QUOTE(saigha @ 2014 03 15, 02:11)
žydi...
kvepia...
]
Oi kaip gražu! O kiek Jūsiškei metų?
Aš 2012 pavasary nusipirkau dvi, vieną baltą, kitą violetinę. Kadangi žinau, kad ji baisiai šaknijasi, ir apie ką apsisuka, su metais sulaužo, nusprendžiau vieną pasodinti lauke dideliam vazone, ir paleidau prie stulpo. 2012-13 žiemą puikiai peržiemojo, nors ta žiema buvo gana vidutinė.( ne aš ne Lietuvoje) bet ji žinoma nežydėjo, nes matėsi, kad dar jana. Nežinau kaip bus po šitos žiemos, nes šalčiai pas mus buvo iki 40, tačiau ir sniego virš metro per visą žiemą buvo... Ką gi neužilgo pamatysim.
Na, o kitą, kuri turėjo būti balta prisižiūrėjus internete nusprendžiau paversti į bonsay.... Man taip gražu buvo, ai sakau dėl bajerio pabandysiu, nes nenorėjau abiejų darže sodint...Pasodinau tikrai mažam vazonėlyje, gal kokiu 15cm skersmens, bet ši matėsi, kad jau sumedėjusį stiebelį turi, ir dar priedo viršūnė nulūžusi pasitaikė, bet tikrai kokių 2-3 metų buvo. 2012-13 metų žiemą įmečiau garažan, gal vieną kart ir truputį vandens įpyliau, pavasarį lauke ant stalo padėjau, sužaliavo augo.... Vieną dieną žiūriu, gql kokiam biržely, kas ten tarp tų lapų daros, ogi žiedai!! Buvau labai nustebus, ne kiek dėl spalvos, nes pasirodo ir ši violetinė, bet, kad sužydėjo! Žiemai vėl užmečiau garaže, ir visą žiemą ten pratūnojo, žinau, kad įšalusi žemė tam vazonėlyje tikrai buvo... Galvojau viskas. Na pagaliau ir pas mus atsilo, tai ištraukiau praeitą savaitę iš garažo, vazonėlis skilęs nuo šalčio, reikės persodint, ir nors naktimis dar pašąla, bet matau kad pumpurai gyvi, taigi gal bus vėl išsilaikius. Laukiu, gal ir šią vasarą sužydės, jei taip įmesiu nuotraukytę( bet ir tai turiu išmokt, nes nemoku nuotraukos idėt į SM žinutès
O mano pusbrolis jau gerus keletą metų turi, pasidarę jie pavėsinės stogą iš jos prie namo, keroja kaip nežinau kas, laužo pavėsinę, bet deja žydi tik keliais žiedais. Sakė kapos šiais metais šaknis, gal pražys pilnai ir pas juos....
Aplamai tai jos šiltesniuos kraštuos tai kaip piktžolės, labai sunku įsiveisusias išnaikint, o mes štai puoselėjam ir negalim atsidžiaugt kai žiedelį išleidžia.
O formuot irgi kaip nori galima, ir kaip vijoklį, ir kaip medį, na ir kaip bonsai