Įkraunama...
Įkraunama...

Visterija

QUOTE(jediara @ 2012 08 04, 12:28)
Būna ir taip smile.gif

Skaudi pradžia, bet nesustosiu ties tuo... palauksiu pavasario ir vėl bandysiu smile.gif
Ačiū, megaitės už apšvietimą 4u.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
aš tai iš smalsumo laukiu kol nors vienas žmogeliukas parodys normaliai Lietuvoje žydinčią paaugusią visteriją (ne tą mistiškąją Kaune) - ne šiaip pavienį netyčinį žiedeliuką ant nuolat prilenkinėjamo ir klostomo augaliuko, o normaliai žiedais apsipylusį augalą, kam iš esmės ji ir auginama, nes jei šiaip dėl lapų, tai yra n kartų gražesnių ir šalčio nebijančių vijoklių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 04, 17:52)
aš tai iš smalsumo laukiu kol nors vienas žmogeliukas parodys normaliai Lietuvoje žydinčią paaugusią visteriją (ne tą mistiškąją Kaune) - ne šiaip pavienį netyčinį žiedeliuką ant nuolat prilenkinėjamo ir klostomo augaliuko, o normaliai žiedais apsipylusį augalą, kam iš esmės ji ir auginama, nes jei šiaip dėl lapų, tai yra n kartų gražesnių ir šalčio nebijančių vijoklių  rolleyes.gif

Zapyškio medelyne prekiauja vazonuose, bet aš labai abejoju, ar ji gerai žiemotų g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 06, 08:26)
Zapyškio medelyne prekiauja vazonuose, bet aš labai abejoju, ar ji gerai žiemotų g.gif

pas mus rudeniop Gariūnų Maximos bazės lauko prekyboje būna ir didelių visterijų kerų, bet, bet.....

Kikos Floros aikštelėje esu ne kartą radusi ir 6-8 zonų rododendrų (kadangi kažkada ieškojau visžalio geltono, tai ten tokių buvau daug radusi - suvežti iš Lenkijos) ir dar visokios egzotikos - prekiaut galima kuo tik nori ir jau pirkėjo rūpestis žinot augs augalas ar ne. Augti tai kaip augti, bet dar ir žiedų norisi biggrin.gif

Esu mačiusi ir kivių (tų tikrųjų, ne aktinidijų) - tempė žmonės po kelis, nes buvo atpiginti, rodos po 30lt. už vieną. O kai pasakiau, kad kiviai Lietuvoj neauga, nebent kambary, tai tooooooooooooookiu žvilgsniu pažiūrėjo, kad rodės pasmaugtų jei galėtų - galvojo, kad pavydžiu tokio puikaus pirkinio biggrin.gif Ir atrėžė, kad jei prekybininkai prekiauja, vadinasi auga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 06, 08:26)

Ne tik Zapyškio, bet ir netoli Ermitažo esančiame medelyne prekiauja. Bet visi iš Lenkijos, nereiškia, kad pas mus gerai peržiemos doh.gif
Atsakyti
Sudaiginau visterijas is parsiveztu seklu. Ziuresim kas gausis, nes is ju planuoju formuoti medelius. O viena visterija gavau dovanu jau ugtelejusia - is vokietijos. Sia iskart kisau i dirva prie pietines sienos ir auga kuo puikiausiai.

Norint visterija priversti zydeti, reikia jai pakapoti saknis. Zinoma, ne drastiskai smile.gif Tiesiog duoti augalui suprasti, kad vien is saknu jis neisgyvens ir atejo laikas brandinti seklas. Tada jis pradeda zydeti. Stai trumpas video:

http://www.ehow.com/...om-azuqplxmjzk/

Atsakyti
QUOTE(monaziu @ 2012 08 15, 12:32)
Sudaiginau visterijas is parsiveztu seklu. Ziuresim kas gausis, nes is ju planuoju formuoti medelius. O viena visterija gavau dovanu jau ugtelejusia - is vokietijos. Sia iskart kisau i dirva prie pietines sienos ir auga kuo puikiausiai.

Labai lauksim žiedų bigsmile.gif

Mūsų buvusi auklė augina visteriją gal dešimt metų, globoja kaip kūdikį, glosto, klosto, augina jai idealioje vietoje, saulite lepina, tai per dešimt metų bala žin koks krūmas turėtų būt (veikmas vyksta Vilniuje, Antaviliuose), o yra tieso žalias vijokliukas doh.gif

Tiesiog jos tokia patirtis ax.gif Aš pas save anei vieno augalėlio nekloju ir nedengiu (gyvena anie džiunglių sqlygom, t.y. išlieka stipriausi biggrin.gif ), todėl visterijai be šansų mano "džiunglėse" ištvert, o apie žydėjimą net svajot būtų per drasu blush2.gif

Atsakyti
Iki ziedu dar gali tekti ne vienus metus laukti smile.gif)) jaunos dar, bet as kantrybe apsisarvavus.

O jusu drauge bande saknis pakapot? Galbut ir ta mistine visterija prie velniu muziejaus taip zydi, nes paprasciausiai nera jei ten kur saknu augint...

P.S. ir man labai labai smalsu butu pamatyti pas kanors Lietuvoje gausiai zydincia visterija, mmm smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monaziu: 18 rugpjūčio 2012 - 14:58
QUOTE(monaziu @ 2012 08 18, 15:56)
Iki ziedu dar gali tekti ne vienus metus laukti smile.gif)) jaunos dar, bet as kantrybe apsisarvavus.

O jusu drauge bande saknis pakapot? Galbut ir ta mistine visterija prie velniu muziejaus taip zydi, nes paprasciausiai nera jei ten kur saknu augint...

nežinau, neklausinėjau kai neaktualu - žinau tik kad sakė visus žinomus būdus išbandžiusi per daug metų, bet deja nesėkmingai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 18, 18:35)
nežinau, neklausinėjau kai neaktualu - žinau tik kad sakė visus žinomus būdus išbandžiusi per daug metų, bet deja nesėkmingai  doh.gif

Gal netinkama rūšis Lietuvai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 08 19, 10:53)
Gal netinkama rūšis Lietuvai? g.gif

kažin ar iš vis yra tinkama Lietuvai, nes apart mistinės Kaune augančios ir žydinčios nelabai ir teko regėt ar girdėt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 19, 12:52)
kažin ar iš vis yra tinkama Lietuvai, nes apart mistinės Kaune augančios ir žydinčios nelabai ir teko regėt ar girdėt rolleyes.gif

Tai negi nėra nei vienos kaunietės, kuri padaugintų šią mistinę visteriją ir bandytų auginti g.gif
Atsakyti