Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 19

QUOTE(Knifofija @ 2008 03 26, 19:35)

Tikrai taip, mano vieta prie laiptų kaip visada.

labai gerai, iki to laiko man beliko nuspręst ko noriu ir tada susitikt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 03 27, 00:09)
as vis dar apie ta jolaxus paradini iejima galvoju lotuliukas.gif ... Pas mus labai paplites viszalis krumas lonicera nitida - kad ir kaip butu keista, bet lonicera (sausmedis) su tuo augalu nieko bendra neturi  ax.gif (bent jau is isvaizdos) , o lietuvisko pavadinimo niekaip nerandu. Man tai jis labai labai..., tik nezinau kaip Lietuvos salygom auga.

tikrai dailūs krūmeliai, labai primena buksmedį, bet šakelės turbūt šiek tiek kitaip nei buksmedžio ilgesnės ir išlinkusios. va radau www siūlomą lietuvišką pavadinimą: Lonicera nitida E. H. Wilson (angl. box honeysuckle; panc. clématite brillant; vok. glänzende Heckenkirsche, immergrüne Strauch-Heckenkirsche) – blizgusis sausmedis pasirodo turi kažką bendro su mums įprastu sausmedžiu, tiesiog kita jo rūšis smile.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 03 27, 01:21)
Ai, tiesa, uosvis susizavejo vijoklinem braskem daugiametem blink.gif , jau uzsake  bigsmile.gif , as per sventes pas uosvius zurnale pastebejau reklama ju, tai ten raso, kad uogos 5 menesius dera thumbup.gif
Ak, kad tik mums pavyktu!...
Ar kas zinot, bandet? bigsmile.gif

mane draugė įkalbėjo prisidėti prie užsakymo, tai užsakysim 20 daigų (sutaupysim pašto išlaidų) ir pasidalinsim keturios entuziastės biggrin.gif o paskui kad skinsim braškes nuo tvoros, visi žiūrės ir pavydės lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
bet internete žiūrėjau pagal toj reklamoj duotą pavadinimą ("Mont Everest"), tai daug visokių Everestų duoda, bet tik ne braškes unsure.gif bet gi smalsumas nugalėjo ir bala nematė tų 27 litų cool.gif
Atsakyti
As tai is uzsienio uzsisakineju retesnius kaktusus, o idomu geliu seklu ar svoguneliu yra koks geras uzsakymu psl. ? g.gif Manau cia norinciu tikrai butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 27, 09:00)
mane draugė įkalbėjo prisidėti prie užsakymo, tai užsakysim 20 daigų (sutaupysim pašto išlaidų) ir pasidalinsim keturios entuziastės  biggrin.gif  o paskui kad skinsim braškes nuo tvoros, visi žiūrės ir pavydės lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
bet internete žiūrėjau pagal toj reklamoj duotą pavadinimą ("Mont Everest"), tai daug visokių Everestų duoda, bet tik ne braškes unsure.gif  bet gi smalsumas nugalėjo ir bala nematė tų 27 litų cool.gif

O tai kiek jos kainuoja? Už 27 litus keli čia daigai? Ir kiek pašto išlaidos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2008 03 27, 10:08)
O tai kiek jos kainuoja? Už 27 litus keli čia daigai? Ir kiek pašto išlaidos?  4u.gif

pašto išlaidos 19 Lt, nepriklausomai kiek užsakysi, o užsakyti gali kelis variantus:
5 daigai - 39 Lt
10 daigų - neprisimenu, ar ne 59 Lt...
20 daigų - 89 Lt
Atsakyti
[quote=vida777,2008 03 26, 20:09]
thumbup.gif
ar jos dekoratyvios, darzeliui tinka ????????

Šilauogė - kaip krūmas serbentų. Dekoratyvaus ten nieko nėra. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 27, 10:17)
pašto išlaidos 19 Lt, nepriklausomai kiek užsakysi, o užsakyti gali kelis variantus:
5 daigai - 39 Lt
10 daigų - neprisimenu, ar ne 59 Lt...
20 daigų - 89 Lt

Gal internete yra jų puslapis pasižiūrėti? cool.gif
Atsakyti
Nu ne visai kaip serbentas schmoll.gif Man toks dailutis krumiukas, aisku ne aplinkos puosimui skirtas.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 03 27, 10:35)
Nu ne visai kaip serbentas  schmoll.gif Man toks dailutis krumiukas, aisku ne aplinkos puosimui skirtas.

Sutinku. bigsmile.gif Tai ir turėjau omeny, gal ne taip išdėsčiau mintis. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2008 03 26, 14:15)

Apie šilauoges buvo nemažai rašyta, tik man neužkliuvo kada jas geriau sodint rudenį ar pavasarį?

rudeni wink.gif as irgi darysiu nemaza "lysvele" wub.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 03 27, 00:21)
Ai, tiesa, uosvis susizavejo vijoklinem braskem daugiametem blink.gif , jau uzsake  bigsmile.gif , as per sventes pas uosvius zurnale pastebejau reklama ju, tai ten raso, kad uogos 5 menesius dera thumbup.gif
Ak, kad tik mums pavyktu!...
Ar kas zinot, bandet? bigsmile.gif

nu va-galvojau ateisiu ir uzklausiu apie vijoklines braskes, nes mes su mama savaitgali irgi uzsisvaigom smile.gif- ir se tau koks sutapimas smile.gif
matau, kad bus ne viena bandanti su jom zaisti, tai galesim pasidalinti auginimo subtilybem thumbup.gif
QUOTE(Tina* @ 2008 03 27, 08:28)
As tai is uzsienio uzsisakineju retesnius kaktusus, o idomu geliu seklu ar svoguneliu yra koks geras uzsakymu psl. ?  g.gif Manau cia norinciu tikrai butu  smile.gif

tikrai tikrai jau isbandytu(ne mano smile.gif ) e-parduotuviu. dabar taip greitai neparasysiu pavadinimo, bet RS forume yra atskira tema , galima paskaitinet... smile.gif
Atsakyti
Sakykit, o kada jau bus galima su rondapu žolę nupurkšti? kai atšils ir lietaus nenusimatys, jau bus galima? ar aš čia per anksti svaigstu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2008 03 27, 10:34)
Gal internete yra jų puslapis pasižiūrėti?  cool.gif

kad sakyčiau nėra schmoll.gif čia parduoda firma, kuri apskritai užsiima prekyba paštu, anksčiau jos reklamos būdavo su visokiais "stebuklingais" sulieknėjimo receptais, netgi yra siūlę susimokėt už kažkokios "burtininkės" alimės paslaptį lotuliukas.gif sakyčiau braškės jau daug žemiškesnis produktas, nei tos paslaptys biggrin.gif
tarp kitko, ką tik draugė brūkštelėjo, kad sodininkų parduotuvėj, kur prie širdies chirurgijos centro, atrodo prekiauja braškių sėklomis, kurios lyg ir vijoklinės, tipo galima auginti vazone, ir leidžia ūsus iki 1,5 m ir lyg ir dera ant tų ūsų. Nusprendėm pradžiai pabandyti su tom, o ne su užsakymu per paštą ax.gif ten sakė už pakelį sėklų dviems vazonams apie 14 lt, pažiūrėsim kas ten per stebuklas pradžiai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kaja888 @ 2008 03 27, 11:41)
Sakykit, o kada jau bus galima su rondapu žolę nupurkšti? kai atšils ir lietaus nenusimatys, jau bus galima? ar aš čia per anksti svaigstu?  blush2.gif

kai normaliau sušils ir viskas žaliuoti pradės - roundapas veikia per lapus, taigi kol viskas po žiemos neatgiję ir apmirę tai dar per anksti. Jei jau turi nusipirkus roundapo žiūrėk instrukciją, ten parašyta kokios temperatūros tinkamiausios, nes taip pat nelabai tinka purkšti ir kai labai karšta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 27 kovo 2008 - 10:44