Įkraunama...
Įkraunama...

Raganės

mano raganės prieš menesį sodintos,gerai prigijo ir netgi paaugo.Kas dien jas apžiūrinėju ar nera vytymo požymių,nes raganes puola vytulys.tai tokia grybine liga, kuri pažeidžia antžeminę augalo dalį .Reikia nupjauti tuos suvytusius stiebelius iki sveikos vietos,ir purkšti chem.preparatais. vitulys dažniausiai puola jaunus sodinukus,taip pat drėgną vasarą.Laistyti taip ,kad vanduo nepatektų,ant stiebų,laistyti rečiau ,bet gausiai. Jaunoms pakanka2 ar 3 litrų vandens.Tiesa raganes naudinga purkšti profilaktiškai rudenį ir pavasarį.Pati dar to nepadariau ,bet žadu tai padaryti.
CROCUS gal pas tave raganė didelė ,ta prasme turi ne viena stiebą ir daug lapų? Gal todėl ir vysta?va tokius augalus rekomenduoja patrumpinti ,pašalinti dalį lapų ir užpavesinti.Nors butų labai gaila trumpinti.
Atsakyti
Mažutė mano raganė dar. Bet gal reikia pabandyti papurkšt. Turiu previcuro. Reik paskaityt kam ten tiktų.
Atsakyti
Taigi is tiesu- persodinau didziausius raganiu kelmus ir prigijo! biggrin.gif Ir jau pusmetri ugtelejo visi ugliai. O kad kuriai nelabai gerai auga-tai manau reikia kaltinti blogai parinkta raganei vieta.Stai ir pas mane viena augo labai blogai:atrodo ir priziurejau kaip kitas, ir tresiau, ir zeme gi panasia dejau.O ji tik isleisdavo po viena-dvi sakas su keliais ziedais ir viskas blink.gif Galvojau gal tokia veisle. Bet dabar po persodinimo kad atsigavo bigsmile.gif
Atsakyti
jauciu ir mano ragane jaunele puola tas puvinys, nes staiga nuo antzemines dakies pradejo vysti, oi kaip gaila, o sitaip tikejausi ziedu verysad.gif , kuo galima apipurkst
Atsakyti
Papuršk previkuru kas 2ar3 savaites.Laimei ,kad vytulys pažeidžia tik stiebus,nors jauną sodinuką gali ir visą pražūdyti.Tinkamai gydant keras atželia iš naujo.
Atsakyti
O kaip tas vytulys atrodo blink.gif ? Gal galit smulkiau aprasyt? Mano raganes lapukai stiebu virsunese pradejo sukti ir tokie smulkuciai. Galvoju cia vytulys ar ne?
Papildyta:
QUOTE(Juro @ 2008 04 28, 09:20)
o kokias trasas naudoji, jeigu ne paslaptis, kazi ar tiktu "Pavasaris", ar geriau kokios zydincioms gelems? g.gif

Nupirkau kazkokias universalias. Parasyta, kad tinka ir gelem ir darzovem.
Atsakyti
QUOTE(Juro @ 2008 05 12, 10:33)
jauciu ir mano ragane jaunele puola tas puvinys, nes staiga nuo antzemines dakies pradejo vysti, oi kaip gaila, o sitaip tikejausi ziedu  verysad.gif , kuo galima apipurkst

Previkuru!IR Tikrai susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
Aciukas Lewisia ir muna ieskosiu to previkuro ir bandysiu gelbet 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE
sidabrinekuoja Paskelbta Vakar, 23:29
  O kaip tas vytulys atrodo  ? Gal galit smulkiau aprasyt? Mano raganes lapukai stiebu virsunese pradejo sukti ir tokie smulkuciai. Galvoju cia vytulys ar ne?

Vytulio pažeisti stiebai tiesiog vysta,viršūnės nulinksta ,tas pats atsitinka su lapais. Stiebo viduje atsiranda pajuodavimas,stiebus reikia nupjauti žemiau pajuodusios vietos,pjūvį patepti sodo tepalu.
Sidabrinekuoja sunku pasakyti kaip tie lapukai pas tave atrodo ,gal tai ne vytulys o tiesiog jaunučiai lapeliai taip ir atrodo susisukę,stebėk dar dieną kitą o toliau imkis priemonių.


Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2008 05 13, 18:03)
Vytulio pažeisti stiebai tiesiog vysta,viršūnės nulinksta ,tas pats atsitinka su lapais. Stiebo viduje atsiranda pajuodavimas,stiebus reikia nupjauti žemiau pajuodusios vietos,pjūvį patepti sodo tepalu.
Sidabrinekuoja sunku pasakyti kaip tie lapukai pas tave  atrodo ,gal tai  ne vytulys o tiesiog jaunučiai lapeliai taip ir atrodo susisukę,stebėk dar dieną kitą o toliau imkis priemonių.

Aciu uz atsakyma. Itariu nuo amaro lapukai sukasi. Maciau rudus vabaliukus ant stiebo virsunes verysad.gif . Bet reiks stebet ar dar kokiu negeru pozymiu neatsiras
Atsakyti
Auga mano raganė , stiebiasi. Ten pasirodo vienas stiebukas pavyto. Matyt pažeidžiau sodindama. Tik va vyras niekaip kopetėlių jai nepadaro. Buvau sugalvojus žalio vielinio tinklo atraižą tarp dviejų plonų lentelių prikalt. Bet užskaičiau, kad manoji žydi ant antramečių stiebų ir žiemai reikia nuimt. Tai kaip nuo tos vielos nukrapštysi g.gif
Atsakyti
O aš vakar buvau Daugpilyje ir ten nusirėžiau dar 3 raganes thumbup.gif O koks platus pasirinkimas buvo thumbup.gif Ir visai nemažos kai kurios jau su žiedeliais,ir kaina manau pigesnė nei Lietuvoje.Tik labai jau opios ,kol parsivežėm viršunėlės jau nulinko,aiškiais kad Olandijoj augintos.Dabar grūdinsiu po truputį ir sodinsiu į nuolatinę vietą.Turiu tokią labai tinkamą vietelę , virš tako padaryti arkas ir apraizgyti raganėmis.Pirkau tokias kurios rudenį trumpai genisi (30cm.)su tokiomis vargo mažai,nukerpi ir viskas.O tos kurios žydi ant antramečių stiebų ,galima pabandyti ištempti joms virveles,o rudenį virveles nuimti kartu su stiebais. mirksiukas.gif

Atsakyti