Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Elina @ 2008 03 27, 12:48)
čIA ŠIAIP...SENTIMENTALI TOKIA, NEeLINIŠKA FOTO. bUVAU PASIVAIKŠČIOTI blush2.gif

Patiko gamtovaizdukas. Toks paprastas ir mielas. Labai grazus dangus ir vanduo - ledines spalvos.
Sokliukas - liuks momentas. Ta balute teskanti ir vyras skrydy. Spalvotas var. geresnis. J/B man zymiai prastesne

QUOTE(Sansara @ 2008 03 27, 14:26)
man neSansariškas periodas, todėl daug kas nesupranta to, ką darau biggrin.gif
laukiu kritikos  unsure.gif sharpas gali kliūt, vėl nauja programa, vėl nauji kriterijai  doh.gif

Rakurso siek tiek is apacios noretusi...

QUOTE(westa @ 2008 03 27, 16:29)
o aš sėdžiu tarp keturių sienų ir fotoabstinensija ima viršų... įdedu ne vertinimui. tiesiog mano nesaviraiškos išraiška  smile.gif

rysku, idomu, nors gal persharpinta ir per rysku, bet idomu, gal kiek erdves daugoka... nu idomiai pavarei...

QUOTE(Jurga @ 2008 03 27, 16:46)
Bandau išmokti portretus kurti...

Mielas, siltas vaiko portretukas, tik va desines puseles gaila. labai jau suspaustas portretas atrodo

QUOTE(Elina @ 2008 03 27, 17:53)
Nepatikėsit, kad dėl šio kadro, galima sakyt, beveik gulėjau ant bėgių blink.gif

Zaviuosi tavim, Elina. Labai patinka kadras. Gal ryskumas galetu kiek didesnis buti, bet man ir taip liuks.

QUOTE(toro @ 2008 03 27, 19:08)
Elina, patiko tavo bėgiai, didesnės ryškumo zonos ir man norėtųsi. Aš irgi turiu vienus archyve smile.gif

Grazus irgi vaizdelis. labai grazi perspektyva, vakaro spalvis, tik gal labai jau arti zemes fotkinta, noretusi ciut, ciut rakurso is auksteliau, kad graziau matytusi tolumon nusidriekianys begiai

QUOTE(Grethenn @ 2008 03 27, 19:13)
Stai tokia nuotrauka, patinka man ji savo nuotaika, bet siaip nelabai suprantu  kas dar patinka unsure.gif  kokybe klaiki.. irgi nesuprantu del ko taip gavosi

oi patinka si foto savo zaismingu ir naturalu. Norisi sypsotis ziurint biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 03 balandžio 2008 - 07:47
Komentuodami nuotraukas kuo vadovaujates? Esate profesionalus fotografai, dailininkai, ar "patiko-nepatiko", "as kitaip daryciau" ?Ar dar kokie kriterijai?
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 04 03, 08:45)
Komentuodami nuotraukas kuo vadovaujates? Esate profesionalus fotografai, dailininkai, ar "patiko-nepatiko", "as kitaip daryciau" ?Ar dar kokie kriterijai?

Man sis klausimas irgi nedave ramybes, ypac po to, kai atsidare nauja tema pazengusiems, ir pazenge persikrauste ten. Zinoma, neuztrenke visiskai duru - galima skaityti, bet , kiek supratau, tiesiog skaitanciu ir ten niekas nelaukia - savo s taisykles - namu darbai, slaptazodziai ir t.t. Taigi, esantiems tokioj stadijoj, kaip "noriu, bet dar nepasitikiu savim, nedristu" - belieka tik tyliai skaityti ir per daug nenoreti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 04 03, 09:45)

Šioje temoje nėra visi labai žali. Yra tokių, kurie mokėsi fotografijos kursuose ir dabar tebesimoko. Yra tokių, kurie pažengę labiau nei tie, kurie ką tik susidomėjo fotografija. Be to norint mokytis vistiek būtina skaityti knygas ir visą info apie fotografiją, taigi su kiekviena diena tobulėja ir tie žalieji...Be to, matant kaip nuotraukas vertina labiau pažengę pradedi suprasti kaip kas wink.gif Aišku, jei nesinori domėtis ir skaityti, o tik norisi sulaukti komentarų iš profų, nežinau ar tai labai pagelbės. Aišku komentarai ir kritika labai teigiamai veikia...bet reikia ir pačiam daug darbo įdėt.
Atsakyti
Komentuojam kaip kas mokam mirksiukas.gif Beje komentuojant irgi išmoksti pastebėti daug dalykų, kurių gal nepastebėtum šiaip unsure.gif Tik atėjus gal atrodo kad gali pasakyti, gražu , negražu, bet jei domiesi, mokaisi, skaitai, tai ir gali jau rasti kažkokius trūkumus ar patarimą duot. Beje, kiekvieno vėl gi reikalas sutikt ar nesutikt su kritika mirksiukas.gif Dėl profesionalumo, tai kiekvienas skirtingai supranta. Yra buvę skyrelyje tikrų profesionalų, nežinau ar jie dar užsuka retsykiais, bet dauguma manau dėl to tam čia ir ya , kad mokytųsi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 03 balandžio 2008 - 09:52
Ciburaska 4u.gif nu sauniai pervarei visus savo komentarais! 4u.gif tau.
O mano reportazas fotkintas is antros eiles, tai zumo prireike tik tiek kiek sigma 70tukas paveza (1,5 karto berods ar 1,2 kazkada skaiciavau)
cia su canon400d. Aciu.
Nustatymus kazkur jau rasiau, pasikartosiu - f5, iso400 (800), islaikymas 1/60
Beje kazkaip taves nepamenu, ar tu buvus rSaulyte?
QUOTE(kice @ 2008 04 03, 09:45)

mano kriterijai - pirmiausia ziuriu ar idomu ( ar "kabina" ) ir kokybe (spalvos, vertimas i jb ir t.t. ) po to jau i kompozicija ir siaip kokias smulkmenas kurios kliuna ar nekliuna biggrin.gif ir komentuoju taip kaip iseina smile.gif

Kakarieku - per mazos nuotraukos, per pilkos, neryskios, o spalvotoji per tamsi. Modelis zavus, isspausk is jo viska ka gali 4u.gif maniskis nesileidzia fotkintis arba maivosi istisai, tai visos jo nuotraukos man arba zvairos arba su liezuviu ir t. t. doh.gif

Westa - man tokia ramybe tavo danguje, ale tikrai nuobodoka, paukstuko kokio reiktu ar ko.
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2008 04 03, 11:07)

Westa - man tokia ramybe tavo danguje, ale tikrai nuobodoka, paukstuko kokio reiktu ar ko.

Toks laikotarpis pas mane smile.gif .. ramybės.. matyt daugiau nieko ir nenorėjau toje foto matyt.. man net to lėktuvo galėtų nebūt.. smile.gif laukiu kai galėsiu fotografuot ne tik vaikus, gėles ir šunius .. nei jie benori manes nei aš jų smile.gif .. nors kelias foto ką tik padariau.. pažiūrėsiu, kas gavosi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 03 balandžio 2008 - 10:17
QUOTE(Degutė @ 2008 04 02, 13:17)
Šarpo visoms buvo vienodai ir vos vos. JB bandžiau, ale būtent pirmoji man spalvota geriau žiūrisi. Dar pabandžiau kreipti:

Man sita zymiai geriau uz anas visas rodytas 4u.gif kompoziciskai tvarkingiau, dar gal siek tiek is toliau ir butu super 4u.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 04 02, 18:53)
a tik taip man pavyko, bet labai juokyngai atrodo  biggrin.gif  vis tik reiktu grazaus mustuko. ir dumelio truksta  smoke.gif

Israiska nereali, tu teisi dumelio tikrai truksta 4u.gif kazkas su apsvietimu man cia negerai, puse veido apsviesto, puse ne - jau glamurui norisi viso veido spindincio.

QUOTE(Elina @ 2008 04 02, 19:57)
O aš dabar tik savo šuniuką fotkinu blush2.gif

Oo Elina man tai labai patinka! Kokybe ir spalvos puikios 4u.gif Nezinau ar cia naujas fotoaparatas ar cia tu (tikiuosi tu) bet foto kokybe stipriai lenkia tavo pries tai buvusias. Nu man abi kaip is zurnaliuko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo latoya: 03 balandžio 2008 - 10:17
aisku, supratau.. nes atrodo tie patys kompozicijos principai turetu galioti fotografijoj ir dailej smile.gif
Siaip viena kurini du skirtingi profai gali isgirti iki dangaus ir sutrypti su zememis - tiesiog skiriasi ju poziuris i mena, kompozicija, spalva smile.gif Tiesiog cia gaunasi "vertinimas del vertinimo" wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 04 03, 12:13)
aisku, supratau.. nes atrodo tie patys kompozicijos principai turetu galioti fotografijoj ir dailej smile.gif
  Siaip viena kurini du skirtingi profai gali isgirti iki dangaus ir sutrypti su zememis - tiesiog skiriasi ju poziuris i mena, kompozicija, spalva smile.gif Tiesiog cia gaunasi "vertinimas del vertinimo" wink.gif

būtent.. gi nemanai, kad mes čia konkursus tarptautinius rengiam smile.gif .. kiek sugebam tiek komentuojam.. bet stengiamės ne tik gražu - negražu vertint, o argumentuot tais pačiais fotografijos principais.. o dėl galiojimo kompozicijos.. kiekviena taisyklė turi išimčių.. kiekvienas tas išimtis pristaiko skirtingoj situacijoj. smile.gif

šuns ir musės meditacija smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 04 03, 12:13)

kompozicijos principai galioja manau, gal turi kažkokių savitumų viena ir kita sritis, bet iš princimo panašu g.gif Aš kadangi šiek tiek mokiausi kompozicijos, man ją lengviausia vertinti, bet jokiu būdu nesakau kad visada esu teisi schmoll.gif Vis tik manau dar mokytis ir mokytis, nes kuo giliau į mišką, tuo daugiau grybų bigsmile.gif be to autorius gali specialiai nesilaikyti tų kompozicinių principų, bet tas tinka ne visoms foto, toli gražu. Tai turėtų būti tikrai jau kažkas link meniškumo. O ir pažiūrėjus žymių fotografų darbus, vis tik matosi kad jie vadovaujasi tais kompoziciniais principais rolleyes.gif

Dėl subjektyvaus vertinimo, tai taip kiek žmonių, tiek nuomonių rolleyes.gif O kodėl tu taip klausi g.gif

Papildyta:
Westa , momentas thumbup.gif Foto man trūksta apčioj erdvės, ar gal kampas kitas truputį galėtų būti, nes dabar labai plokščia viskas smile.gif
Atsakyti
dėl tų fotografijos taisyklių.. anoj temoj analizavom vieną žymiausių pasaulio fotografu Henri Cartier Bressoną.. žmogus, kuris niekada nesinaudojo fotoaparato nustatymais, dažnos jo, net žymiausios foto neryškios. visgi pats momentas atperka viską.. galimos išimtys taisyklių laikymęsi, bet tai turi būti laabai stipru..
Atsakyti