Įkraunama...
Įkraunama...

Visterija

QUOTE(reg @ 2010 08 26, 00:59)
As pirkau nemaza daiga (poros metu) Kojelaviciaus mugeje ir kainavo iki 20 lt - jei mirtinas noras gal geriau nusipirkti?  g.gif

drinks_cheers.gif Juk sėklos gali ir nedygti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2010 08 25, 22:59)
Zinau sita jausma  biggrin.gif  - buna ir man kai mirtinai prisireikia. As visterija auginu senokai (perziemojo jau tris ziemas) - ziedu dar nesulaukiau, apsala kiekviena ziema, bet ne iki pat zemes - po biski stiebiasi, bet... bent jau Vilniaus kraste as labai abejoju, kad kada nors sulauksiu tokio zydejimo kaip nuotraukose. As ja pasodinau, kad apaugtu sienele prie terasos - tai kiekviena pavasari pasodinu salia vienmeciu dekoratyviniu apyniu - tai jie rudeniop tikrai pralenkia visretija savo dydziu. Zodziu, turiu nuvilti - nesitikek is jos labai daug.
Kitas man idomus dalykas - kam taip vargti, ieskoti seklu, daiginti ir laukti, laukti ... As pirkau nemaza daiga (poros metu) Kojelaviciaus mugeje ir kainavo iki 20 lt - jei mirtinas noras gal geriau nusipirkti?  g.gif

Nesiginčiju kad daigiukas daug geriau, ni sėklytė, bet temą paskaičius, įsivaizdavau, kad sudėtinga rast. TAip pat, kad ir už labai norimą paaugintą augalą, neišgaliu mokėt šimtais blush2.gif O sėklytės visad pigesnės lotuliukas.gif

Aš jau taip ir matau, kaip ji pas mane prie tvoros žydi lotuliukas.gif Optimistė lotuliukas.gif Pietinėj pusėj ten pas mane daugelis augalų nusvyla nuo saulės: užuovėja, pietų pusė...JAu net nebenešu jokių kambarinių gėlių gryno oro įkvėpt doh.gif
Dabar dėl žiemojimo. Ją reikia rudenį nupjaut, ar ji ir lieka apsiraizgius atramą? Daugmaž įsivaizduoju, kaip šaknis apklot, kad neperšaltų, bet pati stiebą kaip apsaugot? Arba dar aišku, galėiau žiemot į kambarį parsinešt, bet jei ji vijoklinė, tai kaip aš ją nuraizgysiu nuo tvoros, ir kaip paskui vėl ten pat pavasarį "suriktuosiu" g.gif
Dar kvietkelio neturiu, o jau galvą dėl žiemojimo suku doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 26 rugpjūčio 2010 - 09:31
QUOTE(a79 @ 2010 08 26, 10:29)
Dabar dėl žiemojimo. Ją reikia rudenį nupjaut, ar ji ir lieka apsiraizgius atramą? Daugmaž įsivaizduoju, kaip šaknis apklot, kad neperšaltų, bet pati stiebą kaip apsaugot? Arba dar aišku,  galėiau žiemot į kambarį parsinešt, bet jei ji vijoklinė, tai kaip aš ją nuraizgysiu nuo tvoros, ir kaip paskui vėl ten pat pavasarį "suriktuosiu"  g.gif
Dar kvietkelio neturiu, o jau galvą dėl žiemojimo suku  doh.gif

Kiek skaiciau - pirmus pora metu nuima, kad uzdengti. Paskui kuri laika dengia tik saknis.

Pirmaisiais metais jauną visteriją rekomenduojama auginti vazone ir rudenį įnešti į vėsią patalpą, nes žiemos neištvers. Per vasarą augalas užauga 2-2,2 m. Tokio aukščio medelį dar galima uždengti žiemai, bet kitais metais jam augti į viršų jau nebeleiskite.

Peržiemojusią visteriją sodinkite atviroje saulėtoje vietoje, tinka pietų, pietvakarių ir pietryčių pusės. Ūglius pririškite prie atramos, neleiskite augalui vytis pačiam, nes rudenį bus sunku nuimti. Augalui parinkite saulėtą ir šiltą vietą užuovėjoje. Tinka derlinga, vandeniui laidi ir truputį rūgštoka dirva. Kalkingoje žemėje serga chloroze (gelsta lapai). Sausą vasarą reikia laistyti. Jeigu žemė prasta, į duobę dedama komposto ir gerai perpuvusio mėšlo, fosforo ir kalio trąšų.

Vyresni augalai šalčiui atsparesni. Kol jauni, žiemai uždengiami panašiai kaip vijoklinės rožės — stiebai paguldomi ant žemės, užpilami lapais, užklojami šiaudais ir eglišakėmis. Dalis pirmamečių ūglių vistiek apšąla. Senų augalų sumedėjusiais stiebais nuimti ir uždengti neįmanoma, belieka pridengti pašaknes ir tikėtis švelnių žiemų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dvi: 26 rugpjūčio 2010 - 10:12
Gal kuri užmatėt kur Kaune visterijų? Nesvarbu ar daigais, ar sėklom...gyvenimo nebėr kaip prisireikė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 09 17, 14:04)
Gal kuri užmatėt kur Kaune visterijų? Nesvarbu ar daigais, ar sėklom...gyvenimo nebėr kaip prisireikė  doh.gif

Mačiau pirkti Aleksote,Maxima bazėje,lauko augalų prekybos aikštelėje. Nemažai buvo pristayta vazonų.Kainos nepamenu unsure.gif
Atsakyti
Patikrinau nurodytą '"tašką", bet nepirkau g.gif Kaina 35 lt.

Suabejojau aš dėl jos. Ūgis parduodamų visterijų buvo apie pusė metro, bet jos tokios ištįsusios ir viršuj keli lapeliai nuvargę. Suprantu, kad nėr ko tikėtis rudenį pumpuruotų daigų, bet šitos tokie tįsokliai nurudę buvo g.gif
Nusprendžiau palaukt parodos žemkėj ir ten ieškot. Tik dabar iš anksto noriu išsiaiškint, visterija rudejį numeta lapus? Tai rasiu tik stiebukus?
DAbar svarstau, kad vis tik gal sėklos būt geriau, iki pavasario pasiauginčiau ir žinočiau ką turiu doh.gif

35 litai už pusmetrinį žabą su pora padžiūvusių lapu, daug ar mažai? lotuliukas.gif
Atsakyti
Pirkciau Visterijos seklu. Vilnius.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 09 17, 16:04)
Gal kuri užmatėt kur Kaune visterijų? Nesvarbu ar daigais, ar sėklom...gyvenimo nebėr kaip prisireikė  doh.gif

Zapyškio medelynas prekiavo ax.gif
Atsakyti
Ar auginat dar kas šituos grožius?
Atsakyti

sveiki, aš svajoju apie šį nerealų grožį, ir vietą net numačius jau, bet kol statybos nesibaigs- niekaip negaliu sodint. mačiau gyvai plencus Raudondvario medelyne prie Kauno (važiuojant link Kulautuvos, už tilto per Nevėžį- dešinėn sukt reikia, pakalnėje) ir Babtų medelynas prekiaudavo nebrangiai, daigas apie 15-20lt, kiek pamenu, nebrangūs. Tik man įdomu, ar Lietuvoje tik ta violetinė auga ir žydi, ar ir baltą galima rast ir prijaukint mūs krašte?(rausvos nesitikiu, nors labai reikėtų būtent rausvos)
Atsakyti
Specialiai vakar praėjau pro Velnių muziejų, norėjos iš arčiau pamatyt tą įžymiąją Visteriją smile.gif Na žinokit, ar ji pašalus, ar kas negerai, tai stovi plika plikutėlė, tik stiebai ruduoja unsure.gif Tik keliose vietose žaliuot pradėjusi, o kiek ieškojau pumpurų, neradau schmoll.gif
Atsakyti
o kas dar žydi panašiom žiedų kekėm kaip visterija? Na va dabar nuostabiai daugybe žiedų Vilniuj, Fabuos a la alėja pasakiškai rausvais su baltu žiedais tokiom pat didelėm kekėm žydi g.gif
Atsakyti