Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Anasko @ 2008 04 02, 23:44)
o ko cia bijot g.gif  as cia gyvenu ir fotografuoju, kai niekas nemato  lotuliukas.gif
O va daznai ten gali kas nors ir pamatyti biggrin.gif turiu as ten 3 apsauginius, tai su jais kada grazia diena ir pasivaiksciosiu, nes kai vaziavom pro tuos namelius mane taip uzkabliavo bigsmile.gif ten tikrai yra graziu vaizdu, pavydziu tau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 02, 23:02)
ten tikrai yra graziu vaizdu, pavydziu tau smile.gif
kaip idomiai, as matau tik blogiausia puse smile.gif jau apejau ratu savo rajona ir turiu eskiza, tai dabar laukiu kol muza aplankis biggrin.gif
Atsakyti
turiu vieną foto, kuri šiaip miela man spalvom.. ta lyg vinjetė apačioj net nežinau kaip atsirado. tiesiog leidosi saulė, matyt efektas toks gavosi ir tiek

user posted image
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 04 03, 00:39)
turiu vieną foto, kuri šiaip miela man spalvom.. ta lyg vinjetė apačioj net nežinau kaip atsirado. tiesiog leidosi saulė, matyt efektas toks gavosi ir tiek
Man patinka smile.gif viskas laiku ir vietoj
Atsakyti
ačiū smile.gif .. ne šedevras, bet mano apatiškoj fotografijoj būsenoj šis tas mielesnio mano dūšiai

kas ten klonuoti mokino? papasakokit... clone mygtuką randu, o kaip juo naudotis ? ačiū, jau supratau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 02 balandžio 2008 - 22:56
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 02, 21:33)
Na namuku kvartalas tai man idomus, daug senienu smile.gif reiks ne is 7to auksto o is kokio 3 pameginti  biggrin.gif
Pasivaiksciot planuoju, bet baisu tose snipiskese  blink.gif
Aciu  4u.gif

Prasom mirksiukas.gif
Bet busiu ikiri ir rekomenduosiu vis del to ne is 3-io auksto fotkinti (cia nebent gali fiksuoti kokius idomius vakarus, su idomiais saulelydziais, debesimis, kokiomis neiprastomis pasvaistemis ar pan. arba su didesniu priartinimu ieskoti idomesnio plotelio), o su sargyba tongue.gif pasivaiksciojant idomesnio rakurso ieskoti, nes norint padaryti gera foto, reikia paieskoti ivairiu rakursu. Cia jau buvo forumiete, kuri toki zygi po Snipiskes atliko ( ar tik ne Anasko smile.gif demonstravo savo zygio rezultatus kazkurioj tai temoj?). Visai idomios nuotraukytes buvo. But smagu jei kas nuorodele mesteltu pasidairymui.

QUOTE(westa @ 2008 04 02, 22:39)

Vakarejantcio dangaus spalvos is ties malonios akiai, ramina, kaip ir pats vakaras..., bet tik grazios spalvu gamos gerai foto neuztenka, nuotraukoje nera akcentelio (lektuvelis juo netampa nes per smulkus ir istirpsta danguje). Saulelydzius siulyciau fotografuoti ieskant idomesniu debesu, pvz.:
user posted image
(idomus sviesos zaismas gaunasi debesyse) , ikomponuoti koki objekta ar jo tamsu silueta, kad butu akcentelis
pvz.:
user posted image
Daugiau anglu kalba gai paskaityti apie saulelydziu fotografavima cia
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2008 04 02, 18:57)
O aš dabar tik savo šuniuką fotkinu blush2.gif

Elina, pagarba. Tavo foto matosi ryskus progresas. bigsmile.gif
Labai mielos nuotraukytes.
Nuotrauka su suniuku. Zavu kaip to suneko ryski aprangele ir gauru papuosimai pagyvina, palinksmina niurios dienos nuotaika.
Mergyte su suniuku irgi miela savo poza, siluma, tik siek tiek pilkoki tonai (mergaites oda pilkoka del niurios dienos). Reikejo baltos spalvos balansa suziureti mirksiukas.gif Pasiltinciau spalvas.
O siaip labai liuks thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 02, 17:53)
a tik taip man pavyko, bet labai juokyngai atrodo  biggrin.gif  vis tik reiktu grazaus mustuko. ir dumelio truksta  smoke.gif

Gera uzmacia, grazus modeliukas, rakursas patinka, fonas tvarkingas.
Nepatinka:
1. stipriai dirbtina poza (ranka isitempusi laiko cigarete) ir modelio israiska (akys pagautos sumirksejimo momentu, lupos nenaturaliai isitempe). Reikia daugiau pamucinti modeliuka, daugiau kadru papyskinti, galit padurniuoti, ivairiai pabandyti. Svarbu, kad modeliukas atsipalaiduotu, o tau svarbu pagauti ta akimirka. mirksiukas.gif
2. per sviesi nuotrauka (parasyk nustatymus, nagrinesim ka nustatei blogai). el to desniojoje puseje veidas padeges, sviesos rukelio efektas atsirades. Stenkis, kad maziau sviesos patektu...: mazink iso, mazink skyle, ar islaikyma...

Papildyta:
QUOTE(Medeira @ 2008 04 01, 15:58)
Ačiū labai už komentarus, kadangi šitą foto fotografavau  ant tokio nulūžusio į vandenį medžio užsikabarojus, tai iš baimes su visu fotiku išsimaudyt ranka drebėjo  biggrin.gif aukštos kokybės nelabai galiu išsunkt, nes fotoaparatas mano kuklių parametrų  ax.gif

Saunu, Medeira thumbup.gif
Labai mieli, ramus gamtovaizdziai. Puikiai pagauti momentai, grazus akursai pasirinkti.
Saulelydis tinka i pavyzdzius kaip fotografuoti saulelydzius smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 03 31, 19:14)
Mano vakarykštis narciziukų kankinimas. spalvota irgi pakankamai (daug efektingiau) žiūrisi, bet man šiandien norisi subtilumo  blush2.gif ir žiūriu, kad nesusitvarkau su naujos programos suspaudimu į jpg... aureolės atsiranda visur, net nešarpinus  g.gif

Man graziau spalvotosios ziurisi. 2 ir trecia labiau.

QUOTE(Degutė @ 2008 03 31, 20:16)
Pavasaris  bigsmile.gif Kvietkeliai  tongue.gif
Va ir mano kvietkeliai ( nu patys ne mano, tik fotkės mano smile.gif )

Man antroji geriausiai ziurisi.
Pirmoji kazkaip keistai ziurisi. Atrodo paversta foto. pazaidziau. Tai man graziausiai ziurisi kai kotelis desiniajame apatiniame kampe atsiduria, bet rakursiukas ziedelio labai is sono paimtas. Daugiau ziedo norisi.
Trecioji lyg ir patiktu, bet fona kirpai? tarsi toks jausmas g.gif

Papildyta:
QUOTE(latoya @ 2008 03 31, 11:39)
Siek tiek fotoreportazo is pantomimos spektaklio "beveidis"

Zavu. Ziuriu ir groziuosi. Pagauta sokio plastika, sokeju emocija. Labai, labai fainos foto. Keliu kepure. hi.gif
Pirmojoje gal noretusi erdves daugiau ne i desine, o i kaire puse.
Labai gera kokybe. Su kokiu fotiku ir objektyvu fotkinta (taip prizoominai ar ten pirmoj eile spragsejai?) ? Net idomu nustatymus paziureti.
Papildyta:
QUOTE(Stikline @ 2008 03 30, 16:18)
Šiandien užmačiau tokį nerealų daikčiuką...tik gaila, kad negalėjau daug tupinėt prie jo  unsure.gif

user posted image

staciakamlis kadravimas geriau nei horizontalus. Siaipidomiai ziurisi. Visai patinka.

QUOTE(Getter @ 2008 03 30, 16:52)
Stikline, labai mielas daikčiukas  4u.gif  kur tokį radai?  bigsmile.gif 
Kažkada keliau vieno shoping centro fragmentą čia, buvau tenai vėl ir

Siaip idomi, tvarkinga nuotraukyte. Zavi konstrukcijos simetrija. Ciki piki, bet cinkelio truksta... va jei koki saules spinduli pro stiklinius langus pagabus ar dar ka i bendra vaizda ikomponavus g.gif

QUOTE(Simulcika @ 2008 03 30, 22:06)
Nu rodausi ir aš vėl. Banaloka gal, bet kiek vargau kol tą gėlę nutraukiau, nes buvo itin vėjuota prie to ežero.

grazios splavos, o va kadravimas, kad ziedas tiesiai per nuotraukos centra - nelabai schmoll.gif Idomesnio rakurso, kadravimo paieskociau.
Papildyta:
QUOTE(Jurga @ 2008 03 30, 12:03)
Įdedu pora savų ieškojimų  smile.gif

Antra nuotraukyte geresne.
Pirmoji siek tiek neryski, nesufokusuota ten kur reikia. Po laivu taip staigiai kadro nepjauciau, palikciau erdves, siektiek vandens po juo. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Getter @ 2008 03 29, 20:15)
Noriu parodyti kokią gražuolę pavyko nufotografuoti  bigsmile.gif 

user posted image

Man pačiai trukdo fonas dešiniame nuotraukos kampe, bet nuo to emocijos nesumažėja - bet čia man  biggrin.gif  Kaip jums? Kokie pastebėjimai? Kaip j/b ?

Labai zavus portretukas ir mazoji panelyte. Fonas taip neatitraukia demesio kaip kazkas kvadratinio apacioje (padekliukas, knygute?).
Man siek tiek sviesokas vertimas i J/B. Mergyte baltaode padaryta. Siek tiek pamazinciau sviesos g.gif
Nezinau... Cia bandziau zaisti su sia foto
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Mylia @ 2008 03 28, 17:04)
Ikeliu ir as viena, vakar dienos toks 'urbanistinis vakaras'

Per daug neidomios erdves palikta user posted image ir truksta cinkelio (ar dar mazycio saulytes gabalelio tarp namu, ar uzsidegusiu namu langu ar dar kazko, ar namu siluetu kazkokios idomios formos, pvz. laiptines ar dar kokios)

QUOTE(Cinside @ 2008 03 28, 17:23)
Pasirodau vieną objektą. Labai įdomiai atrodė. Visas krantas tokiais šapais nusėtas, bet niekaip geriau nesugalvojau kaip nufotografuot  doh.gif Ar matosi čia kas nors įdomaus ar ne? Ir gal kokių minčių kaip kitaip nufotografuoti? Pabandyčiau dar kartą  smile.gif
[

Labai idomi nuotraukyte. Paprasta, bet suzavi. Tik uzmetus aki pagalvojau, kad is aukstai fotkinti plukdomi vandeniu rastai tongue.gif

QUOTE(Elina @ 2008 03 28, 18:38)
Ateinu su eiline nuotrauka, bet norėjau pasidžiaugt j/b sėkme blush2.gif . Man labai patiko tie tonai bigsmile.gif . Kaip jums. Padarysiu šaltibarščius, ateisiu pakomentuoti nuotraukyčių, mačiau keletą puikių 4u.gif

Perdegusi foto arba netinkamas verimas i J/B varianta g.gif Del to masinos stiklas, dangaus faktura ir kiti nuotraukos lopineliai istirpsta perdegusioje baltoje spalvoje.
Kur masinos priekis? tongue.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 03 28, 20:11)
įdėjau. dedu ir čia, kad būtų aiškiau, apie ką kalbėjau ir kalbu.

Labai patiko seseliais ir sviesa graziai parodyta kriausikes forma, fono faktura, kriausikes feltonumas patinka.
Ti daugoka erdves virsuj ir kodel kriauses atspindys toks geltonas? uzdazei tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 03 28, 16:00)
Užsikrėčiau kaimyninės temos paprikom smile.gif

pirmoji visai idomi. Prasau ir anoj temoj sudalyvauti mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Anasko, nu jau modelį turi wub.gif Bet vėl gi kabinsiuos prie fono, nes dabar gražiai rusva odos spalva paskęsta panašaus atspalvio fone. Truputį dešinys šonas peršviestas vis tik unsure.gif O antra foto viskas kaip ir gerai, patinka išplaukęs fonas, net ir rūbų spalvos šįkart patiko mirksiukas.gif Gal tik norėtųsi , kad mama atsimerkusi būtų unsure.gif

Elina, šuniukas wub.gif Ir foto labai nebloga thumbup.gif Labai patinka tas pagrindas ant kurio šuniukas stovi, priduoda dar nuotraukai gyvumo ta medžio faktūra thumbup.gif , kompozicija labai gerai thumbup.gif , vienintelis kas man kliūna, tai tas baltas plotas dešinėje unsure.gif , jei turi galimybę dar perfotkinti, ir jei yra galimybė, pabandyk kad jo nebūtų unsure.gif Antroj mergytės veiduko spalva nelabai patinka, tokia žalsvai pilka gavosi unsure.gif , gal dar eina pakoreguoti.

Kakarieku, na puikų modelį turi wub.gif Labai patiko kad bandai ne šiaip fotografuoti, o ieškai įdomių išraiškų, pozų. Tik per daug viskas pilka ir ryškumo trūksta unsure.gif

Grethen, tiesiog bordakėlis ir tiek mirksiukas.gif Nematau nieko už ko akis užsikabintų unsure.gif Pirmoj dar ir horizontas kreivas hihihi.gif

Westa, spalvos kaip spalvos unsure.gif Gražu. Bet foto nuobodoka unsure.gif

Ciburaska, šaunūs tavo komentarai thumbup.gif Tokie konkretūs ir tikslūs wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 03 balandžio 2008 - 07:11
QUOTE(dejavu @ 2008 03 28, 10:51)
fotografavau prieš saulę,  kai kurios gėlytės su kontražūru ir gavosi.

labai liuks silta nuotraukyte thumbup.gif

QUOTE(Elina @ 2008 03 28, 12:41)
O man spalvų labai pasinorėjo. Va kiek Klaipėdoj sniego buvo ryte smile.gif

graziai sniego faktura matosi. Kaip tau taip iseina?

QUOTE(Anasko @ 2008 03 28, 15:29)
Dar bandziau pazaisti su saule, ir isejo tokie rezultatai, jei roze kaip roze taip ir rasykit 4u.gif

labai idomus bandymai. Abi savotiskai idomios, bet pirmoji labiau kabina. Tas saules spinduliukas krentantis ne tik ant ziedo, bet ir pasineres ir rozes zaliuosius lapelius man labai, labai pagyvina foto.
Atsakyti
Dar dėl tos kriaušės atkartojimo, ar bus dar bandančių. Nes sunkoka vis tik lygiai taip atkartoti unsure.gif , ir turbūt pritariu, kad arba ten dailinta su kokia tai programa, arba vis tik pagautas labai jau specifinis apšvietimo kampas. Kiek perskaičiau dar apie tą fotografą, jis mėgsta su šviesos atspindžiais dirbt, tai gal irgi gali būti vienas iš variantų g.gif Bet kaip tą padaryt kol kas neįsivaizduoju unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 03 27, 20:55)
Na si tokia paprasta smile.gif bet man spalvu kontrastas patinka, ir netiketas pasisukimas smile.gif
ale truputi fokusas man rodos ne vietoj  blink.gif

Matau ekspirementuoji su portretukais. Sauni ir plati fotografijos sritis.
tulpes isties labai pagyvina nuotrauka savo sodriomis spalvomis, deje fokusiukas turi buti i akis, o jis tikrai ne ten... ir vel... modeliukais aiskiai isitempes... nors sypsnis naturalus.
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2008 03 27, 22:15)
Na stai dar vienas, paskutinis, bet matyt pats prasciausias  blink.gif  tokiai israiskai noretusi kokio idomesnio fono, gamtos matyt, kokiu medeliu nuplaukusiu smile.gif

Cia apsvietimas, fonas patinka, rankos mostas ir veidas jau atsipalaidave, bet burnos perkreipimas negrazus...
Siaip patinka tavo fonas. Kieno fone fotkini ir ar papildomai pasvieti?

QUOTE(Smiltis @ 2008 04 03, 07:17)
Dar dėl tos kriaušės atkartojimo, ar bus dar bandančių. Nes sunkoka vis tik lygiai taip atkartoti  unsure.gif ,

Skaitau, skaitau ir dar vis nepagaunu... Temos nepribaigsiu jau... Lekti reikia jau.. ND kriauses? Sorriuks uz tai, kad as cia kaip is medzio iskritus, bet gal galit pora zodziu paaiskinti ka cia kankinat?
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2008 04 03, 08:24)
Skaitau, skaitau ir dar vis nepagaunu... Temos nepribaigsiu jau... Lekti reikia jau.. ND kriauses? Sorriuks uz tai, kad as cia kaip is medzio iskritus, bet gal galit pora zodziu paaiskinti ka cia kankinat?

va Čia dedam bandymus atkartojimo pirmos ten pat esančios foto mirksiukas.gif Būtų netgi labai įdomu išgirsti tavo nuomonę kaip ten galėjo būti nufotografuota g.gif
Atsakyti