Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Smiltis @ 2008 03 28, 10:22)
O kaži ar bent bandė kas  unsure.gif  g.gif Aš tai bandžiau, bet kriaušių net nebuvo visiškai ką parodyti, o su apšvietimu vakar studijoj bandžiau kontūrinį, bet vėl gi nebuvo per daug laiko kad kažką normaliai padaryt, o ir dėt negalėčiau , nes žmonės ten  unsure.gif Žodžiu aš asmeniškai su apšvietimu linkusi dirbt (na ir tikiuosi dirbsiu  mirksiukas.gif ), o dėl kriaušės man šiek tiek sudėtingai ten gaunasi, gal pradžiai ką nors paprastesnio reikia pagalvot, arba daugiau su savom interpretacijom, panašiai kaip pažengę daro  g.gif Nors vat vakar pamokoj mums irgi davė atkartot būtent tiksliai, tik tiesiog pasirinkti iš reklaminių bukletų ką nors  g.gif   

Dejavu, o tavo tai net labai gerą foto mačiau  blush2.gif ir ten sakyčiau būtent kontūrinis apšvietimas panaudotas  g.gif Ar ne  g.gif

aš bandžiau. Bet kriaušės labai taisyklingos buvo, nelabai kaip išėjo, vakar vyras nupirko geresnės formos modelių smile.gif šiandien pakartosiu.
tu apie kurią mano?
šitą?

user posted image
fotografavau prieš saulę, kai kurios gėlytės su kontražūru ir gavosi.

Čia Sansaros minėta. Buvo apšviesta iš šono su žvake. Gal dėl to, kad šviesos šaltinis labai silpnas, ir fotografuota iš profilio, irgi šiek tiek primena kontrinį.

Atsakyti
Sansara iesko formas bigsmile.gif nors ir atrodo viskas normaliai sulyginai, jauciu desine siena buvo per transform koreguota g.gif bet man vis tiek griuna kaire puse. Tas piesinukas duoda kazko ypatingo, be jo butu nuobodziau.
As irgi dabar kai fotografuoju bandau panasiai ieskoti, bet nemoku pamatyti, arba matau, bet labai daug kas trukdyti pradeda. O juk as ir noriu ismokti fotografuoti spontaninius kadrus.
Atsakyti
Sansara, tai šoninį lengviausia yra bandyt, tiesiog nuo lango g.gif O kontūrą kad gražiai išgaut reikia fono tamsaus ir bendro apšvietimo kuo mažiau , tiesiog pašviest iš "nugaros" objektui smile.gif Su saule šiek tiek sunkiau jau išgaut, nes šviesos srautas gaunasi per didelis jau unsure.gif Aš tai taip suprantu g.gif

bandymas neSansariškas šis man ne toks įdomus kaip anas smile.gif suprantu kad bandai sudėliot kompoziciją š atspalvių ir formų, bet šiuo atveju man trūksta kažko, į ką būtų akcentuojamas dėmesys.

Latoya, man čia šiek tiek kitoks apšvietimas nei kontūrinis g.gif
Atsakyti
Latoyaman atrodo sarpo daugoka g.gif paprikos pagaliukas labai juokingai issikises, atrodo lyg skanuoja aplinka biggrin.gif

Dajavu man labai patiko. Ant sienos kabinciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 03 28, 10:51)
Sansara iesko formas bigsmile.gif nors ir atrodo viskas normaliai sulyginai, jauciu desine siena buvo per transform koreguota g.gif  bet man vis tiek griuna kaire puse. Tas piesinukas duoda kazko ypatingo, be jo butu nuobodziau.

jokio transform. tik tiesintas horizontas vos vos
aga, ieškau... jau daugiau randu nei prieš pora mėn, bet man su pastabumu - peilis gyvenime. nieko nepastebiu ir kasdienybėje ir fotografavime. man lengviau pačiai modeliuot kadrą namų sąlygomis
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 03 28, 11:00)
jokio transform. tik tiesintas horizontas vos vos
aga, ieškau... jau daugiau randu nei prieš pora mėn, bet man su pastabumu - peilis gyvenime. nieko nepastebiu ir kasdienybėje ir fotografavime. man lengviau pačiai modeliuot kadrą namų sąlygomis
Zinai man labai panasiai. Ypac su modeliavimu namuose, kai turiu tema unsure.gif nebutu temos, nebutu jokiu kadru. Tik visai seimyniniai.
Atsakyti
Db per tuos glamurus nieko nespeju, namus reik glamurint, langus - o as narciziskai doh.gif i ND nededu nes ten kai pasiziurejau tai ojojojojoj bigsmile.gif ner ka lygintis, kokios moteros, kokios idejos, uzsikompleksavau doh.gif trumpam

ok isimu.

Smiltis o koks? db galvoju ar pagrindinis objektas turi buti visiskai tamsus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo latoya: 28 kovo 2008 - 11:39
su kriauše iš ties ne taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.... vakar bandžiau su staline lempa (pailga dienos šviesos) padaryti ir rezultate turiu tik kelias mintis:

1. reikia tokios formos kriaušės, nes su tiesia iš karto nieko panašaus.
2. reikia pašviesti kiraušię iš viršaus (ne tik iš dešinės), bet tik tiek, kad sušvelninti šešėlį ant audėklo ir nepanaikinti šešėlį ant pačios kriaušės.
3. labai jau įdomiai ten kriaušės geometrija atrodo. toks vaizdas, kad įdėtas atskiras sluoksnis su kriauše ir ji tame sluoknyje patransformuota - suplota ir išgaubta (tiesą pasakius, kai atsibodo žaisti su lempa ir popieriaus lapu, kurį naudojau kaip atšvaitą, buvo mintis pačytinti: nufotografavau atskirai kriaušę ir askiria foną, suplojau kriaušę ir įdėjau. išėjo panašiai, bet juk ne toks tikslas). gal kas žino, kokio formato aparatas buvo naudojamas? (jei didelio su judinamu objektyvu - tai tuomet aiškiau).
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 03 28, 10:13)

O dėl balsavimo, tai ten tikrai sudėtinga. Nes jei kas nesąžiningai balsuos (pvz.: ne visus balus duos), sunku "susekti"  smile.gif

Žinok, ten viskas kaip ant delno, jokio sudėtingumo. Jei stebėt komentarus per "Coments" neįėjus į albumą, visi veiksmai matomi nuosekliai.

Su kriauše dar ruošiuosi bandyti. Vat kokio nors panašaus fono tai niekaip nerasiu.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 03 28, 10:51)
tu apie kurią mano?
šitą?

aha, šitą thumbup.gif Abu tavo pavyzdžiai man atrodo yra puikus kontūrinio apšvietimo pavyzdys thumbup.gif

QUOTE(latoya @ 2008 03 28, 11:22)
Smiltis o koks? db galvoju ar pagrindinis objektas turi buti visiskai tamsus?

čia mana tai su tais pavadinimais daug makaliūzės gaunas- kontrinis , kontūrinis rolleyes.gif Tavo paprika šiuo atveju pagal mane apšviestimas toks (portretinėse foto šis apšvietimo tipas vadinamas hairlight), kai naudojama kaip ir pas tave šiuo atveju apšvietimai iš šonų ir pašviečiama į kažkokią konkrečią vietą iš nugaros (gali būti iš kampo), kad išryškinti kažkokią tai objekto vietą smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 03 28, 11:50)
3. labai jau įdomiai ten kriaušės geometrija atrodo. toks vaizdas, kad įdėtas atskiras sluoksnis su kriauše ir ji tame sluoknyje patransformuota - suplota ir išgaubta (tiesą pasakius, kai atsibodo žaisti su lempa ir popieriaus lapu, kurį naudojau kaip atšvaitą, buvo mintis pačytinti: nufotografavau atskirai kriaušę ir askiria foną, suplojau kriaušę ir įdėjau. išėjo panašiai, bet juk ne toks tikslas). gal kas žino, kokio formato aparatas buvo naudojamas? (jei didelio su judinamu objektyvu - tai tuomet aiškiau).

tai prodyk nors tą variantą bigsmile.gif O kriaušių tokios formos kaip ten tikrai galima rasti smile.gif

tai tada pratęsiam ir kraiušę, nes dar yra bandysiančių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 28 kovo 2008 - 12:22
O man spalvų labai pasinorėjo. Va kiek Klaipėdoj sniego buvo ryte smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 03 28, 12:41)
O man spalvų labai pasinorėjo. Va kiek Klaipėdoj sniego buvo ryte smile.gif

user posted image

Pavydžiu sugebėjimo sniegą nufotografuoti tikrąja jo spalva thumbup.gif
Atsakyti