Įkraunama...
Įkraunama...

Visterija

QUOTE(elifė @ 2015 05 10, 20:58)
Kaune gyvenu  4u.gif hm, aš jau daigus su vazonėliais dienom į lauką nešu...auga l.sparčiai. galėčiau ir toliau žaisti, bet jei taip greitai augs, nžn kaip po to reikės lauke pasodinti ir kaip pripras prie lauko jei bus įpratus kambary gyventi...

Kad lauke buna, tai labai gerai, bet as supratau, jog Jus i grunta jas ketinate sodinti ir per ziema palikti......
Mano irgi lauke, vazonuose, rudeni, kai pranes saltuka, jos keliaus pas vyra i garaza iki kito pavasario arba ilgesnio atlydzio 4u.gif O per minusa - vel i garaza 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kunigunda78 @ 2015 05 13, 23:09)
sveikos,
nusipirkau šiandien visterijos sodinuką  ax.gif Senukuose ž negalėjau atsispirti  doh.gif
kol kas vos kelios šakelės, norėčiau jį persodinti ir auginti vazone, įstiklintame balkone.
Kokias žemes geriausiai rinktis?Nesinorėtų nudaigioti vos persodinus  unsure.gif. Ar dažnai ją laistyti ir tręšti? 
Būčiau labai dėkinga už patarimus  4u.gif

As ir pernai is Seniu pirkau, buvo nemaza, bet labai liauna, trapi, as is karto persodinau i kompostine zeme (turiu namie komposto), ji visa vasara tokia liauna ir buvo, laikiau ne visa diena ant saules, nes labai didele kaitra netiko.....Laisciau normaliai, kai pamirsdavau, nesupykdavo, manau, perlaistymas jai labiau kenkia nei isdziuvimas, siemet tos liaunos sakeles jau sumedeje ir, kadangi ji naturaliai auga ir sprogsta lauke, siemet jau nebus tu istysusiu saku, laukiu ziedu, o gal blush2.gif
Atsakyti
Mano visterijai kazkas nutiko... Per ziema gyveno vonioj, sau saldziai miegojo ziemos miegeli, anksti pabudo, suvesejo. O dabar pasidenge tokiu lipniu, kaip sakai tepalu, pradejo geltonuoti lapai. Nezinau ka daryti, laikau kolkas kambaryje.
Atsakyti
[quote=Jennyfer,2015 05 16, 15:58]
Mano visterijai kazkas nutiko... Per ziema gyveno vonioj, sau saldziai miegojo ziemos miegeli, anksti pabudo, suvesejo. O dabar pasidenge tokiu lipniu, kaip sakai tepalu, pradejo geltonuoti lapai. Nezinau ka daryti, laikau kolkas kambaryje.
[/quote

Paziurekite ar nera amaru, tokiu zaliu, mazu parazitu?
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2015 05 15, 15:31)
Kad lauke buna, tai labai gerai, bet as supratau, jog Jus i grunta jas ketinate sodinti ir per ziema palikti......
Mano irgi lauke, vazonuose, rudeni, kai pranes saltuka, jos keliaus pas vyra i garaza iki kito pavasario arba ilgesnio atlydzio 4u.gif O per minusa - vel i garaza 4u.gif

teisingai supratot 4u.gif , nes aš ir nežinojau, kaip čia teisingiau daryti. dabar jau aiškėja, kai paprotinot. tai sakot, antrais metais jau galima į atvirą gruntą sodinti? o jos visos taip greit auga? man per mėnesį nuo išdygimo turbūt 10cm dėjo į aukštį bigsmile.gif nereikia trąšų primais metais turbūt? ar dar kaip kitaip ypatingai palepinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2015 05 16, 20:30)
teisingai supratot 4u.gif , nes aš ir nežinojau, kaip čia teisingiau daryti. dabar jau aiškėja, kai paprotinot. tai sakot, antrais metais jau galima į atvirą gruntą sodinti? o jos visos taip greit auga? man per mėnesį nuo išdygimo turbūt 10cm dėjo į aukštį  bigsmile.gif nereikia trąšų primais metais turbūt? ar dar kaip kitaip ypatingai palepinti? g.gif

Na kazka nesusisnekejome....I grunta as visai nerekomenduoju sodinti, nes nusals.....
Taip, jos greitai auga ir nauji ugliai sumedeje tik kt. metais 4u.gif As netersiu, nebent nujautos vejos idedu 4u.gif
Atsakyti
[quote=kuzdaite,2015 05 16, 17:36]
[quote=Jennyfer,2015 05 16, 15:58]
[/quote

Paziurekite ar nera amaru, tokiu zaliu, mazu parazitu?
[/quote]
Nu lyg ir nera...
Atsakyti
Sveikutes,
As visteriju prisiauginau is seklu, kurias parsisiunciau is ebejaus. Po metu pasodinau prie namo i grunta. Pirmas 2 ziemas dengiau, o siemet ne. Dabar graziai suzaliavo ir auga labai sparciai (jau pastoge pasieke), nors ir apsala ugliai. Kol kas dziaugiuosi tik zaliu vijokliu. Deja, be ziedu. Manau reikia dar palaukti kokius pora metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agemelage: 22 gegužės 2015 - 23:25
QUOTE(agemelage @ 2015 05 23, 00:23)
Sveikutes,
As visteriju prisiauginau is seklu, kurias parsisiunciau is ebejaus. Po metu pasodinau prie namo i grunta. Pirmas 2 ziemas dengiau, o siemet ne. Dabar graziai suzaliavo ir auga labai sparciai (jau pastoge pasieke), nors ir apsala ugliai.  Kol kas dziaugiuosi tik zaliu vijokliu. Deja, be ziedu. Manau reikia dar palaukti kokius pora metu.

O kurioje Lt vietoje Jus gyvenate??? Gal ir man bandyti i grunta?
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2015 05 23, 23:24)
O kurioje Lt vietoje Jus gyvenate??? Gal ir man bandyti i grunta?

Sveiki, jeigu kas norėtų visterijų, kurios labai gerai auga ir žiemoja Lietuvoje, mano giminaitė jas pardavinėja. rašykite į AZ, parasysiu ir parodysiu nuotraukas pas juos prie namo. Nuostabii....galėsite įsigyti, ji gyvena Kaune.
Atsakyti
O čia nuotraukų negalima? Būtinai į až?
Atsakyti
Nukoviau visteriją už 1,5 eur. Tvarkingą, sveiką, virš 50 cm, su ūgliukais. Pavadinimas ametysth falls, maždaug. Tai čia ji kokia? Amerikietiškoji? Pakenčia žiemas? Augs Klaipėdoj. Pagal ūgį, kiek jai metų gali būt? Pagrindiniai 2 stiebai sumediję. Pagal vyniojimasi nieko neina nuspręsti, nes kairėj pusėj užvynioja vienaip, o dešinėj ant kopetėlių - simetriškai, tad kairė - dešinė čia nepadės biggrin.gif

pakomentuokit, prašau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2015 08 15, 23:51)
Nukoviau visteriją už 1,5 eur. Tvarkingą, sveiką, virš 50 cm, su ūgliukais. Pavadinimas ametysth falls, maždaug. Tai čia ji kokia? Amerikietiškoji? Pakenčia žiemas? Augs Klaipėdoj. Pagal ūgį, kiek jai metų gali būt? Pagrindiniai 2 stiebai sumediję. Pagal vyniojimasi nieko neina nuspręsti, nes kairėj pusėj užvynioja vienaip, o dešinėj ant kopetėlių - simetriškai, tad kairė - dešinė čia nepadės  biggrin.gif

pakomentuokit, prašau  4u.gif

Wisteria frutescens rusis arba amerikietiskoji visterija. Vyniojasi i desine puse. Per sezona uzauga iki 15 metru, taigi 50cm yra labai jaunas daigas. Ziedu kekes trumpos, del to pietineje Amerikos dalyje daugiau auginama del pacio vijoklio ir jo lapu nei del ziedu. 8-9 zonos augalas - lauke tikrai neaugs - Klaipeda geriausiu atveju yra 6 zona.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dvi: 16 rugpjūčio 2015 - 01:19