Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(kice @ 2008 04 02, 17:55)
Sveikos,
gal teko kuriai pirkti naudota veidrodini foto aparata? Kazin kokios kainos gali buti, ar verta toki pirkti?
Kazkaip kapeiku neiseina sukaupti naujam, o naguciai niezti, ypac i jusu foto paziurejus smile.gif

Aš pirkau ir nesigailiu (tfu tfu tfu bar bar bar). Fotoaparatas tvarkingas, su programa nusistačiau kiek realiai kadrų padaryta. Žmogus sudarė tinkamą įspūdį, ne paauglys koks. Bet pačiai labai baisu buvo pirkti. Ilgai dvejojau. Bet visgi nugalėjo tai, kad sumokėjau vos ne dvigubai mažiau už tikrai tvarkingą fotoaparatą..
QUOTE(andriuska @ 2008 04 02, 20:00)
jei pardavėjo nepažįsti ir nelabai nusimanai apie techniką (ypač fotoaparatus) - geriau nepirk. tautosaka byloja, kas taupus moka dvigubai. ne veltui. išimtis - išmanantys reikalą ir turintys sėkmę....

Yra patarimų internete kur žiūrėti ir kaip žiūrėti perkant naudotą, kas padeda susigaudyti žaliems. Tačiau irgi manau, kad rizikos daug. Gal tiesiog pasisekė man biggrin.gif
Papildyta:
Anasko, pirmas glamūras tikrai šaunus. Ypač modelio išraiška thumbup.gif
Antra man neglamūrinė smile.gif Tik šiaip miela, gyva, tvarkinga nuotrauka thumbup.gif

Elina, pirmoji foto labai patiko thumbup.gif Viena iš labiausiai patikusių, ką mačiau iš tavo darbų šioje temoje. Ryškumas puikus, nuotrauka gyva, na ir modelis puikus thumbup.gif

kakarieku, įdomi serija. Labiausiai patiko antroji. Gal savo nuotaika.
Tik gal šešėlių kairėje kampe nesinori g.gif

P.s. labai ačiū visiems už komentarus mano nuotraukai drinks_cheers.gif
Iš tiesų, tema kiek pritilo, naujokai išsibėgiojo. Tikėkimės, grįš smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 02 balandžio 2008 - 19:11
QUOTE(Elina @ 2008 04 02, 20:57)
O aš dabar tik savo šuniuką fotkinu blush2.gif

pimoj man noris truputi nukirpti apacioj, ir gal truputi didesniu planu suniuko ax.gif
o antra tai tobula bigsmile.gif
Elina, Tu taip puikiais susitvarkai su spalvomis, visada, nuostabu 4u.gif

QUOTE(kakarieku @ 2008 04 02, 21:03)
Labai man patinka tokios nuotraukos 4u.gif palei veido israiska, rakursa is triju pirmu geriausia antra, 1 ir 3 tokios vienodos ir siek tiek neidomios. 4 fantastiskas violetinis atspalvis bigsmile.gif toks nezemiskas, taip man labai patinka. o paskutiniojoj kiek per orandzinis veidas. bet siaip liuks
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 02, 20:11)

Elina, Tu taip puikiais susitvarkai su spalvomis, visada, nuostabu  4u.gif

Labai dėkui bigsmile.gif . Spalvos, ko gero, ne mano nuopelnas, nes su ankstesniu fotiku, būtent dėl spalvų turėjau bėdos. O dabar niekad netaisau originalių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 02, 18:11)
o paskutiniojoj kiek per orandzinis veidas. 

o dabar?

user posted image

Atsakyti
kakarieku aš nelabai supratau tavo serijos.. nuotraukos keistai apkarpytos, nelabai suvokiu pačių foto tikslo.. jei tai mimikos, emocijos, tai nelabai matosi veido, ryškumo irgi trūkumas..

Anasko glamūrui man pirmoji apšvietimu nepatinka.. poza, modelis liux.. antroji ne glamūrinė..

Elina,
fainas ciucius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 02 balandžio 2008 - 19:23
QUOTE(westa @ 2008 04 02, 18:22)
kakarieku aš nelabai supratau tavo serijos.. nuotraukos keistai apkarpytos, nelabai suvokiu pačių foto tikslo.. jei tai mimikos, emocijos, tai nelabai matosi veido, ryškumo irgi trūkumas..

tai nebuvo serija ar kazkoks ypatingas tikslas, tai tieisog mano bandymai ismokti naudotis fotokamera. Apkarpyta tik 1 foto.
del ryskumo teks vadinasi dirbti daugiau. Dekui uz pastabas.
Atsakyti
kakarieku, trūksta kontrasto, nuotraukos pilkokos, o spalvota per tamsi. 4u.gif antras spalvotos variantas geresnis

Anasko pirma gal nieko, bet yra prie ko kabinėtis. g.gif nepatinka kontrasto trūkumas, išnykimas fone...bet išraiška topinė thumbup.gif

Elina, ciuckis - žaisliukas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 02 balandžio 2008 - 19:32
QUOTE(Elina @ 2008 04 02, 21:15)
Labai dėkui bigsmile.gif . Spalvos, ko gero, ne mano nuopelnas, nes su ankstesniu fotiku, būtent dėl spalvų turėjau bėdos. O dabar niekad netaisau originalių 4u.gif
Bet moki su nustatymais pazaisti wink.gif o koks fotikas tavo?
Atsakyti
QUOTE(kakarieku @ 2008 04 02, 20:30)
tai nebuvo serija ar kazkoks ypatingas tikslas, tai tieisog mano bandymai ismokti naudotis fotokamera. Apkarpyta tik 1 foto.
del ryskumo teks vadinasi dirbti daugiau. Dekui uz pastabas.

jei tai bandymai tai šaunu. jei paimt pirmas tris. ir bandyt žiūrėt ne tik iš techninės pusės.. visgi labai norėčiau matyt rankas, dabar lyg vizuali skylė apačioj, tiesiog modelio žvilgsnis atsitrenkiantis į foto apačią.. na o ryškumo tikrai trūksta.. manau pati matai..
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 02, 20:31)
Bet moki su nustatymais pazaisti wink.gif o koks fotikas tavo?

Moku jau, bet per meniu dardaug nelandžioju, nes niekur negaunu bent rusiškos instrukcijos, ar angliškos. Turiu tik vokišką, galvoju nešt išsiversti unsure.gif , Pas mane Canon Eos Mark II
Atsakyti
QUOTE(kakarieku @ 2008 04 02, 21:17)
na si nuotrauka man prasciausia, truksta kontrasto jai, bet spalva jau geresne smile.gif
o del buvusiuju, man kaip tik tas seselis! kadravimas, kontrastas, ryskumas, viskas patinka. jauciasi truputis meno, o ne tik "teisinga foto" smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2008 04 02, 21:40)
Moku jau, bet per meniu dardaug nelandžioju, nes niekur negaunu bent rusiškos instrukcijos, ar angliškos. Turiu tik vokišką, galvoju nešt išsiversti unsure.gif , Pas mane Canon Eos Mark II
Aa.. tai jau cia toks rimtesnis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 02, 20:49)
.. o ne tik "teisinga foto"  smile.gif

o aš supratau, kad būtent teisingą foto ji mokinosi padaryt smile.gif .. man ryškumo nebuvimas, visi kiti niuansai atleidžiami tik emociškai stipriose foto.. nepyk , kakakrieku, kad negiriu. manau prieš akis dar daug gerų kadrų smile.gif

priminkit kokie techniniai ND? Įrankiai? iki šio antradienio? sakau gal laikas imtis veiklos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 02 balandžio 2008 - 20:03