Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 19

QUOTE(Lurdesita @ 2008 04 02, 15:53)
kai prisimenu pirmuosius metus savo kiemelyje doh.gif draugė prikasė augalėlių visokiausių, susodinau kur kaip mano fantazija rodė turi būt darželiai... ryte atsikeliam MB šaukia ateik į koridorių - guli mūsų aviganis tarp tų augalėlių patenkintas blink.gif  doh.gif per naktį matyt darbavosi nelabasis, išksė viską alei vieno ir į koridorių sunešė cool.gif kaip jam aš tada galo linkėjau, taksas mūų nebuvo gyvenime nieko iškasęs ir dabar nekasa, o čia vokiečių aviganis - taip sakant greit buvo misteris voljere apgyvendintas cool.gif

Džiaukis, kad gyvos rupūžės į lovą nepartempė, kaip mano tėvų katinas. Tipo, aš jau pažaidžiau, o dabar jūs, šeimininkai, imkit pažaisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(veronika1 @ 2008 04 02, 18:21)
O aš planuoju važiuoti į mugę  penktadienį,tiesa viena pažystama prasitarė  gossip.gif, kad geriausia į mugę važiuoti šeštadienio dieną,atseit daugiausia žmonių atvažiuoja ir prekeiviai būtent tą dieną išsidelioja visą ką gražiausio turi.Nu netikiu ne už ką, kam slepti po stalu .Man atrodo kaip tik, pirmomis dienomis asortimentas platesnis(neišpirkta).Gal aš klystu?

gal kas auginate valgomajį sausmedį,ar apsimoka jį auginti? Rašo ,kad nedidelis derlius būna.

Tikrą nesąmonę tav draugė pasakė, o jei šeštadienį lis lietus, o jei to augalo niekas nenupirks. Visas retenybes ir įdomybes parduodam pirmomis mugės valandomis, pirmiausia patys prekeiviai aplekia vienas kitą ir išsitampo augaliukus, retenybių "medžiotojai irgi pasirodo patys pirmieji. O šeštadienį jau kas liko, tai dėl Miko... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Sausmedis uogų duoda nelabai daug, bet šeimai paskanaut užtenka, o dar pati pirma uoga, manyčiau, kad tikrai verta.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 02, 00:32)
o pagrinde pas mustras nemetyk akmenuku...

akmenukai ir berniukai - ''nerazlej voda'' lotuliukas.gif , rupestelio bus iki paauglystes mirksiukas.gif

QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 02, 07:01)
Na rašo vokiškai: gėlių svogūnėliai, iris hollandica, žydėjimo laikas birželis, aukštis 60cm, bet jau reikėjo sodinti rugsėjį-lapkritį  doh.gif , tai jau nelabai ko gero aš iš jų ir tikiuosi  ale vis tiek sukišiu kur 

tai pas tave svoguniniai aukstaaugiai vilkdalgiai, zydintys vasara. Kisk, bet pasirupink dregmes laidumu dirvoje, kitaip kaput.
beje, tame str.raso, kad geriau kai lapai po zydejimo nudziuva, svog. iskast [nudziovinus sodint rudeni], jei ne - ziemai pridengti.
As pati turiu nuostabiu sakniastiebiniu, dar tokiu smulkiais ziedeliais vilkdalgiu, kuokstu auganciu - jokiu rupesciu su jais [yra ir taip ka vertingesnio iskasineti pridengineti], tai svoguinius karta pabandziusi, daugiau nebereikia man ju schmoll.gif - jei isgyvens, ju paciu reikalas.
perskaiciau, jau susodinai - sekmes 4u.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 04 02, 07:33)
Gudobelės tarpinė stotelė degligei, kuria serga obelys. Aš jau rašiau, kad berniukai sumanė pasidaryt pinigų, o nukentėjo nekaltos gudobelės. Dabar jas draudžiama įvešti iš užsienio, bet pas mus augintomis galima prekiauti. Bet jei tikroji degligė ateis į Lietuvą, tai per savaitę neliks sveikų obelų, nes užkratas plinta tiesiog oru, augalo lapai tiesiog per keletą valandų paruduoja ir atrodo kaip nudeginti.

Na obelys mano irgi salia tu gudobeliu, bet matau, kad cia reikalas tiesiog kaip is fantastikos filmo blink.gif jei jau ateis paskutinioji, tai visai LT doh.gif

QUOTE(ramute53 @ 2008 04 02, 08:08)
  Mačiau,kad lyg ir jurginus kažas sodinti žadat...ar ne per ankst?

Ne i dirva, - patalpoj!

QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 02, 09:29)
p.s. tai sėjat kokias gėles lauke, ar dar ne? 

palauk dar truputi, bet tuoj zirnius ir pelezirnius kisim - jie salnu nebijo thumbup.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 02, 10:39)
o, taip.... ir mes šitą problemą turim. Vienas tik spėjo išaugti iš "akmenų kaupimo kelnių kišenėse" amžiaus, jau kitas pradeda. O ir trečia turbūt ne kitokia auga. O gal mergaitės su akmenim neprasideda? Paguoskit mane, a... 

nepaguosiu, tik maniske smeli ir zoles ten slepia... dar tik ziurek, vis skina gelytes, nes labai jai reikia ''pakvepeti'' [pauostyti] rolleyes.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 02, 12:06)
Aš to žolės noriu prie vaikų smėlio dėžės pasodinti. Bet kol žolė užaugs, net nežinau, kaip reiks saugoti, kad patinai kampų nenusiusiotų

ant plastmasiu sisioti nemegsta ... g.gif , o dangtis nuo kakuciu pagelbes. Pirmasis variantas smelio dezes buvo medinis savadarbis, tiko prie aplinkos, bet....
O dabar tas vezliukas ant trinkeliu, nes pribarstyta smeli tiesiog nusluoji kur reikia ax.gif

Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 02, 15:14)
o kodėl tu juos vadini pelėžirniais, man atrodo čia su pelėžirniais neturi nieko bendro, tik kad ankštinis vijoklis ir tiek 
pagooglinau šiekt tiek daugiau, tai radau, kad tas augalas dar plačiau vadinamas "Chilean glory flower" "Chilean glory vine", kas labai aptakiai pažodžiui verčiant būtų kažkas tokio kaip "Čilės puošnusis vynmedis", rašo, kad kovo mėnesį sėti į dėžutes su puriu substratu, mėgsta saulėtą vietą, žydi nuo vasaros pradžios iki rudens

aciu uz info 4u.gif
ant pakuotes LT vertimas - ''pelezirnis'' blush2.gif ax.gif
tas zydejimo ilgumas vilioja wub.gif , sukisau i ta puru substrata... matysim... dar kitiems metams pasilikau seklu. avdrug patiks...

QUOTE(jot.ka @ 2008 04 02, 15:37)
o pas mus jau tikra vasara, siandien jau trumpom rankovem su sakem mojavau,

blink.gif Trakuose daugiau 10 nebuvo

QUOTE(rozamunda @ 2008 04 02, 17:07)
kas cia per blatai? mikliai mars i eiles gala 

nesmerkit manes 4u.gif
kazkaip taip gavosi... blush2.gif
jei tas augalelis atkeliaus pas mane - bus jam idealiausia vieta tame ''kilimuke'' po spygliuociais wub.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 04 02, 18:46)
o čia, Vilniuje vienam "taške"  dabar dalinuosi su į save panašiais entuziastais, negi gaila

Jolaxus, musu kaimai visgi tik per koki pussimti km blush2.gif 4u.gif , kaip suintrigavai su ta zole g.gif Mano kate ''neutralizuota'', tai su ja niekas nesiskaito doh.gif , daro ka nori musu kieme ... verysad.gif
As irgi dalinuosi ka zemele duoda, oi turiu nemazai patikek, tik kad zinociau kas tave domina ..., mainukus padarytumem ax.gif

dabar sena skola apie putokli:
toje knygoje minimi 2: saponaria x lempergii, saponaria ocymoides. pagal aprasyma pas mane antrasis, bazilikinis putoklis.
Kas svarbesnio: nepakencia pazliugusios ir sunkios zemes [reikia laidzios dirvos, kalkingos]. Ziedams nuvytus, trecdali kero nupjauti, atzeles jis bus grazesnis ir prazys antra karta rugsejo men!
zydejimo laikas taip ir pazymimas: V-VII/IX.
Saviskius putoklius, minejau, vazonuose auginu, ziemoja siltnamy.
Pirmasisi [saponaria x lempergii] skiriasiziedu spalva, keru, zydi VII-IX, rudeni smarkiai sutrumpinti.

bet ka ten raso apie gvaizdes ir anndersono tradeskantes - nesamone, neatitinka tikroves mano patirtimi, ir nedarysiu kaip sako schmoll.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 04 02, 21:27)
ant plastmasiu sisioti nemegsta[/url]  ...  g.gif , o dangtis nuo kakuciu pagelbes. Pirmasis variantas smelio dezes buvo medinis savadarbis, tiko prie aplinkos, bet.... O dabar tas vezliukas ant trinkeliu, nes pribarstyta smeli tiesiog nusluoji kur reikia ax.gif

Kad nuo trinkelių smėlį gali nušluoti - privalumas. Turim ir mes plastikinę su dangčiu, tiksliau - dvi vienodas. Vienoje smėlis, kitoje - vanduo (kad purvo galima būtų pasigaminti lotuliukas.gif ). Bet pas mus šunų yra ne vienas ir jie dideli, mėgsta tuos dangčius pasinešioti (jau kiek žaisliukų iš smėlio dėžės yra prisivogę ir sugriaužę doh.gif ). Arba dar jiems patinka ant viršaus užsikerėplinti ir pamiegoti "kur aukščiau" (tada gali dangtis įlūžti), todėl smėliadėžes tenka nuo jų saugoti ir transportuoti pirmyn-atgal namo, o tai jau nusibodo. Šiemet užsisakiau medinę dėžę su dangčiu iš Vaivorykštės. Tikiuosi pasiteisins ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 04 03, 00:27)
tai pas tave svoguniniai aukstaaugiai vilkdalgiai, zydintys vasara. Kisk, bet pasirupink dregmes laidumu dirvoje, kitaip kaput.
beje, tame str.raso, kad geriau kai lapai po zydejimo nudziuva, svog. iskast [nudziovinus sodint rudeni], jei ne - ziemai pridengti.
As pati turiu nuostabiu sakniastiebiniu, dar tokiu smulkiais ziedeliais vilkdalgiu, kuokstu auganciu - jokiu rupesciu su jais [yra ir taip ka vertingesnio iskasineti pridengineti], tai svoguinius karta pabandziusi, daugiau nebereikia man ju schmoll.gif  - jei isgyvens, ju paciu reikalas.
perskaiciau, jau susodinai - sekmes 4u.gif

palauk dar truputi, bet tuoj zirnius ir pelezirnius kisim - jie salnu nebijo thumbup.gif

Pasirūpinta pioneer.gif biggrin.gif
O sėklytės dar palauks doh.gif

P.s. gal teko kam aeratorių nuomotis? Kaune (be Senukų) kur dar galima būt gaut? kažin kokiu principu jis dirba, ar veiksminga būtų seną sodo žolę, samanotą su juo aptvarkyt? gal gražiau biškutuką būtų? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaja888: 03 balandžio 2008 - 07:18
[quote=Zaneta75,2008 04 02, 13:11]
man sis augalelis irgi patinka, tik kiek zinau jis yra nuodingas, tai su savo smalsuolem nerizikuoju sodinti doh.gif

oi oi cia tikrai nuodingas, gi maniskio rankeles oi kaip visur lenda, kuri jo dalis nuodinga verysad.gif , man jie taip patinka, jau keturis ugtelejusius turiu, nejaugi teks naikinti, o kad kieme prie ju vaikiukas neprieitu neimanoma g.gif
P.S. truputi pasitaisysiu. cia as apie ricinzole blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juro: 03 balandžio 2008 - 07:26
QUOTE(rokoko @ 2008 04 03, 00:27)
Jolaxus, musu kaimai visgi tik per koki pussimti km blush2.gif  4u.gif , kaip suintrigavai su ta zole g.gif  Mano kate ''neutralizuota'', tai su ja niekas nesiskaito  doh.gif , daro ka nori musu kieme ... verysad.gif
As irgi dalinuosi ka zemele duoda, oi turiu nemazai patikek, tik kad zinociau kas tave domina ..., mainukus padarytumem ax.gif
dabar sena skola apie putokli:
toje knygoje minimi 2: saponaria x lempergii, saponaria ocymoides. pagal aprasyma pas mane antrasis, bazilikinis putoklis.
Kas svarbesnio: nepakencia pazliugusios ir sunkios zemes [reikia laidzios dirvos, kalkingos]. Ziedams nuvytus, trecdali kero nupjauti, atzeles jis bus grazesnis ir prazys antra karta rugsejo men!
zydejimo laikas taip ir pazymimas: V-VII/IX.
Saviskius putoklius, minejau, vazonuose auginu, ziemoja siltnamy.
Pirmasisi [saponaria x lempergii] skiriasiziedu spalva, keru, zydi VII-IX, rudeni smarkiai sutrumpinti.

bet ka ten raso apie gvaizdes ir anndersono tradeskantes - nesamone, neatitinka tikroves mano patirtimi, ir nedarysiu kaip sako schmoll.gif  tongue.gif

ačiū už info apie putoklius 4u.gif
o dėl tos žolytės nuo kačių, tai reikia man pradėti daryti sąrašiuką, kas domisi, nes dabar tai jau apipešiota ji, reikia palaukti kol išsodinsiu į lauką ir atsigaus, tada bus vėl galima dauginti ax.gif taigi ten kažkur link vasaros galima bus pagalvoti apie dalybas mirksiukas.gif

QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 03, 08:15)
P.s. gal teko kam aeratorių nuomotis? Kaune (be Senukų) kur dar galima būt gaut? kažin kokiu principu jis dirba, ar veiksminga būtų seną sodo žolę, samanotą su juo aptvarkyt? gal gražiau biškutuką būtų?  ax.gif

teko nuomotis, pernai su juo iškedenom veją. liux dalykas thumbup.gif ir šiemet kaip tik ateinančiam savaitgaliui planuojam šitą darbelį nuveikti, jei orai nepakiš kiaulės...
kažkurioj iš pernykščių senų pavasarinių temų dalinausi įspūdžiais smile.gif aparačiuks labai primena žoliapjovę o veikimo principas toks, kad ten sukasi ne peilis, o toks volelis su dantukais, kuriais yra iššukuojama ir iškedenama sena žolė, samanos ir pan. belieka viską sugrėbti ir išvežti.
štai Kaune aptikau kas dar nuomoja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 03 balandžio 2008 - 07:41
Apie ricinmedį ..... Kad nuodingas tai tikrai,tiksliai nepasakysiu bet rods viosos augalo dalys,aš irgi buvau pasisėjus ,kaip tik tuo metu po ranka pasitaikė straipsnelis apie ricinmedį,paskaičius ji net šiurpas nuėjo,anksčiau senoveje iš ricinmedžių gamindavo mirtinas dujas ,kurias panaudodavo karo metu priešui,nuo vienos suvalgytos pupelės ,gali būti amen. ir minima kad jis pats pats nuodingiausias iš augalų.Vien žo ten buvo nemažas straipsnelis,bet senas laikas,todel visko neatsimenu.Bet tą straipsneli skaičiau ,ne sodo augalų žurnale ar knygoje,tai net nežinau ar čia per daug viskas išpūsta ar iš tikrųjų,bet aš tuom ir patikejau ,ir visus savo ricinmedžius be gailesčio išmečiau į šiukšlių dežę.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 03, 08:38)
teko nuomotis, pernai su juo iškedenom veją. liux dalykas thumbup.gif ir šiemet kaip tik ateinančiam savaitgaliui planuojam šitą darbelį nuveikti, jei orai nepakiš kiaulės...
kažkurioj iš pernykščių senų pavasarinių temų dalinausi įspūdžiais smile.gif aparačiuks labai primena žoliapjovę o veikimo principas toks, kad ten sukasi ne peilis, o toks volelis su dantukais, kuriais yra iššukuojama ir iškedenama sena žolė, samanos ir pan. belieka viską sugrėbti ir išvežti.
štai Kaune aptikau kas dar nuomoja

o tai jeigu ten visa sena žolė? ar jos palieka kiek nors? lotuliukas.gif o tai išaeravus, gal dar galima ant viršaus ir žolytės šiek tiek pasėt? blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Labai daug naudingos informacijos iš jūsų diskusijų randu - ačiū, kad dalinatės 4u.gif

Norėjau paklausti, kaip kovojate su kurmiais? Aš neturiu jau jėgų ir fantazijos, kaip juos "uždubasinti", nes viskas - ir pieva, ir šiltadaržis, ir gėlynai - nusėti išraustais kupsteliais... jei būtų vienas kitas, neverkčiau, bet čia jau ne sodas, o kurmynas gaunasi sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deta_: 03 balandžio 2008 - 08:12
QUOTE(veronika1 @ 2008 04 03, 08:57)
Apie ricinmedį .....      Kad nuodingas tai tikrai,tiksliai nepasakysiu bet rods viosos augalo dalys,aš irgi buvau pasisėjus ,kaip tik tuo metu po ranka pasitaikė straipsnelis apie ricinmedį,paskaičius ji net šiurpas nuėjo,anksčiau senoveje iš ricinmedžių gamindavo mirtinas dujas ,kurias panaudodavo karo metu priešui,nuo vienos suvalgytos pupelės ,gali būti amen. ir minima kad jis pats pats nuodingiausias iš augalų.Vien žo ten buvo nemažas straipsnelis,bet senas laikas,todel visko neatsimenu.Bet tą straipsneli skaičiau ,ne sodo augalų žurnale ar knygoje,tai net nežinau ar čia per daug viskas išpūsta ar iš tikrųjų,bet aš tuom ir patikejau ,ir visus savo ricinmedžius be gailesčio išmečiau į šiukšlių dežę.

nu negaliu patiketi, doh.gif nors ant pokelio raso, kad seklos nuodingos, tai visai logiska, kad ir augalas taip pat, siaubas, kaip gaila, teks atsisveikinti, nes maniskis mazius,kaip vejas, viena koja cia,kita jau ten tikrai uzklius uz sio augalo unsure.gif. aciu, kad laiku pasidalinot informacija, jau geriau dabar, nei po to su vaiku o klinikas lakstyt verysad.gif
Atsakyti
Jolaxus, o tą aeratorių stumdyt vyriškas darbas? ar ir moteriškė pajėgtų? biggrin.gif

Apie kurmius buvo prirašyta nemažai kažkada, ale taip ir neišsirinkau, kuris ,,dubasinimo" būdas būtų tikrai efektyvus user posted image
Atsakyti