Įkraunama...
Įkraunama...

Visterija

QUOTE(Tūla @ 2013 04 25, 10:26)
Sveikos,

jungiuosi ir aš prie besižavinčių visterijomis.
Dabar kaip tik daiginu sėklas, o jei nepavyks sudaigint, tada sodinuką pirksiu. Prisiskaičiau apie nesėkmingas auginimo istorijas, tačiau negaliu nepabandyti, verta rizikuot dėl tokio grožio, bent jau žinosiu, kad mėginau, jei ir nepavyks.

Beje, sėklas pirkau čia http://www.omcseklos.lt/ Atsiuntė jau kitą dieną po užsakymo. Be visterijų dar bandau daigint ląstūnės ir bereinučio sėklas. Žiūrėsim, kaip pavyks.

Aš pernai iš čia pirkau, dvi išdygo, kitos supuvo verysad.gif reikia kad būtų labai šilta ir drėgna bet ne šlapia, tada nesupus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2013 04 25, 11:05)
Prieš sėjant jas reikia stratifikuot, nes kitaip nesudygs.

Visterijai nereikia spec. daiginimo.
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2013 04 25, 12:59)
Aš pernai iš čia pirkau, dvi išdygo, kitos supuvo verysad.gif reikia kad būtų labai šilta ir drėgna bet ne šlapia, tada nesupus 4u.gif
Papildyta:
Visterijai nereikia spec. daiginimo.

Aš dėl tos drėgmės ir nemirkiau jų, kaip rekomenduoja, tiesiog stengiuosi vazone palaikyti drėgmę, kuri reikalinga brinkimui ir dygimui, bet tik tiek, kad nebūtų sausa labai, tai tikiuosi, kad bent jau kelios sėklos išliks nesupuvę ir sudygs.
O dėl šaldymo sėklų, tai neradau niekur, kad būtų rašoma apie visterijos sėklų palaikymą šaltyje prieš sodinant. drinks_cheers.gif
Štai ląstūnės sėklas tai reikia šaldytuve palaikyt tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tūla: 26 balandžio 2013 - 13:59
QUOTE(Tūla @ 2013 04 26, 14:59)
O dėl šaldymo sėklų, tai neradau niekur, kad būtų rašoma apie visterijos sėklų  palaikymą šaltyje prieš sodinant.  drinks_cheers.gif
Štai ląstūnės sėklas tai reikia šaldytuve palaikyt tikrai.

Todėl, kad geriausia rinkti pavasarį, po žiemos, jos gamtoj stratifikuojasi. Bet kai perki sėklas, nežinai, kada jos rinktos rolleyes.gif
Atsakyti
Ateinu pasidžiaugt - šiandien pasirodė du visterijos daigai. thumbup.gif Sodinau sėklas prieš savaitę ir dvi dienas. Viso penkias sėklas sodinau. Kažin, ar pasirodys kiti daigai, o jei ir nepasirodys, tai gana ir šitų dviejų bus man pirmai pradžiai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tūla: 05 gegužės 2013 - 16:25
QUOTE(Tūla @ 2013 05 05, 17:25)
Ateinu pasidžiaugt - šiandien pasirodė du visterijos daigai.  thumbup.gif Sodinau sėklas prieš savaitę ir dvi dienas. Viso penkias sėklas sodinau. Kažin, ar pasirodys kiti daigai, o jei ir nepasirodys, tai gana ir šitų dviejų bus man pirmai pradžiai. smile.gif

Kaip smagu girdėt! bigsmile.gif thumbup.gif Prašom dažniau parašyt, kaip ji auga, kaip prižiūrit.... gal kitais m vėl užsikrėsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2013 05 05, 17:43)
Kaip smagu girdėt!  bigsmile.gif  thumbup.gif Prašom dažniau parašyt, kaip ji auga, kaip prižiūrit.... gal kitais m vėl užsikrėsiu lotuliukas.gif

Būtinai. drinks_cheers.gif Nuodėmės vertas kvietkas. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tūla @ 2013 05 05, 18:36)
Būtinai.  drinks_cheers.gif Nuodėmės vertas kvietkas.  thumbup.gif

Nuodemes - gal. Vargo Lietuvos salygom - vargu. Maniskes abi kol kas sunku pasakyti kaip perziemojo. Gal gyvos, bet lapu kol kas nematyti. Vienok as labai pradejau abejoti ar jos tikrai vertos to vargo klostant ir lepinant jas kaip tikrus kurortininkus. Lietuvos salygom gali selmokgai augti ir zydeti ne viena desimtis krumu ar medziu, kurie maziau lepesni, o moralinio pasitenkinimo keliasdesimt kartu daugiau
Atsakyti
Visoms visterijo-skeptikėms - laukiam žiedų tongue.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(saigha @ 2014 02 25, 18:16)
Visoms visterijo-skeptikėms  - laukiam žiedų  tongue.gif

Bus grazu, betgi tu kambary augini, o tai labai laikina. Visterija auga desimtis metru.
Atsakyti
Žiemoja - įstiklintoj nekūrenamoj laiptinėj, vasarą auga lauke. Beje, nelabai mėgsta tiesioginių saulės spindulių,netgi gaudama jų tik rytinėmis valandomis, lapelių kraštai pagunda ir apdžiūva,lyg būtų apdegę , tą pastebėjusi, perstačiau į pusšešėlį.
Bandysiu suformuot miniatiūrinį medelį, tokį pseudo bonsą, jei pavyks.. smile.gif
Turiu ir idėją fix, jei pavyks "vazoninis" variantas, pabandyt kitos spalvos augalą įkalbėt žiemot lauke, turiu tokią užuovėją kampe vienam, be to, pajūry žiemos ne tokios piktos.
Atsakyti
žydi...
kvepia...

user posted image]
Atsakyti
QUOTE(saigha @ 2014 03 15, 11:11)
žydi...
kvepia...

super wub.gif
Atsakyti