QUOTE(Saja @ 2008 07 27, 00:30)
Na va, ir vėl pasimečiau
. Sakai, teko bandyti naujovišką valdymą? Kur bandei, gal ir aš galiu ten pabandyti?
Ar iš karto nusistato reikiamas lygis, paspaudus pirštu vienoje vietoje? Ar tiksliai nusistato, ar reikia dar taisyti, braukiant per skalę? Ar pačioje skalėje matosi, koks lygis pasirinktas, ar tik skaičiukas šalia skalės tai rodo? Siaubas, jau užsisakiau su tuo senoviniu valdymu, bet gal dar ne vėlu pakeisti užsakymą
.
Užsisakiau indukcinę AEG 68001, o ne AEG 68031 dėl dviejų priežasčių: 1) vienoje vietoje, kur specializuojasi Electrolux pardavimuose, pasakė, kad pirmoji kokybiškesnė, nes ji vienintelė gaminama karinėje gamykloje Šveicarijoje, ir ji tyliau veikia (nors kitoje vietoje sakė, kad visų jų garsumas vienodas, ir priklauso tik nuo puodų savybių), 2) mažoji kaitvietė yra antroje eilėje, o ne pirmoje, aš tą mažiausią dažniausiai naudosiu, tai geriau, kad ji būtų toliau nuo manęs (jei indukcija visgi šiek tiek kenksminga
).
na, manau pabandymui galite bet kurioje parduotuvėje konsultanto paprašyti įjungti į rozetę, ir pavyks
šiaip lygis reikiamas iškart nusistato, tiesiog bedi su pirštu reikiamo lygio pažymėtoje vietoje (sužymėta skaičiukais 0-3-5-8-12, tai pasirinkti tikrai paprasta), ir matai koki lygį pasirinkai. Šiaip ir 68001 ir 68031 yra gaminti toje pačioje gamykloje Vokietijoje, ir jokių čia šveicariškų karinių reikalų anei kvapo
Abi jos veiks vienodai tyliai/garsiai, čia jau didžioji dalis priklauso nuo puodo/keptuvės - vieni veikia garsiau, kiti tyliau. Man asmeniškai atrodo, kad tyliausiai veikia gariūnuose pirktas emaliuotas ketaus puodas (na, toks paprastas, tarybinis - su daržovėm ant šonų pripaišytas:)), nes šiaip ant įprastų elektrinių kaitlenčių emaliuotų puodų naudoti negalima, nes gali prikepti emalis prie įkaitusio stiklo, o ant indukcijos galima, nes stiklas neįkaista, o tik įšyla nuo puodo šilumos.
Indukcija nėra nė kiek kenksminga - mikrobangė, televizorius ar elementarus fenas skleidžia daugiau bangų nei indukcinė kaitlentė, todėl tikrai nereikia bijoti būti šalia jos.
QUOTE(Kaja888 @ 2008 07 27, 10:27)
Na gal fainai būtų indukcinė kaitlentė, neįkaista, neprisvyla, o ir nėr jau tokios ir brangios, ale teks atsisakyti...
Nes jei dar ir puodus visus naujus specialius pirkti, tai eina sau...
puodų dabar yra didelis pasirinkimas, ne taip kaip prieš 4-5 metus, kai puodai kainavo dar brangiau nei pati indukcinė kailtentė. Pvz. senukuose radome bent kelis skirtingus komplektus puodų, kainos ~100 lt už puodą (kas manau yra normali kaina už kokybišką puodą, tikrai ne kosminė), o galų gale galit nusipirkti paprasčiausius emaliuotus ketaus puodus ir puikiausiai naudotis. Be to, gal dar ir dabartiniai turimi tiks, tiesiog patikrinkit - pas draugus, jei turi indukcinę kaitlentę, arba kokioj mažesnėj parduotuvėlėj buitinės technikos manau mielai padės
Papildyta:
QUOTE(Jolete @ 2008 07 26, 10:12)
Apie Gorenje negaliu nei vieno blogo žodžio pasakyt, gaminu virtuvėj, kurioj visa buitinė technika Gorenje.
aš nieko blogo apie Gorenje ir nesakau, tiesiog šiuo metu rinkoje Gorenje technikos kainos neatitinka jos lygio bendrame rinkos kontekste