Parašiau į indukcinių kaitlenčių temą, ir dar čia parašysiu .
Ar žinote, kad AEG-Electrolux dabar turi kaitlentes su naujovišku valdymu? Nežinau, ar yra tokių paprastų, bet indukcinių yra, pvz., modelis AEG 68031K-MN. Ten vietoj rodyklių aukštyn-žemyn (arba +/-) yra juosta su skaičiukais nuo 0 iki 14 (ne visi skaičiukai parašyti, kai kurie tiesiog brūkšneliais pažymėti). Kad pasirinktum kaitinimo lygį, reikia prisiliesti atitinkamoje juostos vietoje arba braukti pirštu iki norimos vietos, nereikia daug kartu spaudinėti tas rodykles. Aš kol kas turiu senovinę viryklę su rankenėlėmis, tai iš viso nežinau, kiek patogus tas sensorinis valdymas . Kaip jums, ar užknisa spaudinėjimas keičiant lygį po vieną žingsnelį? Ar ten ratu sukasi, t.y. būnant ant maksimumo ir paspaudus lygio didinimą, nueisi ant minimumo, ar reikia daug kartu spausti mažinimą, kad ant minimumo nueitum?
Na pasakykit kas nors, kas turi kaitlentę su sensoriniu valdymu - ar nenervuoja daug kartu spausti didinimą/mažinimą, kol pasieki reikiamą lygį .
QUOTE(Saja @ 2008 07 10, 14:01)
Na pasakykit kas nors, kas turi kaitlentę su sensoriniu valdymu - ar nenervuoja daug kartu spausti didinimą/mažinimą, kol pasieki reikiamą lygį .
Jei atvirai, nervuoja
įpač kai bandau junginėti šlapiomis rankomis, o ji niekaip nenori reguoti
Dar nervuoja, kai uždedi ką, tai pradeda junginėtis...
Ma bet pas mane yra laiko nustatymas, tai čia jau didelis privalumas, nes kitaip dažnokai tenka prisvilintus puodus gramdyti
Na, dar yra automatinis užvirimas, tai irgi labai gerai...
QUOTE(Donatas ir Monika @ 2008 07 10, 19:16)
Jei atvirai, nervuoja
Ma bet pas mane yra laiko nustatymas, tai čia jau didelis privalumas, nes kitaip dažnokai tenka prisvilintus puodus gramdyti
O del to automatinio uzvirinimo - pas tane neilgai kaista? Man tai kazkaip ilgai neuzverda...
QUOTE(Saja @ 2008 07 10, 12:01)
O man visai normaliai, daug patogiau valyti kaitlentę.
QUOTE(Užsispyrusi @ 2008 07 11, 09:09)
O del to automatinio uzvirinimo - pas tane neilgai kaista? Man tai kazkaip ilgai neuzverda...
Priklauso kiek vandens įpilta ir ar atitinka puodo skersmuo su kaitlentės, bet iš esmės normaliai
Papildyta:
QUOTE(Jolete @ 2008 07 11, 09:14)
Tas tai tiesa, pamiršau paminėti prie privalumų
QUOTE(Donatas ir Monika @ 2008 07 10, 19:16)
Jei atvirai, nervuoja
QUOTE(Jolete @ 2008 07 11, 08:14)
Ačiū, merginos! Dar paklausinėjau virtuvės temoje, ir nusprendžiau visgi imti su senuoju sensoriniu valdymu (t.y. su rodyklėmis), o ne su naujaja valdymo juosta .
Sveiki, gal patarsit ir man. Norim pirkti įmontuojamą kaitlentę elektrinę ir orkaitę, tai mums siūlo pirkti Bosch HBN43T360 ir PKF646E01, ar ji tikrai būtų geresnė už AEG, nes AEG būtų manau pigiau.
Ir dar o gal verta pirkti komplektas, tai irgi gautusi pigesnis variantas.
QUOTE(Vetrune @ 2008 07 21, 11:42)
Sveiki, gal patarsit ir man. Norim pirkti įmontuojamą kaitlentę elektrinę ir orkaitę, tai mums siūlo pirkti Bosch HBN43T360 ir PKF646E01, ar ji tikrai būtų geresnė už AEG, nes AEG būtų manau pigiau.
del Bosch nepatarsiu, bet mes pirkom AEG komplektą ir nesigailim pirkom pigiau, nes komplaktas, o abu variantai mus tenkino. Tad jei tinka ir orkaitės funkcijos, ir paviršiaus, tai žinoma, kad imkit komplektą
Sveikutės mielosios Užtikau aš čia ir nusprendžiau prašyti jūsų nuomonės ir pagalbos Žiūriu jūs jau modeliukus renkatės, o aš vis niekaip neapsisprendžiu dujinę ar elektrinę virykles ar kaitlentes rinktis, kad orkaitė bus elektrinė tai faktas, o viršus nežinau Tai gal kas galėtų patarti kas ekonomiškiau elektrinė ar dujinė. Ir dar jei pažvelgtume į ateitį kai jie čia tokias elektros kainas sukelt grasinasi Ir kuri greičiau kaista, su kuria greičiau maistas išverdamas. Ant mūsų senosios dujinė tai vanduo akimirksniu užverda, o kaip su elektrinėm, nes jom man neteko naudotis Tai jau rėškit ką manot, kokius žinot pliusus ir minusus, gal tai padės man apsispresti Būčiau labai dėkinga
QUOTE(Virginuke @ 2008 07 21, 15:40)
Sveikutės mielosios Užtikau aš čia ir nusprendžiau prašyti jūsų nuomonės ir pagalbos Žiūriu jūs jau modeliukus renkatės, o aš vis niekaip neapsisprendžiu dujinę ar elektrinę virykles ar kaitlentes rinktis, kad orkaitė bus elektrinė tai faktas, o viršus nežinau Tai gal kas galėtų patarti kas ekonomiškiau elektrinė ar dujinė. Ir dar jei pažvelgtume į ateitį kai jie čia tokias elektros kainas sukelt grasinasi Ir kuri greičiau kaista, su kuria greičiau maistas išverdamas. Ant mūsų senosios dujinė tai vanduo akimirksniu užverda, o kaip su elektrinėm, nes jom man neteko naudotis Tai jau rėškit ką manot, kokius žinot pliusus ir minusus, gal tai padės man apsispresti Būčiau labai dėkinga
Paprastai kaitlentės pasirinkimas priklauso nuo to, kur gyvenate - pvz. daugelyje senos statybos butų, kur naudojamos dujos, elektros įvadas yra labai silpnas, ir elektrinės kaitlentės pajungti paprastai nepavyks, teks vesti atskirą įvadą nuo skydelio, kad atlaikytų elektros galingumą iki 10 kW (elektrinė orkaitė = 3 kW, kaitlentė = 7 kW). O šiaip pats efektyviausias ir taupiausias būdas manau yra indukcinė kaitlentė - naudoja elektrą, tačiau kaitina ne kaitlentės stiklą, o tiesiogiai elektromagnetinėmis bangomis puodo/keptuvės dugną (metalą) - maistas užverda dar greičiau nei ant dujų, pats kaitlentės paviršius (stiklas) neįkaista, todėl net ir išsipylus skysčiams niekas neprisvyla, taigi priežiūra yra tiesiog fantastiška, nereikia nieko gramdyti kaip nuo įprastinių elektrinių kaitlenčių.
Papildyta:
QUOTE(millena @ 2008 07 09, 08:25)
nesulaukem patarimo ir vis dar neaposisprendziam. Konsulktantai siulo gorenje, bet pagal dizaina sita AEG mielesne. Klausimas - ar praktiska?
leiskit atspėti kokios parduotuvės konsultantai siūlo Gorenje - matyt Topocentro Juk Topocentras patys importuoja Gorenje, Beko, Blomberg techniką, tai natūralu, kad pardavėjai "žino", kokią techniką jie privalo siūlyti. Nors patys namuose manau tikrai ne Gorenje susistatę Aš tikrai rekomenduočiau AEG - tikrai visa galva aukštesnė kokybė nei Gorenje.
QUOTE(Saja @ 2008 07 10, 10:15)
Parašiau į indukcinių kaitlenčių temą, ir dar čia parašysiu .
Ar žinote, kad AEG-Electrolux dabar turi kaitlentes su naujovišku valdymu? Nežinau, ar yra tokių paprastų, bet indukcinių yra, pvz., modelis AEG 68031K-MN. Ten vietoj rodyklių aukštyn-žemyn (arba +/-) yra juosta su skaičiukais nuo 0 iki 14 (ne visi skaičiukai parašyti, kai kurie tiesiog brūkšneliais pažymėti). Kad pasirinktum kaitinimo lygį, reikia prisiliesti atitinkamoje juostos vietoje arba braukti pirštu iki norimos vietos, nereikia daug kartu spaudinėti tas rodykles. Aš kol kas turiu senovinę viryklę su rankenėlėmis, tai iš viso nežinau, kiek patogus tas sensorinis valdymas . Kaip jums, ar užknisa spaudinėjimas keičiant lygį po vieną žingsnelį? Ar ten ratu sukasi, t.y. būnant ant maksimumo ir paspaudus lygio didinimą, nueisi ant minimumo, ar reikia daug kartu spausti mažinimą, kad ant minimumo nueitum?
Užknisa tas spaudinėjimas, labai. Žinoma, jei reikia pasirinkti 8 lygį (viso 9), tai pakanka paspausti žemyn, ir jis eina nuo 9 lygio žemyn po žingsnelį. Šiaip tai kiek teko čiupinėti tuos naujus "braukomus" valdymo skydelius, tai labai patiko, bet kadangi savo kaitlentę pirkom pakankamai neseniai, nėra kaip pasikeist. Jei pirkčiau naują, tai rinkčiaus su tuo naujovišku valdymu
QUOTE(kettis @ 2008 07 26, 08:36)
leiskit atspėti kokios parduotuvės konsultantai siūlo Gorenje - matyt Topocentro Juk Topocentras patys importuoja Gorenje, Beko, Blomberg techniką, tai natūralu, kad pardavėjai "žino", kokią techniką jie privalo siūlyti. Nors patys namuose manau tikrai ne Gorenje susistatę Aš tikrai rekomenduočiau AEG - tikrai visa galva aukštesnė kokybė nei Gorenje.
Apie Gorenje negaliu nei vieno blogo žodžio pasakyt, gaminu virtuvėj, kurioj visa buitinė technika Gorenje.