Įkraunama...
Įkraunama...

Visterija

QUOTE(saigha @ 2014 03 15, 09:11)
žydi...
kvepia...

user posted image]

wub.gif
Vis namie laikot?
Atsakyti
Prisijungiu ir as i jusu bureli smile.gif nusipirkau 0,5m japonine visterija. Suku dabar galva ka CIA su ja daryti... I kokio mazdaug dydziu vazona sodinti? Durpe tiks?
Atsakyti
QUOTE(Jennyfer @ 2014 04 03, 15:50)
Prisijungiu ir as i jusu bureli smile.gif nusipirkau 0,5m japonine visterija. Suku dabar galva ka CIA su ja daryti... I kokio mazdaug dydziu vazona sodinti? Durpe tiks?

O kur ta geri radote pirkti?
Atsakyti
Kol naktimis šalnos - į terasą dar nenešu, lepinu smile.gif
Pas mane auga apie 30 cm skersmens 40 cm aukščio moliniame vazone, ne durpėse, o dekoratyvinių augalų sodinimui skirtame substrate. Durpės per rugščios ir per greit išdžiūsta.
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 04 03, 16:33)
O kur ta geri radote pirkti?

Pirkau senukuose, su 30% nuolaida, apie 30lt mokejau. Aprasyme parasyta, kad japonine visterija sinensis prolific, tai vienuose saltiniuose radau, kad zydi 1-2 metais. Na idomu ar CIA tikrai biggrin.gif

QUOTE(saigha @ 2014 04 03, 18:50)
Kol naktimis šalnos - į terasą dar nenešu, lepinu smile.gif
Pas mane auga apie 30 cm skersmens 40 cm aukščio moliniame vazone, ne durpėse, o dekoratyvinių augalų sodinimui skirtame substrate. Durpės per rugščios ir per greit išdžiūsta.

Dekoju uz atsakyma, reiks tada pasirupinti kitomis zememis smile.gif o kaip su visteriju tresimu, kaip supratau ju geriau netresti visai...
Atsakyti
Kaip matėt nuotraukose, maniškė TIKRAI pražydo antrais metais smile.gif
Vasarą, kai išnešu lauk, tręšiu bonsų trąšom.
Atsakyti
Kurios auginate visterijas, rizikuosite sodinti kada nors jas i lauka ar jos visada ziemos patalpose. Kazin ta is Senuku augtu pas mane ant pietines murinio namo sienos, gyvenu 60 nuo Kauno?? g.gif g.gif Kaune tai auga....... wub.gif
Atsakyti
Saigha, tikiuosi ir pas mane taip bus smile.gif
Pora metu zadu auginti vazone, tik dar nesugalvojau kur reiks ziema laikyti ja... Namie persilta, garaze vesu, bet tamsu... Paskui keliaus i lauka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saigha @ 2014 03 15, 02:11)
žydi...
kvepia...

user posted image]

Oi kaip gražu! O kiek Jūsiškei metų?
Aš 2012 pavasary nusipirkau dvi, vieną baltą, kitą violetinę. Kadangi žinau, kad ji baisiai šaknijasi, ir apie ką apsisuka, su metais sulaužo, nusprendžiau vieną pasodinti lauke dideliam vazone, ir paleidau prie stulpo. 2012-13 žiemą puikiai peržiemojo, nors ta žiema buvo gana vidutinė.( ne aš ne Lietuvoje) bet ji žinoma nežydėjo, nes matėsi, kad dar jana. Nežinau kaip bus po šitos žiemos, nes šalčiai pas mus buvo iki 40, tačiau ir sniego virš metro per visą žiemą buvo... Ką gi neužilgo pamatysim.
Na, o kitą, kuri turėjo būti balta prisižiūrėjus internete nusprendžiau paversti į bonsay.... Man taip gražu buvo, ai sakau dėl bajerio pabandysiu, nes nenorėjau abiejų darže sodint...Pasodinau tikrai mažam vazonėlyje, gal kokiu 15cm skersmens, bet ši matėsi, kad jau sumedėjusį stiebelį turi, ir dar priedo viršūnė nulūžusi pasitaikė, bet tikrai kokių 2-3 metų buvo. 2012-13 metų žiemą įmečiau garažan, gal vieną kart ir truputį vandens įpyliau, pavasarį lauke ant stalo padėjau, sužaliavo augo.... Vieną dieną žiūriu, gql kokiam biržely, kas ten tarp tų lapų daros, ogi žiedai!! Buvau labai nustebus, ne kiek dėl spalvos, nes pasirodo ir ši violetinė, bet, kad sužydėjo! Žiemai vėl užmečiau garaže, ir visą žiemą ten pratūnojo, žinau, kad įšalusi žemė tam vazonėlyje tikrai buvo... Galvojau viskas. Na pagaliau ir pas mus atsilo, tai ištraukiau praeitą savaitę iš garažo, vazonėlis skilęs nuo šalčio, reikės persodint, ir nors naktimis dar pašąla, bet matau kad pumpurai gyvi, taigi gal bus vėl išsilaikius. Laukiu, gal ir šią vasarą sužydės, jei taip įmesiu nuotraukytę( bet ir tai turiu išmokt, nes nemoku nuotraukos idėt į SM žinutès blush2.gif

O mano pusbrolis jau gerus keletą metų turi, pasidarę jie pavėsinės stogą iš jos prie namo, keroja kaip nežinau kas, laužo pavėsinę, bet deja žydi tik keliais žiedais. Sakė kapos šiais metais šaknis, gal pražys pilnai ir pas juos....

Aplamai tai jos šiltesniuos kraštuos tai kaip piktžolės, labai sunku įsiveisusias išnaikint, o mes štai puoselėjam ir negalim atsidžiaugt kai žiedelį išleidžia.

O formuot irgi kaip nori galima, ir kaip vijoklį, ir kaip medį, na ir kaip bonsai tongue.gif
Atsakyti
Bet as kaip supratau, tai zydejimas dar priklauso ir nuo genejimo. Kiek skaiciau tai butina du kartus per metus visterija geneti.
Mockava, o pas jus garaze sviesu? Kokia mazdaug temperatura ziema budavo?
Atsakyti
QUOTE(Jennyfer @ 2014 04 05, 23:58)
Mockava, o pas jus garaze sviesu? Kokia mazdaug temperatura ziema budavo?

Na garažo duryse, viršuje yra šioks toks langelis, tai nėra aklinai tamsu, bet kad ten daug tos šviesos tikrai nėra. O apie šaltį nepasakysiu, bet garažas nešildomas, o lauke kaip sakiau buvo pora dienelių ir iki -40c tai manau ir garaže gerai pašalo.....

Šitos savo "bonsinės" nežinau kokia rūšis, bet šiandien išlindau į kiemą pasižiūrėti tos antros, likimo valiai paliktos, ir žinokit šakelės plonytės, bet prakrapščiau odelę, o ten žaluma, sveikos šakelės.... Radau ir pavadinimą šios, kabantį ant šakelės:
Blue Moon Japanese Wisteria( wisteria macrostachya "Blue Moon") , ji auga iki 4 metrų, ir 4 zonoje, Europe hardiness Zones pakelia šaltį iki -35.5, žydi 6-8 mėnesiais... Išauginta Kanadoje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mockava: 06 balandžio 2014 - 20:19
QUOTE(Jennyfer @ 2014 04 03, 13:12)
Aprasyme parasyta, kad japonine visterija sinensis prolific

Jūsiškė atrodo gali 5 zonoje puikiai gyvuoti , tai irgi iki -29 turėtų buti tvarkoje ir neklostoma... Jei teisingai aš čia tas zonas suprantu.....

Wisteria sinensis "Prolific"
Atsakyti