QUOTE(rena @ 2008 04 02, 00:32)
o pagrinde pas mustras
nemetyk akmenuku...
akmenukai ir berniukai - ''nerazlej voda''
, rupestelio bus iki paauglystes
QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 02, 07:01)
Na rašo vokiškai: gėlių svogūnėliai, iris hollandica, žydėjimo laikas birželis, aukštis 60cm, bet jau reikėjo sodinti rugsėjį-lapkritį
, tai jau nelabai ko gero aš iš jų ir tikiuosi ale vis tiek sukišiu kur
tai pas tave svoguniniai aukstaaugiai vilkdalgiai, zydintys vasara. Kisk, bet pasirupink dregmes laidumu dirvoje, kitaip kaput.
beje, tame str.raso, kad geriau kai lapai po zydejimo nudziuva, svog. iskast [nudziovinus sodint rudeni], jei ne - ziemai pridengti.
As pati turiu nuostabiu sakniastiebiniu, dar tokiu smulkiais ziedeliais vilkdalgiu, kuokstu auganciu - jokiu rupesciu su jais [yra ir taip ka vertingesnio iskasineti pridengineti], tai svoguinius karta pabandziusi, daugiau nebereikia man ju
- jei isgyvens, ju paciu reikalas.
perskaiciau, jau susodinai - sekmes
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 02, 07:33)
Gudobelės tarpinė stotelė degligei, kuria serga obelys. Aš jau rašiau, kad berniukai sumanė pasidaryt pinigų, o nukentėjo nekaltos gudobelės. Dabar jas draudžiama įvešti iš užsienio, bet pas mus augintomis galima prekiauti. Bet jei tikroji degligė ateis į Lietuvą, tai per savaitę neliks sveikų obelų, nes užkratas plinta tiesiog oru, augalo lapai tiesiog per keletą valandų paruduoja ir atrodo kaip nudeginti.
Na obelys mano irgi salia tu gudobeliu, bet matau, kad cia reikalas tiesiog kaip is fantastikos filmo
jei jau ateis paskutinioji, tai visai LT
QUOTE(ramute53 @ 2008 04 02, 08:08)
Mačiau,kad lyg ir jurginus kažas sodinti žadat...ar ne per ankst?
Ne i dirva, - patalpoj!
QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 02, 09:29)
p.s. tai sėjat kokias gėles lauke, ar dar ne?
palauk dar truputi, bet tuoj zirnius ir pelezirnius kisim - jie salnu nebijo
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 02, 10:39)
o, taip.... ir mes šitą problemą turim. Vienas tik spėjo išaugti iš "akmenų kaupimo kelnių kišenėse" amžiaus, jau kitas pradeda. O ir trečia turbūt ne kitokia auga. O gal mergaitės su akmenim neprasideda? Paguoskit mane, a...
nepaguosiu, tik maniske smeli ir zoles ten slepia... dar tik ziurek, vis skina gelytes, nes labai jai reikia ''pakvepeti'' [pauostyti]
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 02, 12:06)
Aš to žolės noriu prie vaikų smėlio dėžės pasodinti. Bet kol žolė užaugs, net nežinau, kaip reiks saugoti, kad patinai kampų nenusiusiotų
ant plastmasiu sisioti nemegsta ...
, o dangtis nuo kakuciu pagelbes. Pirmasis variantas smelio dezes buvo medinis savadarbis, tiko prie aplinkos, bet....
O dabar tas vezliukas ant trinkeliu, nes pribarstyta smeli tiesiog nusluoji kur reikia
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 02, 15:14)
o kodėl tu juos vadini pelėžirniais, man atrodo čia su pelėžirniais neturi nieko bendro, tik kad ankštinis vijoklis ir tiek
pagooglinau šiekt tiek daugiau, tai radau, kad tas augalas dar plačiau vadinamas "Chilean glory flower" "Chilean glory vine", kas labai aptakiai pažodžiui verčiant būtų kažkas tokio kaip "Čilės puošnusis vynmedis", rašo, kad kovo mėnesį sėti į dėžutes su puriu substratu, mėgsta saulėtą vietą, žydi nuo vasaros pradžios iki rudens
aciu uz info
ant pakuotes LT vertimas - ''pelezirnis''
tas zydejimo ilgumas vilioja
, sukisau i ta puru substrata... matysim... dar kitiems metams pasilikau seklu. avdrug patiks...
QUOTE(jot.ka @ 2008 04 02, 15:37)
o pas mus jau tikra vasara, siandien jau trumpom rankovem su sakem mojavau,
Trakuose daugiau 10 nebuvo
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 02, 17:07)
kas cia per blatai? mikliai mars i eiles gala
nesmerkit manes
kazkaip taip gavosi...
jei tas augalelis atkeliaus pas mane - bus jam idealiausia vieta tame ''kilimuke'' po spygliuociais
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 02, 18:46)
o čia, Vilniuje vienam "taške" dabar dalinuosi su į save panašiais entuziastais, negi gaila
Jolaxus, musu kaimai visgi tik per koki pussimti km
, kaip suintrigavai su ta zole
Mano kate ''neutralizuota'', tai su ja niekas nesiskaito
, daro ka nori musu kieme ...
As irgi dalinuosi ka zemele duoda, oi turiu nemazai patikek, tik kad zinociau kas tave domina ..., mainukus padarytumem
dabar sena skola apie
putokli:
toje knygoje minimi 2: saponaria x lempergii, saponaria ocymoides. pagal aprasyma pas mane antrasis, bazilikinis putoklis.
Kas svarbesnio: nepakencia pazliugusios ir sunkios zemes [reikia laidzios dirvos, kalkingos].
Ziedams nuvytus, trecdali kero nupjauti, atzeles jis bus grazesnis ir prazys antra karta rugsejo men!
zydejimo laikas taip ir pazymimas: V-VII/IX.
Saviskius putoklius, minejau, vazonuose auginu, ziemoja siltnamy.
Pirmasisi [saponaria x lempergii] skiriasiziedu spalva, keru, zydi VII-IX, rudeni smarkiai sutrumpinti.
bet ka ten raso apie gvaizdes ir anndersono tradeskantes - nesamone, neatitinka tikroves mano patirtimi, ir nedarysiu kaip sako