Sveikos dar kartą
nu žinokit per tas laisvas dienas skaičiau senąsias temas ir galiu pasakyt apetitas kyla bevalgant-uždaviau klausimą apie prieskonius. o dabar jau ir aplinkos gražios noriu :. Tik tiek, kad tam grožiui kurti turiu labai mažai žinių. Bet manau jūsų pagalba ką nors sukursiu-jau turiu cielą knygą patarimų prisikopinus.
Apie šilauoges buvo nemažai rašyta, tik man neužkliuvo kada jas geriau sodint rudenį ar pavasarį?
QUOTE(rutulux @ 2008 03 26, 14:15)
Apie šilauoges buvo nemažai rašyta, tik man neužkliuvo kada jas geriau sodint rudenį ar pavasarį?
vat silauogiu ir as keleta krumuku noreciau
Aš šilauoges sodinau rudenį. Kada reikia sodinti tiksliai nežinau. Bet kokios skanios.
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 26, 15:35)
Aš šilauoges sodinau rudenį. Kada reikia sodinti tiksliai nežinau. Bet kokios skanios.
aha o isigijai ju kur?
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 26, 14:35)
as pas drauga ragavau ir tai puszalias (prinokusios jau buvo nurinktos) nu skanumelis
tai prinokusios isvis turetu but...
QUOTE(Tina* @ 2008 03 26, 11:42)
Idomu, o Maxima simet rododendru neuzves? pernai tai jau buvo gerio...
po to ''kipariso'' ten nieko nebepirksiu maximoj , isskyrus geles
QUOTE(une @ 2008 03 26, 11:51)
norejau paklaust, o lobelijas auginant (pirma karta ta darau
auginau ir vel daiginuosi svyrancias lobelijas [tik ka sudygo], nzn kaip teisingai reikia, bet as taip darau: kadangi jos sudygsta tankiai, tai kai kokia 1-1,5cm buna, su pincetu praretinu, po to paaugusias ispikiuodavau, ir viskas. o siemet dar karta praretinsiu, kad pikiuot nereiktu - -gal bus gerai, nes man ju daug nereikia [nenoriu apsikraut laistymais, dar diascijos sudygo [t.p. darysiu], toreniju pasirodant laukiu...]
QUOTE(vida777 @ 2008 03 26, 12:44)
**niekad nezavejo purienos, nu bet cia grazuoles - nesu net maciusi tokiu, ir is kur tokiu gavai ? Kokiu tik grozybiu pas tave nera...
cia uosviene is seniau jau turejo, tikrai , ypac ta sodri geltona sp.,kad tik atsigautu...
QUOTE(Juro @ 2008 03 26, 12:44)
o pas mane ant palangiu kate isigudrino kapstytis po sodinukus,
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 26, 13:12)
Turiu ir aš šitų gražuolių, jos mėgsta pavėsiuką arba drėgną žemę.
Koks -10, jau +7 bus, o nuo sekmadienio +12 ir naktimis pliusinė temperatūra.
Koks -10, jau +7 bus, o nuo sekmadienio +12 ir naktimis pliusinė temperatūra.
is pradziu ir pavesiuka turejo, ir dregme [prie lauko ''krano''] - bet sakiau ta melsve issiplete ant ju...
Dabar perkeliau ant saules [is kitos spiral. tujos puses], bet dregmes bus daug - pakaks ta ''krana'' atsukt... tikiuos, jei pilsiu gerai - tai saule netrukdys zydet
atsils .................
QUOTE(rena @ 2008 03 26, 13:53)
nes jau grybai augo ir samanu pilna buvo, apie kiaulpienes patyliu bet kiek zliugiu per ziema pridygo: kur buvo zeme paruosta zoles sejimui
oi laukia didmeninis uzsipirkimas rondapo
oi laukia didmeninis uzsipirkimas rondapo
grybai ir pas mus , o vyrui patinka samanos!!! ir nesiruosia ju isgyvendint
kiaulpienes jau neberaviu... tik nuo taku pakrasciu... grazu juk!
Ai, nevergaujam mes kiemui....
O zliuges veja pjaunant pasisleps isnyks, kai zole gerai suzels
Su roundapu pas mus dviese eina: vienas su purskalu, kitas su dideliu fanieros ar kartono lapu - kad kur nereikia nekliutu...
QUOTE(rutulux @ 2008 03 26, 14:15)
uosvis sodino taip : iskase transeja, pripyle rugsciu durpiu [kazkur apsisviete], siek tiek zemiu ir kiso krumelius. [tik nepamenu metu laiko, berods praeita pavasari ]
Skanumelis!
QUOTE(rena @ 2008 03 26, 15:17)
vat silauogiu ir as keleta krumuku noreciau
aš dvi vasaras nešiojausi rankinuke užsirašiusi kokias veisles išsirinkau skaitinėdama aptiktą literatūrą, bet vis nepasiryžtu nusipirkti, kažkaip neapsisprendžiu kur jas kišti, o dar reikia rūgščios žemės, bet vis dar masina ir mane šis skonis
QUOTE(aneizza @ 2008 03 26, 15:46)
aha o isigijai ju kur?
Kika flora augalų aikštelėse kasmet jų būna
QUOTE(rena @ 2008 03 26, 15:52)
as pas drauga ragavau ir tai puszalias (prinokusios jau buvo nurinktos) nu skanumelis
Kaip mėlynės tik rtis kart didesnės. Skanumėlis. Niekada neteko nei šaldyti, nei vakuoti. Viską svečiai ir šeimynėlė nulesa kaip špokai.
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 26, 11:54)
Čia pas tave ne kiparisas ir ne rytinė tuja, o lausono puskiparisis, jis gali truputį apšalti, bet pernai buvo per šilta, greičiausiai tai šuniukų darbeliai.
Aciu
bet ir ''darbelio'' rezultatas : palietus byrejo kaip pelenai spygliukai
Mesiu lauk, o is tos Maximos sakiau medeliu niekada
ta vieta sunys megsta pasirodo , pasodinau toki kuoksta [zole], tai jis smirda db, bet nieko nebijo, jokio si...
dar karteli - gyvybes ir mirties klausimas: kokia cia begonija?
QUOTE(rokoko @ 2008 03 26, 15:00)
grybai ir pas mus , o vyrui patinka samanos!!! ir nesiruosia ju isgyvendint
na samanos ir man netrukdo bet grybai
kiaulpienes irgi nepatinka veja gadina
na mes tik praeitais m. isi kelem, tai noris kiema pasidaryt pagal save, nes pas senus seimininkus tai tai is sodo tik miskas liko, o siltnamis vidury kiemo o is gatves tai kazkokia augalu misraine buvo
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 26, 15:06)
aš dvi vasaras nešiojausi rankinuke užsirašiusi kokias veisles išsirinkau skaitinėdama aptiktą literatūrą, bet vis nepasiryžtu nusipirkti, kažkaip neapsisprendžiu kur jas kišti, o dar reikia rūgščios žemės, bet vis dar masina ir mane šis skonis
pas mane tai tos rugscios zemes marios su tais asiukliais neina niekaip susitart
Merginos, gal galit parasyti kam ir kokiu tikslu yra naudojami medzio pelenai. Viena pazistama labai rekomendavo ju papilti i braskyna, tipo atbaido kenkejus ir siaip kazka gera padaro , kuo as nelabai betikiu.
Sitiek patirties turedamos, gal ka gero patarsit?
Sitiek patirties turedamos, gal ka gero patarsit?