo. Geras ryskumas, silta emocija nuotraukoje. Cia labai subjektyviai sakau, nes ta nuotrauka kazkaip ivertinau labai instinktyviai, o ne pagal taisykles smile.gif

Elina, liuks suniukas smile.gif viena geriausiu tavo sito naujo gyventojo nuotrauku, nerealiai kokybiskai isplaukes fonas ir isryskintas suniukas, manau technine puse be priekaistu, labai patiko. Su mergaite irgi patiko. Jei gali, parasyk nuotraukos parametrus, butu idomu smile.gif

kakarieku, sveikinu pradejus fotografuoti mirksiukas.gif apie tas nuotraukas nepasakysiu daugiau nei jau pasake kiti smile.gif

Grethenn, antra foto man geriausia, bet siaip atrodo toks siukslynas ir tiek. Na aisku, Snipiskes is virsaus taip atrodo ir cia nieko nepadarysi, bet... siaip buvo grazus dangus, grazus debesys, kai fotografavai, galbut galima buvo kazkaip bandyti juos akcentuoti. Nors tada to dangaus tikrai noretusi ryskesnio.

Ciburaska, labai aciu uz komentara. Vertingos pastabos, kita karta bandysiu prisiminti ir atkreipti i jas demesi 4u.gif

Westa, pirma nuotrauka - jei reiktu vertinti tik spalviniu poziuriu, tai patiko, grazios spalvos. Jei norejai perteikti ramybe, tada tau pavyko.
O antra meditacine nuotrauka man labai patiko, vykes j/b. Bet jei kabinetis, tai man uzkliuvo ne vaizdo plokstumas, kaip kazkas sake, o tai, kad grindu-sienos susikirtimo linija bei bruksnys tarp plyteliu pacioje nuotraukos apacioje eina ne lygiagreciai su nuotraukos apacia ir atrodo pasvires. Kadangi vaizdas yra beveik vienoje plokstumoje, noretusi kad ir to pasvirimo nebutu, panasiai kaip kad norima kad nebutu pasvirusio horizonto. Bet cia gal jau kabinejimasis gaunasi smile.gif

Del nuotrauku vertinimo... as labai ilgai skaiciau temas, sekiau pokalbius, ziuredavau i nuotraukas, galvodavau, ka as apie jas pasakyciau ir tada ziuredavau ka paie jas pasakydavo kiti. Ir tik po gana ilgo laiko isdrisau cia garsiai pati ivertinti nuotrauka smile.gif Gal musu vertinimai ir nera kartais labai profesionalus, bet, manau, tai viena is puikiu pagalbiniu mokymosi priemoniu. Be to, tegul kartais komentaras buna ir ne pats gudriausias, bet kartais zmogus ir budamas tik pradedantysis, sugeba atkreipti demesi i kokia nors detale, apie kuria pats ir nepagalvotum. O tai vel vercia daryti isvadas ir tobuleti smile.gif
Atsakyti