Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 19

QUOTE(imra @ 2008 03 26, 16:27)
Merginos, gal galit parasyti kam ir kokiu tikslu yra naudojami medzio pelenai. Viena pazistama labai rekomendavo ju papilti i braskyna, tipo atbaido kenkejus ir siaip kazka gera padaro bigsmile.gif  biggrin.gif , kuo as nelabai betikiu. 
Sitiek patirties turedamos, gal ka gero patarsit?

Pirmiausia, tai labai gera traša, antra, dezinfenkuoja žemę nuo grybinių ligų (braškės linkusios sirgti kekeriniu puviniu), trečia pelenų nepakenčia šliužai (braškes jie labai mėgsta)
Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2008 03 26, 17:16)
Dėkui didelis  4u.gif, reiks užsiimt paieška.

Skaičiau Rojaus soduose, kad Klp balandžio 18-20 vyks mugė, tao gal ir Knifofija dalyvaus  g.gif

Tikrai taip, mano vieta prie laiptų kaip visada.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 26, 13:12)
Turiu ir aš šitų gražuolių, jos mėgsta pavėsiuką arba drėgną žemę.

thumbup.gif

QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 26, 14:35)
Aš šilauoges sodinau rudenį. bigsmile.gif  Kada reikia sodinti tiksliai nežinau. g.gif  Bet kokios skanios. thumbup.gif  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  wub.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 03 26, 15:00)
osvis sodino taip : iskase transeja, pripyle rugsciu durpiu [kazkur apsisviete], siek tiek zemiu ir kiso krumelius. [tik nepamenu metu laiko, berods praeita pavasari g.gif ]
Skanumelis! wub.gif

ar jos dekoratyvios, darzeliui tinka ????????

QUOTE(rena @ 2008 03 26, 15:16)
pas senus seimininkus tai tai is sodo tik miskas liko, o siltnamis vidury kiemo doh.gif o is gatves tai kazkokia augalu misraine buvo doh.gif

bet uztat kokia vynuogiu gyvatvore turi palikimo wub.gif .

QUOTE(Knifofija @ 2008 03 26, 18:35)
Pirmiausia, tai labai gera traša, antra, dezinfenkuoja žemę nuo grybinių ligų (braškės linkusios sirgti kekeriniu puviniu), trečia pelenų nepakenčia šliužai (braškes jie labai mėgsta)

ketvirta - pelenai kalkina (nurugstina) dirva - mat dabar labai dirvozemio struktura nagrineju lotuliukas.gif.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 03 26, 19:09)
bet uztat kokia vynuogiu gyvatvore turi palikimo  wub.gif .

na va tik sitas lobis thumbup.gif

klausykit, o pelenai medzio su anglim netinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 26, 15:59)
pelenuose daug kalio ir fosforo, o tai vienos iš būtiniausių trąšų braškėms, tarkim azoto joms reikia gerokai mažiau, nes azotas labiau augina lapus.

ketvirta - pelenai kalkina (nurugstina) dirva - mat dabar labai dirvozemio struktura nagrineju  lotuliukas.gif.

Aciu uz atsakymus, kiek daug su jusu pagalba galima suzinoti,
reiskia tikrai reikia pelenu pasirinkti ir su jais per darza prasinesti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo imra: 26 kovo 2008 - 20:57
QUOTE(rena @ 2008 03 26, 19:41)
klausykit, o pelenai medzio su anglim netinka g.gif

Jei turėjai galvoje medžio anglies gabaliukus, tai tikrai jie nekenkia. Medžio anglies milteliai irgi naudojami kovojant su puviniu.
O jei turėjai galvoje sudegusią anglį (šlaką), tai ji netinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 26 kovo 2008 - 21:20
QUOTE(išdykėlė @ 2008 03 26, 21:18)

O jei turėjai galvoje sudegusią anglį (šlaką), tai ji netinka.

sita ir turejau omeny doh.gif
Atsakyti
Papildyta:

Tikrai taip, mano vieta prie laiptų kaip visada.

thumbup.gif žinosiu kur pelenus nešt iš pečiaus, kūrenam vien medžiu tai netrūksta lotuliukas.gif

Būtinai aplankysim parodą Kl mirksiukas.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
as vis dar apie ta jolaxus paradini iejima galvoju lotuliukas.gif ... Pas mus labai paplites viszalis krumas lonicera nitida - kad ir kaip butu keista, bet lonicera (sausmedis) su tuo augalu nieko bendra neturi ax.gif (bent jau is isvaizdos) , o lietuvisko pavadinimo niekaip nerandu. Man tai jis labai labai..., tik nezinau kaip Lietuvos salygom auga.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 03 26, 23:09)
as vis dar apie ta jolaxus paradini iejima galvoju lotuliukas.gif ... Pas mus labai paplites viszalis krumas lonicera nitida - kad ir kaip butu keista, bet lonicera (sausmedis) su tuo augalu nieko bendra neturi  ax.gif (bent jau is isvaizdos) , o lietuvisko pavadinimo niekaip nerandu. Man tai jis labai labai..., tik nezinau kaip Lietuvos salygom auga.

tikrai grazus ir jolaxus tiktu ten thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 03 26, 15:50)
man jau pradeda atsibosti, norisi greiciau

pradiniai darbai sunkiausi [veja, tvoros....]
o paskui - amzinas procesas wub.gif , tai viena kamputi tobulini, tai kita...

QUOTE(nikitaL @ 2008 03 26, 16:11)
Merginos,pas mane vis dėlto dar vienas daigelis išlindo kobėjos lipikės

mane tai nervino tie ju daigai, jau kai pradejo lipti doh.gif , vis aukstesnius bambukus kaisiojau, o sodinant nepatogu - luzo, paskui vel luzo doh.gif , bet is pagrindo jau lauke issibujojo [pyliau aktyvatoriu lauke]

ar jos dekoratyvios, darzeliui tinka ????????

bet uztat kokia vynuogiu gyvatvore turi palikimo

manau, ne schmoll.gif - krumukai, ir tiek [tiesa, rudeni lapukai raudoni bordiniai wub.gif , bet neilgai] be to, rugscios dirvos reikalauja - tektu augalelius derint prie to salia..

drinks_cheers.gif ir pas mus vynuoges ''idarbintos'' - viena siena nuo kaimynu baisuokliu langu, o vydury sklypo - pavesine , visa konstrukcija biggrin.gif

QUOTE(imra @ 2008 03 26, 20:55)
Aciu uz atsakymus, kiek daug su jusu pagalba galima suzinoti,
reiskia tikrai reikia pelenu pasirinkti ir su jais per darza prasinesti

Aha 4u.gif ,
ziuriu vis del to teks paciai verysad.gif prasinest su kibirais pelenu, nes i savo braskes nieko neleidziu schmoll.gif [turiu galvoj prieziura lotuliukas.gif ]

QUOTE(vida777 @ 2008 03 26, 23:09)
as vis dar apie ta jolaxus paradini iejima galvoju

labai grazu wub.gif

Na o as pries kelias dienas apkarpiau savo kukmedi, puskiparisi ax.gif

bakopu daigelius apskabiau, 10 sakeliu sukisau i durpes daigint - tikiuos isisaknys... g.gif reik paliet su skatintoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 03 27, 00:06)
pradiniai darbai sunkiausi [veja, tvoros....]
o paskui - amzinas procesas wub.gif , tai viena kamputi tobulini, tai kita...

aciu dievui tvoros jau visur yra bigsmile.gif
pas mane daugiau jauciu akmenu nei vejos, tokia aplinka daromes, nes esam prie tinginiu blush2.gif tongue.gif

klausykit, o kada braskes reik sodint g.gif sakau reik gi vaikams nors kokia lisvike pasisodint g.gif
gaila neturiu as pas ka prasyt tu pelenus g.gif pasirodo musiskes netinkamos schmoll.gif
Atsakyti

Ai, tiesa, uosvis susizavejo vijoklinem braskem daugiametem blink.gif , jau uzsake bigsmile.gif , as per sventes pas uosvius zurnale pastebejau reklama ju, tai ten raso, kad uogos 5 menesius dera thumbup.gif
Ak, kad tik mums pavyktu!...
Ar kas zinot, bandet? bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(rena @ 2008 03 27, 00:12)
nes esam prie tinginiu

klausykit, o kada braskes reik sodint

aga, visos cia tingines dedasi tongue.gif

liepos pab - rugpjuty.
[va pavelavau praeita sezona persodint - rugseji dariau, tai ne viskas isliko po ziemos verysad.gif , pavasari dabar lauksiu is likusiu plensu, ir juos kaisiosiu i tuscias vietas]
jei ikisi pavasari, uogu irgi bus keletas.
Atsakyti