Įkraunama...
Įkraunama...

Viryklės ir orkaitės - 2

QUOTE(kettis @ 2008 07 26, 09:36)
Užknisa tas spaudinėjimas, labai. Žinoma, jei reikia pasirinkti 8 lygį (viso 9), tai pakanka paspausti žemyn, ir jis eina nuo 9 lygio žemyn po žingsnelį. Šiaip tai kiek teko čiupinėti tuos naujus "braukomus" valdymo skydelius, tai labai patiko, bet kadangi savo kaitlentę pirkom pakankamai neseniai, nėra kaip pasikeist. Jei pirkčiau naują, tai rinkčiaus su tuo naujovišku valdymu smile.gif

Na va, ir vėl pasimečiau doh.gif. Sakai, teko bandyti naujovišką valdymą? Kur bandei, gal ir aš galiu ten pabandyti? bigsmile.gif Ar iš karto nusistato reikiamas lygis, paspaudus pirštu vienoje vietoje? Ar tiksliai nusistato, ar reikia dar taisyti, braukiant per skalę? Ar pačioje skalėje matosi, koks lygis pasirinktas, ar tik skaičiukas šalia skalės tai rodo? Siaubas, jau užsisakiau su tuo senoviniu valdymu, bet gal dar ne vėlu pakeisti užsakymą doh.gif.

Užsisakiau indukcinę AEG 68001, o ne AEG 68031 dėl dviejų priežasčių: 1) vienoje vietoje, kur specializuojasi Electrolux pardavimuose, pasakė, kad pirmoji kokybiškesnė, nes ji vienintelė gaminama karinėje gamykloje Šveicarijoje, ir ji tyliau veikia (nors kitoje vietoje sakė, kad visų jų garsumas vienodas, ir priklauso tik nuo puodų savybių), 2) mažoji kaitvietė yra antroje eilėje, o ne pirmoje, aš tą mažiausią dažniausiai naudosiu, tai geriau, kad ji būtų toliau nuo manęs (jei indukcija visgi šiek tiek kenksminga rolleyes.gif).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saja: 26 liepos 2008 - 23:45
Na gal fainai būtų indukcinė kaitlentė, neįkaista, neprisvyla, o ir nėr jau tokios ir brangios, ale teks atsisakyti... doh.gif Nes jei dar ir puodus visus naujus specialius pirkti, tai eina sau... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saja @ 2008 07 27, 00:30)
Na va, ir vėl pasimečiau doh.gif. Sakai, teko bandyti naujovišką valdymą? Kur bandei, gal ir aš galiu ten pabandyti?  bigsmile.gif Ar iš karto nusistato reikiamas lygis, paspaudus pirštu vienoje vietoje? Ar tiksliai nusistato, ar reikia dar taisyti, braukiant per skalę? Ar pačioje skalėje matosi, koks lygis pasirinktas, ar tik skaičiukas šalia skalės tai rodo? Siaubas, jau užsisakiau su tuo senoviniu valdymu, bet gal dar ne vėlu pakeisti užsakymą  doh.gif.

Užsisakiau indukcinę AEG 68001, o ne AEG 68031 dėl dviejų priežasčių: 1) vienoje vietoje, kur specializuojasi Electrolux pardavimuose, pasakė, kad pirmoji kokybiškesnė, nes ji vienintelė gaminama karinėje gamykloje Šveicarijoje, ir ji tyliau veikia (nors kitoje vietoje sakė, kad visų jų garsumas vienodas, ir priklauso tik nuo puodų savybių), 2) mažoji kaitvietė yra antroje eilėje, o ne pirmoje, aš tą mažiausią dažniausiai naudosiu, tai geriau, kad ji būtų toliau nuo manęs (jei indukcija visgi šiek tiek kenksminga  rolleyes.gif).

na, manau pabandymui galite bet kurioje parduotuvėje konsultanto paprašyti įjungti į rozetę, ir pavyks smile.gif šiaip lygis reikiamas iškart nusistato, tiesiog bedi su pirštu reikiamo lygio pažymėtoje vietoje (sužymėta skaičiukais 0-3-5-8-12, tai pasirinkti tikrai paprasta), ir matai koki lygį pasirinkai. Šiaip ir 68001 ir 68031 yra gaminti toje pačioje gamykloje Vokietijoje, ir jokių čia šveicariškų karinių reikalų anei kvapo smile.gif

Abi jos veiks vienodai tyliai/garsiai, čia jau didžioji dalis priklauso nuo puodo/keptuvės - vieni veikia garsiau, kiti tyliau. Man asmeniškai atrodo, kad tyliausiai veikia gariūnuose pirktas emaliuotas ketaus puodas (na, toks paprastas, tarybinis - su daržovėm ant šonų pripaišytas:)), nes šiaip ant įprastų elektrinių kaitlenčių emaliuotų puodų naudoti negalima, nes gali prikepti emalis prie įkaitusio stiklo, o ant indukcijos galima, nes stiklas neįkaista, o tik įšyla nuo puodo šilumos.

Indukcija nėra nė kiek kenksminga - mikrobangė, televizorius ar elementarus fenas skleidžia daugiau bangų nei indukcinė kaitlentė, todėl tikrai nereikia bijoti būti šalia jos.

QUOTE(Kaja888 @ 2008 07 27, 10:27)
Na gal fainai būtų indukcinė kaitlentė, neįkaista, neprisvyla, o ir nėr jau tokios ir brangios, ale teks atsisakyti...  doh.gif Nes jei dar ir puodus visus naujus specialius pirkti, tai eina sau...  doh.gif

puodų dabar yra didelis pasirinkimas, ne taip kaip prieš 4-5 metus, kai puodai kainavo dar brangiau nei pati indukcinė kailtentė. Pvz. senukuose radome bent kelis skirtingus komplektus puodų, kainos ~100 lt už puodą (kas manau yra normali kaina už kokybišką puodą, tikrai ne kosminė), o galų gale galit nusipirkti paprasčiausius emaliuotus ketaus puodus ir puikiausiai naudotis. Be to, gal dar ir dabartiniai turimi tiks, tiesiog patikrinkit - pas draugus, jei turi indukcinę kaitlentę, arba kokioj mažesnėj parduotuvėlėj buitinės technikos manau mielai padės smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolete @ 2008 07 26, 10:12)
Apie Gorenje negaliu nei vieno blogo žodžio pasakyt, gaminu virtuvėj, kurioj visa buitinė technika Gorenje.

aš nieko blogo apie Gorenje ir nesakau, tiesiog šiuo metu rinkoje Gorenje technikos kainos neatitinka jos lygio bendrame rinkos kontekste smile.gif
Atsakyti
Kettis, ačiū už atsakymą! 4u.gif O koks pas tave kaitlentės modelis? Dėl prašymo parduotuvėje įjungti tai nelabai, jie tiesiog sako, kad nepajungta, ir tiek. Ten prie kaitlentės ir nėra gatavo pajungimo, o yra tiesiog penkios gyslos, kurias reikia teisingai pajungti prie kištuko, ir reikia specialios rozetės.
Ir dar noriu pasitikslinti, ar ant skalės matosi, koks lygis parinktas (ar šviečia toje vietoje koks nors taškelis), ar tik skaičius šalia skalės rodo lygį?
Atsakyti
Laba diena, mane irgi domina šita tema... smile.gif Kiek supratau, kartu įmontuojamas komplektas turėtų būti pigesnis nei iš atskirų dalių sukomplektuotas, bet man bendras komplektas gaunasi kokiais 300 Lt brangiau... gal jis kažkoks ypatingas... gal galėtumėt įvertinti šituos du variantus: komplektas E41243 M, o iš atskirų dalių: orkaitė B3191-5M, kaitlentė - 66100K - MN....
Ačiū iš anksto...
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saja @ 2008 07 27, 15:13)
Kettis, ačiū už atsakymą!  4u.gif O koks pas tave kaitlentės modelis? Dėl prašymo parduotuvėje įjungti tai nelabai, jie tiesiog sako, kad nepajungta, ir tiek. Ten prie kaitlentės ir nėra gatavo pajungimo, o yra tiesiog penkios gyslos, kurias reikia teisingai pajungti prie kištuko, ir reikia specialios rozetės.
Ir dar noriu pasitikslinti, ar ant skalės matosi, koks lygis parinktas (ar šviečia toje vietoje koks nors taškelis), ar tik skaičius šalia skalės rodo lygį?

pas mane išvis kitokia, FM4803K-AN, tokia siaura, 36cm pločio, bet sujungtos dvi viena šalia kitos, tai turim daugiau vietos ant kaitlentės puodams ir keptuvėms smile.gif
ant skalės jokių taškelių nėra, orientuotis tenka pagal skaičius šalia skalės, bet na ten juk viskas labai šalia, tai tikrai nesudėtinga susigaudyt smile.gif

QUOTE(Kristuks @ 2008 07 27, 22:36)
Laba diena, mane irgi domina šita tema... smile.gif Kiek supratau, kartu įmontuojamas komplektas turėtų būti pigesnis nei iš atskirų dalių sukomplektuotas, bet man bendras komplektas gaunasi kokiais 300 Lt brangiau... gal jis kažkoks ypatingas... gal galėtumėt įvertinti šituos du variantus: komplektas E41243 M, o iš atskirų dalių: orkaitė B3191-5M, kaitlentė - 66100K - MN....
Ačiū iš anksto...
smile.gif

komplektas turėtų būti šiek tiek pigiau, bet tiesiog šiuo metu didmeninkai daro kažkokią akciją su B3191-5M ir 66100KMN, todėl ir pigiau. Šiaip tai čia jau reikia apsispręst - ar norit kaitlentę valdyt su orkaitės rankenėlėmis (sujungiamas variantas), ar su sensoriniu valdymu - vieniem vienas patogiau, kitiem kitas. O kainos šiaip panašios - atskiri variantai (savarankiška orkaitė ir savarankiška kaitlentė) paprastai kainuoja šiek tiek brangiau, bet nedaug. O šiaip komplekte E41243M orkaitė šiek tiek geresnė - turi karšto oro pūtimo funkciją, nes prie ventiliatoriaus yra kaitinimo elementas; ir dar turi teleskopinius bėgelius komplekte, kurie šiaip atskirai kelis šimtus lt kainuoja.
Atsakyti
Sveiki, ir as noriu patarimo smile.gif Renkuosi buitine technika. Apsistojau ties Siemens
HB 330750 orkaite ir EH 777501 kaitlente. Gal kas is patirties ar profesionalu zvilgsniu pasakytu, ko truksta siems modeliui? Kas butu geriau uz sita panasia kaina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasara77: 28 liepos 2008 - 11:39
QUOTE(vasara77 @ 2008 07 28, 13:36)
Sveiki, ir as noriu patarimo  smile.gif  Renkuosi buitine technika. Apsistojau ties Siemens
HB 330750 orkaite ir EH 777501 kaitlente. Gal kas is patirties ar profesionalu zvilgsniu pasakytu, ko truksta siems modeliui? Kas butu geriau uz sita panasia kaina?

Pasitikslinu: apdaila aliuminė. tada tikrai geriau bus AEG B6871-4M, pagaminta vokiečiuose, valdymas panašus bet tuir pirolizę thumbup.gif o čia vertas dalykas. Kainuotų, manau mažiau gerokai apie 2200 lt turėtu būti. biggrin.gif
Kaitlentė iš esmės gera, jei ne jos kaina. Man labiau patinka be rėmelių, tokios ir ieškočiau. Bet čia kiekvieno asmeninis "skonis". biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2008 07 28, 14:17)
Pasitikslinu: apdaila aliuminė. tada tikrai geriau bus AEG B6871-4M, pagaminta vokiečiuose, valdymas panašus bet tuir pirolizę  thumbup.gif  o čia vertas dalykas. Kainuotų, manau mažiau gerokai apie 2200 lt turėtu būti.  biggrin.gif
Kaitlentė iš esmės gera, jei ne jos kaina. Man labiau patinka be rėmelių, tokios ir ieškočiau. Bet čia kiekvieno asmeninis "skonis". biggrin.gif

Siaip tai planuoju pirkti orkaite be pirolizes, todel tokia ir issirinkau smile.gif
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Lauksiu gal dar kas kokia mintys issakys ar pakomentuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kettis @ 2008 07 28, 10:38)
pas mane išvis kitokia, FM4803K-AN, tokia siaura, 36cm pločio, bet sujungtos dvi viena šalia kitos, tai turim daugiau vietos ant kaitlentės puodams ir keptuvėms smile.gif
ant skalės jokių taškelių nėra, orientuotis tenka pagal skaičius šalia skalės, bet na ten juk viskas labai šalia, tai tikrai nesudėtinga susigaudyt smile.gif

Pasirodo, ne tik AEG-Electrolux turi tokį valdymą, bet ir Gorenje kai kurie modeliai, bet ne indukciniai. Tai Gorenje pačioje skalėje matosi lygis, kaip suprantu iš piešinuko čia. Bandžiau visgi surasti kokį nors veikiantį variantą, pačiai pačiupinėti, bet nieko nepešiau schmoll.gif. Vienoj parduotuvėj sakė, kad lyg ir kažkas matė pajungtą kaitlentę su tokiu valdymu "Topo centre", bet paskambinau ir į porą "Topo centrų", ir į "Avitelą", bet neturi jie ten nieko pajungto verysad.gif. Ir įdomiausia, kad patys vadybininkai, su kuriais kalbėjau, nėra bandę tokio valdymo... kettis, tu gal vienintelis Lietuvoje esi tai išbandęs bigsmile.gif.

QUOTE(vasara77 @ 2008 07 28, 12:36)
Sveiki, ir as noriu patarimo  smile.gif  Renkuosi buitine technika. Apsistojau ties Siemens

Šitą kaitlentę ir aš žiūrinėjau, bet kažkodėl apsistojau ties AEG 68001 arba 68031 g.gif. Gal todėl, kad pigesnė, bet nelabai ir didelis dabar tas kainų skirtumas... Matau tokį Siemens privalumą, kad galima mažesnius puodus statyti. Ant mažiausios kaitvietės tinka ir 10 cm puodas (toks ten nupieštas vidinis apskiritimas), o AEG-Electrolux mažiausias puodas 12,5 cm. O standartinį 15 cm puodą (mano dažniausiai naudojamą rolleyes.gif) galima statyti ant bet kurios Siemens kaitvietės, net ant didžiausios, o AEG-Electrolux didžiausia kaitvietė priims tik puodą nuo 18 cm.
Atsakyti
QUOTE(Saja @ 2008 07 28, 18:44)
Pasirodo, ne tik AEG-Electrolux turi tokį valdymą, bet ir Gorenje kai kurie modeliai, bet ne indukciniai. Tai Gorenje pačioje skalėje matosi lygis, kaip suprantu iš piešinuko čia. Bandžiau visgi surasti kokį nors veikiantį variantą, pačiai pačiupinėti, bet nieko nepešiau  schmoll.gif. Vienoj parduotuvėj sakė, kad lyg ir kažkas matė pajungtą kaitlentę su tokiu valdymu "Topo centre", bet paskambinau ir į porą "Topo centrų", ir į "Avitelą", bet neturi jie ten nieko pajungto  verysad.gif. Ir įdomiausia, kad patys vadybininkai, su kuriais kalbėjau, nėra bandę tokio valdymo... kettis, tu gal vienintelis Lietuvoje esi tai išbandęs bigsmile.gif.
Šitą kaitlentę ir aš žiūrinėjau, bet kažkodėl apsistojau ties AEG 68001 arba 68031 g.gif. Gal todėl, kad pigesnė, bet nelabai ir didelis dabar tas kainų skirtumas... Matau tokį Siemens privalumą, kad galima mažesnius puodus statyti. Ant mažiausios kaitvietės tinka ir 10 cm puodas (toks ten nupieštas vidinis apskiritimas), o AEG-Electrolux mažiausias puodas 12,5 cm. O standartinį 15 cm puodą (mano dažniausiai naudojamą  rolleyes.gif) galima statyti ant bet kurios Siemens kaitvietės, net ant didžiausios, o AEG-Electrolux didžiausia kaitvietė priims tik puodą nuo 18 cm.

AEG-Electrolux taip pat yra ne indukcinių paviršių su tokiais valdymais, pvz. 66331KMN ir 66331KFN. Skirtumas nuo Gorenje valdymo - AEG paviršiuje tokia valdymo juostelė yra atskirai kiekvienai kaitvietei, daug patogiau valdyti. Gorenje paviršiuje valdymas yra toks: pasirenkate vieną iš keturių kaitviečių, kurią norite reguliuoti, tada su ta bendra reguliavimo juostele pasirenkate kaitinimo lygį, tada vėl renkatės kitą kaitvietę kurią reguliuosite, ir vėl su ta pačia juostele reguliuojate. Man asmeniškai daug patogiau, kai viskas atskirai. Lempučių AEG valdyme prie juostelės nėra, bet kaip jau ir sakiau, man atrodo jos visiškai nereikalingos, nes visai šalia yra rodomas pasirinktas kaitinimo lygis smile.gif čia paveiksliukas veikiančios 66331 KMN kaitlentės, su tokiu pat kaip 68031 KMN valdymu.

dėl kaitviečių tai berods AEG-Electrolux didžioji kaitvietė ir "priims" 12,5 cm puodus? g.gif na, reiks pasitikslint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kettis: 29 liepos 2008 - 08:16
QUOTE(kettis @ 2008 07 28, 09:38)
komplektas turėtų būti šiek tiek pigiau, bet tiesiog šiuo metu didmeninkai daro kažkokią akciją su B3191-5M ir 66100KMN, todėl ir pigiau. Šiaip tai čia jau reikia apsispręst - ar norit kaitlentę valdyt su orkaitės rankenėlėmis (sujungiamas variantas), ar su sensoriniu valdymu - vieniem vienas patogiau, kitiem kitas. O kainos šiaip panašios - atskiri variantai (savarankiška orkaitė ir savarankiška kaitlentė) paprastai kainuoja šiek tiek brangiau, bet nedaug. O šiaip komplekte E41243M orkaitė šiek tiek geresnė - turi karšto oro pūtimo funkciją, nes prie ventiliatoriaus yra kaitinimo elementas; ir dar turi teleskopinius bėgelius komplekte, kurie šiaip atskirai kelis šimtus lt kainuoja.

Ačiū už komentarus labai.... nežinau, kaip čia yra, bet komplekto kaina gaunasi apie 2400, o atskirai perkant (orkaitė + viryklė) apie 2200 (su bėgeliais....)... smile.gif
Atsakyti