QUOTE(Musyte24 @ 2012 04 10, 22:38)
Norėjau klausti kuom tręšiat, bet vėliau parašėte, kad praktiškai niekuom netręšet
. O kokia žemė pas jus? Kiek saulės per dieną gauna?
Aš pernai dvi raganes pasisodinau, bet pas mane jos tokios skurdžios...
Na raganės ko nemėgsta tai sunkios molingos žemės ir užmirkusių dirvų... kaip ir ypatingai reiklios nėra dirvai.
Tręšt raganes galima su rožėm skirtomis trąšomis ir tokiu pat režimu, kad gausiau žydėtų ir geriau žiemotų.
Zirzė o ten tikrai raganės? Nesu mačiusi raganės uogų
, šiaip tai sėklos tokie susivėlę pukiai, kaip plaukų kuokštai didesni ar mažesni būna, irgi dekoratyvūs...
Ištiesų galima ir be veislės išsiaiškint kaip raganę prižiūrėt. Galima pasižiūrėt ant senų šakų krauna žiedus ar išleidžia naują šakelę ir ant jos jau žiedai būna, čia kaip ir pagrindinis skirtumas prižiūrint raganes... dar tos kur anksčiau žydi (pirmoje vasaros pusėje) genimos iškart po žydėjimo... žiemojimui trumpinamos kad patogiau būt pridengt, kaip ir rožes, galima ir pavasarį nukirpt pašalusias šakas arba tiesiog patrumpint, kad tankesnė būtų, nes nepakerpant raganės žiedus ima krauti tik viršutinėje dalyje.
Aš va irgi turiu nežinau kokę raganę, įtariu kad stambiažiedę kažkokią. Pasodinta užpraitą pavasarį buvo, tokia nupiepus visai... paskui po žiemos nieko neberadau. Ataugo iš šaknų, šiemet žiūrėsiu kas ten per fruktas, nežinau nei kokie žiedai
.