aš kai gimdžiau buvau dar labai jauna, nepilnametė, gimdymą prisimenu kaip dižiausią gyvenimo košmarą, atsimenu staugiu iš skausmo kaip skerdžiama kiaulė, ateina ginė, moteriškė tokia iš stuomens ir iš liemens, ugis vos ne du metrai ir klausia kaip laikausi, ar labai skauda, o aš ją kaip puoliau, apsikabinau per pilvą ir nepaleidžiu, kaip mamą kokią ir rėkiu, kad man skauda nežmoniškai, o ji sako nu gana paleisk jau, o aš ne ir viskas, tai laikiau tol kol neatplėšė jėga manęs nuo jos, kaip kokio vaiko nuo mamos
, tuo metu kai gimdžiau dar neleido dalyvaut nei vyram, nei mamom, ot vargelis buvo.
Dar atsimenu atva-iavau gimdyt 12 val. nakties tai viena jau priešgidyvinėje palatoje gulėjo, gal už kelių valandų ji klausia pas akušerę, kada ji maždaug gimdys, ta sako iki 9 val. ryto tur4tum pagimdyti, o a6 tokia ramiake galvoju, kad as trigubai greiciau tureciau pagimdyt, bet galvoju paklausiu del idomumo, o ji man sako, o tu tai isvis dar net nesvajok, be 11 val. ryto tikrai nieko nebus, tada pamaniau, kad nebeisgyvensiu
, sakau jai jus tokiais bajeriais nejuokaukit, tia ji pažiūrėjo į mane kaip i kvailiuke ir isejo. Pagimdziau 10.40 val.
Kitą dieną guliu palatoje su suneliu ir ateina sanitarė valyti paltos, pasirodo pažįstama, nu ir pasakoja, sako ką tik pagimdė viena moteris, vos soėjo ant stalo paguldyt ir kelnias numaut ir išlėkė vaikas, sako net klizmos pastatyt nespėjom, tai apšiko viską
, o aš gi prtinga, sakau, jetau, gerai, kad man pastatė klizmą, tai nors neprišikau, o ji sako, tu negalvok, kad jei klizmą pastato tai neprišiki, prišiki ir po klizmos tik mažesniais kiekiais
, nu ir gėda man tada pasidarė, galvoju, ot gerai atrodžiau, stenu, stumiu vaiką, o išlenda tik š.......